Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa nie zaglebialam się w temat. 🤣 Za dużo według gminy zarabiamy by się starać o dofinansowanie.. 🤣
+ niedaleko mnie w Szczecinie jest bon 500zl na opiekę..
W tym roku zrobili od pierwszego dziecka. Ale limit taki jak na becikowe 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
U mnie w powiecie też pewnie takie same warunki. Więc też nie zaglebialam się w tematWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 16:43
-
Dzisiaj dostałam po raz pierwszy okres. Niestety widzę po ilościach sciaganego mleka że jest kiepsko. Mam nadzieję że wrócą zobaczymy jak zlicze dobowo.
Upał u nas straszny a jutro ma być 37 stopni. Nie wiem czy w ogóle wyjdziemy. Chyba tylko rano.
-
nick nieaktualnyEilleen wrote:A to 500+ na pierwsze dziecko co będzie od lipca to jest bez kryterium dochodowego. Bo z kryterium już było przecież. Tak mi się zdaje przynajmniej
Ale Ja mówię o czymś innym. Czasami miasta i gminy dokładają coś od siebie gdy wiedzą, że mają za mało publicznych placówek..
I tak Szczecin już kiedyś wprowadził bon opiekuńczy :
http://przyjaznyrodzinie.szczecin.pl/chapter_117049.asp
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 17:58
-
nick nieaktualnyEilleen wrote:Dzisiaj dostałam po raz pierwszy okres. Niestety widzę po ilościach sciaganego mleka że jest kiepsko. Mam nadzieję że wrócą zobaczymy jak zlicze dobowo.
Upał u nas straszny a jutro ma być 37 stopni. Nie wiem czy w ogóle wyjdziemy. Chyba tylko rano. -
A ja pamiętam miałam potop mleczny przy okresie ;p
Jak dobrze że o to 500+ można przez konto w banku składać wniosek a nie stać w kolejkach już w poniedzialek pamiętajcie złożyć6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
Super, że przypominacie
W moje dziecko coś wystąpiło... W dzień jeszcze jest ok, ale usypianie na noc to jazda bez trzymanki... Wczoraj była taka histeria, że serio nie wiedziałam co robić, pierwszy raz Filip pokazał swoją złość. Rzucał wszystkim, machał rękami, krzyczał, w końcu padł przy cycu. Dzisiaj też zaczął histerie, ale uspokoił go mój śpiew :p
Paulina, ty mówiłaś że Hania sie popsuła jak skończyła 10 miesiecy? Dlugo to trwalo? Przeszlo? -
Eilleen wrote:Dzisiaj dostałam po raz pierwszy okres. Niestety widzę po ilościach sciaganego mleka że jest kiepsko. Mam nadzieję że wrócą zobaczymy jak zlicze dobowo.
Upał u nas straszny a jutro ma być 37 stopni. Nie wiem czy w ogóle wyjdziemy. Chyba tylko rano.
-
nick nieaktualnyjusta1509 wrote:Super, że przypominacie
W moje dziecko coś wystąpiło... W dzień jeszcze jest ok, ale usypianie na noc to jazda bez trzymanki... Wczoraj była taka histeria, że serio nie wiedziałam co robić, pierwszy raz Filip pokazał swoją złość. Rzucał wszystkim, machał rękami, krzyczał, w końcu padł przy cycu. Dzisiaj też zaczął histerie, ale uspokoił go mój śpiew :p
Paulina, ty mówiłaś że Hania sie popsuła jak skończyła 10 miesiecy? Dlugo to trwalo? Przeszlo? -
Dopiero teraz miałam cza1s zajrzeć.
Kurcze mały znowu budzi się 4-5 i nie może usnąć godzinę. Mnie to wykańcza. Ale potem śpi dalej tak że sen nocny wychodzi 11h.
Druga sprawa. Strasznie krzyczy o wszystko. Nie poznaje go. Rzuca się z nerwów. Z córką nie miałam takich przebojów. Czy on taki nerwowy przez zęby? Czy to jakiś bunt? Serio wymiekam już. Non stop biega za mną i buczy. We wózku siedzieć nie chce, bawić się nigdzie nie. Tylko chodzić wszędzie, na czworakach bo kroczki stawia coraz śmielej ale 2-3.
Byłyśmy dziś na dniach adaptacyjnych z Pola w przedszkolu. Po 15 minutach pojechałam do domu. Pozwoliła. Nie płakała. Panie mówiły że było nawet ok. Ale jak przyjechałam to jak mnie zobaczyła to się popłakała. Ze szczęścia że mnie zobaczyła. Mama prawie też 😅😂 ale mówi że jutro też idzie 😊
Będzie narazie 5h dziennie i będę płacić 90zł na miesiąc 😁
Olkowi coraz lepiej idzie gryzienie. Już tyle razy się nie krztusi.
U nas też upały. Wykańczają mnie.
Też małż mnie wnerwił. Ale olać go.
-
justa1509 wrote:Super, że przypominacie
Paulina, ty mówiłaś że Hania sie popsuła jak skończyła 10 miesiecy? Dlugo to trwalo? Przeszlo?
-
nick nieaktualny
-
Mojej w zeszłym tygodniu wyszły te dwie dwójki i od tego czasu problem z zasypianiem w łóżeczku. Chwile poleżała i zaraz ryk a jak ją dałam do nas do łóżka to zasypiała od razu. Dzisiaj wreszcie sie udało ją uspać w swoim łóżeczku. Ale co się ją nagłaskałam to moje, wrzuciłam jej tam naszego jaśka, i jakoś dało rade. Ciekawe długo tam pośpi, czekam aż sie obudzi z rykiem. W ogóle coraz trudniej przy niej coś zrobić w domu....
Robią się te nasze maluchy wymagające... Ale będziemy to wspominać17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33