X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne babki jesteśmy, tylko mordki na wodzy powinnismy bardziej trzymać ;) bo nie jest najważniejsze, żeby moja racja była najmojsza, tylko żeby w spokoju przeżyć te 9 miesięcy, a następnie (dowolnym przyjętym sposobem) sprowadzić na świat zdrowe, różowe bobasy ;)

nadine24, justyna14, Patti_MG, Meneksze, jej odbicie, Flowwer, Anuleczek lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Dokładnie, pyry z gzikiem to ugotowany ziemniak z twarożkiem, może być różnie przyrządzony, ja lubię bez dodatków i na słono :)
    Jako poznanianka podpowiem że ten twaróg robi się z cebulą lub szczypiorkiem :-) ziemniaki najlepiej ugotować w mundurkach, obrać po ugotowaniu.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aradia*** wrote:
    O jak dobrze ze ponownie weszłam na forum ! Kompletnie zapomniałam ze mam w zamrażarce calutkie opakowanie lodów :-)
    Ha ha ha ciekawe czy ta sama plec bedzie :-)

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepionki - lepiej nie zaczynać ;-)

justyna14, Kasha, Anuleczek lubią tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Poczekajcie, jeszcze chyba nie było chustowania, szczepionek... o! I rozszerzania diety ;)
    Ha ha ha :-) dopiero bedzie sie dzialo :-)
    Swoja droga probowalam chustowania i poddalam sie. Nie jest to takie latwe, albo ja tępa :-)/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 22:33

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie naszła ochota na koktajl mleko migdalowe z truskawkami :-) jutro do pracy zrobię. A na obiad sama nie wiedziałam co chce ale w końcu zrobiłam obiad na jutro. Opcji miałam wiele bo składników w domu nie brakuje. Ostatecznie postawilam na makaron z jarmuzem, czosnkiem orzechami, rukola,kielkami i płatkami drozdzowymi. Spróbowałam na razie samego makaronu z czosnkiem, jarmuzem i płatkami - pycha.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a może któraś z Was mi podpowie jak to jest. Skoro zupełnie nie pamiętam dnia ostatniej miesiączki(cykl przez wyniki spisałam na straty)to patrząc na wiek dziecka z usg prenatalne też się robi według tego czasu? No np w pierwszej ciąży będąc w 9tyg z om usg pokazywało, że to 6tc. A robiąc usg I trymestru pod uwagę brany był tydzień z om....

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Tylko sam ziemniak z serkiem? Bez niczego więcej? Coś jak farsz do ruskich? ;)

Haha faktycznie troszkę tak, tylko jeszcze nie zmieszany :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Który to wątek co się śmieją z nas? Z racji tego że nie mogę zasnąć to chciałam poczytać ;-) ale nie wyszukuje mi. Podrzuccie link.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Jako poznanianka podpowiem że ten twaróg robi się z cebulą lub szczypiorkiem :-) ziemniaki najlepiej ugotować w mundurkach, obrać po ugotowaniu.

Ja właśnie lubię bez niczego :) bez cebuli i bez szczypiorku :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aradia*** wrote:
    O jak dobrze ze ponownie weszłam na forum ! Kompletnie zapomniałam ze mam w zamrażarce calutkie opakowanie lodów :-)

A ja też mam! ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    A mnie naszła ochota na koktajl mleko migdalowe z truskawkami :-) jutro do pracy zrobię. A na obiad sama nie wiedziałam co chce ale w końcu zrobiłam obiad na jutro. Opcji miałam wiele bo składników w domu nie brakuje. Ostatecznie postawilam na makaron z jarmuzem, czosnkiem orzechami, rukola,kielkami i płatkami drozdzowymi. Spróbowałam na razie samego makaronu z czosnkiem, jarmuzem i płatkami - pycha.

Ja zrobilam makaron świderki z rukola pieczarkami i mieskiem. Ledwo bo gotowac mi się w cholerę nie chciało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gypsy wrote:
    Patti, ja na samym początku ciąży, przed zrobieniem testu, zaliczyłam imprezę z której wróciłam pijana, że hej :) oczywiście do testu intensywnie uprawiałam jeździectwo. Większość moich koleżanek też ma takie historie z początków ciąży :) Nie mogłaś zaszkodzić maleństwu na tym etapie :)

Ja 3 dni przed testem świętowała urodziny szampanem. Nie spodziewalam ze sie akurat udalo w cyklu w którym odpuściłam a jednak.

Patti_MG lubi tę wiadomość

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam przed testowaniem kilka imprez i wcale o tym nie myślę ;-) prawda jest taka że gdybym miała z picia czy imprezowania zrezygnować to przez 2 lata musiałabym się zamknąć w domu a wystarczająco same starania i nieudane próby obciazyły moją psychikę.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Fajne babki jesteśmy, tylko mordki na wodzy powinnismy bardziej trzymać ;) bo nie jest najważniejsze, żeby moja racja była najmojsza, tylko żeby w spokoju przeżyć te 9 miesięcy, a następnie (dowolnym przyjętym sposobem) sprowadzić na świat zdrowe, różowe bobasy ;)

A dlaczego od razu zakładasz, że muszą być różowe? A brązowe albo żółte to jakieś gorsze? Hę? ;)

Przepraszam, musiałam. Za spokojnie się tu zrobiło:P

=]

Carolline lubi tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Leticia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, rasistka ze mnie wyszła :D
    Ale fakt, moja urodziła się taka bardziej fioletowa ;) nawet się przestraszyłam trochę, ale po paru chwilach zyskała bardziej ludzkie barwy ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle, to narobiłyście mi smaka na tyle różnych rzeczy, a ja od tygodnia żyję z diagnozą: cukrzyca ciążowa:/ Co prawda wynik mam 98, norma w laboratorium to 99, ale ciążowa podobno niższa (już różne wartości mi się obiły o uszy). W dodatku moja pani ginekolog stwierdziła, że norma to norma, i że niższe progi dla ciężarnych, to spisek firm farmaceutycznych, bo na ciąży się dobrze zarabia, ale ja wolę dmuchać na zimne, przynajmniej do krzywej cukrowej. Zresztą lekarka kazała i tak dietę trzymać. A ja zaczynam mieć zachcianki... Chociaż w tych zachciankach męża nie przebiję, biedak oczywiście jest w ciąży razem ze mną;)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Hehe, rasistka ze mnie wyszła :D
    Ale fakt, moja urodziła się taka bardziej fioletowa ;) nawet się przestraszyłam trochę, ale po paru chwilach zyskała bardziej ludzkie barwy ;)

Moja zżółkła na kilka dni, ale koniec końców się zaróżowiła:) Ja po porodzie zapytałam, czy dziecko żyje, bo nie dość, że sine, to jeszcze żadnego dźwięku nie wydało. Okazało się,, że jest leniwa po mamusi, i jej się gadać nie chciało;)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    A tak w ogóle, to narobiłyście mi smaka na tyle różnych rzeczy, a ja od tygodnia żyję z diagnozą: cukrzyca ciążowa:/ Co prawda wynik mam 98, norma w laboratorium to 99, ale ciążowa podobno niższa (już różne wartości mi się obiły o uszy). W dodatku moja pani ginekolog stwierdziła, że norma to norma, i że niższe progi dla ciężarnych, to spisek firm farmaceutycznych, bo na ciąży się dobrze zarabia, ale ja wolę dmuchać na zimne, przynajmniej do krzywej cukrowej. Zresztą lekarka kazała i tak dietę trzymać. A ja zaczynam mieć zachcianki... Chociaż w tych zachciankach męża nie przebiję, biedak oczywiście jest w ciąży razem ze mną;)
    A co możesz jeść?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż w poprzedniej ciąży wymiotował więcej razy niż ja, tak świętował syna :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ