X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zaglebialam się w temat. 🤣 Za dużo według gminy zarabiamy by się starać o dofinansowanie.. 🤣

+ niedaleko mnie w Szczecinie jest bon 500zl na opiekę..
    W tym roku zrobili od pierwszego dziecka. Ale limit taki jak na becikowe 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

U mnie w powiecie też pewnie takie same warunki. Więc też nie zaglebialam się w temat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 16:43

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj dostałam po raz pierwszy okres. Niestety widzę po ilościach sciaganego mleka że jest kiepsko. Mam nadzieję że wrócą :( zobaczymy jak zlicze dobowo.

Upał u nas straszny a jutro ma być 37 stopni. Nie wiem czy w ogóle wyjdziemy. Chyba tylko rano.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to 500+ na pierwsze dziecko co będzie od lipca to jest bez kryterium dochodowego. Bo z kryterium już było przecież. Tak mi się zdaje przynajmniej

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    A to 500+ na pierwsze dziecko co będzie od lipca to jest bez kryterium dochodowego. Bo z kryterium już było przecież. Tak mi się zdaje przynajmniej
    Tak, ten rządowy program 500+ już dla wszystkich..

Ale Ja mówię o czymś innym. Czasami miasta i gminy dokładają coś od siebie gdy wiedzą, że mają za mało publicznych placówek..
    I tak Szczecin już kiedyś wprowadził bon opiekuńczy :

http://przyjaznyrodzinie.szczecin.pl/chapter_117049.asp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 17:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Dzisiaj dostałam po raz pierwszy okres. Niestety widzę po ilościach sciaganego mleka że jest kiepsko. Mam nadzieję że wrócą :( zobaczymy jak zlicze dobowo.

Upał u nas straszny a jutro ma być 37 stopni. Nie wiem czy w ogóle wyjdziemy. Chyba tylko rano.
    U mnie też ilość mleka spadła przy okresie.. 😑

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pamiętam miałam potop mleczny przy okresie ;p

Jak dobrze że o to 500+ można przez konto w banku składać wniosek a nie stać w kolejkach :D już w poniedzialek pamiętajcie złożyć :D

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to już w poniedziałek ☺️

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że przypominacie :)
    W moje dziecko coś wystąpiło... W dzień jeszcze jest ok, ale usypianie na noc to jazda bez trzymanki... Wczoraj była taka histeria, że serio nie wiedziałam co robić, pierwszy raz Filip pokazał swoją złość. Rzucał wszystkim, machał rękami, krzyczał, w końcu padł przy cycu. Dzisiaj też zaczął histerie, ale uspokoił go mój śpiew :p
    Paulina, ty mówiłaś że Hania sie popsuła jak skończyła 10 miesiecy? Dlugo to trwalo? Przeszlo?

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:

Ilość wróci. Mi tylko przy pierwszym spadła ilość i potem wróciła. Teraz jestem po drugim i tu już nie było spadków i mały chętnie pił

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    W moje dziecko coś wystąpiło... W dzień jeszcze jest ok, ale usypianie na noc to jazda bez trzymanki... Wczoraj była taka histeria, że serio nie wiedziałam co robić, pierwszy raz Filip pokazał swoją złość. Rzucał wszystkim, machał rękami, krzyczał, w końcu padł przy cycu. Dzisiaj też zaczął histerie, ale uspokoił go mój śpiew :p
    Paulina, ty mówiłaś że Hania sie popsuła jak skończyła 10 miesiecy? Dlugo to trwalo? Przeszlo?
    Trwa 🤣🤣🤣

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero teraz miałam cza1s zajrzeć.

Kurcze mały znowu budzi się 4-5 i nie może usnąć godzinę. Mnie to wykańcza. Ale potem śpi dalej tak że sen nocny wychodzi 11h.

Druga sprawa. Strasznie krzyczy o wszystko. Nie poznaje go. Rzuca się z nerwów. Z córką nie miałam takich przebojów. Czy on taki nerwowy przez zęby? Czy to jakiś bunt? Serio wymiekam już. Non stop biega za mną i buczy. We wózku siedzieć nie chce, bawić się nigdzie nie. Tylko chodzić wszędzie, na czworakach bo kroczki stawia coraz śmielej ale 2-3.

Byłyśmy dziś na dniach adaptacyjnych z Pola w przedszkolu. Po 15 minutach pojechałam do domu. Pozwoliła. Nie płakała. Panie mówiły że było nawet ok. Ale jak przyjechałam to jak mnie zobaczyła to się popłakała. Ze szczęścia że mnie zobaczyła. Mama prawie też 😅😂 ale mówi że jutro też idzie 😊
    Będzie narazie 5h dziennie i będę płacić 90zł na miesiąc 😁

Olkowi coraz lepiej idzie gryzienie. Już tyle razy się nie krztusi.

U nas też upały. Wykańczają mnie.
    Też małż mnie wnerwił. Ale olać go.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Trwa 🤣🤣🤣
    No u nas to samo. Jakby diabeł w niego wstąpił.
    Olka uspokaja jedzenie 😂😂😂

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    A ja pamiętam miałam potop mleczny przy okresie ;p

Jak dobrze że o to 500+ można przez konto w banku składać wniosek a nie stać w kolejkach :D już w poniedzialek pamiętajcie złożyć :D
    I takie przypadki się zsarxaja że ilości wzrastają :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Dzisiaj latał po łóżeczku. Musiałam odsunąć łóżeczko od ściany bo walił w nią (to jeszcze bym zniosla) ale zaczął też drapac. Szarpał się z tetrą. Biegał w te i z powrotem. Jak odsunelam łóżeczko to zaczął krzyczeć. Na rękach mi się wyrywał. Musiałam go odłożyć do łóżeczka. Polozylam go na bok i położyłam rękę na ramieniu (zauważyłam że to czasem działa). Chyba zasnął.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Ilość wróci. Mi tylko przy pierwszym spadła ilość i potem wróciła. Teraz jestem po drugim i tu już nie było spadków i mały chętnie pił
    Mam nadzieję :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie nie dobre te nasze maluchy się robią.. 🤦🏻‍♀️

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie zauważyłam 7go zęba 😂 pediatra mi zwróciła uwagę. Taki mini kawałeczek wyszedł. Histerie wyjaśnione.

Marta..a lubi tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Strasznie nie dobre te nasze maluchy się robią.. 🤦🏻‍♀️
    Ulka potrafi się tak wnerwic że aż nie wiem co robić.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    No u nas to samo. Jakby diabeł w niego wstąpił.
    Olka uspokaja jedzenie 😂😂😂

Haha Ania u nas też jedzenie uspokaja 🤣🤣
    Mój też nerwus teraz, myślę, że minie (mam nadzieję😉)

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej w zeszłym tygodniu wyszły te dwie dwójki i od tego czasu problem z zasypianiem w łóżeczku. Chwile poleżała i zaraz ryk a jak ją dałam do nas do łóżka to zasypiała od razu. Dzisiaj wreszcie sie udało ją uspać w swoim łóżeczku. Ale co się ją nagłaskałam to moje, wrzuciłam jej tam naszego jaśka, i jakoś dało rade. Ciekawe długo tam pośpi, czekam aż sie obudzi z rykiem. W ogóle coraz trudniej przy niej coś zrobić w domu....

Robią się te nasze maluchy wymagające... Ale będziemy to wspominać:)

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
‹‹ 2106 2107 2108 2109 2110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ