Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Natalia będzie dobrze, trzymam kciuki, niech maluszek zdrowo rośnie😉

U nas nastał zębowy spokój, mam nadzieję, że z piątkami będzie ok już.
    Może będziesz mieć już teraz dłuższą przerwę bo jednak piątki późno wychodzą. No i piątki to już pikuś 😉

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Wychodzenie czwórek to jakiś koszmar... ledwo usypia, śmieje się i płacze jednocześnie. Goraczkuje, chociaz dzisiaj juz lepiej. Idą dolne.
    Wiem coś o tym. Córka masakrycznie przechodziła czwórki. W tym czasie w szpitalu byliśmy bo oczywiście jak zęby to się coś musiało przyplątać. Miała coś w stylu rotawirusa

Olkowi też idą dolne. Chociaż nie wiem kiedy będą się przebijać. Pod palcem wyraźnie czuć koronę, dziąsła czerwone napuchnięte. Ale jak nocki zaczną być okropne to będę wiedzieć że to one dają znać 😅

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Jak mam stawiać na płeć to pewnie dziewczyna, chyba zabijam męskie plemniki 😂 Tym razem to juz bez znaczenia byle zdrowe bo mam pełno lęków tym razem 😳

Tez mamy nocnik, sadzamy ja jak na tronie ale nie jest zainteresowana. Moze poczytam o tej metodzie wysadzania fajnie by było jak by chociaz kupę złapać tylko w między czasie to pewnie ileś razy siku do wycierania z podłogi 😀

I przy tych górnych zębach to juz tak słodko nie jest, cały dzien na wqurwie drze sie buczy 😒
    No u mojej bratowej odwrotnie, myślała że zabija żeńskie 😂 i tak przy piątym podejściu się udało 😝 mają dziewczynkę.

Ja mam trzech starszych braci i mama już też nie miała nadziei na dziewczynkę 😉

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano posadziłam Filipa na nocnik i zrobił siku :D nawet się nie spodziewałam :)

Zuuziia, 1ania1, pumka1990, Cccierpliwa lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Rano posadziłam Filipa na nocnik i zrobił siku :D nawet się nie spodziewałam :)
    Brawo dla Filipa ☺️

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to juz pora na nocniki? Nie chce zeby mała miała jakieś problemy pozniej. Mi się jakos z tym nie spieszy.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Dziewczyny to juz pora na nocniki? Nie chce zeby mała miała jakieś problemy pozniej. Mi się jakos z tym nie spieszy.
    Ja narazie nie będę sadzac bo szczerze mówiąc nie za bardzo mi się teraz chce tego pilnować. Pola długo nie chciała usiąść na nocnik. Próbę robiłam na 2 latka bo akurat lato. Nie chciała, płakała. Odpuściłam bo wstrzymywała a na nocnik i tak nie chciała. Załapała od razu na 2.5 roku. Dużo już rozumiała i się cieszyła z sukcesu. No i sama mówiła że nie chce pampersa.
    A jeszcze na noc. Ostatnio mówiłam że w nocy nie będzie mieć już pampersa. Nie było zgody. Mówiła że chce i koniec. Poczekam, sama znowu pewnego dnia się zgodzi albo już go nie będzie chciała. Co jakiś czas będę proponować.

Ale nie mówię, że ktoś nie ma teraz sadzac. Sama Poli kupiłam na roczek nocnik ale nie chciała siadać. Może inne dzieci szybciej załapią. 😊

nesssssa, pumka1990 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to raczej w formie zabawy, tak bardziej na serio ok półtora roku.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Wiesz co, posadziłam ot tak. Rano i tak musze przebrać pampersa to zamiast ganiać go po mieszkaniu to posadziłam i byłam pewna że nic tam nie ma :D więc to raczej tak sadzam, a nie żeby się uczył bez pieluchy bo na pewno jeszcze nie ten czas. Najważniejsze to nie zmuszać do siadania

pumka1990, Patti_MG lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie to moze nieglupi pomysl z tym zeby posadzic przy zmianie pampka hehe

Patti_MG lubi tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa super gratuluję, brawa dla Filipa👏👏

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wczoraj okres, a dzisiaj boli mnie blizna po nacięciu krocza... Bolało aż tak, że po spacerze musiałam usiąść. Jak odpoczelam yo troszke przeszlo

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja dzisiaj dostałam okres. Nawet się nie spodziewałam, moje cykle są tak rozjechane, że szok.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Haha ja dzisiaj dostałam okres. Nawet się nie spodziewałam, moje cykle są tak rozjechane, że szok.
    U mnie też cykle nieregularne. Dziś brzuch mnie boli jak przy owulacji ale w sumie powinnam dostać chyba okres. Mam nadzieję że nie przyjdzie na roczek. Ale znając moje szczęście...

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    U mnie też cykle nieregularne. Dziś brzuch mnie boli jak przy owulacji ale w sumie powinnam dostać chyba okres. Mam nadzieję że nie przyjdzie na roczek. Ale znając moje szczęście...

Moze fasolek? 😀

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sobie aplikacje zainstalowałam bo chce wiedzieć czy jakaś reguła jest :) z tym, że te pierwsze cykle są takie mało regularne i wyliczyło mi okres 6 dni wcześniej. Niby wiedziałam, że jeszcze czas, ale jak widzialam, ze wg flo okres spóźnia się już 4 dni to troche stresa mialam :p

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Moze fasolek? 😀
    No napewno nie 😝 tego mi nie wywróżycie. 😅 Co do ciąży to w obu przypadkach miałam przeczucie że to to. Inaczej się czułam. Teraz napewno nie.

Pewnie owulacja bo taki ból mam przy tym. Już dziś mężowi mówiłam że dziś za duże prawdopodobienstwo na poczęcie i nici z przytulania. Za bardzo się ciąży boję 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 20:41

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja was nadal czytam ale nie pisze i na razie nie planuje ale.. chciałam się aby pochwalić że mój leniwiec dzisiaj zaczął chodzić!!! Nie wierzyłam że on ruszy przed roczkiem. Całe popołudnie puszczal się stolu/szafki i szedł do mnie te 3-4 kroczki ;) jestem dumna z niego i przeszzesliwa!

A co do siadzania na nocnik to do 18miesiaca rozwijają się zwieracze i można sadzac ale nie uczyć że ma dziecko trzymać, bo na razie konsekwencja tego może być problem z nie trzymaniem moczu lub zaparciami ;)

1ania1, Natalia05, e_mii, kozalia, Ania241188, pumka1990, Kasiaja, Cccierpliwa, Patti_MG, chabasse, Eilleen, misia-kasia lubią tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta super gratulacje 😉😉
    Prezent na roczek zrobił.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta gratulacje! Filip też co raz odważniejszy się robi, ostatnio jak go puściłam to stał dość długo i na spokojnie sobie usiadł :)
    Marta a co do nie pisania na forum... Nie ma co się urażać, podzielam twoje zdanie. Jesteśmy kobietami o różnych temperamentach, trzeba część wypowiedzi pomijać, wziąć oddech i zmienić temat :)
    O, dzisiaj jak wracaliśmy ze spaceru to musielismy zaliczyć plac zabaw :p Filip zaczął płakać i wrzeszczec jak przeszliśmy obok :p tylko, że ten nasz plac zabaw jest bardzo niebezpieczny, tylko niektóre konstrukcje są sprawne, w zasadzie ślizgawka, piaskownica i karuzela... Z reszty wystają gwoździe, wkręty, huśtawka cała się rusza, konik też jest niestabilny. Najchętniej porozmawiałabym z sołtysową ale jej kompletnie nie znam :/

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
‹‹ 2184 2185 2186 2187 2188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ