Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja za bluzkę nie ciągnie, ale za to szczypie mnie przy zasypianiu. Najgorzej jak mam ją w nosidle, bo nie mogę się obronić i czasami mam całą szyje i dekolt czerwone i podrapane.

Misia Kasia, jak dobrze pamiętam to Ty masz takie samo nosidło jak ja, lennyUp. Nosisz może małą na plecach? Ja ostatnio próbowałam i za nic nie mogłam się ułożyć. Jakoś tak nisko mała siedziała, a wyżej nie mogłam pasa założyć bo jest za długi i nawet na maksa ściągnięty zjeżdża w dół :/ Chyba gdzieś się wybiorę i sprawdzę co robię źle.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba biegunka przeszła, bo rano była jedną kupa i tyle. Ufff bo bałam się że będzie gorzej. Kupiłam jej coś w rodzaju smecty i elektrolity, teraz dopiero zjadła troszkę rosołku, a od rana tylko mleko.

Eilleen lubi tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emii próbowałam miesiąc temu i tez miałam wrażenie ze jakoś dziwnie się ułożyła. Teraz super w wózku mi jeździ wiec dawno nie testowałam nosidła ale za 2,5 tygodnia jedziemy na Mazury i właśnie tez myślałam żeby spróbować jeszcze raz przed wyjazdem. Spróbuje dzisiaj i dam znać ale muszę poczekać jak mąż wróci z pracy.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wózek znowu jest złem, kolejny raz Filip się na wózek obraził, mało co jeździmy, bo od razu sprzeciw. Czekam aż mu przejdzie.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja uwielbia wózek w zasadzie od urodzenia. Najpierw spacery nas ratowały jak nie chciała zasnąć a domu, a teraz już w dzień ma drzemkę w łóżeczku i jeździmy na spacery jak nie śpi. Ja przy okazji robię często drobne zakupy. Mogę tak z nią pojeździć do 1,5 godz.

W ogóle to zaczybanamy przygotowania do kolejnego wyjazdu. W naszą rocznicę ślubu wyruszamy na mini euro tripa autem na 2 tyg :-)

Ania241188 lubi tę wiadomość

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie trochę, więc mogę dopiero dziś napisać: sto lat dla Agatki :* <3

Dziękuję również za życzenia dla Emila :* <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 06:58

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• squirrel Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze dzieci tez sie tak zloszczą ? Moja to ostatnie kilka dni jak coś jej się nie podoba np. Odłoże z rąk albo zabiorę coś czego nie powinna mieć w ręku to nie płacze ale krzyczy ze złości. I to coraz częściej.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    Dziewczyny czy wasze dzieci tez sie tak zloszczą ? Moja to ostatnie kilka dni jak coś jej się nie podoba np. Odłoże z rąk albo zabiorę coś czego nie powinna mieć w ręku to nie płacze ale krzyczy ze złości. I to coraz częściej.
    Tak, niestety też tak u nas jest. Taki kolejny etap 😉

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas to samo, rzuca się na ziemie i placze ;p od 2 tygodni jakoś

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też, najgorsze są te rzuty na ziemię...bo łapię żeby łba nie rozbiła...

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też płacz o byle co, włącznie z rzucaniem się na ziemię.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie krzyczy ale jeszcze się nie rzuca. Wszystko przede mna :-)

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie straszcie! Złości się jak mu coś zabiorę itp ale jest to taki trochę wymuszony płacz chwilę ale szybko mija jak coś innego mu dam.. no i gorzej jak jest zmęczony ale na ziemię się nie rzuca..

Kupiłam mu dzisiaj kolderke i poduszkę. Jednak wzięłam w Ikea bo w żłobku takie mają więc stwierdziłam że niech ma te same pościele w domu to może mu się lepiej będzie spało. 3 komplety wzięłam poszewek, jedne do domu, jedne do żłobka i jedna na zapas w razie prania. Tylko mały wybór wzorów.. nie chciałam przepłacać więc 2 ma takie same :D ten żłobek coraz bliżej :( on taki duży..

A wózek to spacer do 1-1,5h + plac zabaw i piaskownica to możemy tak 2-2,5h spacerować. Potem mu się nudzi.. no coś ie w sumie dziwić ileż można :D

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matkoo od poniedziałku nie mogłam się tutaj zalogować z telefonu, zmieniłam hasło kilka razy i się nie dało dlatego mogłam Was tylko czytać.
    U nas też etap złości chociaż widzę, że przeszlo mu przy zmianie pieluszki, ale np jak wychodzimy z placu zabaw to pół zabawek by wyniósł, jak zabiorę to tak mi się rzuca na rękach, że ledwo mogę go utrzymac. W krzeselku do karmienia albo w wózku to tlucze mi głowa jak mu coś nie pasuje. A w wózku ogólnie lubi jeździć w najlepiej jak zabierze ze sobą jakieś przybory kuchenne typu lyzka albo jakaś łopatka plastikowa to wtedy go nie ma a niestety jak już się znudzi to próbuje mi wstawać w wózku i pasy średnio mu w tym przeszkadzają.
    Dziewczyny fajne zabawki drewniane są teraz w biedronce po 35 zł. Wczoraj kupiliśmy taki jakby tor z trzema samochodzikami, Mały cały wieczór puszczal je żeby zjeżdżaly

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6c476ebf41ea.jpg
    cb2e765673eb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 11:24

Paulinaaa, kozalia lubią tę wiadomość

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela mi właśnie podoba się ten tor i ta przebijanka, może dzisiaj podjedziemy, chociaż u nas w Biedronce to wiecznie nic nie ma, za dużo ludzi, za mało towaru.
    Dzisiaj umówiłam Filipa do fryzjera, idziemy w przyszły piątek. Chyba będę mu dawać chrupki albo borówki, żeby siedział spokojnie. Jak się go uda obciąć to będzie super, jeśli nie to będę musiała sama mu chociaż grzywkę obciąć.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas na szczęście nie ma jeszcze rzucania się na podłogę :-D ale jest płacz jakby nie wiadomo co się działo.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Matkoo od poniedziałku nie mogłam się tutaj zalogować z telefonu, zmieniłam hasło kilka razy i się nie dało dlatego mogłam Was tylko czytać.
    U nas też etap złości chociaż widzę, że przeszlo mu przy zmianie pieluszki, ale np jak wychodzimy z placu zabaw to pół zabawek by wyniósł, jak zabiorę to tak mi się rzuca na rękach, że ledwo mogę go utrzymac. W krzeselku do karmienia albo w wózku to tlucze mi głowa jak mu coś nie pasuje. A w wózku ogólnie lubi jeździć w najlepiej jak zabierze ze sobą jakieś przybory kuchenne typu lyzka albo jakaś łopatka plastikowa to wtedy go nie ma a niestety jak już się znudzi to próbuje mi wstawać w wózku i pasy średnio mu w tym przeszkadzają.
    Dziewczyny fajne zabawki drewniane są teraz w biedronce po 35 zł. Wczoraj kupiliśmy taki jakby tor z trzema samochodzikami, Mały cały wieczór puszczal je żeby zjeżdżaly
    To Olek wali głową o meble, o krzesełko. W sumie nie wiem z jakiego powodu.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale ja jestem głupia 😞 wczoraj dostałam telefon ze żłobka ze jest miejsce od września, chodzę i rycze bo mi żal go oddawać :( a jednoczenie wiem ze to najlepsze rozwiązanie końcem września mam trudny egzamin na aplikacje wiec trochę by mnie to odciążyło i ułatwiło naukę a poza tym budujemy się i na wiosnę będziemy potrzebowali wziąć kredyt bo z oszczędności całości nie wybudujemy i umowa potrzebna jest mi na gwałt. Poza tym tez planując kolejne dziecko fajnie byłoby mieć macierzyński..
    czy tylko ja tak panikuje i przeżywam ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 14:37

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• Zuuziia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się to wszystko złożyło ze dzisiaj wchodzę na stronę swojego sądu rejonowego a tam konkurs na asystenta sędziego, praca idealna dla mnie w obecnej sytuacji budżetówka, nie ma problemu z l4 w razie „w”, ponadto napisał tez do mnie znajomy ze jeżeli planuje powrót to może mi załatwić prace w kancelarii notarialnej( bo na taka aplikacje idę).
    Sama już nie wiem do jutra muszę dać znac czy się decydujemy na żłobek.

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

‹‹ 2189 2190 2191 2192 2193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ