Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W aplikacji pokazuje mi na 26 marca więc prawie na same urodziny 🙂

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szukam inspiracji na prezenty dla dwóch chłopców 13,10 lat.
    To przykre ale ich nie znam, nie widziałam kilka lat. Starszy to chrześniak.
    Mama utrudniała kontakty i nastawiła ich przeciwko całej rodzinie ze strony ojca, mojego kuzyna.
    To ma być drobiazg a nie zadne przekupstwo. Miły gest. Może macie inne zdanie? Może lepiej nie kupować nic?

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesssa ja ostatnio kupiłam interaktywnego robota (8+) dla Grześka chrześniaka. Świetna sprawa 😃 i nie jest bardzo drogi bo ceny zaczynają się od 60 zł, my kupiliśmy takiego za 130 zł. Dziecko samo go składa oraz programuje więc też zabawa przez naukę. Widzę, że teraz jest droższy
    CLEMENTONI EVOLUTION ROBOT PROGRAMOWANY BLUETOOTH https://allegro.pl/oferta/clementoni-evolution-robot-programowany-bluetooth-8174304381

nesssssa lubi tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostał też od nas taką książkę komiks w którym sam tworzy historie. Był bardzo zadowolony. Tutaj taki przykład ale jest tego dużo więcej różne rodzaje https://www.empik.com/cztery-sledztwa-sherlocka-holmesa-gry-paragrafowe-opracowanie-zbiorowe,p1154777837,ksiazka-p?gclsrc=aw.ds&&gclid=CjwKCAjw-ITqBRB7EiwAZ1c5UwgwN6aVakholDARTKOLaWimOInxzrZgpU-ddvqYbKyebTEBN9aYrxoChe0QAvD_BwE

nesssssa lubi tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 7 zębów jak narazie, przebija się druga dolna dwójka i idą tez czwórki dolne.. dzisiaj u nas była koleżanka z 9msc. synkiem chłopaki tak się super bawili, aż miło... i trochę mogłam odpocząć od ostatniego marudzenia i noszenia. Aż chce się planować rodzeństwo 😁

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• squirrel Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Helenka też się super bawi z dziećmi. Jestem w szoku jak taki maluch już się potrafi odnaleźć w towarzystwie. Jak wpadną dzieciaki siostry 5 i 4 lata to też mam Helenkę z głowy na jakiś czas.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dziś cisza. Czyżby dobre noce były?

P.S. co się stało z Pauliną? Ostatnio jakoś się nie wypowiada :O

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle ostatnio tu jakaś cisza... Marta się już nie udziela, Paulina też.
    Filip jest przeziębiony, dobrze, że wzięłam że sobą jakieś leki. Jutro wracamy do domu, cieszę się, bo jestem zmęczona tymi wakacjami 😄

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was próbuje już sadzać na nocnik ?
    Zastanawiam się nad kupnem..

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumka, Paulina ostatnio dość emocjonalnie podeszła do wpisów odnośnie krytyki jej wypowiedzi. Marta wkurzyla się na Paulinę i poszło.
    Ja to nie mam ostatnio czasu na nic, Filip ma lęk separacyjny... Najchętniej to wlazłby do brzucha i tam siedział. Najgorzej że chce być na rękach ale za chwilę sobie przypomina, że chce sam się bawić i go odkładam i wtedy ryk, bo chce na ręce...
    Wczoraj sąsiadka się na mnie oburzyła, bo powiedziałam że nie sadzam Filipa na nocnik bo za mały i zbyt wczesne sadzanie może powodować nietrzymanie moczu u dziewczynek (sąsiadka ma wnuczke młodsza o 2 miesiace od Filipa), stwierdziła że ona tak robiła i nikomu nic nie jest. Jej córka wsadzała w chodzik tą malutką dziecinkę i sasiadka zawsze mówi, że w chodziku to byla chwila spokoju jak się samymi paluszkami odpychała, bo teraz wychodzi. No już tego nie komentowałam, a no i rozmowe zaczęła od tego że faceci są głupi i leniwi i że zobaczę jak to jest.
    Czemu ja nie umiem odpowiedzieć na takie glupoty...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też faza wzmożonej mamozy, potrafi się tak drzeć przed drzwiami do łazienki, jakby go ze skóry obdzierali, a z kolei jak wezmę na ręce to zaraz się wyrywa, bo chce na podłogę i tak w kółko. Można zwariować krótko mówiąc, ja już piję melisę na uspokojenie.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas problem z usypianiem na drzemkę w wózku wstaje i nie chce się położyć a na rękach się wyrywa, zwariować czasami można tak jak piszecie 🙈 z tego wszystkiego najlepsze usypianie jest na huśtawce biorę go na ręce 5 min hustania i zasypia 😃

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, dokładnie to samo. W łazience jesteśmy zawsze razem i oczywiście ciekawi go kibelek... Bo przecież spuszczana woda tak fajnie szumi 🙈
    Może mi coś doradzicie. Miesiąc temu byłam kilka razy pobiegać, 15 września, dokładnie w moje urodziny, jest bieg na 5 km, marzy mi się pobiec w czymś takim, a w przyszłości w biegu typu runmagedon. Dokladnie w ten sam dzień zawsze jest pielgrzymka leśników i mąż moj jedzie, ale pielgrzymkę przesunięto. Trochę to zawiłe. Jak dowiedziałam się, że mąż jedzie i przy okazji na wycieczke do wiednia na tydzien to trochę się wkurzylam i zrezygnowałam z biegu. Teraz okazuje się że mogę pobiec, ale mam 1,5 miesiąca na wytrenowanie się. Kondycje mam nie najgorszą, biegałam ostatnio 1,5 km bez wiekszego problemu. Czy to jest realny cel? Sam bieg jest takim celem psychologicznym, bo moja samoocena spadla na dno i chce sobie tym pomóc, reprezentować swoje nadleśnictwo i troche dla zdrowia.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa jak masz możliwość to biegnij :D 5km to naprawdę spoko dystans. W 1.5 miesiąca spokojnie dasz radę potrenować.
    Ja w wersji hardcorowej biegałam 10km po 3 tygodniach treningu...
    [nie było to mądre hehe] ale 5 km w 6 tygodni to z palcem w pupie ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 11:08

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Pumka, Paulina ostatnio dość emocjonalnie podeszła do wpisów odnośnie krytyki jej wypowiedzi. Marta wkurzyla się na Paulinę i poszło.
    Ja to nie mam ostatnio czasu na nic, Filip ma lęk separacyjny... Najchętniej to wlazłby do brzucha i tam siedział. Najgorzej że chce być na rękach ale za chwilę sobie przypomina, że chce sam się bawić i go odkładam i wtedy ryk, bo chce na ręce...
    Wczoraj sąsiadka się na mnie oburzyła, bo powiedziałam że nie sadzam Filipa na nocnik bo za mały i zbyt wczesne sadzanie może powodować nietrzymanie moczu u dziewczynek (sąsiadka ma wnuczke młodsza o 2 miesiace od Filipa), stwierdziła że ona tak robiła i nikomu nic nie jest. Jej córka wsadzała w chodzik tą malutką dziecinkę i sasiadka zawsze mówi, że w chodziku to byla chwila spokoju jak się samymi paluszkami odpychała, bo teraz wychodzi. No już tego nie komentowałam, a no i rozmowe zaczęła od tego że faceci są głupi i leniwi i że zobaczę jak to jest.
    Czemu ja nie umiem odpowiedzieć na takie glupoty...
    Mi znajoma ostatnio wysłała zdjęcia ale też film jak jej syn chodzi w chodziku. Ma 10 miesięcy, dopiero zaczął raczkować. Stawiają go np przy ławie chociaż jest niegotowy. To samo robiła z sadzaniem. Tak go nauczyła że wymusza żeby go prowadzać. Parę razy pisałam jej żeby tego wszystkiego nie robić bo może mieć problemy z kręgosłupem. Ze jak będzie gotowy to sam usiądzie czy wstanie czy pójdzie. Przestałam komentować po wysłaniu filmiku z chodzikiem. Zresztą jej napisałam że nie będę komentować bo moje zdanie zna na temat chodzikow

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    U nas problem z usypianiem na drzemkę w wózku wstaje i nie chce się położyć a na rękach się wyrywa, zwariować czasami można tak jak piszecie 🙈 z tego wszystkiego najlepsze usypianie jest na huśtawce biorę go na ręce 5 min hustania i zasypia 😃
    Ja usypiam na drzemke w wózku ale na półleżąco. Opuszczam oparcie dopiero jak porządnie zaśnie bo inaczej to próbuje wstać.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa - nawet się nie zastanawiaj i biegnij. :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, 1 sierpnia!
    Pamietacie rok temu... te emocje, ze nadszedl nasz miesiac😍 niektore juz mialy maluchy przy sobie, a inne byky jak tykajaca bomba...

A tu teraz moja "dorosla" corka posciagala skarpety i probuje sama na noge zalozyc😂

U nas zebow jest sztuk 2 :D
    Narazie nie widac zeby cos mialo jeszcze byc w najblizszym czasie...

Za to moje zlote dziecko ostatnimi czasy (od nicy z piatku na sobote) budzi sie w przedzialach 9-9:50! Myslalam, ze juz ta 8-8:30 to swietny czas i dobrze spi... ale teraz to juz w ogole kosmos...
    Nawet jak sobie wieczorem jakas robote umysle i siedze do 1 w nocy, to wstaje wyspana
    Jiz sie boje jak to kiedys bedzie z wstawaniem do przedszkola jak jej tak zostanie😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 11:19

Patti_MG lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam też czasu żeby się udzielać. Przygotowywanie do roczku. Szukam jeszcze cateringu. Muszę z mamą wyszykowac mieszkanie na przyjazd brata z Anglii z rodziną ( najstarszy brat wywprowadzil się z drugiego domu z podwórza i musimy umeblować itd do ich przyjazdu)

Olek sypia raz lepiej raz gorzej. Teraz
    Trochę lepiej śpi. Teraz miał drzemkę 2h, co się bardzo rzadko zdarza.

Jeszcze koszulki na sesję chce nam zrobić. Sama robię bo mam maszyny do tego.

A te dwie moje marudy to nic odpocząć nie dadzą bo jak nie jedno coś chce to drugie.

My usypiamy w łóżeczku.staram się położyć go i wyjść bo zauważyłam że wtedy mniej marudzi. A tak buczy żeby mama nosiła itd. choć nie zawsze się da i muszę chwilę pobujać na kolanie bo na stojąco już mi kręgosłup wysiada od niego.

Też w dzień jak się nachodzi to woła na rączki żeby brać.

Mąż teraz od weekendu ma wolne to może coś pomoże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 12:48

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zasypia w łóżku naszym a potem ją przenosze. Wieczorem musi jeszcze z reguły się wyszaleć i wyskakać po pościeli:p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
‹‹ 2180 2181 2182 2183 2184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ