Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
justa1509 wrote:Ja otworzyłam teraz bez problemu...
Wkleję jeszcze raz
Chciałam żeby zdjęcie się na forum wyświetliło, ale nie wiem jak to zrobić...
https://zapodaj.net/1f2ffe652ae8a.jpg.html
Ja też nie mogę otworzyć -
nick nieaktualnyagania wrote:A ja Wam zazdroszczę, że macie w miarę spokojne ciążę.... mi mój krwiak spać nie daje martwi mnie, że do tego się powiększa
Też miałam krwiaka. Przez dłuższy czas się powiększał. Ale ostatnio zaczął się wchłaniac.
Bądź dobrej myśli. Wszystko zależy gdzie jest. I czy nie powoduje oklejania łożyska. -
agania wrote:A ja Wam zazdroszczę, że macie w miarę spokojne ciążę.... mi mój krwiak spać nie daje martwi mnie, że do tego się powiększa
agania, myszeczka89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjusta1509 wrote:Ja otworzyłam teraz bez problemu...
Wkleję jeszcze raz
Chciałam żeby zdjęcie się na forum wyświetliło, ale nie wiem jak to zrobić...
O, udało się faktycznie już widać ewidentnie mój jest jeszcze mniejszy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 10:40
-
PLPaulina wrote:Też miałam krwiaka. Przez dłuższy czas się powiększał. Ale ostatnio zaczął się wchłaniac.
Bądź dobrej myśli. Wszystko zależy gdzie jest. I czy nie powoduje oklejania łożyska.
A Ty gdzie miałaś posadowionego? Ja mam w dolnym biegunie, na razie póki co nic z łożyskiem się nie dzieje. Nie jest też jakiś mega, bo ma 2 cm na 1,5 cm, ale poprzednio miał 1,5cm na 1cm.... Biorę duphaston 4x dziennie. -
kozalia wrote:O, udało się faktycznie już widać ewidentnie mój jest jeszcze mniejszy.
Ja chyba zacznę robić sobie zdjęcia co tydzień, później fajna pamiątka
Przeglądałam dużo opisów kiedy pojawia się brzuch i wg internetu to 4 miesiąc, ale wg zdjęć krążących w necie to właśnie okolice 10 tygodnia.
Bardziej wierzę fotkom. -
Zosia_wop wrote:Przepraszam nie chciałam polubić...rozumiem Cie z tym krwiakiem, w pierwszej ciaży miałam i to praktycznie do konca 1 trymestru, ale patrząc po znajomych to wiele miało i wszystko zawsze kończyło sie szcześliwie trzymam kciuki zeby szybko sie wchłonął!
Dziękuję za słowa otuchy :* -
lu.iza wrote:Ja wkleilam i tez nie działało, dopiero jak odświeżyłem stronę wyskoczyło zdjęcie brzuszek już ewidentnie ciążowy ja chyba tez muszę sobie w końcu zrobić zdjęcie, będzie łatwiej obserwować
O, udało się brzuszek ciążowy jak nic u mnie też powoli zaczyna być widać. -
Ale się cieszę podoba mi się mój brzuch
Dobrze, że powiedziałam szefowi... Bo teraz się nie ukryje! Dobrze, że spódnica z wysokim stanem, to nie uciska.
Muszę mundur przymierzyć... bo kurcze mogę się nie zmieścić...
Spodnie wszystkie też noszę z paskiem, to nie będą za małe. -
nick nieaktualnyagania wrote:A Ty gdzie miałaś posadowionego? Ja mam w dolnym biegunie, na razie póki co nic z łożyskiem się nie dzieje. Nie jest też jakiś mega, bo ma 2 cm na 1,5 cm, ale poprzednio miał 1,5cm na 1cm.... Biorę duphaston 4x dziennie.
Mój miał związek z lozyskiem. Więc kiepska lokalizacja.
Luteina 2x1 duphaston 2x1.
I choć się wchłania pięknie to leki mam jeszcze zostawione.
Ale już ostatnio mi się plamienia zmniejszyły. Prawie są zerowe.Ithildin, agania lubią tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:Mój miał związek z lozyskiem. Więc kiepska lokalizacja.
Luteina 2x1 duphaston 2x1.
I choć się wchłania pięknie to leki mam jeszcze zostawione.
Ale już ostatnio mi się plamienia zmniejszyły. Prawie są zerowe.
Ja w ogóle nie miałam plamień. Ale lekarz mówił, że ciężko ocenić czy to dobrze czy źle. Czasami można uznać, że to dobrze, bo krwiak się wydala na zewnątrz. Teraz mam wizytę za niecałe 2 tygodnie to dowiem się co i jak. Mam nadzieję, że chociaż się nie powiększy. -
Kasha wrote:Gratuluję udanych wizyt.
Co za wstrętna baba. Szkoda że nie można blokować.
Jest któraś mama spodziewająca się bliźniaków? -
nick nieaktualnyagania wrote:Jest tu jakaś przyszła mama alergiczka? Zaczyna się sezon pylenia olszy.... zastanawiam się czy coś mogę brać z leków czy niebardzo...
-
Mam alergie i astmę (cały czas muszę być na lekach) zapytam pulmonologa na najbliższej wizycie co można - chociaż podobno same alergie w czasie ciąży mocno słabną
Myślę, że w aptece też mogą podpowiedzieć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 12:03