X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie między maluchami będą 2 lata różnicy. Ale chciałam taki krótki odstęp, żeby dzieci razem się bawiły i wychowywały. Wiem, że początki mogą być ciężkie...

Leticia, Iva79 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Ale się cieszę :D podoba mi się mój brzuch :)
    Dobrze, że powiedziałam szefowi... Bo teraz się nie ukryje! Dobrze, że spódnica z wysokim stanem, to nie uciska.
    Muszę mundur przymierzyć... bo kurcze mogę się nie zmieścić...
    Spodnie wszystkie też noszę z paskiem, to nie będą za małe.

Cóż za mundur? :)

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej odbicie wrote:
    Cóż za mundur? :)
    Jestem leśnikiem, ale takim biurowym :) w codziennej pracy nie noszę munduru, bo są cholernie niewygodne, ale raz w miesiącu mamy narady gospodarcze, czasem mam zajęcia z dziećmi i wtedy muszę wskoczyć w mundurek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 12:25

Gypsy, jej odbicie lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedograna wrote:
    U mnie między maluchami będą 2 lata różnicy. Ale chciałam taki krótki odstęp, żeby dzieci razem się bawiły i wychowywały. Wiem, że początki mogą być ciężkie...
    U mnie będą dwa lata bez dwóch miesiecy roznicy. Tez obawiam się ze początki będą ciężkie, zwłaszcza ze synek strasznie kiepsko spi i byle co go wybudza. W nocy dwa razy pije mleko. Obawiam się, ze będziemy musieli podzielić się dziećmi z mężem i będziemy spad w osobnych pokojach :( tez chcieliśmy taka mała różnice, rok się pomeczymy a dzieci będą miały siebie na całe życie :) poza tym łatwiej odbieraj dwójkę z jednej imprezy niż z różnych hahah :)

Iva79 lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bedzie moje pierwsze dziecko.

Zawsze chciałam by była mała różnica wieku.
    Ale to chyba wiadomo że będzie ciężko. :D

Najpierw zobaczę jak to będzie z jednym. :D mój mąż często wyjeżdża. Więc będę przy opiece nad dzieckiem trochę samotna. I liczyć mogę tylko na siebie. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mmie brzuch narazie mały ale widoczny dla nas bo przed miałam plaski eklesly a teraz wygląda na wzięcie.

Na płeć sie nie nastawiam, wolę odczekac i wiedzieć na pewno niż jakieś zgadywanie i sie potem rozczarowac. Na typ etapie wszystko mi jedno, odrobine bardziej w stronę dziewczynki jednak:P

Carolline, Patti_MG lubią tę wiadomość

• Zuuziia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pożalić jak mi ciężko i źle..
    Męczy mnie angina, biorę antybiotyk od 4 dni i nie widzę poprawy :(
    W dodatku mam konająca babcię, która ma rozsiany nowotwór..
    A na dobitkę za tydzień w sobotę mam najgorszy egzamin na studiach z którym walczę od 2 lat i który dzieli mnie od obrony mgr :(
    Stres uderza we mnie z każdej strony, zaczął boleć mnie brzuch i już sama nie wiem czy to z nerwów czy coś się dzieje złego z dzidziusiem :( mimo że zaczęłam II trymestr to schudłam 1,5 kg na nic nie mam apetytu i chyba też z tego wzięły się moje mdłości i nudności..
    Generalnie ujowo po całej linii...

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 10:00

Patti_MG lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    A na dobitkę za tydzień w sobotę mam najgorszy egzamin na studiach z którym walczę od 2 lat i który dzieli mnie od obrony mgr :(
    Stres uderza we mnie z każdej strony, zaczął boleć mnie brzuch i już sama nie wiem czy to z nerwów czy coś się dzieje złego z dzidziusiem :( mimo że zaczęłam II trymestr to schudłam 1,5 kg na nic nie mam apetytu i chyba też z tego wzięły się moje mdłości i nudności..

Ojej to straszne tyle rzeczy na raz! :( Słuchaj jak antybiotyk nie pomaga to może trzeba zmienić na inny? Bo teoretycznie poprawa powinna byv juz przy drugiej dawce.

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy karmieniu piersią średnio co 2 godziny dostałam okres po... 2 miesiącach od porodu! Mój organizm chyba aż sam prosił się o drugie :p

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedograna wrote:
    U nas będzie jeszcze mniej, bo 20msc:) a o drugiego Bąbla zaczęliśmy starania jak młody miał 7msc.

• Zuuziia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek dopiero mam kontrole, wolę pójść do tej samej dr, a ona w tym tygodniu jest na urlopie :/

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:

Dasz radę :) my kobiety jesteśmy silne :) ja tez mam teraz sesje i egzaminy ci tydzień, w pierwszej ciąży w niedziele zrobiłam test i pokazały się dwie kreski a w poniedziałek zmarła mi babcia, która z nami mieszkała (cały pogrzeb, wszystko było na naszej głowie)... prawdopodobnie przez stres dostałam plamienie ale z dzidziusiem było wszystko dobrze. Wiem ze to strasznie boli, ale jak babcia cierpi może będzie dla niej lepiej jak jej to cierpienie odejdzie.

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    U nas będzie jeszcze mniej, bo 20msc:) a o drugiego Bąbla zaczęliśmy starania jak młody miał 7msc.

My tak samo, ale presja żebym zaszła w ciąże jeszcze na macierzyńskim była za duża i nie dałam rady :(

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie różnica 3 lata, bez 2 miesięcy. Zawsze chciałam taką różnicę wieku. Myślę, że zawsze jest ciężko, czy starsze dziecko ma rok, 5 lat czy 10 lat. Po pierwsze kwestia nowej sytuacji dla nas i starszaka, każde dziecko na swój sposób odczuwa mniejszy brak uwagi i skupienie na nowym członku rodziny. Dlatego uważam, że zawsze na początku jest trudno :) co by nie było to ma być pięknie i tego nam wszystkim życzę ;)

Iva79 lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zuuziia, ja anginę zawszę leczę płukaniem gardła wodą utlenioną. Odkąd pozbyłam się tak ropnej anginy w 4dni, a wcześniej na antybiotykach min tydzień i wracało co dwa miesiące, już nie leczę się inaczej. Niestety przez b.częste anginy i antybiotyki, mój organizm nie reaguje na większość antybioli. Z tego też względu leczę się sama. Jedyne co robię to crp, bo jak infekcja bakteryjna to bez leków się nie obędzie

Zuuziia lubi tę wiadomość

• Zuuziia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    @Zuuziia, ja anginę zawszę leczę płukaniem gardła wodą utlenioną. Odkąd pozbyłam się tak ropnej anginy w 4dni, a wcześniej na antybiotykach min tydzień i wracało co dwa miesiące, już nie leczę się inaczej. Niestety przez b.częste anginy i antybiotyki, mój organizm nie reaguje na większość antybioli. Z tego też względu leczę się sama. Jedyne co robię to crp, bo jak infekcja bakteryjna to bez leków się nie obędzie

Mama mi dzisiaj szałwię kupiła i tym zaczęłam płukać gardło, podobno też pomaga.

frezyjciada lubi tę wiadomość

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Jestem leśnikiem, ale takim biurowym :) w codziennej pracy nie noszę munduru, bo są cholernie niewygodne, ale raz w miesiącu mamy narady gospodarcze, czasem mam zajęcia z dziećmi i wtedy muszę wskoczyć w mundurek :)

Oj to rzeczywiście możesz mieć problem :) może jakiś rozmiar męski? hehehe :)

U mnie w poprzedniej ciąży brzuszek był już w 12 tc, taki niewielki, teraz może szybciej wychodzić, bo brzucho jest rozciągnięty. Więc to jednak nie wzdęcie :) w 16 tc miałam już konkretny (chyba to od ilości wód płodowych zależy). Moja dzidzia miała troszkę cofniętą dolną żuchwę, a czytałam, że takie dzieci gorzej połykają wody i wtedy jest ich więcej. Zresztą, ja też mam taką budowę żuchwy :) U mnie w 12 tc już zaczynali niektórzy sugerować mi ciążę, ciekawe kiedy teraz pojawią się pierwsze domysły :)

Zesztą teraz wieczorami to spokojnie wyglądam na 16 tc :)

• myszka 30 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze mniejsza roznica wieku bedzie bo zaledwie 14 miesiecy :)

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania u mnie bedzie taka sama roznica, mniej nie chcialam wczesniej, wczesniej caly czas mowilam, ze w pazdzierniku zaczniemy starania, ale juz w czerwcu stwierdzilam, ze a i tak nie mam szansy przespac nocy w najblizszym razie, wiec bierzmy sie do dziela. Los chcial jednak bysmy troche poczekali i suma sumarum udalo sie w listopadzie :p

Iva79 lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ