X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś sposoby na bezsenność? ;(

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Ah z nowosci to znow moge pic kawke :-) takze codziennie rano jedna lekka :-) Wasze zdrowie :-)

Ja też! dzisiaj wypiłam właśnie. Ale kiedyś piłam szatańskie. Teraz tylko łyżeczka kawy a do tego kawy zbożowej dosypuję.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po genetycznych. Oczywiście wszystko super. 6 cm szczęścia;)

PLPaulina, nesssssa, Ada2405, justyna14, Leticia, Zolza_, Ithildin, jej odbicie, Marta..a, katka/85, Paulinaaa, Carolline, d'nusia, Dooti, Gypsy, myszeczka89, Lavendova, chabasse, Anuleczek, polkosia lubią tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne wiadomomosci :-) gratulacje :-)
    Ja kiedys pilam dwie trzy kawki dziennie potem odrzucilo az do teraz :-) powoli drugi trymestr sie zbliza i przechodze te uciazliwe objawy :-)

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Ja po genetycznych. Oczywiście wszystko super. 6 cm szczęścia;)

Gratulację :-) duża dzidzia, a jakieś podejrzenia płci czy nie chcecie wiedzieć?

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie to jest tylko gdybanie co do płci. :) :D

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narobiłyście mi smaka na kawę :D zrobiłam sobie, może wypiję :)
    Jakieś 2-3 tygodnie temu pisałam jakie laboratorium jest u mnie nieogarnięte, bo nawet cen nie znają, i probówek odpowiednich nie mają. Wczoraj przeglądam te wyniki, spoko. A w nocy mnie oświeciło, a MOCZ?! Rano przewertowałam kartki, nie ma... dzwonię 2h dzwonienia, bo nikt nie odbiera. Udało się, i co? ktoś zgubił mój pojemniczek i mi nie zrobili.... Na badania brałam wtedy urlop i teraz też wezmę jeden dzień urlopu żeby wszystko załatwić.... Nosz kurde!

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Gratulację :-) duża dzidzia, a jakieś podejrzenia płci czy nie chcecie wiedzieć?
    Chcemy. Ale nie dali rady. Przez brzuch usg tylko minutę bo nt najlepiej tak zmierzyć. Mam tylozgiecie i mało co widać przez brzuch

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też po badaniach. Wszystko pięknie, ładnie - dzidziuś ma 52mm, przezierność 1mm.
    Duphaston już odstawiamy, mam ostatnie 3 tabletki i koniec :) Witaminy też mam brać co drugi dzień :)
    Ale przyszłam do domu i się poryczałam... Co te hormony robią z człowiekiem. Już kolejny raz nastawiłam się na chłopaka, a tu psikus. Jak jeszcze mąż był w gabinecie to powiedział, że 65% dla dziewczyny, ale później jeszcze jak oglądaliśmy to powiedział, że przecież jest jeszcze szansa, że się pomyli, ale jak na jego oko marne szanse na chłopaka :( Zresztą sama ewidentnie widziałam 3 kreseczki na wzgórku, tak jak było u mojej Hani :(
    Wiadomo, że najważniejsze, żeby dzidzia była zdrowa, ale znowu się czuję taka oszukana przez los :)

justyna14, Carolline, Marta..a, katka/85, PLPaulina, Dooti, Gypsy, niedograna, chabasse, Existenz, Patti_MG, polkosia lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Narobiłyście mi smaka na kawę :D zrobiłam sobie, może wypiję :)
    Jakieś 2-3 tygodnie temu pisałam jakie laboratorium jest u mnie nieogarnięte, bo nawet cen nie znają, i probówek odpowiednich nie mają. Wczoraj przeglądam te wyniki, spoko. A w nocy mnie oświeciło, a MOCZ?! Rano przewertowałam kartki, nie ma... dzwonię 2h dzwonienia, bo nikt nie odbiera. Udało się, i co? ktoś zgubił mój pojemniczek i mi nie zrobili.... Na badania brałam wtedy urlop i teraz też wezmę jeden dzień urlopu żeby wszystko załatwić.... Nosz kurde!
    O rany! A placilas za te badnia? Bi teraz to chyba juz za free powinni zrobic jesli bylo odplatne. Skarge bym zlozyla, to jakas kpina. Pewnosc masz ze reszta wynikow Twoja?

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Ja już też po badaniach. Wszystko pięknie, ładnie - dzidziuś ma 52mm, przezierność 1mm.
    Duphaston już odstawiamy, mam ostatnie 3 tabletki i koniec :) Witaminy też mam brać co drugi dzień :)
    Ale przyszłam do domu i się poryczałam... Co te hormony robią z człowiekiem. Już kolejny raz nastawiłam się na chłopaka, a tu psikus. Jak jeszcze mąż był w gabinecie to powiedział, że 65% dla dziewczyny, ale później jeszcze jak oglądaliśmy to powiedział, że przecież jest jeszcze szansa, że się pomyli, ale jak na jego oko marne szanse na chłopaka :( Zresztą sama ewidentnie widziałam 3 kreseczki na wzgórku, tak jak było u mojej Hani :(
    Wiadomo, że najważniejsze, żeby dzidzia była zdrowa, ale znowu się czuję taka oszukana przez los :)
    Moj Olek byl 80% dziewczynka do 8 msc ciaza, nawet na usg 3d w chyba 30 tug powiedzieli mi ze dziewczynka a tu penisek wyrosl i na ostatnim usg byl juz chlopcem :-) takze wszystko jest mozliwe :-) istatecznie pewnosc mialam po urodzeniu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 10:09

nadine24, Patti_MG lubią tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbf od skonczonego 13 tygodnia pokazuje 4 miesiac? Alei sie ciagnie ten msc na bbf, cos za szybko chyba wskakuje na 3 i ttwa on potem 5-6 tyg.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Gratuluje udanych wizyt :)

U mnie nasiliło sie zle samopoczucie, mdłości i rzyganko bleee...czy któraś z Was stosowała/stosuje na mdłości magnez+B6? Gdzies przeczytałam, ze podobno pomaga, ale nie wiem ile w tym prawdy i czy jest sens kupować?
    Musze zrobic badania, ale jak tu jechac z rana na czczo do labo? Juz sie boje :-/

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    O rany! A placilas za te badnia? Bi teraz to chyba juz za free powinni zrobic jesli bylo odplatne. Skarge bym zlozyla, to jakas kpina. Pewnosc masz ze reszta wynikow Twoja?
    Teraz nie będę płacić bo to w ramach opłaconego pakietu. Powinny być moje :) takie badania mało kto robi, więc mniejsza szansa na pomyłkę

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam zazdroszczę, że macie w miarę spokojne ciążę.... mi mój krwiak spać nie daje :( martwi mnie, że do tego się powiększa :(

Zosia_wop lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Już sama nie wiem czy to wzdęcia...
    https://zapodaj.net/1f2ffe652ae8a.jpg.html
    Justa nie umiem otworzyć tego zdjęcia, skasowałaś już? Ciekawa jestem tego Twojego brzuszka, bo ważymy tyle samo, też mam 11tydz i już od jakiegoś czasu u mnie coś widać.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Justa nie umiem otworzyć tego zdjęcia, skasowałaś już? Ciekawa jestem tego Twojego brzuszka, bo ważymy tyle samo, też mam 11tydz i już od jakiegoś czasu u mnie coś widać.
    Ja otworzyłam teraz bez problemu...
    Wkleję jeszcze raz :)
    Chciałam żeby zdjęcie się na forum wyświetliło, ale nie wiem jak to zrobić...
    https://zapodaj.net/1f2ffe652ae8a.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 10:33

justyna14 lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Hej.
    Gratuluje udanych wizyt :)

U mnie nasiliło sie zle samopoczucie, mdłości i rzyganko bleee...czy któraś z Was stosowała/stosuje na mdłości magnez+B6? Gdzies przeczytałam, ze podobno pomaga, ale nie wiem ile w tym prawdy i czy jest sens kupować?
    Musze zrobic badania, ale jak tu jechac z rana na czczo do labo? Juz sie boje :-/

migdały na mdłości działają, pomogły mi przy pierwszej ciąży ;)

Zosia_wop lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Ja już po wizycie, wszystko w porządku, bejbik ma już całe 3,12 cm ;)
    9 lutego mam prenatalne.

Ja tez mam prenatalne 9 :) ale dopiero na 19 buuuu :(

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    migdały na mdłości działają, pomogły mi przy pierwszej ciąży ;)

Na migdały niestety nie moge juz patrzeć, nie spodziewałam sie, ze moze miec to az takie natężenie dlatego juz kombinuje na wszelkie sposoby zeby sibie ulżyć :]

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ