Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Londyńskie serduszko usuń proszę zdjęcie mojego małego z cytowania 😉
Nessa współczuję, obyś się uporała z tym zastojem jak najszybciej.
Wokół siebie tylko słyszę, że kp do roku to podstawa i same ochy/achy nad tym kp, ale z iloma problemami to się wiąże niejednokrotnie to mało kto wspomina.nesssssa lubi tę wiadomość
-
1ania1 wrote:Czy któraś z Was może wrzucić link do strony z tymi pieluszkami do kąpieli? Mam zapisany jeden link, ale w tym sklepie obecnie nie ma tych pieluszek.
Przekopywanie forum z celu znalezienia tych linków zajmie mi wieczność.
Z góry dziękuję.
Zamawiałam z tej strony:
https://chmurkabiala.pl/pieluchy-do-plywania
-
nick nieaktualnyZ chęcią przygarniemy trochę snu. 🤣🤣
A tak serio.. To pamiętam Hani pierwszą chorobę. Widać było po niej wyczerpanie.
I chyba na 3 dzień, gdy gorączka już zeszła - to praktycznie cały dzień spała..
A na drugi dzień jakby inne dziecko.. ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 16:19
-
Pogoda nie rozpieszcza, byłyśmy na spacerze i wróciliśmy z zimnymi nosami i rączkami. Nic dziwnego że jakieś choroby się przyczepiają do dzieci.
Pumka fajnie ze podróż minęła całkiem dobrze, szkoda tylko pogody. Może się poprawi za kilka dni.
Czy to możliwe ze od ząbkowania dziecko może zacząć ulewać? Zauważyłam ze jak Agatka zaczęła ząbkować najpierw miała katar, jak minęło po 1,5 tygodnia to zaczęła mi ulewać czasami po jedzeniu. Jak wcześniej nie dbałam o to żeby się jej odbiło tak teraz pilnuje tego zawsze plus nie pozwalam jej od razu szaleć po jedzeniu bo raz aż się zakrztusiła i poszło jej nosem.
-
nick nieaktualnyIle jeszcze z Was jest mam KP (bez dokarmiania mm)? Jak często wasze dzieciaki piją mleko?
Ja mam jakiś kryzys ostatnie kilka dni moja mała mam wrażenie cały czas na mnie wisi - dzień i noc poza tym mało co je, bawi się jedzeniem w kawałkach, łyżeczka coś zje od wielkiego dzwonu... No ale jak ma być głodna i coś innego zjeść, jak cały czas ssie cyca... myślałam ze w tym wieku będzie już tylko kilka karmien na dobę, a jest gorzej niż na początku, kiedy sama jej podawałam piers co 2-3h, bo teraz sama ciągnie mnie za koszulkę i się domaga 🤦🏽♀️ -
Kozalia ja już nie tylko kp ale mała ciagle ma odruch łapania za bluzkę czy wkładania ręki za bluzkę. Jeśli tak robi, a niedawno jadła mleko to wtedy proponuje jej bidon z wodą. No i często jeszcze tak robi gdy jest śpiąca ale to wtedy tez trze oczy itd.
-
misia-kasia wrote:Czy to możliwe ze od ząbkowania dziecko może zacząć ulewać? Zauważyłam ze jak Agatka zaczęła ząbkować najpierw miała katar, jak minęło po 1,5 tygodnia to zaczęła mi ulewać czasami po jedzeniu. Jak wcześniej nie dbałam o to żeby się jej odbiło tak teraz pilnuje tego zawsze plus nie pozwalam jej od razu szaleć po jedzeniu bo raz aż się zakrztusiła i poszło jej nosem.
Wróciliśmy dzisiaj z Gdańska. Prawie 300km za nami Filip spał większość drogi, ale końcówka była trudna, w dodatku ostatni fragment to byla strasznie dziurawa i kręta droga, ale daliśmy rade -
nick nieaktualnykozalia wrote:Ile jeszcze z Was jest mam KP (bez dokarmiania mm)? Jak często wasze dzieciaki piją mleko?
Ja mam jakiś kryzys ostatnie kilka dni moja mała mam wrażenie cały czas na mnie wisi - dzień i noc poza tym mało co je, bawi się jedzeniem w kawałkach, łyżeczka coś zje od wielkiego dzwonu... No ale jak ma być głodna i coś innego zjeść, jak cały czas ssie cyca... myślałam ze w tym wieku będzie już tylko kilka karmien na dobę, a jest gorzej niż na początku, kiedy sama jej podawałam piers co 2-3h, bo teraz sama ciągnie mnie za koszulkę i się domaga 🤦🏽♀️
Ale okres się zbliża więc ilość mleka się zmniejszyła.
I moja przy ząbkowaniu lubi sobie ciumciac cyca ☺️
Ale staramy się być już posiłki stałe dawały jej cytosc.. ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 20:50
-
nick nieaktualnymisia-kasia wrote:Pogoda nie rozpieszcza, byłyśmy na spacerze i wróciliśmy z zimnymi nosami i rączkami. Nic dziwnego że jakieś choroby się przyczepiają do dzieci.
Pumka fajnie ze podróż minęła całkiem dobrze, szkoda tylko pogody. Może się poprawi za kilka dni.
Czy to możliwe ze od ząbkowania dziecko może zacząć ulewać? Zauważyłam ze jak Agatka zaczęła ząbkować najpierw miała katar, jak minęło po 1,5 tygodnia to zaczęła mi ulewać czasami po jedzeniu. Jak wcześniej nie dbałam o to żeby się jej odbiło tak teraz pilnuje tego zawsze plus nie pozwalam jej od razu szaleć po jedzeniu bo raz aż się zakrztusiła i poszło jej nosem.
Wtedy też krwawi mocno. -
Ja dziś spróbowałam dać Olkowi w dzień mm. Po 11 miesiącach kpi i wiecie co? Wypił ! Byłam w szoku.
Teraz na noc sobie myślę że też spróbuję i wypił i moim dopił. Wypija narazie porcje 120ml ale to i tak sukces że od razu nie wypluł jak poczuł. Więc ten miesiąc będę dawać na noc mm. I powoli tak myśle odstawić go( czyli do około 12-13 miesiąc)i skończyć kpi.
Dałam mu na noc czopka i narazie odpukać zasnął sam , bez płaczu i narazie się nie przebudził a wczoraj o tej godzinie to już parę było.
Teraz Pola na noc będzie znowu dostawać kakao z moim mlekiem żeby nie wylewaćpumka1990 lubi tę wiadomość
-
Ok, dzięki dziewczyny bo trochę mnie to zmartwiło.
Z takich śmiesznych akcji to jak mała coś zje to mąż mówi do niej a teraz poproszę ładny beczek i naśladuje dźwięk beczka „bee”, a ona zamiast beknąć robi „bee” ale tez takie naśladowanie beczkaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 21:03
-
misia-kasia wrote:Ok, dzięki dziewczyny bo trochę mnie to zmartwiło.
Z takich śmiesznych akcji to jak mała coś zje to mąż mówi do niej a teraz poproszę ładny beczek i naśladuje dźwięk beczka „bee”, a ona zamiast beknąć robi „bee” ale tez takie naśladowanie beczka
-
Natalia05 wrote:Justa a o jakich badaniach u genetyka mowisz? Napewno wszystko jest dobrze ale warto sprawdzic. Znacie juz płeć? 😊
Moje dziewczynki pojechaly nad morze, mam tylko Emilke. Omg czuje sie sama jak na wakcjach. Tyle czasu mam na wszystko! Opieka nad jednym dzieckiem to bajka!😀 Szkoda ze tylko raz mozna przezyc takie pojedyncze macierzynstwo, jest super 🥰
Jak byłam na tych prenatalnych I lekarz zbierał wywiad, pytał o moje choroby, straty itp to wtedy już powiedział że po wyniki będę musiała się zgłosić do genetyka na rozmowę. Potem robił usg i na chwilę przymilkl przy tej przeziernosci karku bo niby jest jeszcze ok ale już ponad normę i wtedy jeszcze raz podkreślił że po wyniki pappy i tego usg do genetyka muszę jechać do innego miasta. Także trochę stres jest, oby do piątku. Płci jeszcze nie znamy
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp [*] 03.2017 [*] -
1ania1 wrote:Ania KPI rok czasu to ogromny sukces, przypuszczam, że na laktator już nie możesz patrzeć.