Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas roczek na 12, po pierwszej drzemce, a o 15 pójdzie na drugą. Szczególnych atrakcji na sobotę nie planuję, bo w sumie tylko dwoje dzieci będzie w takim wieku do zabaw, ale w niedziele robimy drugiego grilla z sąsiadami i wtedy już ładna gromadka się uzbiera.
Marcela, pamiętam jak z Łucją poszłam na pierwszą wizytę w ciąży z pakietu w Medicover i wyglądało to tak samo jak u Ciebie. Porażka. -
Ania u nas 900 ml okolo bo 4x w dzień i 1 x w nocy po 180 ml
Dawno nie było tak dobrze jak dziś bo wytrzymała bez mleka od 10 do 16 zjadła 1 placja na 2 razy i 1/2 miseczki zupy ( wywar piła dosyc ladnie i osobno w paluszki groszek i coś tam jeszcze sobie wybrała, zupka wiosenna z kaszą dziś. i po 16 dałam mleko także dziś fajnie, w końcu cokolwiek spróbowała wiecej
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Paulinaaa wrote:Ania u nas 900 ml okolo bo 4x w dzień i 1 x w nocy po 180 ml
Dawno nie było tak dobrze jak dziś bo wytrzymała bez mleka od 10 do 16 zjadła 1 placja na 2 razy i 1/2 miseczki zupy ( wywar piła dosyc ladnie i osobno w paluszki groszek i coś tam jeszcze sobie wybrała, zupka wiosenna z kaszą dziś. i po 16 dałam mleko także dziś fajnie, w końcu cokolwiek spróbowała wiecej
I mam wrażenie że lepiej je po mm. Teraz zjadł parę łyżeczek kaszy manny. A to już coś
-
nick nieaktualnyJak wyglada u Was mycie zębów? Bo ja myciem bym tego nie nazwała... dwa razy zdążę tą gumową szczoteczką po górnych i dolnych zębach przejechać i już zaciska usta i się odwraca niezainteresowana dalszym myciem... nawet żadnej pasty nie używam póki co...
-
U nas mycie zębów to zjadanie szczoteczki...
Ja mam britax Dualfix i jestem mega zadowolona ale ja planuję wozic tyłem tak dlugo jak sie da. Kupilam glownie dlatego ze nie męczę się przy jej wkladaniu i wyciąganiu. Moj kręgosłup daje mu 10 gwiazdek.
Goraczka chyba mnie opuszcza ale cyc czerwony. Oby jutro bylo lepiej ech.
-
U nas mycie zębów to 3-4 moje ruchy na dole i na górze, a potem awantura i płacz, bo On już chce sam... Zjadać pastę chyba :p jak jest bez pasty to rzuca szczoteczkę :pEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Eh. Miałam długi post i skasowałam przypadkowo... Z zębami to u nas ciężko. Mamy szczoteczkę soniczną, ale nie mogę jej włączyć, bo Filipowi podoba się jak wibruje na podłodze🤦 no i oczywiście mycie zębów to gryzienie szczoteczki, bo mi nie daje się dotknąć.
Fotelik mam axkid, to jest tylko rwf. W 8* pytaliśmy o te obracane i odradzają, tak samo rozkładane do pozycji leżącej. Bo przy uderzeniu działają inaczej wszystkie siły i fotelik przestaje być bezpieczny. -
e_mii wrote:A czy kaszki liczycie jako posiłek stały czy jako mleko? Bo moja kaszki pije z butli, ale na noc to jest 210 mm + 4-5 miarek kaszki jaglanej, a rano 150 ml manny.
-
Ania241188 wrote:Dla mnie na gęsto z łyżeczki to raczej jako stały posiłek by był ale z butli to raczej jako mleko tylko zagęszczone. Ja do wieczornego mleka dodaje tylko jedna miarkę kaszki bo Olek wystarczająco sobie dobrze wygląda.
U nas mycie zębów to jedna z lepszych zabaw. Łucja gryzie szczotkę i muszę jej palec między dziąsła wkładać żeby móc chociaż troszkę szczotkować zęby. -
Ja kupiłam fotelik britax Romer max way plus. Jest tylko tyłem. Zastanawiałam się czy dobrze robię że tylko tyłem bo nie wiem co będzie np za rok czy dwa lata. Póki co na ogół śpi w samochodzie albo zdejmuje skarpety
Mycie zębów to u nas polega na tym że przyjadę ze dwa razy szczoteczką z pastą i tyle. Wyssie pastę a później albo wyrzuca szczoteczkę albo wyrywa zębami z niej włosie.
Sama się zastanawiam na którą robić roczek. Obecnie koło 15-16 ma drzemke. A co będzie za miesiąc to nie wiem. My mamy roczek w restauracji bo będzie na 16 osób (tylko najblizsza rodzina a tyle osób się uzbieralo).
-
U nas mycie zebow, to najpierw ja myje jej te dwa kly, ktore ma a pozniej ona sama "myje", padam jak sobie gmyra w buzi na haslo "pokaz tatusiowi jak ladnie zabki myjesz"😂
Szczoteczke mamy normalna...
Nasz fotelik tez tylko rwf, jest obracany, ale tylko do drzwi i spowrotem i uwielbiam to obracanie...
Ma plus test i 5* w kategorii bezpieczenstwo, a to byly moje najwazniejsze kryteria
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Eilleen wrote:Skąd zamawialiscie ozdoby na roczek?
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
U nas mycie zębów to też głównie zjadanie pasty ale zależy mi na nawyku, w domu myjemy ząbki po kąpieli, ja smyrne dwa razy górę, dwa razy dół a potem już on sam, a ja mogę pieluche zakładać spokojnie, a od rana będzie myl zeby w żłobku bo tam musimy dostarczyć pastę, szczotke i kubek
Za miesią, mały zaczyna żłobek, ja za niecałe 2 pracę.. teraz czekam na wypłatę i kupuje wyprawke do żłobka, potem tydzień wakacji i.. się zacznie
Jeszze w żłobku udało się i tez będziemy używać wielorazowych pieluch, więc sprawdzam czy nie muszę czegoś dokupić.
Ozdoby na allegro zamówię w tym tygodniu bo roczek 17.08 dopiero robimy. I chyba na 14-15 bo moje dziecko o 20 idzie spać, a dziadkowie mają 1,5h autem też do domu. Impreza bez zabaw dla dzieci bo mam go, 2,5 latka i 10 latka. Ale mam nadzieję że starszyzna zejdzie na mate i pojawi się z dzieciakami a nie przesiedzi przy stole.
Fotelik mam besafe izi modular jest i tyłem i przodem, przy czym przodem ma zaznaczone że po 15msc dopiero. Mój jeździ tyłem i jak na razie nie narzeka. Jest do 105cm.
A jeszze co do prezentów to od nas dostanie tunel i namiot busa z Ikea, od jednych dziadków wielki zestaw drewnianych klocków, od drugich drewniany garaż na autka, a od chrzestnego duży zestaw ciastoliny, od chrzestnej nie wiem.. my jeździk, rowerek biegowy, basen z kulkami itp mamy po starszych kuzynach6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka