Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja za bluzkę nie ciągnie, ale za to szczypie mnie przy zasypianiu. Najgorzej jak mam ją w nosidle, bo nie mogę się obronić i czasami mam całą szyje i dekolt czerwone i podrapane.
Misia Kasia, jak dobrze pamiętam to Ty masz takie samo nosidło jak ja, lennyUp. Nosisz może małą na plecach? Ja ostatnio próbowałam i za nic nie mogłam się ułożyć. Jakoś tak nisko mała siedziała, a wyżej nie mogłam pasa założyć bo jest za długi i nawet na maksa ściągnięty zjeżdża w dół Chyba gdzieś się wybiorę i sprawdzę co robię źle. -
U nas chyba biegunka przeszła, bo rano była jedną kupa i tyle. Ufff bo bałam się że będzie gorzej. Kupiłam jej coś w rodzaju smecty i elektrolity, teraz dopiero zjadła troszkę rosołku, a od rana tylko mleko.
Eilleen lubi tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Emii próbowałam miesiąc temu i tez miałam wrażenie ze jakoś dziwnie się ułożyła. Teraz super w wózku mi jeździ wiec dawno nie testowałam nosidła ale za 2,5 tygodnia jedziemy na Mazury i właśnie tez myślałam żeby spróbować jeszcze raz przed wyjazdem. Spróbuje dzisiaj i dam znać ale muszę poczekać jak mąż wróci z pracy.
-
To moja uwielbia wózek w zasadzie od urodzenia. Najpierw spacery nas ratowały jak nie chciała zasnąć a domu, a teraz już w dzień ma drzemkę w łóżeczku i jeździmy na spacery jak nie śpi. Ja przy okazji robię często drobne zakupy. Mogę tak z nią pojeździć do 1,5 godz.
W ogóle to zaczybanamy przygotowania do kolejnego wyjazdu. W naszą rocznicę ślubu wyruszamy na mini euro tripa autem na 2 tygAnia241188 lubi tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Nie było mnie trochę, więc mogę dopiero dziś napisać: sto lat dla Agatki :*
Dziękuję również za życzenia dla Emila :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 06:58
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Dziewczyny czy wasze dzieci tez sie tak zloszczą ? Moja to ostatnie kilka dni jak coś jej się nie podoba np. Odłoże z rąk albo zabiorę coś czego nie powinna mieć w ręku to nie płacze ale krzyczy ze złości. I to coraz częściej.🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
squirrel wrote:Dziewczyny czy wasze dzieci tez sie tak zloszczą ? Moja to ostatnie kilka dni jak coś jej się nie podoba np. Odłoże z rąk albo zabiorę coś czego nie powinna mieć w ręku to nie płacze ale krzyczy ze złości. I to coraz częściej.
-
Nie straszcie! Złości się jak mu coś zabiorę itp ale jest to taki trochę wymuszony płacz chwilę ale szybko mija jak coś innego mu dam.. no i gorzej jak jest zmęczony ale na ziemię się nie rzuca..
Kupiłam mu dzisiaj kolderke i poduszkę. Jednak wzięłam w Ikea bo w żłobku takie mają więc stwierdziłam że niech ma te same pościele w domu to może mu się lepiej będzie spało. 3 komplety wzięłam poszewek, jedne do domu, jedne do żłobka i jedna na zapas w razie prania. Tylko mały wybór wzorów.. nie chciałam przepłacać więc 2 ma takie same ten żłobek coraz bliżej on taki duży..
A wózek to spacer do 1-1,5h + plac zabaw i piaskownica to możemy tak 2-2,5h spacerować. Potem mu się nudzi.. no coś ie w sumie dziwić ileż można6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Matkoo od poniedziałku nie mogłam się tutaj zalogować z telefonu, zmieniłam hasło kilka razy i się nie dało dlatego mogłam Was tylko czytać.
U nas też etap złości chociaż widzę, że przeszlo mu przy zmianie pieluszki, ale np jak wychodzimy z placu zabaw to pół zabawek by wyniósł, jak zabiorę to tak mi się rzuca na rękach, że ledwo mogę go utrzymac. W krzeselku do karmienia albo w wózku to tlucze mi głowa jak mu coś nie pasuje. A w wózku ogólnie lubi jeździć w najlepiej jak zabierze ze sobą jakieś przybory kuchenne typu lyzka albo jakaś łopatka plastikowa to wtedy go nie ma a niestety jak już się znudzi to próbuje mi wstawać w wózku i pasy średnio mu w tym przeszkadzają.
Dziewczyny fajne zabawki drewniane są teraz w biedronce po 35 zł. Wczoraj kupiliśmy taki jakby tor z trzema samochodzikami, Mały cały wieczór puszczal je żeby zjeżdżalyAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Marcela mi właśnie podoba się ten tor i ta przebijanka, może dzisiaj podjedziemy, chociaż u nas w Biedronce to wiecznie nic nie ma, za dużo ludzi, za mało towaru.
Dzisiaj umówiłam Filipa do fryzjera, idziemy w przyszły piątek. Chyba będę mu dawać chrupki albo borówki, żeby siedział spokojnie. Jak się go uda obciąć to będzie super, jeśli nie to będę musiała sama mu chociaż grzywkę obciąć. -
marcela123 wrote:Matkoo od poniedziałku nie mogłam się tutaj zalogować z telefonu, zmieniłam hasło kilka razy i się nie dało dlatego mogłam Was tylko czytać.
U nas też etap złości chociaż widzę, że przeszlo mu przy zmianie pieluszki, ale np jak wychodzimy z placu zabaw to pół zabawek by wyniósł, jak zabiorę to tak mi się rzuca na rękach, że ledwo mogę go utrzymac. W krzeselku do karmienia albo w wózku to tlucze mi głowa jak mu coś nie pasuje. A w wózku ogólnie lubi jeździć w najlepiej jak zabierze ze sobą jakieś przybory kuchenne typu lyzka albo jakaś łopatka plastikowa to wtedy go nie ma a niestety jak już się znudzi to próbuje mi wstawać w wózku i pasy średnio mu w tym przeszkadzają.
Dziewczyny fajne zabawki drewniane są teraz w biedronce po 35 zł. Wczoraj kupiliśmy taki jakby tor z trzema samochodzikami, Mały cały wieczór puszczal je żeby zjeżdżaly
-
Dziewczyny ale ja jestem głupia 😞 wczoraj dostałam telefon ze żłobka ze jest miejsce od września, chodzę i rycze bo mi żal go oddawać a jednoczenie wiem ze to najlepsze rozwiązanie końcem września mam trudny egzamin na aplikacje wiec trochę by mnie to odciążyło i ułatwiło naukę a poza tym budujemy się i na wiosnę będziemy potrzebowali wziąć kredyt bo z oszczędności całości nie wybudujemy i umowa potrzebna jest mi na gwałt. Poza tym tez planując kolejne dziecko fajnie byłoby mieć macierzyński..
czy tylko ja tak panikuje i przeżywam ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 14:37
25.07.2018 🦊
-
Tak się to wszystko złożyło ze dzisiaj wchodzę na stronę swojego sądu rejonowego a tam konkurs na asystenta sędziego, praca idealna dla mnie w obecnej sytuacji budżetówka, nie ma problemu z l4 w razie „w”, ponadto napisał tez do mnie znajomy ze jeżeli planuje powrót to może mi załatwić prace w kancelarii notarialnej( bo na taka aplikacje idę).
Sama już nie wiem do jutra muszę dać znac czy się decydujemy na żłobek.
25.07.2018 🦊