X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To musze te tubki zobaczyć w netto.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ooo to zobaczę netto. Bo szczerze mówiąc nie wiem co to za sklep "Dino". Hehe 😀
    Ja też nie wiedziałam że taka sieciowka jest dopóki u nas nie wybudowali 😋

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dino dopiero się rozbudowuje. Polska sieć sklepów, najwiecej jest chyba w Wielkopolsce i troche teraz w zachodniopomorskim

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na śląsku w mojej okolicy dużo sklepów Dino mamy:p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Dino dopiero się rozbudowuje. Polska sieć sklepów, najwiecej jest chyba w Wielkopolsce i troche teraz w zachodniopomorskim
    To niby u mnie. 🤔

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam Was wreszcie.
    W takim razie ja muszę w Auchan zobaczyć bo fajnie wyglądają te tubki a widziałam zawsze tylko z dodatkiem marchewki i nic więcej.
    Kurde dziewczyny w sobotę byłam na panieńskim u przyjaciółki gdzie mamy być za świadków na ślubie, miałam być tylko do 20 bo później reszta wieczoru na imprezę a jako, że mój Stasko tylko cyc nawet nie myślałam żeby jechać, ale koniec końców pojechałam, mąż super zajął się Małym a Synek jadł dopiero koło 5 a ja po 2 byłam w domu. Matko dopiero teraz uświadomiłam sobie jak potrzebowałam takiego babskiego wyjścia 🤪 a jeszcze głupia miałam wyrzuty sumienia że zostawiam chłopaków samych, masakra 😂

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na Dolnym Śląsku też coraz więcej Dino :) jedne są spoko a inne tragedia, zależy od kierownictwa pewnie.
    Muszę się rozejrzeeć za tubkami bo na wyjście mogę dać i uda mi się wtedy może wyskoczyć na dłużej bez bobasa.
    A póki co to jedyny "posiłek", który zjada w całości.
    18 lipca robię tatuaż i bobas musi jakoś wytrzymać :D

Odkryłam, ze Ula pije ale z takiej mini szklanki z grubego szkła. Wszystkie bidony poległy...

Dziś mamy konsultacje u neurologopedy z racji podcinanego wędzidełka, dopytam o odruchy wymiotne przy posiłkach lepkiej konsystencji. Też na nfz ze względu na rehabilitację. W ogóle z terminami w naszym ośrodku jest super jak na nfz. To chyba jakiś ewenement.

No a po południu pediatra bo oko zaczerwienione :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 10:23

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj znowu gorąco, byliśmy razno na spacerze, mały śpi, żyć nie umierać😉

Boże widziałam wczoraj tv materiał o śmierci tej 9-miesięcznej dziewczynki, coś strasznego. Dokąd zmierza ten świat... Płakać się chce na myśl o tym jaki los dziecku zgotowali rodzice.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upał straszny 🌞😭
    Tylko na gimnastyce było przyjemnie.. Nawet plac zabaw dzisiaj odpuściłysmy.

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też upał.. przyszło do mnie dzisiaj nosidło.. kupiłam chyba najtańsze jakie można i trochę się bałam że i jakość mnie przerazi i dziecku będą źle nóżki wisieć ale wygląda super :D
    nie wyobrażam sobie w nim 3 msc bobasa ale mój spokojnie sobie w nim siedział, no i nie szukałam drogiego bo to tylko w razie w na wakacje :) no i wykorzystam na przejściu z auta do szatni na basenie :D także małe odległości, na pewno nie zrobię mu większej krzywdy niż jakbym go źle trzymała na rękach :)
    mam kinderkraft nino ;)

kurcze z tymi wędzidełkami to jest.. mój chrześniak miał podcinane(przypalane?) w wieku 5 lat bo wyszło, że przez nie sepleni i niewyraźnie mówi.. a jakoś jako niemowlak był karmiony piersią i nie było problemów..

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też upał. W sumie ja i Paulina mieszkamy jakies 150 km od siebie? Więc pogoda podobna. Byliśmy na spacerze w lesie, teraz robie gazpacho :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    U nas też upał.. przyszło do mnie dzisiaj nosidło.. kupiłam chyba najtańsze jakie można i trochę się bałam że i jakość mnie przerazi i dziecku będą źle nóżki wisieć ale wygląda super :D
    nie wyobrażam sobie w nim 3 msc bobasa ale mój spokojnie sobie w nim siedział, no i nie szukałam drogiego bo to tylko w razie w na wakacje :) no i wykorzystam na przejściu z auta do szatni na basenie :D także małe odległości, na pewno nie zrobię mu większej krzywdy niż jakbym go źle trzymała na rękach :)
    mam kinderkraft nino ;)

kurcze z tymi wędzidełkami to jest.. mój chrześniak miał podcinane(przypalane?) w wieku 5 lat bo wyszło, że przez nie sepleni i niewyraźnie mówi.. a jakoś jako niemowlak był karmiony piersią i nie było problemów..

Też kupiłam kinderkraft nino bo nie chcialam wydawac na poczatek duzo kasy . Nie bylam pewna czy mala w ogole zaakceptuje nosidlo. Nosidlo pokochala a ja juz mysle o zmianie, bo jest tak jak czytalam na grupie na fb. Ma bardzo maly ten panel pod pupę i mimo ze moje dziecko drobne to teraz jej siega do polowy uda a nie od kolanka do kolanka. Szybko z niego wyrosla. 20 kg dziecko w tym nosidle to sobie nie wyobrazam.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam kinderkraft nino, ale dla Filipa robi się za małe. Rzadko używam, więc już innego kupować nie będę, on też fanem takiego noszenia nie jest.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm. Mój pasuje ;p A teraz te dzieci już nie będą tak szybko rosły :)

Do żłobka się nie dostaliśmy :( zaczynam kombinować.. Trochę ja urlop, trochę teściowa przyjedzie, trochę mąż i moja mama z 1-2 tygodnie. Spróbujemy do grudnia.. jak się nie dostanie do tego czasu to wychowawczy :(

• e_mii Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jutro dopiero jedziemy żłobki oglądać :D Mamy w okolicy dwa odrazu z przedszkolem i chyba starszą będziemy przenosić z jej przedszkola żeby wozić dziewczyny w jedno miejsce.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 26 lipca dowiem się czy dostała się do tego opiekuna dziennego. U neurologpedy ok, kontrola we wrześniu.
    Ja mam nosidło Bondolino. Ale jak mam na plecach to kiepsko, ma za szerokie te szelki wtedy dla mnie. Do noszenia z przodu super. Ja kupilam okazyjnie używke.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Hmm. Mój pasuje ;p A teraz te dzieci już nie będą tak szybko rosły :)

Do żłobka się nie dostaliśmy :( zaczynam kombinować.. Trochę ja urlop, trochę teściowa przyjedzie, trochę mąż i moja mama z 1-2 tygodnie. Spróbujemy do grudnia.. jak się nie dostanie do tego czasu to wychowawczy :(
    Przykro mi.

A może starania wcześniej czas zacząć? 😊😊

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Przykro mi.

A może starania wcześniej czas zacząć? 😊😊

To na dofinansowaniem.. dzisiaj się nie didzwobila ale spróbuje na płatne miejsce jeszcze gdzieś.. starania nadal od stycznia ;p od lutego wychowawczy.. jakoś damy radę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w gminie potrafi nie być miejsc z dofinansowaniem.. A bez już tak. Co mnie szczerze mówiąc dziwi bo finalnie żłobek i tak dostaje swoje. 🤷🏻‍♀️

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo gmina ma ileś środków tylko :) to nie od żłobka zależy przecież ;p

‹‹ 2105 2106 2107 2108 2109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ