Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kozalia wrote:Tez mam ten co 1ania1, mierzenie też zajmuje z 2-3 sekundy, ale jakoś daje radę mimo ze moja w bezruchu tyle nie wytrzyma
Zmieniając temat, ostatnio zazdraszczałam dziewczynom, które mają psa, bo to wiele zaoszczędza czasu podczas sprzątania po każdym posiłku dziecia. Wymyśliłam jak to obejść - wystarczy wyjąć dziecia z krzesełka i puścić na podłogę. Ola z wielką pasją zajadała się z podłogi tym, co wczesniej pozrzucała 😂😂😂
-
Olek nie dość że dużo pije w nocy to wiadomo i sika. Muszę mu przebierać pampersa 2 razy. Najgorzej nad ranem. Ma pampersa tak pełnego,a że budzi się na mleko to kręci się bo pampers pełny. Jak mu przebiorę to zasypia, ale zdarza się że przebieranie idzie długo mi to się rozbudzi i godzina nie spania. Teraz się obudził o 6.30 wypił mleko i zasypiał ale się tak kręcił i kopał nogami że wiedziałam o co chodzi ale jak mu będę przebierać to się rozbudzi więc tylko zdjęłam i położyłam pod pupę nowy . Zapinanie napewno go by rozbudziło. Także sobie wietrzy siusiaka 😂 a ja mam nadzieję że nie siknie na boki bo śpi w moim łóżku 😌😆
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 07:13
Paulinaaa lubi tę wiadomość
-
Ja już nie przebieram Filipa, bo przestał pić mleko w nocy, więc pampers nie jest jakoś przesadnie mokry. Czasami napije się wody.
U nas drzemka, a ja ogarniam dom i robię obiad.
Muszę się Wam pożalić. Moja babcia miała robioną endoprotezę jakiś czas temu, miała ciągle kiepskie wyniki krwi przez co odkładano operację kilka razy. Teraz jest już miesiąc po zabiegu i lekarz sugeruje, że to z dużym prawdopodobieństwem może być białaczka.
Kazali zapisać ja do poradni hematologicznej i po obdzwonieniu wszystkich miejsc okazało się, że najbliższy termin to styczeń 2020r. Dla mnie ten system jest chory, jeśli babcia ma białaczkę to w styczniu ta wizyta może być jej już nie potrzebna. Zapisałyśmy ja z mamą prywatnie. Narazie nic jej nie mówiliśmy, mi serce pęka, bo to moja ukochana babcia i bardzo się martwię.
-
nick nieaktualny1ania1 wrote:Natalia Ty o ile dobrze pamiętam mialaś wczoraj wizytę u lekarza 😉
Wszystko dobrze? Maluszek rośnie? Proszę się tu pochwalić
Tak, dobrze pamiętasz 😊 Strasznie sie stresowałam ale wszystko w porządku, maluch daleko od blizny na szczescie. Wychodzi z wielkości na starsza ciaze co mnie dziwi bo seksy były tylko raz wiec pewnie złe zmierzyła. Wg lekarki wczoraj był 7+3 a wg mnie max 7+1...
Dalej ciezko mi w to uwierzyćWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 17:12
Ania241188, kozalia, pumka1990, Zuuziia, Kasiaja, Cccierpliwa lubią tę wiadomość
-
Natalia, super będziecie mieli wesoło śliczna wpadziocha
Filipowi trochę mamoza przechodzi i całe szczęście
Kupiliśmy Filipowi nocnik, akurat były w Biedronce. Może uda mi się jedną z 4-5 kup dziennie złapać
Zuzia, ty ostatnio pytałaś o nocnik. Czytałam troche wypowiedzi na ten temat, jeśli dziecko stabilnie siedzi i nie zmuszasz do nocnika to można sadzać, szczególnie jak widać kiedy będzie kupaNatalia05, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Natalia super wieści. Niech zdrowo rośnie. Coś czuję że tym razem chłopak będzie. 😊
Ja już wszystko zamówiłam. Teraz jeszcze drobne szlify dekoracyjne. Brat z Anglii przyjeżdża w czwartek więc nie chce już potem zajmować się przygotowaniami. To już za tydzień. O matulu 🙈
Znalazłam fajna neurologopede w Gdańsku. Ma tytuł doktora.
Ciekawe jak z terminami. Czekam na odpowiedz.Natalia05, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
justa1509 wrote:Natalia, super będziecie mieli wesoło śliczna wpadziocha
Filipowi trochę mamoza przechodzi i całe szczęście
Kupiliśmy Filipowi nocnik, akurat były w Biedronce. Może uda mi się jedną z 4-5 kup dziennie złapać
Zuzia, ty ostatnio pytałaś o nocnik. Czytałam troche wypowiedzi na ten temat, jeśli dziecko stabilnie siedzi i nie zmuszasz do nocnika to można sadzać, szczególnie jak widać kiedy będzie kupa
Kurczę też się zastanawiam nad nocnikiem, tym bardziej, że prawie zawsze wiem kiedy zaczyna robić kupkę. Pchyba kupię i jak się zacznie to posadzę i zobaczymy jaka będzie reakcja, nie spodoba się to od razu założymy pampersa, jak zdążymy 😄😄 -
1ania1 wrote:Kurczę też się zastanawiam nad nocnikiem, tym bardziej, że prawie zawsze wiem kiedy zaczyna robić kupkę. Pchyba kupię i jak się zacznie to posadzę i zobaczymy jaka będzie reakcja, nie spodoba się to od razu założymy pampersa, jak zdążymy 😄😄
-
nick nieaktualnyJak mam stawiać na płeć to pewnie dziewczyna, chyba zabijam męskie plemniki 😂 Tym razem to juz bez znaczenia byle zdrowe bo mam pełno lęków tym razem 😳
Tez mamy nocnik, sadzamy ja jak na tronie ale nie jest zainteresowana. Moze poczytam o tej metodzie wysadzania fajnie by było jak by chociaz kupę złapać tylko w między czasie to pewnie ileś razy siku do wycierania z podłogi 😀
I przy tych górnych zębach to juz tak słodko nie jest, cały dzien na wqurwie drze sie buczy 😒Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 21:00
-
Wczoraj była u nas w odwiedzinach kuzynka męża z 14-msc córeczka i ta mała wola siii, kuzynka sadza na nocnik i przy mnie zrobiła kupkę i 2 razy siku... byłam w szoku. My póki co trenujemy rano i wieczorem przed kąpielą. Mały ma dużo radości z nocnika lubi siedzieć na nim, ale jeszcze siusiu nie zrobił. Nocnik wzięłam praktycznie nowy od siostry
25.07.2018 🦊
-
nesssssa wrote:Wychodzenie czwórek to jakiś koszmar... ledwo usypia, śmieje się i płacze jednocześnie. Goraczkuje, chociaz dzisiaj juz lepiej. Idą dolne.
Z tymi zębami to na prawdę masakra... Myślałam, że jedynki i dwójki dają popalić, ale to co dzieje się z dzieckiem przy wychodzących trójkach i czwórkach to istny koszmarrr!! Mój Filip przez 4 dni był na przeciwbolowym (Nurofen Forte). Byłam z nim u naszej pediatry, bo przrstał mi jeść stałe pokarmy. Przez 2 tyg. było tylko mleko i mleko - na raz przebijalo mu sie 8 zębów ... to dopiero masakra... Do roczku zostal nam tydzień! Coś czuje, że przebiją się wszystkie do tego czasu haha 😅😅
Justa1509 ! Gratuluje decyzji o biegu! Ja nienawidze biegać... W ogóle ciężko mi zrobić obiad na tygodniu, a co dopiero znaleźć czas na ćwiczenia 😅😅
Od września moje dziecko idzie do żłobka... Boje się tych choróbsk, które zapewne będą go atakować przez pierwszy rok 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 00:07
❤️🧡💛💚💙💜
👶🏻 Synek 11.08.2018
Przegroda macicy 25mm
Torbiel endometrialna na lewym jajniku
Zrosty w bliźnie po cc wewnątrz macicy
Zabieg u prof. Ludwina 15.02.2022
AMH 1,18 - 10.2021
AMH 0,44 - 04.2023
Depresja
Hashimoto