Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta..a wrote:U nas mycie zębów to też głównie zjadanie pasty ale zależy mi na nawyku, w domu myjemy ząbki po kąpieli, ja smyrne dwa razy górę, dwa razy dół a potem już on sam, a ja mogę pieluche zakładać spokojnie, a od rana będzie myl zeby w żłobku bo tam musimy dostarczyć pastę, szczotke i kubek
Za miesią, mały zaczyna żłobek, ja za niecałe 2 pracę.. teraz czekam na wypłatę i kupuje wyprawke do żłobka, potem tydzień wakacji i.. się zacznie
Jeszze w żłobku udało się i tez będziemy używać wielorazowych pieluch, więc sprawdzam czy nie muszę czegoś dokupić.
Ozdoby na allegro zamówię w tym tygodniu bo roczek 17.08 dopiero robimy. I chyba na 14-15 bo moje dziecko o 20 idzie spać, a dziadkowie mają 1,5h autem też do domu. Impreza bez zabaw dla dzieci bo mam go, 2,5 latka i 10 latka. Ale mam nadzieję że starszyzna zejdzie na mate i pojawi się z dzieciakami a nie przesiedzi przy stole.
Fotelik mam besafe izi modular jest i tyłem i przodem, przy czym przodem ma zaznaczone że po 15msc dopiero. Mój jeździ tyłem i jak na razie nie narzeka. Jest do 105cm.
A jeszze co do prezentów to od nas dostanie tunel i namiot busa z Ikea, od jednych dziadków wielki zestaw drewnianych klocków, od drugich drewniany garaż na autka, a od chrzestnego duży zestaw ciastoliny, od chrzestnej nie wiem.. my jeździk, rowerek biegowy, basen z kulkami itp mamy po starszych kuzynach
Marta my też 17 sierpnia roczek robimy 😉
Ja mam tylko nadzieję, że nie będzie padać -
Sto lat, dla swietujacych dzis dam!
Natalia05, e_mii lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
e_mii wrote:Moja mała córeczka ma już rok 🥳 Od rana nie mogę w to uwierzyć. Oglądałam zdjęcia ze szpitala i już nie pamiętam kiedy ten urwis był taki malutki...
U nas roczek w tę sobotę i też boję się deszczu.
-
Ja nie mam głowy do organizacji urodzin 😓 Wczoraj musiałam poddać eutanazji mojego psa 😭 To działo się tak szybko nic nie wskazywało, że chore nerki miała, a wczoraj jak ją złapał paraliż to już wstać nie mogła. Weteryniarz na szczęście szybko przyjechała. Nie mogę się pozbierać 😭 Te co mają czworonogi róbcie im kontrolne badania krwi, mi tej wiedzy zabrakło, żaden weteryniarz nigdy wcześniej nie wspomniał o tym, a ja sama na to nie wpadłam 😓[/url]
-
Kasiaja wrote:Ja nie mam głowy do organizacji urodzin 😓 Wczoraj musiałam poddać eutanazji mojego psa 😭 To działo się tak szybko nic nie wskazywało, że chore nerki miała, a wczoraj jak ją złapał paraliż to już wstać nie mogła. Weteryniarz na szczęście szybko przyjechała. Nie mogę się pozbierać 😭 Te co mają czworonogi róbcie im kontrolne badania krwi, mi tej wiedzy zabrakło, żaden weteryniarz nigdy wcześniej nie wspomniał o tym, a ja sama na to nie wpadłam 😓
Współczuję straty. Psy to najlepsze co wyszlo twórcy swiata.Kasiaja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kasiaja wrote:Ja nie mam głowy do organizacji urodzin 😓 Wczoraj musiałam poddać eutanazji mojego psa 😭 To działo się tak szybko nic nie wskazywało, że chore nerki miała, a wczoraj jak ją złapał paraliż to już wstać nie mogła. Weteryniarz na szczęście szybko przyjechała. Nie mogę się pozbierać 😭 Te co mają czworonogi róbcie im kontrolne badania krwi, mi tej wiedzy zabrakło, żaden weteryniarz nigdy wcześniej nie wspomniał o tym, a ja sama na to nie wpadłam 😓
Tak bardzo mi przykro teraz już przynajmniej nie boli go nic... na pewno dzięki Tobie był szczęśliwy!
mój weterynarz poinformował kiedyś, że mamy robić kontrolę krwi raz na rok u psa do 8 roku życia, a jak starszy to nawet raz na 6 miesięcyEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Kasiaja, tak mi przykro strata czworonoga to jedna z najgorszych rzeczy jaka moze sie przydarzyc😭
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700