Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U nas kupa kilka razy na dzien, ale na basenie jeszcze sie nie zdarzyla... zazwyczaj trzaska w gacie w foteliku po drodze...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Co 2 dni?! To my mamy wasze kupy chyba bo u nas 5-6 dziennie się trafia. Chociaż ostatnio coraz rzadziej ale jeszcze mniej niż 2 dziennie nie było.. zazwyczaj rano po śniadaniu i wieczorem koło 18 leci ;p6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyMarta..a wrote:Co 2 dni?! To my mamy wasze kupy chyba bo u nas 5-6 dziennie się trafia. Chociaż ostatnio coraz rzadziej ale jeszcze mniej niż 2 dziennie nie było.. zazwyczaj rano po śniadaniu i wieczorem koło 18 leci ;p
-
U nas też kupy były 1 na 2 dni. A teraz 2-3 dziennie, rano i później już jak się trafi... Najczęściej w krzesełku do karmienia😂
Zamówiłam te pieluszki w chmurce białej. Jeśli dojdą do piątku to pojadą z nami na wakacje, a jeśli nie zdążą to i tak się przydadzą Przy tych upałach zastanawiałam się czy nie kupić kilku pieluch wielorazowych, chociaż po domu. Mała, podobnie jak w zeszłym roku, dostaje jakiejś wysypki pod pampersem na plecach i ma czerwoną pupę. Często jej te pampki zmieniam, po kupie myje ją w wannie. Zaczęłam znowu używać dada i ciagle ten sam problem. Tylko widzę, że te wielorazowe to chyba nie jest taka łatwa sprawa. Muszę poświecić temu trochę czasu, żeby w ogóle wiedzieć co z czym i jak się nosi. -
Jejku jaki gorac, Mały w samym pampersie bryka a i tak potowki ma na karku. U nas właśnie najpierw zaczął się podnosić i stać a dopiero za jakiś czas samodzielnie usiadł i to w sumie od jakichś dwóch tygodni sam siada a podnosić się zaczął zaraz po tym jak raczkowal. U nas 2-3 kupy dziennie, ale zawsze robi w trakcie jedzenia więc w basenie na golaska i awarii jeszcze nie było 🙂Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualnyJa zapytałam dziś położną, sąsiadka odnośnie kolejności umiejętności..
I siad jest najtrudniejszą z umiejętności dla malucha, wymaga zaangażowania jednocześnie wielu partii mięśniowych..
I zmiana kolejności może świadczyć o obniżonym napięciu w... I tutaj podała mi partie ciała 🤷🏻♀️ ale rozmawiałyśmy za płotem i akurat moja suczka się zaczęła drzec. I nie usłyszałam.. Wydaje mi się, że karku powiedziała..
Ale też może być to norma, wygodny maluch nie chce wykonywać czynności podczas których dużo energii to wymaga. 😄
Ogolnie z tego co pamiętam z zajęć fizjo z Hanią, to obniżone napięcie bardzo łatwo przeoczyć. Bo te maluchy są bezproblemowe.
Widoczne objawy daje jednak wzmożone napięcie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 16:34
-
Oj gorąco. Przyszed alert sms. Bedzie w nocy grubo. Ja tez raz dady uzylam bo paczka z pampersami nie zdazyla dojsc i duoa czerwona krostki z bialym wnetrzem. 4 dni leczylam. Wrocilam do pampersow i znowu cudownie10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
nick nieaktualnyExistenz wrote:Oj gorąco. Przyszed alert sms. Bedzie w nocy grubo. Ja tez raz dady uzylam bo paczka z pampersami nie zdazyla dojsc i duoa czerwona krostki z bialym wnetrzem. 4 dni leczylam. Wrocilam do pampersow i znowu cudownie
Pampersy część wyrzuciłam a część za grosze sprzedałam by się tego badziewia pozbyć 😑 -
My tez na Pampersach w dzien zielone, a na noc premium...
Ale wczoraj kupilam pamperki HiPP i dla nas tez swietne! Sa tak cieniutkie i mieciutkie, bardzo milo sie zaskoczylam
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Marta..a wrote:Co 2 dni?! To my mamy wasze kupy chyba bo u nas 5-6 dziennie się trafia. Chociaż ostatnio coraz rzadziej ale jeszcze mniej niż 2 dziennie nie było.. zazwyczaj rano po śniadaniu i wieczorem koło 18 leci ;p
-
Ania241188 wrote:Tak co 2 dni, a jak na samym mleku to 4-6 dni. Teraz 80% mleko reszta stałe ☺️
u nas też 80 % dalej mlekoooo, powoli myślę czy nie powinnam już coś z tym zrobić hm, badania krwi, logopeda, ktoś coś żeby sprawdzić czy wszystko ok;)
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Jezu u nas jest masakra z zasypianiem na noc. Właśnie padł, ale ile płaczu było i już drugi dzień nie chce cyca na noc, kilka razy mu proponuję i dopiero jak już odpływa to zacznie jeść. W ogólne dzisiaj dzień marudy, mam dość. U nas cycek od kilku dni tylko w nocy, w ciągu dnia zjada wszystko co mu przygotuję i zaczyna coraz lepiej pić wodę, co prawda dolewam mu odrobinę soku z truskawek, takich który sama mu zrobiłam i pije, nie są to jeszcze wielkie ilości ale zawsze cośAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
My mamy 3 drzemki dalej, ale marzy mi się jedna - ta druga - a dłuższaaaa, Mamy które macie już dzieci więcej, hmm kiedy to nadchodzi ten czas ? po roku jakos ?? U nas jak ta druga drzemka udaje sie długa na dworze, to wtedy trzeciej moze nie byc,ale jak jest normalna 40-50 min, to wtedy 3 drzemki i szczerze, wolalabym zeby tej 3 nie bylo, bo trzeba drzemki mieć na uwadze jadac gdzies/spotykajac sie/zajecia/no i usypianie/ wiec te wszystkie aspekty powodują ze wole 2 drzemki badz 1 a dluzsza, ale tak nie bylo jeszcze nigdy
Wczoraj zostawiłam mojej mamie córkę... i co..., po 20 minutach mialam tel że płacze i muszę wracać, to sobie odpoczęłam... ehh nie wiem kiedy my z mezem wyjdziemy gdzies razem sami, dziadki nie potrafią się zająć..., ona płacze jak z nimi zostaje..., a za 3 miesiące mamy wesele, myśleliśmy żeby na noc została u dziadkow, ale jak ona 20 min nie wytrzyma z nimi, to co dopiero noc..................yhhhhhhh
U nas dzis z tego goraca 2 drzemki tylko po godzinie i przed 20sta przy mleku odlot takze wieczor dzis mam dlugii. Pogoda sie zmienia. Wieje jak w kieleckim az okna strzelaja. Ja 20 km od morza skwar niesamowity a corka byla na plaży i do wody nie weszla bo chlodno.10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
nick nieaktualnymarcela123 wrote:Jezu u nas jest masakra z zasypianiem na noc. Właśnie padł, ale ile płaczu było i już drugi dzień nie chce cyca na noc, kilka razy mu proponuję i dopiero jak już odpływa to zacznie jeść. W ogólne dzisiaj dzień marudy, mam dość. U nas cycek od kilku dni tylko w nocy, w ciągu dnia zjada wszystko co mu przygotuję i zaczyna coraz lepiej pić wodę, co prawda dolewam mu odrobinę soku z truskawek, takich który sama mu zrobiłam i pije, nie są to jeszcze wielkie ilości ale zawsze coś