Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania, az lzy sie cisna do oczu😭
Ja pozegnalam moja 14 letnia sunie przed trzema laty, ostra bialaczka i brak reakcji na leki
Nie wyobrazam sobie stracic mojej obecnej suni
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Hej dziewczyny nadrabiam Was od piątku i udało się po 4 tygodniach nieobecności. Trochę z przerwą czytałam bo w ten weekend mieliśmy już pierwszą imprezę na roczek.
Najpierw najważniejsze wszystkiego najlepszego dla Hani, Oli, Emila, Emilki i Łucji. Szybko zleciał ten rok
Ja trochę byłam przytłoczona śmiercią kolegi i jakoś tak przestałam się odzywać. Później posypały się zęby, teraz ma ich 6. No a ostatnio zaczęliśmy szukać niani i moja siostra z Australii przyleciała stad szybciej impreza na roczek żeby mogła być z nami.
Kasiaja bardzo mi przykro, ja po 18 latach z kotką płakałam cały dzień. Uważam ze taki przyjaciel to członek rodziny.
Działo się tu ogromnie dużo, fajnie ze Marta nie zostawiłaś nas na stałe. No i gratulacje dla dziewczyn które spodziewają się nowych fasolek. Trzymam kciuki żeby wszystko poszło dobrze Ja co raz częściej myśle o kolejnej ciąży ale boje się jeszcze że to za dużo na moją głowę..
Póki co pierwsza impreza roczkowa udana, kolejna za 1,5 tygodnia Dziś świętowaliśmy z mężem bo dokładnie rok temu szykowałam się do wyjazdu do szpitala na porodówkę. Trochę wspomnień, zdjęć i takie tam inne sentymentyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2019, 01:06
kozalia, Natalia05 lubią tę wiadomość
-
Edytka ja bym pojechała do pediatry, niby smecta jest poniżej roku ale to w ostateczności gdyby się do lekarza nie udało. No i bym chyba małemu mleko dawała, bo tam ma najwięcej witamin itp. Przy okazji się trochę nawadnia. Chyba tak bym zrobiła..
Współczuję straty psa U nas też zwierzeta to pełnoprawni członkowie rodziny i bardzo każdego stratę przeżywałam.
Jakoś nieśmiało do was wracam, pewnie gdyby młody nie zaczął chodzić to siedzialabym cicho. A tu śmiga już dobre 6-7krokow i do mnie i tez między regalem a łóżkiem, każdy dzień to dodatkowe kroki. Wyszła mu te z pierwsza czwórka! Więc 9 zębów na pokładzie.
Wogole to sto lat dla solenizantek i solenizantow! Teraz chyba codziennie ktoś świętuje, my w sobotę dopiero. A dzisiaj ostatni dzień macierzyńskiego. Lecimy też na wakacje 28.08 na tydzień.. atakujemy grecje, mąż przerażony już jest lotem. Ja trochę bo mamy o północy lot.. później jeszcze godzina autokarem do hotelu
A słuchajcie bo chce zabrać coś wielorazowego no ale na noc wezmę jednorazowki, bralyscie pieluchy z Polski czy kupowalyscie na miejscu? One zajmują strasznie duże miejsca tak na prawdę. U nas schodzi 6-7 pieluch na dobę wielorazowych więc jedno myślę podobnie.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Dzięki za odpowiedzi. No zrobiła od wczoraj popołudnia już z 8 z czego z 3 w nocy. Ona nigdy tak nie miała więc to raczej nie od zębów. Teraz ma bardzo dobry humor, nie widzę żeby jej coś dolegało innego. U nas pediatra dopiero popołudniu więc zobaczę co będzie do tego czasu. Też myślę że skoczę do apteki po elektrolity...17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualny
-
Natalia mała miejscowość.. jest market jeden na terenie hotelu i jeden blisko a do miasta 2,5km niby da radę na spacer pójść. Chcieliśmy przy mieście ale jak się rezerwuj na 2 tygodnie przed wylotem to potem nie ma z czego wybierać.. małego nic nie odparza itp. W dzień będziemy na trawie przy basenie/plaży więc chce mu majtki zakładać po prostu, kąpieluszke i ewentualnie tetre w otulaczu, więc 1-2 na dobę są mi tylko potrzebne no i do samolotu.. więc chyba wezmę po prostu.. 1,5 paczki tych bambiboo i powinno starczyc. A którąś była w Grecji i wie jakie tam można marki znaleźć?
Hotel pol3cany dla rodzin z maluszkami, animatorzy są codziennie itp więc chyba powinni mieć w sklepiku jakieś pieluchy..Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2019, 08:06
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Hej. My w sobote roczek. W puatek wyprawiamy z chrzcinami. Nagle z 2 zabkow mamy juz w 3 tyg 6. Irena smiga przy zebach z 7 kup. Az tylek ja bolal i czerwienial bo przez sen tez robila. Duzo pic10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Marta, my byliśmy w czerwcu w Grecji. Dla małej brałam wszystko z domu, bo bałam się że czegoś nie będzie, ale sklepy na miejscu były bardzo dobrze zaopatrzone. W hotelowych było dużo drożej, ale w marketach na mieście ceny tylko troszkę wyższe niż u nas. Akurat nie wiem jak z pampersami, bo nie potrzebowałam, ale na pewno były. Miejsca te pieluchy faktycznie dużo zajmują, ale wykorzystaliśmy maksymalnie bagaż i w 3 dużych walizkach bez problemu wszystko zmieściłam (a byliśmy z dwójką dzieci ).
Misia-Kasia, wszystkiego najlepszego dla Agatkimisia-kasia lubi tę wiadomość
-
U nas przy zębach tez dużo kup nawet 6 i w nocy tez robi. Czasami tylko takie kleksy ale pupa od nich tez się robi czerwona. Ja bym obserwowała i dopiero na wieczór bym podjęła decyzje co dalej.
Marta ja już na urlopie wypoczynkowym od 6 sierpnia, macierzyński się już skończył. Do Grecji też lecimy ale dopiero we wrześniu. Ja używam jednorazówek ale wezmę na 3 dni i resztę dokupię. W sumie ze wszystkim tak planuje, mała nie ma uczuleń wiec nie boje się ewentualnie nowych produktów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2019, 09:32
-
Pochwale się bo ostatnio Agatka dorwała się w gościach do wózka drewnianego i zrobiła sobie z niego pchacz. W domu nic takiego nie mamy wiec wymyśliła sobie coś innego
Dziękujemy za życzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2019, 09:40
Ania241188, Kasiaja, Natalia05, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Byłam dzisiaj z Filipem u chirurga i obok mnie siedziała Pani z około dwuletnim chłopcem i on non stop pierś jej chciał wyjmować i wołał, że chce pić, a ona chyba wstydziła się mu tam dać i tylko powtarzała, że w domu mu da. Jak on się z nią szarpał, no szok, bluzkę non stop jej podnosił 🙂
Filip dzięki temu siedział grzecznie w wózku, bo patrzył co ten mały robi 😁
-
Ania ja właśnie czegoś takiego chciałam uniknąć. Mimo, ze Agatka już prawie miesiąc jest bez cyca to mam wrażenie ze wkładanie raczek pod moja bluzkę się tylko nasila. Widzę ze najczęściej ją to uspakaja przy zasypianiu ale tez wkładając ręce pod moja bluzkę sygnalizuje głód i senność.
Koleżanka pracuje w przedszkolu i opowiadała ze nawet 4-5 latki czasami sobie przypominają i przytulając się do niej nagle zaczynaja pociągać za bluzkę