Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas problemu z kupą nigdy nie było na szczęście. Wręcz w drugą stronę. Robi ich teraz 5-6 na dzień i takie rzadkie że prawie przez pampersy wychodzą. Ale to przez zęby.
Po zaśnięciu budził się co pół godziny i marudził. Tylko na rękach zasypiał. Dałam mu czopka na te zęby i zaraz spokojniejszy.
W poniedziałek do okulisty jedziemy. Muszę 35km jechać bo bliżej nikt takiego małego nie chciał dziecka przyjąć... Oczywiście prywatnie bo na NFZ mimo że pediatra wpisał sprawa pilna to termin za tydzień
-
Squirrel ehh współczuje rodzinie.. i wcale się nie dziwie ze nie możesz o tym przestać myśleć bo ja o swoim koledze o którym tu pisałam ostatnio tez cały czas myśle i nie mogę tego zaakceptować. Życie jest okropnie nie sprawiedliwe..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 07:31
-
Z bardziej pozytywnych wiadomości zapomniałam wczoraj napisać ze ten nasz wyjazd do Białowieży to z okazji naszej 5 rocznicy ślubu Wczoraj miałam okazje wypić 2 kieliszki szampana i jakoś się otworzyłam i szczerze pogadałam z mężem czemu jestem taka poirytowana codziennie. Może dzięki temu coś się między nami poprawi
Existenz, PLPaulina, 1ania1, Ania241188, e_mii, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Squirrel, straszna historia
Ania, polubilam po corka na mnie skoczyla i jakos tak telefon chwycilam, ze patrze a sie polubilo🙈
Ja wczoraj mialam produktywny dzien... wyslalam chlopa z corka na soacer, a sama e tym czasie na spokojnie wysprzatalam chate...
Wieczorem jak mala zasnela, to machnelam sobie hybryde, powiesilam jeszcze pranie...
Takze wieczor i popoludnie intensywnie
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Squirrel aż się popłakałam jak to przeczytałam. Nie potrafię nawet wyobrazić sobie tego bólu po stracie dziecka.
We wtorek w końcu szczepimy na meningokoki, muszę małą pozabezpieczać tam gdzie to możliwe.
Ale straszne, że prawdopodobnie nawodnienie maluszka uratowałoby mu życie.
-
Matko aż mnie ciary przeszły jak to przeczytałam. Najgorsza niesprawiedliwościa jest odejście dziecka. Też jak czytałam o śmierci małej Lili to płakałam, nie mogłam później dojść do siebie.
My dojechaliśmy nad morze, Mały super zniósł podróż. Wyjechaliśmy o 5, obudził się w super nastroju i spał dwa razy po 1,5 h a jechaliśmy 6 h. Jestem mega padnieta, Mały z tatusiem drzemkuje a ja zasnąć nie mogę. Szkoda że kiepska pogoda 😒Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Kochane naszła mnie taka refleksja... w sumie to już dawno ją miałam ale jakoś dziś to szczególnie poczułam.
Po stracie pierwszej ciazy bardzo się załamałam i wiary dodawały mi na tym forum suwaczki osób na których pisało np.
„Ania ma już 8 miesięcy” a pod spodem dopisek np. „Aniołek 10tc”... wiedziałam wtedy ze kobieta jest po stracie, ale ze jednocześnie jej się udało urodzić i posiadać dzidziusia.
Marzyłam aby kiedyś nad swoim wpisem o straconym aniołku mieć suwaczek ciążowy a później dzieciowy...
Wtedy wydawało się być to takie nierealne... a zazdrość do wszystkich które takie suwaczki miały była ogromna...
Teraz patrząc na ten niby niewiele znaczący suwaczek, niby tylko wymysł internetu- płakać mi się chce ze SZCZĘŚCIA!!!
03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100 -
Przeżyliśmy prawie 300km podróż do Gdańska pogoda jest... No mogło być gorzej Filip zaadaptował się u znajomych w 10 minut, noe przeszkadza mu niespełna 2latka mam złote dziecko, ktore właśnie zasypia a wczoraj byliśmy u mnie w firmie na "Dniu leśnika". Posiedzieliśmy do 21,Filip poznał koleżankę, z którą mam nadzieje, bedzie w żłobku
Liczę, że odpocznę sobie, na pewno nie musze gotować i sprzątać a to dużo.
Co do tragedii z dziećmi. Odkąd mam dziecko to nie mogę czytać takich informacji, zaraz sobie przekładam to na siebie i nie umiem wyobrazić sobie tego bólu. Nawet nie czytam żadnych zbiórek na dzieci... Ostatnio na wrześniówkach urodziło się dziecko w 29 tygodniu, 600 gramów chyba miała ta dziewczynka. Pierwsza doba była ok, nawet jadła, oddychała, a później wylewy do mózgu i w efekcie zmarła po tygodniu chyba. Jedynie to, że rodzice wiedzieli, że sytuacja nie bedzie miała dobrego zakończenia, ale i tak nie jestem w stanie pojąć uczuć i siły rodziców. -
nick nieaktualny
-
Mały ma rano mokry kaszel, nie wiem czy to jakaś alergia czy co. Oprócz tego żadnych innych objawów. Nie wiem czy powinnam mu coś podać czy może zrobić inhalacje? Zastanawiam się nad lekarzem, ale boję się, że pójdę z lekkim kaszlem porannym, a wrócę z czymś gorszym...
-
nick nieaktualnyAkurat humor dziecka często o niczym nie świadczy.
Hania z gilami po ziemię i gorączką świetnie potrafiła się bawić. 😊
Ja gdy coś się dzieje, to robię inhalacje..
Do pediatry mam nr to w każdej chwili mogę zadzwonić..
Ale w pierwszych objawach nic ciekawego nie wymyśli. 😊 -
Ania, cudaczek😍
Londynskie, mam podobne odczucia i przemyslenia!
Pamietam pierwszy suwaczek, jaka ja bylam szczesliwa, ze moglam wkoncu sobie tez taki ustawic... a pozniej musialam zamienic na Aniolka
Teraz kazdego dnia lubie zerknac na ten moj suwaczek z radoscia, ze i mi sie udalo...
Jedyne czegi mi strasznie zal, ze ledwo ustawilam suwaczek, a musialam pod nim dodac kolejnego Aniolka
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700