X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To musze te tubki zobaczyć w netto.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ooo to zobaczę netto. Bo szczerze mówiąc nie wiem co to za sklep "Dino". Hehe 😀
    Ja też nie wiedziałam że taka sieciowka jest dopóki u nas nie wybudowali 😋

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dino dopiero się rozbudowuje. Polska sieć sklepów, najwiecej jest chyba w Wielkopolsce i troche teraz w zachodniopomorskim

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na śląsku w mojej okolicy dużo sklepów Dino mamy:p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Dino dopiero się rozbudowuje. Polska sieć sklepów, najwiecej jest chyba w Wielkopolsce i troche teraz w zachodniopomorskim
    To niby u mnie. 🤔

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam Was wreszcie.
    W takim razie ja muszę w Auchan zobaczyć bo fajnie wyglądają te tubki a widziałam zawsze tylko z dodatkiem marchewki i nic więcej.
    Kurde dziewczyny w sobotę byłam na panieńskim u przyjaciółki gdzie mamy być za świadków na ślubie, miałam być tylko do 20 bo później reszta wieczoru na imprezę a jako, że mój Stasko tylko cyc nawet nie myślałam żeby jechać, ale koniec końców pojechałam, mąż super zajął się Małym a Synek jadł dopiero koło 5 a ja po 2 byłam w domu. Matko dopiero teraz uświadomiłam sobie jak potrzebowałam takiego babskiego wyjścia 🤪 a jeszcze głupia miałam wyrzuty sumienia że zostawiam chłopaków samych, masakra 😂

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na Dolnym Śląsku też coraz więcej Dino :) jedne są spoko a inne tragedia, zależy od kierownictwa pewnie.
    Muszę się rozejrzeeć za tubkami bo na wyjście mogę dać i uda mi się wtedy może wyskoczyć na dłużej bez bobasa.
    A póki co to jedyny "posiłek", który zjada w całości.
    18 lipca robię tatuaż i bobas musi jakoś wytrzymać :D

Odkryłam, ze Ula pije ale z takiej mini szklanki z grubego szkła. Wszystkie bidony poległy...

Dziś mamy konsultacje u neurologopedy z racji podcinanego wędzidełka, dopytam o odruchy wymiotne przy posiłkach lepkiej konsystencji. Też na nfz ze względu na rehabilitację. W ogóle z terminami w naszym ośrodku jest super jak na nfz. To chyba jakiś ewenement.

No a po południu pediatra bo oko zaczerwienione :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 10:23

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj znowu gorąco, byliśmy razno na spacerze, mały śpi, żyć nie umierać😉

Boże widziałam wczoraj tv materiał o śmierci tej 9-miesięcznej dziewczynki, coś strasznego. Dokąd zmierza ten świat... Płakać się chce na myśl o tym jaki los dziecku zgotowali rodzice.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upał straszny 🌞😭
    Tylko na gimnastyce było przyjemnie.. Nawet plac zabaw dzisiaj odpuściłysmy.

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też upał.. przyszło do mnie dzisiaj nosidło.. kupiłam chyba najtańsze jakie można i trochę się bałam że i jakość mnie przerazi i dziecku będą źle nóżki wisieć ale wygląda super :D
    nie wyobrażam sobie w nim 3 msc bobasa ale mój spokojnie sobie w nim siedział, no i nie szukałam drogiego bo to tylko w razie w na wakacje :) no i wykorzystam na przejściu z auta do szatni na basenie :D także małe odległości, na pewno nie zrobię mu większej krzywdy niż jakbym go źle trzymała na rękach :)
    mam kinderkraft nino ;)

kurcze z tymi wędzidełkami to jest.. mój chrześniak miał podcinane(przypalane?) w wieku 5 lat bo wyszło, że przez nie sepleni i niewyraźnie mówi.. a jakoś jako niemowlak był karmiony piersią i nie było problemów..

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też upał. W sumie ja i Paulina mieszkamy jakies 150 km od siebie? Więc pogoda podobna. Byliśmy na spacerze w lesie, teraz robie gazpacho :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    U nas też upał.. przyszło do mnie dzisiaj nosidło.. kupiłam chyba najtańsze jakie można i trochę się bałam że i jakość mnie przerazi i dziecku będą źle nóżki wisieć ale wygląda super :D
    nie wyobrażam sobie w nim 3 msc bobasa ale mój spokojnie sobie w nim siedział, no i nie szukałam drogiego bo to tylko w razie w na wakacje :) no i wykorzystam na przejściu z auta do szatni na basenie :D także małe odległości, na pewno nie zrobię mu większej krzywdy niż jakbym go źle trzymała na rękach :)
    mam kinderkraft nino ;)

kurcze z tymi wędzidełkami to jest.. mój chrześniak miał podcinane(przypalane?) w wieku 5 lat bo wyszło, że przez nie sepleni i niewyraźnie mówi.. a jakoś jako niemowlak był karmiony piersią i nie było problemów..

Też kupiłam kinderkraft nino bo nie chcialam wydawac na poczatek duzo kasy . Nie bylam pewna czy mala w ogole zaakceptuje nosidlo. Nosidlo pokochala a ja juz mysle o zmianie, bo jest tak jak czytalam na grupie na fb. Ma bardzo maly ten panel pod pupę i mimo ze moje dziecko drobne to teraz jej siega do polowy uda a nie od kolanka do kolanka. Szybko z niego wyrosla. 20 kg dziecko w tym nosidle to sobie nie wyobrazam.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam kinderkraft nino, ale dla Filipa robi się za małe. Rzadko używam, więc już innego kupować nie będę, on też fanem takiego noszenia nie jest.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm. Mój pasuje ;p A teraz te dzieci już nie będą tak szybko rosły :)

Do żłobka się nie dostaliśmy :( zaczynam kombinować.. Trochę ja urlop, trochę teściowa przyjedzie, trochę mąż i moja mama z 1-2 tygodnie. Spróbujemy do grudnia.. jak się nie dostanie do tego czasu to wychowawczy :(

• e_mii Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jutro dopiero jedziemy żłobki oglądać :D Mamy w okolicy dwa odrazu z przedszkolem i chyba starszą będziemy przenosić z jej przedszkola żeby wozić dziewczyny w jedno miejsce.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 26 lipca dowiem się czy dostała się do tego opiekuna dziennego. U neurologpedy ok, kontrola we wrześniu.
    Ja mam nosidło Bondolino. Ale jak mam na plecach to kiepsko, ma za szerokie te szelki wtedy dla mnie. Do noszenia z przodu super. Ja kupilam okazyjnie używke.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Hmm. Mój pasuje ;p A teraz te dzieci już nie będą tak szybko rosły :)

Do żłobka się nie dostaliśmy :( zaczynam kombinować.. Trochę ja urlop, trochę teściowa przyjedzie, trochę mąż i moja mama z 1-2 tygodnie. Spróbujemy do grudnia.. jak się nie dostanie do tego czasu to wychowawczy :(
    Przykro mi.

A może starania wcześniej czas zacząć? 😊😊

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Przykro mi.

A może starania wcześniej czas zacząć? 😊😊

To na dofinansowaniem.. dzisiaj się nie didzwobila ale spróbuje na płatne miejsce jeszcze gdzieś.. starania nadal od stycznia ;p od lutego wychowawczy.. jakoś damy radę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w gminie potrafi nie być miejsc z dofinansowaniem.. A bez już tak. Co mnie szczerze mówiąc dziwi bo finalnie żłobek i tak dostaje swoje. 🤷🏻‍♀️

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo gmina ma ileś środków tylko :) to nie od żłobka zależy przecież ;p

‹‹ 2105 2106 2107 2108 2109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ