Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
1ania1 wrote:Natalia będzie dobrze, trzymam kciuki, niech maluszek zdrowo rośnie😉
U nas nastał zębowy spokój, mam nadzieję, że z piątkami będzie ok już.
-
nesssssa wrote:Wychodzenie czwórek to jakiś koszmar... ledwo usypia, śmieje się i płacze jednocześnie. Goraczkuje, chociaz dzisiaj juz lepiej. Idą dolne.
Olkowi też idą dolne. Chociaż nie wiem kiedy będą się przebijać. Pod palcem wyraźnie czuć koronę, dziąsła czerwone napuchnięte. Ale jak nocki zaczną być okropne to będę wiedzieć że to one dają znać 😅
-
Natalia05 wrote:Jak mam stawiać na płeć to pewnie dziewczyna, chyba zabijam męskie plemniki 😂 Tym razem to juz bez znaczenia byle zdrowe bo mam pełno lęków tym razem 😳
Tez mamy nocnik, sadzamy ja jak na tronie ale nie jest zainteresowana. Moze poczytam o tej metodzie wysadzania fajnie by było jak by chociaz kupę złapać tylko w między czasie to pewnie ileś razy siku do wycierania z podłogi 😀
I przy tych górnych zębach to juz tak słodko nie jest, cały dzien na wqurwie drze sie buczy 😒
Ja mam trzech starszych braci i mama już też nie miała nadziei na dziewczynkę 😉
-
nesssssa wrote:Dziewczyny to juz pora na nocniki? Nie chce zeby mała miała jakieś problemy pozniej. Mi się jakos z tym nie spieszy.
A jeszcze na noc. Ostatnio mówiłam że w nocy nie będzie mieć już pampersa. Nie było zgody. Mówiła że chce i koniec. Poczekam, sama znowu pewnego dnia się zgodzi albo już go nie będzie chciała. Co jakiś czas będę proponować.
Ale nie mówię, że ktoś nie ma teraz sadzac. Sama Poli kupiłam na roczek nocnik ale nie chciała siadać. Może inne dzieci szybciej załapią. 😊nesssssa, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nesssssa wrote:Dziewczyny to juz pora na nocniki? Nie chce zeby mała miała jakieś problemy pozniej. Mi się jakos z tym nie spieszy.
pumka1990, Patti_MG lubią tę wiadomość
-
1ania1 wrote:Haha ja dzisiaj dostałam okres. Nawet się nie spodziewałam, moje cykle są tak rozjechane, że szok.
-
nick nieaktualny
-
Ja to sobie aplikacje zainstalowałam bo chce wiedzieć czy jakaś reguła jest z tym, że te pierwsze cykle są takie mało regularne i wyliczyło mi okres 6 dni wcześniej. Niby wiedziałam, że jeszcze czas, ale jak widzialam, ze wg flo okres spóźnia się już 4 dni to troche stresa mialam :p
-
Natalia05 wrote:Moze fasolek? 😀
Pewnie owulacja bo taki ból mam przy tym. Już dziś mężowi mówiłam że dziś za duże prawdopodobienstwo na poczęcie i nici z przytulania. Za bardzo się ciąży boję 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 20:41
-
Hej dziewczyny, ja was nadal czytam ale nie pisze i na razie nie planuje ale.. chciałam się aby pochwalić że mój leniwiec dzisiaj zaczął chodzić!!! Nie wierzyłam że on ruszy przed roczkiem. Całe popołudnie puszczal się stolu/szafki i szedł do mnie te 3-4 kroczki jestem dumna z niego i przeszzesliwa!
A co do siadzania na nocnik to do 18miesiaca rozwijają się zwieracze i można sadzac ale nie uczyć że ma dziecko trzymać, bo na razie konsekwencja tego może być problem z nie trzymaniem moczu lub zaparciami
1ania1, Natalia05, e_mii, kozalia, Ania241188, pumka1990, Kasiaja, Cccierpliwa, Patti_MG, chabasse, Eilleen, misia-kasia lubią tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Marta gratulacje! Filip też co raz odważniejszy się robi, ostatnio jak go puściłam to stał dość długo i na spokojnie sobie usiadł
Marta a co do nie pisania na forum... Nie ma co się urażać, podzielam twoje zdanie. Jesteśmy kobietami o różnych temperamentach, trzeba część wypowiedzi pomijać, wziąć oddech i zmienić temat
O, dzisiaj jak wracaliśmy ze spaceru to musielismy zaliczyć plac zabaw :p Filip zaczął płakać i wrzeszczec jak przeszliśmy obok :p tylko, że ten nasz plac zabaw jest bardzo niebezpieczny, tylko niektóre konstrukcje są sprawne, w zasadzie ślizgawka, piaskownica i karuzela... Z reszty wystają gwoździe, wkręty, huśtawka cała się rusza, konik też jest niestabilny. Najchętniej porozmawiałabym z sołtysową ale jej kompletnie nie znam