Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Marta gratulacje 😀 Moja tez namiętnie ćwiczy chodzenie, juz po pokoju śmiga coraz lepiej :)

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!
    no my roczek mamy wprawdzie za niecały miesiąc ale już poczynania robimy: zamówiłam tort ( w sobotę impreza dla rodziny w niedziele dla przyjaciół z dziećmi więc 2 torty ), catering na sobotę, ozdoby.
    My robimy w prezencie dla Małej tablicę manipulacyjną, sami robimyyyyy <3

Mam pytanko organizacyjne :
    Bo byłam dziś na roczku syna mojej przyjaciółki ( tort + grill ) i powiem wam ze jestem lekko hmm zdziwiona. Ta impreza kompletnie nie wyglądała jak roczek, w sensie oprócz sto lat i tort to nie było uwagi na Nim. Tylko my siedzielismy, on akurat miał drzemke i spał ponad 2h, a tak to było to normalne spotkanie, każdy rodzic zajmował sie swoim dzieckiem i tyle.
    ja bym chciała żeby to była bardziej dziecięca impreza niż dorosłych, ale nie wiem, może tak się nie da?
    Czy wy organizujecie jakieś zabawy, atrakcje, żeby to było takie wow, dziecięce?
    czy to serio ma być tak że tort sto lat a potem normalne spotkanie?
    Może macie jakieś pomysły ? U nas na imprezie rodzinnej będą dziadkowie i chrzestni to tam wiadomo normalnie, ale w niedzielę będą przyjaciele i dzieci ( 13 miesiecy, 10 mies, 10 mies, 2 lata) Czy da radę zrobić dla nich jakieś zabawy? coś co sprawi że to będzie frajda, dzień dla dzieci? Dzień to za dużo powiedziane , te 2-3 h, bo planuję zrobić na 15.00 po drzemce

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaa u mnie też mąż zaczął w tym tygodniu robić tablicę manipulacyjną, mam nadzieję, że do urodzin zdąży 😉

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie o której godzinie zaczynacie roczki?

U mnie też będzie dużo dzieci i tak planuje dla nich:
    Robienie waty cukrowej,
    Lody w gałkach w wafelkach,
    Rysuje kontury dużych myszka Miki a dzieciaki będą malować sobie,
    Napewno też jakieś zabawy typu przenoszenie jajka łyżeczką, łowienie zębami jabłek z miski,
    Muzyka stop (tańczenie wokół krzeseł i siadanie kiedy muzyka się wyłączy)
    Napewno jeszcze inne konkursy sprawnościowe

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.animatorczasuwolnego.pl/nowe_pdf/L8/przyklady_gier/przyklady_gier.pdf%3Fiframe%3Dtrue%26width%3D1050%26height%3D700&ved=2ahUKEwiokqKUuerjAhXwk4sKHbNLDkEQFjABegQIARAB&usg=AOvVaw3AhdwXwohvXzhIv_UR26HE

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje koło 12-13. Mniej więcej o tej porze Filip kończy drzemki. To ma być impreza dla niego, więc poświęcamy mu cały dzień :) mam nadzieje tylko, że pogoda się poprawi... Bo chcemy na działce...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas koło 14-15, Filip pewnie pójdzie spać ok 16.30 na godzinę. U nas będzie tylko dwoje dzieci, więc nie wymyślam nic nawet, bo nie ma dla kogo.
    Szczerze to ostatnio jestem taka zmęczona, że nawet nie chce mi się tej imprezy robić, nie wiem jak się zmotuwuję, potrzebuję snu.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja planuję na 15, bo agata ma jedną drzemkę teraz właśnie a drugą ok 13-14

No tylko u nas dzieci 10-13 miesiecy, jedna 2,5 roku, wiec mało jakie zabawy da sie wymyslic :D
    na necie patrzyłam zeby dac im sie ubrudzic, to moze na balkonie zrobie coś z sensoplastyki :D zeby sie pobrudzili ;p

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, ile twoj mleczny potworek pije mleka :)?
    Dziś zrobilam próbe , zeby nie usypiac w wozku, bo to robie, to dalam jej mleko przed drzemką i zasnela sama w lozeczku.. wiec chyba bede dawala mleko przed drzemką, ale to by byla kolejna porcja, wiec musze cos pomyslec pozamieniac ;/ a ciezko jak ten mleczny potworek malo co je ;p

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tablica manipulacyjna będzie dziś gotowa, tatusiek robi w ukryciu więc zobaczymy co mu wyjdzie.

A ja na 11 miesięcy Uli dostałam zapalenia piersi. Już byłam u lekarza i mam Amotaks łykać. Kupiłam kapuchę, lecytynę...
    Ból nie z tej ziemi...przystawianie jest doradzane...a jak zasysa to ja tylko mam ochotę się drzeć z bólu.
    Nie mówiąc o tym, że bez ibupromu nie funkcjonuję. Gorączka i łamanie w ciele jak przy najgorszej grypie...
    A ten biedny maluch nie rozumie czemu mama nie ma siły się zajmować i czemu nie chce nosić (jak tylko dotknie to mam ochotę wyć.)

Wzięłam pierwszą dawkę antybiotyku, a w czwartek jak dobrze pójdzie to wizyta u CDL, bo te problemy się od dłuższego czasu pojawiały. Mogłam kurde się umówić wczesniej...

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, widzialam fotke, piekny fasolek/lka :D
    Az ostatnio swoje zdjecia wyciagnelam i z sentymentem ogladalam...

Marta, gratulacje!

Nessa, zdrowka!

Ja mialam dylemat, tort robic, czy tort zamowic, no i po dylemacie... chcialam zamowic, bo stwierdzilam, ze nie bede sie babrac, bo roboty i tak bedzie sporo... no i coz... pani od ktorej zamawiam, pojechala wczoraj na urlop i wraca po naszym roczku, wiec chce czy nie robie sama...
    Teraz wieczory spedzam szukajac pomyslow na ten tort🤦‍♀️

Ja mysle, ze zaprosimy gosci na 15...
    Mia ma drzemke od 12 zazwyczaj... do 15 moze juz bedzie po...
    U nas procz solenuzantki bedzie trije lub czworo dzueci, wiec niewiele...

Teraz mamy tylko.problem z prezentem, bo mial byc basen z kulkami, ale nie chcemy sie w to za bardzo bawic przed przeprowadzka i stwierdzilismy, ze moze pod choinke basen, a teraz cos innego... ale.pomyslow brak...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa, ja robiłam "listę prezentową" i do wyboru daliśmy zabawki dumela, wózek-pchacz (taki drewniany), rowerek microbike, jeździk wadera, konik na biegunach tylko jakas wersja mini, my kupujemy ukulele

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam wlasnie problem z wyborem czegos od nas...
    Z reszty towarzystwa, to tylko moja ciocia i kuzynka pytaja czy mam liste prezentowa (robie zawsze na amazon) zrobiona, reszta nie pyta ;)

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, byłam dzisiaj na tej pseudo wizycie bo inaczej tego nazwać nie można, tak jak Wam pisałam umówilam sie do prywatnej przychodni gdzie mój mąż ma pakiet z pracy bo podłączył tam też mnie. Na wizycie miałam tylko zwykłe badanie gdzie Pani doktor stwierdziła, że macica wykazuje cechy ciaży, pobrała mi cytologię i tyle. Pytam czy zrobi usg a ona, ze nie bo ona nie ma sprzętu i da mi skierowanie. No załamałam się , po co ja się tam zapisywałam, paranoja płacisz na prywatny pakiet a oni sprzętu w gabinecie nie mają. Poszłam do rejestracji zapytac o pierwszy wolny trmin usg a babka, że 31 październik. Brak słow, więcej tam się nie pokaże. Udało mi sie skontakotować z moją lekarką i niestety nie prowadzi obecnie swojego gabinetu a przyjmuje w CMP gdzie chodziłam w tamtej ciąży i jadę do niej w sobotę. Tylko kiepsko bo tam zapłace za wizytę plus usg ponad 300 zł a u niej w gabinecie płaciłam zawsze połowe, ale trudno wolę mieć normalnego lekarza.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do roczku to my też planujemy na 15, kiepsko z drzemką bo Mały koło 16 zasypia, ale najwyżej na spacer trzeba będzie go zabrać. Zabaw też nie planuję bo będzie 3 chłopcow plus Staś więc malutko. I oczywiście moja teściowa w sprawie roczku już musi robić problemy, nie odpowiada jej termin chociaz od poczatku mówiłam, że będziemy robić w niedzielę zaraz po tym jak wypadają urodziny. Ma problem bo nie ma jak przyjechać bo najmlodszy brat męza, który tam jeszcze mieszka nie załatwił sobie wolnego chociaz też wiedział o roczku a stwierdził, ze za poźno mu powiedzielismy. Więc podsuneła mojemu, żeby wynajać jakąś sale na wsi gdzie mieszka i tam zrobić to nie musiałby przyjeżdzać i tak by było najlepiej, nie wspomnie o tym, że ma do nas niecałe 120 km i serio to nie jest wielki problem raz na kilka lat przyjechać. Mój już chciał zmieniać termin jak sie nie zgodziłam na takie rozwiązanie ale powiedziałąm, ze nie ma szans, nie ma ochoty niech nie przyjeźdza, ja na żadnej imprezie rodzinnej tez sie tam wiecej nie pokaze.
    Musiałam sie wyżalić bo mam dość dzisiejszego dnia.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa a jak tam Mia z chodzeniem? Drepta cos bo pamietam ze ona do przodu byla ruchowo :)

Marcela to faktycznie nie ciekawie z tym lekarzem... Ja tez musialam zapłacić za usg prywatnie a trwało 1 minutę 😳

Jakie macie foteliki samochodowe? Moja jeszcze w łupinie jeździ ale drze sie juz wiec bede zmieniać najlepiej na fotelik przodem (albo taki przodem/tyłem) ma ktos taki?

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela... nawer nie skomentuje... usg w pazdzierniku... kpina na calego...

Natalia :O szok! Ja sie z jednej striny ciesze, ze tutaj prywatnie praktycznie nie istnieje...

Co do Mii to byla do przodu, ale zwolnila na szczęście 😂
    Mowie na szczwscie, bo ona i bez cjodzenia jest absolutnie wszedzie z predkoscia swiatla😂
    Puszcza sie i stoi, czasem zrobi dwa kroki i pacnie na pupe, takze jeszcze nie chodzi sama bez pomocnikow, ale z pchaczem, odkurzaczem, krzeslem i innymi pomocnikami sunie jak blyskawica😂
    I lobuz jest niesamowity, ostatnio weszla w szczeline miedzy meblami i byl ryk bo ona chciala dalej, a sciana nie chciala sie przesunac🤦‍♀️

Fotelik mamy britax römer swingfix m i-size, on jest tylko tylem, ale ten sam tylko dualfix i-size jest i tylem i przodem, z tym, ze przodem on ma niezbyt fajna pozycje, bardzo pionowa nawer przy max odchyleniu, wlasciwie odchylenie jak do spania nie istnieje za bardzo, dlatego sie nie zdecydowalismy, bo wiedzialam, ze w razie czego i tak bym w nim przodem wozić nie chciala i wolalabym kupic inny..

W ogole mowia, ze jak cos do wszystkoego do do niczego i ze fotelik przodem i tylem nigdy przodem nie bedzie tak dobrze lezal jak sam przodem, ile w yym prawdy nie wiem, ale jak jestes zdecydowana na przod to wolalabym odrazu jakis porzadny pfzodem kupic

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie troche tez bylam w szoku bo poszłam normalnie na kase chorych i najpierw mówiła ze to ubez pokryje jako kontrola po cc ale skoro stwierdzono ciaze to sie kwalifikuje do „feststellen der schwangerschaft” i musialam zapłacić 🤨 Następna za to za free.

My jeździmy tylko po mieście głównie wiec mysle moze taki przodem hmm musze sie wybrać do sklepu przymierzyć bo ona drobna jest... A kojarzysz cos o britax King 2 ?

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Ania, ile twoj mleczny potworek pije mleka :)?
    Dziś zrobilam próbe , zeby nie usypiac w wozku, bo to robie, to dalam jej mleko przed drzemką i zasnela sama w lozeczku.. wiec chyba bede dawala mleko przed drzemką, ale to by byla kolejna porcja, wiec musze cos pomyslec pozamieniac ;/ a ciezko jak ten mleczny potworek malo co je ;p
    Dokładnie nie wiem ile . Ale napewno grubo ponad litr.
    U nas musi być mleko do drzemki mimo że np pół godziny wcześniej pił. Próbowałam dać wodę to owszem wypił ale nie mógł zasnąć, musiał wypić chociaż 60ml.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    U nas tablica manipulacyjna będzie dziś gotowa, tatusiek robi w ukryciu więc zobaczymy co mu wyjdzie.

A ja na 11 miesięcy Uli dostałam zapalenia piersi. Już byłam u lekarza i mam Amotaks łykać. Kupiłam kapuchę, lecytynę...
    Ból nie z tej ziemi...przystawianie jest doradzane...a jak zasysa to ja tylko mam ochotę się drzeć z bólu.
    Nie mówiąc o tym, że bez ibupromu nie funkcjonuję. Gorączka i łamanie w ciele jak przy najgorszej grypie...
    A ten biedny maluch nie rozumie czemu mama nie ma siły się zajmować i czemu nie chce nosić (jak tylko dotknie to mam ochotę wyć.)

Wzięłam pierwszą dawkę antybiotyku, a w czwartek jak dobrze pójdzie to wizyta u CDL, bo te problemy się od dłuższego czasu pojawiały. Mogłam kurde się umówić wczesniej...
    Ja nawet nie chce tego wspominać. Ból ogromny. A od ściągania ciągłego nawet pęcherze na sutku mi się zrobiły wtedy. U mnie też gorączka, pierś czerwona. Płakałam bo ruch ręki sprawiał ból. 3-4dni walczyłam. Mąż i ręczne ściąganie pid prysznicem pomogło. Prysznic i ściąganie co 2h.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, kojarze tylko ze slabo w testach bo ogolna ocene mial 4* ale za bezpieczenstwo tylko 3* a ogolna ocene podnosi latwosc czyszenia na 5* i wygoda 4*

Natalia05 lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

‹‹ 2185 2186 2187 2188 2189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ