Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Tez mam ten co 1ania1, mierzenie też zajmuje z 2-3 sekundy, ale jakoś daje radę mimo ze moja w bezruchu tyle nie wytrzyma ;)

Zmieniając temat, ostatnio zazdraszczałam dziewczynom, które mają psa, bo to wiele zaoszczędza czasu podczas sprzątania po każdym posiłku dziecia. Wymyśliłam jak to obejść - wystarczy wyjąć dziecia z krzesełka i puścić na podłogę. Ola z wielką pasją zajadała się z podłogi tym, co wczesniej pozrzucała 😂😂😂
    U nas to by było część do buzi a część roztarte po podłodze ręką i starte na dodatek we fugi 😂

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek nie dość że dużo pije w nocy to wiadomo i sika. Muszę mu przebierać pampersa 2 razy. Najgorzej nad ranem. Ma pampersa tak pełnego,a że budzi się na mleko to kręci się bo pampers pełny. Jak mu przebiorę to zasypia, ale zdarza się że przebieranie idzie długo mi to się rozbudzi i godzina nie spania. Teraz się obudził o 6.30 wypił mleko i zasypiał ale się tak kręcił i kopał nogami że wiedziałam o co chodzi ale jak mu będę przebierać to się rozbudzi więc tylko zdjęłam i położyłam pod pupę nowy . Zapinanie napewno go by rozbudziło. Także sobie wietrzy siusiaka 😂 a ja mam nadzieję że nie siknie na boki bo śpi w moim łóżku 😌😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 07:13

Paulinaaa lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie przebieram Filipa, bo przestał pić mleko w nocy, więc pampers nie jest jakoś przesadnie mokry. Czasami napije się wody.
    U nas drzemka, a ja ogarniam dom i robię obiad.

Muszę się Wam pożalić. Moja babcia miała robioną endoprotezę jakiś czas temu, miała ciągle kiepskie wyniki krwi przez co odkładano operację kilka razy. Teraz jest już miesiąc po zabiegu i lekarz sugeruje, że to z dużym prawdopodobieństwem może być białaczka.
    Kazali zapisać ja do poradni hematologicznej i po obdzwonieniu wszystkich miejsc okazało się, że najbliższy termin to styczeń 2020r. Dla mnie ten system jest chory, jeśli babcia ma białaczkę to w styczniu ta wizyta może być jej już nie potrzebna. Zapisałyśmy ja z mamą prywatnie. Narazie nic jej nie mówiliśmy, mi serce pęka, bo to moja ukochana babcia i bardzo się martwię.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 przykro słyszeć. Terminy to w tym kraju jakaś kpina. Jedna sprawa to pierwszorazowa wizyta a drugie tyle badania...

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro Ania. Ja już dziadków od dawna nie mam. Jeden dziadek zmarł 2 dni po moich narodzinach.

Mój tata długo chorował i też wiem coś o terminach. ..

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia Ty o ile dobrze pamiętam mialaś wczoraj wizytę u lekarza 😉
    Wszystko dobrze? Maluszek rośnie? Proszę się tu pochwalić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 15:38

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Natalia Ty o ile dobrze pamiętam mialaś wczoraj wizytę u lekarza 😉
    Wszystko dobrze? Maluszek rośnie? Proszę się tu pochwalić

Tak, dobrze pamiętasz 😊 Strasznie sie stresowałam ale wszystko w porządku, maluch daleko od blizny na szczescie. Wychodzi z wielkości na starsza ciaze co mnie dziwi bo seksy były tylko raz wiec pewnie złe zmierzyła. Wg lekarki wczoraj był 7+3 a wg mnie max 7+1...

Dalej ciezko mi w to uwierzyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 17:12

Ania241188, kozalia, pumka1990, Zuuziia, Kasiaja, Cccierpliwa lubią tę wiadomość

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same dobre wiadomości, ciekawe czy będzie kolejna dziewczyna czy rodzynek 😉

Strasznie tu cicho ostatnio. Chyba wszystkie roczki planują 😁

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, super :) będziecie mieli wesoło :D śliczna wpadziocha :D
    Filipowi trochę mamoza przechodzi i całe szczęście :)
    Kupiliśmy Filipowi nocnik, akurat były w Biedronce. Może uda mi się jedną z 4-5 kup dziennie złapać :D
    Zuzia, ty ostatnio pytałaś o nocnik. Czytałam troche wypowiedzi na ten temat, jeśli dziecko stabilnie siedzi i nie zmuszasz do nocnika to można sadzać, szczególnie jak widać kiedy będzie kupa :)

Natalia05, pumka1990 lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia super wieści. Niech zdrowo rośnie. Coś czuję że tym razem chłopak będzie. 😊

Ja już wszystko zamówiłam. Teraz jeszcze drobne szlify dekoracyjne. Brat z Anglii przyjeżdża w czwartek więc nie chce już potem zajmować się przygotowaniami. To już za tydzień. O matulu 🙈

Znalazłam fajna neurologopede w Gdańsku. Ma tytuł doktora.
    Ciekawe jak z terminami. Czekam na odpowiedz.

Natalia05, pumka1990 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Natalia, super :) będziecie mieli wesoło :D śliczna wpadziocha :D
    Filipowi trochę mamoza przechodzi i całe szczęście :)
    Kupiliśmy Filipowi nocnik, akurat były w Biedronce. Może uda mi się jedną z 4-5 kup dziennie złapać :D
    Zuzia, ty ostatnio pytałaś o nocnik. Czytałam troche wypowiedzi na ten temat, jeśli dziecko stabilnie siedzi i nie zmuszasz do nocnika to można sadzać, szczególnie jak widać kiedy będzie kupa :)

Kurczę też się zastanawiam nad nocnikiem, tym bardziej, że prawie zawsze wiem kiedy zaczyna robić kupkę. Pchyba kupię i jak się zacznie to posadzę i zobaczymy jaka będzie reakcja, nie spodoba się to od razu założymy pampersa, jak zdążymy 😄😄

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Kurczę też się zastanawiam nad nocnikiem, tym bardziej, że prawie zawsze wiem kiedy zaczyna robić kupkę. Pchyba kupię i jak się zacznie to posadzę i zobaczymy jaka będzie reakcja, nie spodoba się to od razu założymy pampersa, jak zdążymy 😄😄
    No wlasnie, trzeba zdążyć ubrać :D ja już raz z podlogi sprzątałam... Bo Filip na raty robił :D

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzenie czwórek to jakiś koszmar... ledwo usypia, śmieje się i płacze jednocześnie. Goraczkuje, chociaz dzisiaj juz lepiej. Idą dolne.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mam stawiać na płeć to pewnie dziewczyna, chyba zabijam męskie plemniki 😂 Tym razem to juz bez znaczenia byle zdrowe bo mam pełno lęków tym razem 😳

Tez mamy nocnik, sadzamy ja jak na tronie ale nie jest zainteresowana. Moze poczytam o tej metodzie wysadzania fajnie by było jak by chociaz kupę złapać tylko w między czasie to pewnie ileś razy siku do wycierania z podłogi 😀

I przy tych górnych zębach to juz tak słodko nie jest, cały dzien na wqurwie drze sie buczy 😒

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 21:00

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z zębami chyba przerwa, ale w sumie nie wiem... Paluch ciągle w buzi, jak daje ogórka to trze po dziąsłach, aż słychać.
    Natalia bedzie dobrze :) dzidzia niech zdrowo rośnie :)

Natalia05 lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia będzie dobrze, trzymam kciuki, niech maluszek zdrowo rośnie😉

U nas nastał zębowy spokój, mam nadzieję, że z piątkami będzie ok już.

Natalia05 lubi tę wiadomość

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się na ten bieg! Dzisiaj 2 km przebiegłam, jutro robie jeden dzień przerwy :)

pumka1990, kozalia, e_mii, Patti_MG, Ania241188, Natalia05, Eilleen lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj była u nas w odwiedzinach kuzynka męża z 14-msc córeczka i ta mała wola siii, kuzynka sadza na nocnik i przy mnie zrobiła kupkę i 2 razy siku... byłam w szoku. My póki co trenujemy rano i wieczorem przed kąpielą. Mały ma dużo radości z nocnika lubi siedzieć na nim, ale jeszcze siusiu nie zrobił. Nocnik wzięłam praktycznie nowy od siostry :)

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• Zuuziia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mamy ósmego zęba, przebiła się dolna dwójka 🙃

Patti_MG, pumka1990, misia-kasia lubią tę wiadomość

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• Patti_MG Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Wychodzenie czwórek to jakiś koszmar... ledwo usypia, śmieje się i płacze jednocześnie. Goraczkuje, chociaz dzisiaj juz lepiej. Idą dolne.

Z tymi zębami to na prawdę masakra... Myślałam, że jedynki i dwójki dają popalić, ale to co dzieje się z dzieckiem przy wychodzących trójkach i czwórkach to istny koszmarrr!! Mój Filip przez 4 dni był na przeciwbolowym (Nurofen Forte). Byłam z nim u naszej pediatry, bo przrstał mi jeść stałe pokarmy. Przez 2 tyg. było tylko mleko i mleko - na raz przebijalo mu sie 8 zębów ... to dopiero masakra... Do roczku zostal nam tydzień! Coś czuje, że przebiją się wszystkie do tego czasu haha 😅😅

Justa1509 ! Gratuluje decyzji o biegu! Ja nienawidze biegać... W ogóle ciężko mi zrobić obiad na tygodniu, a co dopiero znaleźć czas na ćwiczenia 😅😅

Od września moje dziecko idzie do żłobka... Boje się tych choróbsk, które zapewne będą go atakować przez pierwszy rok 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 00:07

❤️🧡💛💚💙💜

👶🏻 Synek 11.08.2018

Przegroda macicy 25mm
    Torbiel endometrialna na lewym jajniku
    Zrosty w bliźnie po cc wewnątrz macicy
    Zabieg u prof. Ludwina 15.02.2022
    AMH 1,18 - 10.2021
    AMH 0,44 - 04.2023
    Depresja
    Hashimoto
‹‹ 2183 2184 2185 2186 2187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ