Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Kurcze, jeszcze zrozumiałabym, gdyby babcia jakaś tak robiła, bo za jej czasów nikt nie miał świadomości, że to może zaszkodzić, ale młoda matka?? Dziwie się takim ludziom... przecież wszędzie się trąbi o szkodliwości chodzików, a i o sadzaniu za wcześnie też...
    Tyle razy jej mówiłam. Zresztą jak mi mówiła że kupiła chodzik to powiedziała że wie ze to nie do końca jest dobre ale kupiła po to żeby rano mogła się wyszykowac do pracy.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nadal mam duży brzuch :-( jak Olek pójdzie do żłobka to zacznę ćwiczyć. Muszę bo bardzo źle się czuję z własnym ciałem.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Marcela tez mam Joie, jaki masz kolor? Znajomej granatowy wyblakł, mój szary póki co się trzyma... sama się ciekawie czy to podlega gwarancji...
    Właśnie mam ten grafitowy i duża różnice widziałam jak spojrzałam na ten drugi wózek. Mega brzydko to wygląda, taka wyplowiala ta gora. Może spróbuję napisać meila do sklepu czy w ogóle mogę reklamować coś takiego.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ważę teraz 57kg. 55 miałam jak zaszłam w ciążę z Olkiem, a 52 jak z Pola i te 5 jeszcze chce zrzucić. Najgorzej brzuch. Taka sflaczała opona.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem chudsza niż przed ciążą...masakra...nie podobam się sobie. Też mogę się obżerać i nic nie widać. Niby fajnie, ale jednak wolałabym nie wyglądać tak chudo...
    Mam wózek biegowy i nie biegam hehehe...Może na jesień się zmoblizuję bo wolę biegać jak jest zimno.
    Chciałabym wrócić na grupowy nordic walking ale treningi wieczorami jak moja Ulka już świruje.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ćwiczę z Chodakowską, ale coś z regularnością się popsuło... Za to jak jest pogoda, to jeżdzę na rolkach. Starsza na rowerze albo hulajnodze, mąż z małą w wózku biegowym i tak spędzamy czas troszkę aktywniej.

Dziewczyny, planujemy we wrześniu wyskoczyć na weekend w góry. Myślałam o Ustroniu albo standardowo Zakopane i termy. Może znacie jakieś inne fajne miejsca, jakieś atrakcje dla dzieci?

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emii polecam hotel Malinowy Potok w Białce Tatrzańskiej, otwarty 20 czerwca tego roku, w hotelu basen i sala zabaw dla dzieci. To tak apropo noclegów 😉
    DO Ustronia mam niedaleko, ale teraz nie polecam bo same roboty drogowe w okolicach Wisły i Ustronia, korki że hoho. Jeśli się zdecydujecie jednak na Ustroń to polecam Leśny Park Niespodzianek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 10:39

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kilka razy juz podchodzilam do tych cwiczeń i zawsze coś mi przeszkodziło. Raz zapalenie pęcherza miałam i antybiotyki brałam, potem z lenistwa, potem mała zachorowała ale mimo wszystko tym razem się zawzięłam. U mnie ze słodyczami to jest tak że jak jem to nie wyobrażam sobie nie jeść a jak przestanę to jakoś mnie nie ciągnie

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, ja chciałam zejść do 52,ważę 56,ale wtedy będę już za chuda. Te 56 mi pasuje, nie widać wagi po mnie.
    Eh. Mieliśmy okropna noc. Zacznę od kolacji, zrobiłam Filipowi ryż z jablkami, żeby najadł się, a mlekiem tylko dopachał, obudził się po 3 godzinach, dostał butle i obudził się po 2 godzinach i nie chciał zasnąć, jak mąż go wziął na ręce to darł się jakbym go wrzątkiem lała. Dopiero cycek pomogł, a że musieliśmy wyjechać o 7.20 to panicza trzeba było mocno budzić bo spał... Jestem teraz nieprzytomna, mąż tak samo, ja czekam na drzemkę i też ide spać

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wracamy z zakupów.
    Kupiłam małemu fajne buciki ze smyka. Za 50zł!!! Przecenione ze 100zl. Leciutkie, bardzo giętkie
    c2630daa3d98.jpg

Są szerokie, więc jego gruba pytka wchodzi fajnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 12:33

pumka1990 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    DO Ustronia mam niedaleko, ale teraz nie polecam bo same roboty drogowe w okolicach Wisły i Ustronia, korki że hoho. Jeśli się zdecydujecie jednak na Ustroń to polecam Leśny Park Niespodzianek
    A my właśnie ze względu na odległość i czas dojazdu skłanialiśmy się na Ustroń. Już oglądałam ten park o którym piszesz i znalazłam jeszcze Dream Park Ochaby niedaleko. Chcemy w końcu zabrać dzieci w góry, głównie chodzi o starszą bo jeszcze nie była, ale wszędzie daleko. Przeraża mnie 5h w samochodzie.

Mi wczoraj doszły Geoxy dla małej. Też super miękkie i wydają się wygodne, ale Łucji chyba się nie spodobały :D Siedzi i próbuje je ściągać, a jak wstaje to podnosi stopy jakby chciała coś z nich zrzucić, chodzi jak bocian:D

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    A my właśnie ze względu na odległość i czas dojazdu skłanialiśmy się na Ustroń. Już oglądałam ten park o którym piszesz i znalazłam jeszcze Dream Park Ochaby niedaleko. Chcemy w końcu zabrać dzieci w góry, głównie chodzi o starszą bo jeszcze nie była, ale wszędzie daleko. Przeraża mnie 5h w samochodzie.

Mi wczoraj doszły Geoxy dla małej. Też super miękkie i wydają się wygodne, ale Łucji chyba się nie spodobały :D Siedzi i próbuje je ściągać, a jak wstaje to podnosi stopy jakby chciała coś z nich zrzucić, chodzi jak bocian:D
    U nas tak było z reebokami, a w emelkach odrazu super chodził

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:

Może do września sytuacja się tam poprawi 😉 ooo do tego parku w Ochabach też warto zajrzeć i koniecznie wyjazd kolejką na Czantorię, dla dzieciaków super sprawa.

Moje dziecko właśnie zjadło miskę spaghetti, nie wiem czy go nie rozerwie 😁😁😄😄 ten jego apetyt to mnie czasem przeraża.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    My wracamy z zakupów.
    Kupiłam małemu fajne buciki ze smyka. Za 50zł!!! Przecenione ze 100zl. Leciutkie, bardzo giętkie
    c2630daa3d98.jpg

Są szerokie, więc jego gruba pytka wchodzi fajnie

Zerknę na stronę smyka, może też bym zaryzykowała i zamówiła takie. 50 zł nie majątek, a jakby co to zwrócę.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my byłyśmy u pediatry bo mała goraczkuje i jest total marud.
    Ida czwórki dolne i to od nich....
    Dostała czopka i drzemkuje. Chciałam syrop podać ale taki jazgot i protest że nie było szansy. Wole miec pewność ze dostała lek. Syrop pewnie by na mnie wylądował...

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Zerknę na stronę smyka, może też bym zaryzykowała i zamówiła takie. 50 zł nie majątek, a jakby co to zwrócę.
    Naprawdę polecam. Mały super w nich chodzi.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie termometry???
    Mam Microlife który potrzebuje 3 sekund bycia w bezruchu....niewykonalne....

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Dziewczyny jakie macie termometry???
    Mam Microlife który potrzebuje 3 sekund bycia w bezruchu....niewykonalne....

Nessa mam Geratherm non contact i u nas się sprawdza. Jest dokładny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 20:48

nesssssa lubi tę wiadomość

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam microlife nc200 i też bardzo sobie chwalę. Olek jak kręci głową to na chwilę przytrzymuje.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam ten co 1ania1, mierzenie też zajmuje z 2-3 sekundy, ale jakoś daje radę mimo ze moja w bezruchu tyle nie wytrzyma ;)

Zmieniając temat, ostatnio zazdraszczałam dziewczynom, które mają psa, bo to wiele zaoszczędza czasu podczas sprzątania po każdym posiłku dziecia. Wymyśliłam jak to obejść - wystarczy wyjąć dziecia z krzesełka i puścić na podłogę. Ola z wielką pasją zajadała się z podłogi tym, co wczesniej pozrzucała 😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 22:10

chabasse lubi tę wiadomość

‹‹ 2182 2183 2184 2185 2186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ