Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Muszę się pożalić jak mi ciężko i źle..
    Męczy mnie angina, biorę antybiotyk od 4 dni i nie widzę poprawy :(
    W dodatku mam konająca babcię, która ma rozsiany nowotwór..
    A na dobitkę za tydzień w sobotę mam najgorszy egzamin na studiach z którym walczę od 2 lat i który dzieli mnie od obrony mgr :(
    Stres uderza we mnie z każdej strony, zaczął boleć mnie brzuch i już sama nie wiem czy to z nerwów czy coś się dzieje złego z dzidziusiem :( mimo że zaczęłam II trymestr to schudłam 1,5 kg na nic nie mam apetytu i chyba też z tego wzięły się moje mdłości i nudności..
    Generalnie ujowo po całej linii...

Biedaku :( Tez mam taki ciężki okres za sobą - operacja męża, smierć babci w wigilię, a do tego stres w pracy jak nigdy.
    Ból brzucha pewnie stresowy, na pewno z dzidziusiem wszystko w porządku, nie tak łatwo zaszkodzić zdrowej ciąży. Ale mimo wszystko staraj się nie przemęczać, znaleźć sobie jakaś odskocznię. Musisz to po prostu przetrwać, potem będzie już tylko lepiej :*

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja po wizycie niestety tak jak myślałam dzisiaj było bez oglądania dzidzi :-( następna wizyta za 2,5 tyg. Ale znowu czeka mnie morfologia, TSH i cukier.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej odbicie wrote:
    Oj to rzeczywiście możesz mieć problem :) może jakiś rozmiar męski? hehehe :)

U mnie w poprzedniej ciąży brzuszek był już w 12 tc, taki niewielki, teraz może szybciej wychodzić, bo brzucho jest rozciągnięty. Więc to jednak nie wzdęcie :) w 16 tc miałam już konkretny (chyba to od ilości wód płodowych zależy). Moja dzidzia miała troszkę cofniętą dolną żuchwę, a czytałam, że takie dzieci gorzej połykają wody i wtedy jest ich więcej. Zresztą, ja też mam taką budowę żuchwy :) U mnie w 12 tc już zaczynali niektórzy sugerować mi ciążę, ciekawe kiedy teraz pojawią się pierwsze domysły :)

Zesztą teraz wieczorami to spokojnie wyglądam na 16 tc :)

Męskich spódnic nie robią, a spodnie są tak paskudne... mam w szafie i jeszcze nie dałam ich nawet do krawcowej, bo są do przerobienia.
    Szef zrozumie, jeśli przyjde w ciemnych spodniach i białej koszuli :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • pola123 Znajoma

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam kiedyś często anginy i antybiotyki, w końcu wycielam migdalki i mam spokój już od 8lat. Jak leżałam na laryngologii po zabiegu cały czas kazali mi płakać roztworem z wody utlenionej (łyżka stołowa na pol szklanki wody). Pielęgniarki twierdziły, że to najlepszy sposób na gardło :)

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój starszy właśnie skończył 14 lat, młodszy roczek ( obaj ze stycznia ) już do końca życia będę żałować że po pierwszym nie zdecydowałam się od razu na kolejne, bo z upływem czasu, jak dorastał było mi coraz lżej i coraz trudniej zdecydować się na drugie. Na szczęście mój partner mnie „przycisnął” :-D i zdecydowalam się na drugą ciąże, tak więc decyzja o trzeciej to była formalność i nawet byłam zaskoczona, że udało się za pierwszym podejściem i tylko trzy dni zbliżeń przed owulacją, mój to się śmiał że jesteśmy płodni jak pole po gnojówce 01icon_lol2.gif

Carolline, Leticia, Anuleczek lubią tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Aradia*** Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas różnica wieku rownież wyniesie 20 miesięcy i jestem delikatnie mówiąc przerażona! Do tego nie planowaliśmy rodzeństwa na synka ale trzeba brać co dają :-)

Carolline lubi tę wiadomość

qdkk4z17vp90lfbe.png
    m3sxgov390omtlvc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Mama mi dzisiaj szałwię kupiła i tym zaczęłam płukać gardło, podobno też pomaga.
    Próbuj z tą wodą utlenioną. Ja w krytycznych sytuacjach to płukałam samą wodą utlenioną, a tak to mieszałam z wodą przegotowaną, paskudne jak nie wiem, ale czego się nie robi żeby szybko wyzdrowieć. A szałwie to dwie torebki na pół szklanki wody. Im mocniejszy roztwór tym szybciej zadziała

Patti_MG lubi tę wiadomość

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam płukanie wodą utlenioną. Dodatkowo jak czuje, że coś mnie bierze to zakraplam nią uszy, zabijam infekcje już w zarodku ;-) nie pamietam kiedy brałam antybiotyk chyba ostatnio jeszcze w szkole podstawowej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 13:29

Patti_MG lubi tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już też przeszło przez myśl jakby się po porodzie zabezpieczyć żeby nie wpaść z czwartym :P A już myślałam ze tabletek nie będę nigdy brała ale jednak chyba nie da się inaczej.

• niedograna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie się zastanawiam nad dobrym zabezpieczeniem po porodzie. Podobno najłatwiej jest wtedy wpaść...

• Aradia*** Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to męża chyba na wazektomie wyślę :-) :-) w trzecie dziecko ni dam sie juz wrobić za żadne skarby świata !

Carolline, niedograna lubią tę wiadomość

qdkk4z17vp90lfbe.png
    m3sxgov390omtlvc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O pierwsze staraliśmy się 3mc, o drugie pół roku mimo tego, że niby po porodzie łatwiej zajść. W moim przypadku częstotliwość karmienia piersią sprawiła, że jajniki spały snem zimowym i trzeba je było pobudzić do działania, co zajęło 4msc.... Także z tą płodnością po porodzie to każda ma inaczej

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba jestem staroświecka.... Jakoś nie dopuszczam do siebie myśli o tabletkach. Zauważyłam, że wiele kobiet po braniu tabletek, ma problemy z tarczycą. Jakby nie było są to hormony, które mogą w różny sposób wchodzić w reakcje z naszym organizmem. Od braku reakcji, po zablokowanie wydzielania hormonów przez narządy.
    Najlepszym przykładem są kulturyści i ich słynne sterydy. Jak taki nabity facet bierze sterydy to bierze właśnie hormony (insulina, testosteron i inne). Jak jest to dobry kulturysta, to co miesiąc robi pełną morfologię, badania hormonów i serio lekarz na niego dmucha i chucha. I co jakiś czas robi tzw. odblok, czyli przestaje brak sterydy, żeby organizm sobie popracował.
    Niestety wielu lekarzy przepisuje tabletki, nawet nie robiąc badań....
    Przez 4 lata z mężem nie zaliczyliśmy wpadki, pierwsze nasze starania i "zaskoczyło", niestety biochemiczna, drugie starania nie wyszło, ale po biochemicznej liczyłam się z tym, za trzecim razem się udało :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • pola123 Znajoma

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż chciałby czworeczke :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się nie chce więcej dzieci to jakaś antykoncepcja musi być.
    Idealnej nigdy nie ma. Ale jakąś na pewno wybrać trzeba. :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 14:39

justyna14, niedograna, Patti_MG lubią tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam o spirali...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę podobnie do Pauliny mam męża, który 2-3 dni w tygodniu jest w delegacji. Wiadomo zdarza się, że przez miesiąc pracuje na miejscu no ale jednak liczę się z tym, że ja będę odpowiadać za wożenie i odbieranie dziecka. Nie mam też żadnej rodziny blisko żeby wykorzystać do pomocy. Myślałam, żeby po macierzyńskim i rodzicielskim zmniejszyć sobie etat do 3/4, finansowo nie będzie to dla mnie problem a jednak te 2 godziny dziennie dużo mi dadzą. A mamy takie w Polsce prawo do tego na maksymalnie 12 miesięcy, na nie mniej niż 1/2 etatu. Jesteśmy wtedy chronione przed zwolnieniem, a pracodawca nie może się nie zgodzić :)

No i wtedy do 2 lat przerwy między dziećmi, trochę podciągniętej zwolnieniem albo tymi paroma miesiącami pracy na pełen etat.O ile się uda :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • myszeczka89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Dziewczyny, mój mąż też chce od razu drugie a ja niekoniecznie:P
    Powiedzcie mi jak to jest, bo może wyjdę na kretynkę, ale naprawdę nie wiem, czy w czasie karmienia piersią można zajść w ciążę? Czy dopiero jak @ wróci? Czy @ wraca jak się skończy karmić? Też myślałam o tabletkach tak na rok-półtorej.
    Gratuluję udanych wizyt <3

hchy3e3kyk7nftnx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety bo porodzie pierwsza owulacja wyprzedza miesiączkę także można wpaść. Ja napewno będę musiała jakoś sie zabezpieczyć bo po 3 cesarce nie wiem w jakim stanie bedzie moja macica a tak czy siak zalecają co najmniej 2 lata między ciąża a cc. Chociaż 4 ciąża po 3 cc może niebezpieczna juz abstrahujac że z 3 dzieci to dp 4 tęskno mi raczej nie będzie:P

Jest jakaś minipigulka podobno można brać karmiąc nawet.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może być, że wraca miesiączka a pierwsze cykle bezowulacyjne, aczkolwiek wiele jest historii o ciąży bez pojawienia się miesiączki, więc chyba to częstsze zjawisko :) trzeba się pilnować :)

‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ