Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyjusta1509 wrote:Ale się cieszę podoba mi się mój brzuch
Dobrze, że powiedziałam szefowi... Bo teraz się nie ukryje! Dobrze, że spódnica z wysokim stanem, to nie uciska.
Muszę mundur przymierzyć... bo kurcze mogę się nie zmieścić...
Spodnie wszystkie też noszę z paskiem, to nie będą za małe.
Cóż za mundur? -
jej odbicie wrote:Cóż za mundur?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 12:25
Gypsy, jej odbicie lubią tę wiadomość
-
niedograna wrote:U mnie między maluchami będą 2 lata różnicy. Ale chciałam taki krótki odstęp, żeby dzieci razem się bawiły i wychowywały. Wiem, że początki mogą być ciężkie...
Iva79 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo bedzie moje pierwsze dziecko.
Zawsze chciałam by była mała różnica wieku.
Ale to chyba wiadomo że będzie ciężko.
Najpierw zobaczę jak to będzie z jednym. mój mąż często wyjeżdża. Więc będę przy opiece nad dzieckiem trochę samotna. I liczyć mogę tylko na siebie.
-
nick nieaktualnyU mmie brzuch narazie mały ale widoczny dla nas bo przed miałam plaski eklesly a teraz wygląda na wzięcie.
Na płeć sie nie nastawiam, wolę odczekac i wiedzieć na pewno niż jakieś zgadywanie i sie potem rozczarowac. Na typ etapie wszystko mi jedno, odrobine bardziej w stronę dziewczynki jednak:PCarolline, Patti_MG lubią tę wiadomość
-
Muszę się pożalić jak mi ciężko i źle..
Męczy mnie angina, biorę antybiotyk od 4 dni i nie widzę poprawy
W dodatku mam konająca babcię, która ma rozsiany nowotwór..
A na dobitkę za tydzień w sobotę mam najgorszy egzamin na studiach z którym walczę od 2 lat i który dzieli mnie od obrony mgr
Stres uderza we mnie z każdej strony, zaczął boleć mnie brzuch i już sama nie wiem czy to z nerwów czy coś się dzieje złego z dzidziusiem mimo że zaczęłam II trymestr to schudłam 1,5 kg na nic nie mam apetytu i chyba też z tego wzięły się moje mdłości i nudności..
Generalnie ujowo po całej linii...
25.07.2018 🦊
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZuuziia wrote:Muszę się pożalić jak mi ciężko i źle..
A na dobitkę za tydzień w sobotę mam najgorszy egzamin na studiach z którym walczę od 2 lat i który dzieli mnie od obrony mgr
Stres uderza we mnie z każdej strony, zaczął boleć mnie brzuch i już sama nie wiem czy to z nerwów czy coś się dzieje złego z dzidziusiem mimo że zaczęłam II trymestr to schudłam 1,5 kg na nic nie mam apetytu i chyba też z tego wzięły się moje mdłości i nudności..
Ojej to straszne tyle rzeczy na raz! Słuchaj jak antybiotyk nie pomaga to może trzeba zmienić na inny? Bo teoretycznie poprawa powinna byv juz przy drugiej dawce. -
nick nieaktualnyniedograna wrote:U mnie między maluchami będą 2 lata różnicy. Ale chciałam taki krótki odstęp, żeby dzieci razem się bawiły i wychowywały. Wiem, że początki mogą być ciężkie...
-
Zuuziia wrote:Muszę się pożalić jak mi ciężko i źle..
Dasz radę my kobiety jesteśmy silne ja tez mam teraz sesje i egzaminy ci tydzień, w pierwszej ciąży w niedziele zrobiłam test i pokazały się dwie kreski a w poniedziałek zmarła mi babcia, która z nami mieszkała (cały pogrzeb, wszystko było na naszej głowie)... prawdopodobnie przez stres dostałam plamienie ale z dzidziusiem było wszystko dobrze. Wiem ze to strasznie boli, ale jak babcia cierpi może będzie dla niej lepiej jak jej to cierpienie odejdzie.
-
U nas będzie różnica 3 lata, bez 2 miesięcy. Zawsze chciałam taką różnicę wieku. Myślę, że zawsze jest ciężko, czy starsze dziecko ma rok, 5 lat czy 10 lat. Po pierwsze kwestia nowej sytuacji dla nas i starszaka, każde dziecko na swój sposób odczuwa mniejszy brak uwagi i skupienie na nowym członku rodziny. Dlatego uważam, że zawsze na początku jest trudno co by nie było to ma być pięknie i tego nam wszystkim życzę
Iva79 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny@Zuuziia, ja anginę zawszę leczę płukaniem gardła wodą utlenioną. Odkąd pozbyłam się tak ropnej anginy w 4dni, a wcześniej na antybiotykach min tydzień i wracało co dwa miesiące, już nie leczę się inaczej. Niestety przez b.częste anginy i antybiotyki, mój organizm nie reaguje na większość antybioli. Z tego też względu leczę się sama. Jedyne co robię to crp, bo jak infekcja bakteryjna to bez leków się nie obędzie
Zuuziia lubi tę wiadomość
-
frezyjciada wrote:@Zuuziia, ja anginę zawszę leczę płukaniem gardła wodą utlenioną. Odkąd pozbyłam się tak ropnej anginy w 4dni, a wcześniej na antybiotykach min tydzień i wracało co dwa miesiące, już nie leczę się inaczej. Niestety przez b.częste anginy i antybiotyki, mój organizm nie reaguje na większość antybioli. Z tego też względu leczę się sama. Jedyne co robię to crp, bo jak infekcja bakteryjna to bez leków się nie obędzie
Mama mi dzisiaj szałwię kupiła i tym zaczęłam płukać gardło, podobno też pomaga.frezyjciada lubi tę wiadomość
25.07.2018 🦊
-
nick nieaktualnyjusta1509 wrote:Jestem leśnikiem, ale takim biurowym w codziennej pracy nie noszę munduru, bo są cholernie niewygodne, ale raz w miesiącu mamy narady gospodarcze, czasem mam zajęcia z dziećmi i wtedy muszę wskoczyć w mundurek
Oj to rzeczywiście możesz mieć problem może jakiś rozmiar męski? hehehe
U mnie w poprzedniej ciąży brzuszek był już w 12 tc, taki niewielki, teraz może szybciej wychodzić, bo brzucho jest rozciągnięty. Więc to jednak nie wzdęcie w 16 tc miałam już konkretny (chyba to od ilości wód płodowych zależy). Moja dzidzia miała troszkę cofniętą dolną żuchwę, a czytałam, że takie dzieci gorzej połykają wody i wtedy jest ich więcej. Zresztą, ja też mam taką budowę żuchwy U mnie w 12 tc już zaczynali niektórzy sugerować mi ciążę, ciekawe kiedy teraz pojawią się pierwsze domysły
Zesztą teraz wieczorami to spokojnie wyglądam na 16 tc -
Agania u mnie bedzie taka sama roznica, mniej nie chcialam wczesniej, wczesniej caly czas mowilam, ze w pazdzierniku zaczniemy starania, ale juz w czerwcu stwierdzilam, ze a i tak nie mam szansy przespac nocy w najblizszym razie, wiec bierzmy sie do dziela. Los chcial jednak bysmy troche poczekali i suma sumarum udalo sie w listopadzie :p
Iva79 lubi tę wiadomość