Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Zuuziia wrote:Muszę się pożalić jak mi ciężko i źle..
Męczy mnie angina, biorę antybiotyk od 4 dni i nie widzę poprawy
W dodatku mam konająca babcię, która ma rozsiany nowotwór..
A na dobitkę za tydzień w sobotę mam najgorszy egzamin na studiach z którym walczę od 2 lat i który dzieli mnie od obrony mgr
Stres uderza we mnie z każdej strony, zaczął boleć mnie brzuch i już sama nie wiem czy to z nerwów czy coś się dzieje złego z dzidziusiemmimo że zaczęłam II trymestr to schudłam 1,5 kg na nic nie mam apetytu i chyba też z tego wzięły się moje mdłości i nudności..
Generalnie ujowo po całej linii...
BiedakuTez mam taki ciężki okres za sobą - operacja męża, smierć babci w wigilię, a do tego stres w pracy jak nigdy.
Ból brzucha pewnie stresowy, na pewno z dzidziusiem wszystko w porządku, nie tak łatwo zaszkodzić zdrowej ciąży. Ale mimo wszystko staraj się nie przemęczać, znaleźć sobie jakaś odskocznię. Musisz to po prostu przetrwać, potem będzie już tylko lepiej :*
-
jej odbicie wrote:Oj to rzeczywiście możesz mieć problem
może jakiś rozmiar męski? hehehe
U mnie w poprzedniej ciąży brzuszek był już w 12 tc, taki niewielki, teraz może szybciej wychodzić, bo brzucho jest rozciągnięty. Więc to jednak nie wzdęciew 16 tc miałam już konkretny (chyba to od ilości wód płodowych zależy). Moja dzidzia miała troszkę cofniętą dolną żuchwę, a czytałam, że takie dzieci gorzej połykają wody i wtedy jest ich więcej. Zresztą, ja też mam taką budowę żuchwy
U mnie w 12 tc już zaczynali niektórzy sugerować mi ciążę, ciekawe kiedy teraz pojawią się pierwsze domysły
Zesztą teraz wieczorami to spokojnie wyglądam na 16 tc
Męskich spódnic nie robią, a spodnie są tak paskudne... mam w szafie i jeszcze nie dałam ich nawet do krawcowej, bo są do przerobienia.
Szef zrozumie, jeśli przyjde w ciemnych spodniach i białej koszulijej odbicie lubi tę wiadomość
-
Ja też miałam kiedyś często anginy i antybiotyki, w końcu wycielam migdalki i mam spokój już od 8lat. Jak leżałam na laryngologii po zabiegu cały czas kazali mi płakać roztworem z wody utlenionej (łyżka stołowa na pol szklanki wody). Pielęgniarki twierdziły, że to najlepszy sposób na gardło
-
Mój starszy właśnie skończył 14 lat, młodszy roczek ( obaj ze stycznia ) już do końca życia będę żałować że po pierwszym nie zdecydowałam się od razu na kolejne, bo z upływem czasu, jak dorastał było mi coraz lżej i coraz trudniej zdecydować się na drugie. Na szczęście mój partner mnie „przycisnął”
i zdecydowalam się na drugą ciąże, tak więc decyzja o trzeciej to była formalność i nawet byłam zaskoczona, że udało się za pierwszym podejściem i tylko trzy dni zbliżeń przed owulacją, mój to się śmiał że jesteśmy płodni jak pole po gnojówce
Carolline, Leticia, Anuleczek lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyZuuziia wrote:Mama mi dzisiaj szałwię kupiła i tym zaczęłam płukać gardło, podobno też pomaga.
Patti_MG lubi tę wiadomość
-
Potwierdzam płukanie wodą utlenioną. Dodatkowo jak czuje, że coś mnie bierze to zakraplam nią uszy, zabijam infekcje już w zarodku
nie pamietam kiedy brałam antybiotyk chyba ostatnio jeszcze w szkole podstawowej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 13:29
Patti_MG lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyO pierwsze staraliśmy się 3mc, o drugie pół roku mimo tego, że niby po porodzie łatwiej zajść. W moim przypadku częstotliwość karmienia piersią sprawiła, że jajniki spały snem zimowym i trzeba je było pobudzić do działania, co zajęło 4msc.... Także z tą płodnością po porodzie to każda ma inaczej
-
To ja chyba jestem staroświecka.... Jakoś nie dopuszczam do siebie myśli o tabletkach. Zauważyłam, że wiele kobiet po braniu tabletek, ma problemy z tarczycą. Jakby nie było są to hormony, które mogą w różny sposób wchodzić w reakcje z naszym organizmem. Od braku reakcji, po zablokowanie wydzielania hormonów przez narządy.
Najlepszym przykładem są kulturyści i ich słynne sterydy. Jak taki nabity facet bierze sterydy to bierze właśnie hormony (insulina, testosteron i inne). Jak jest to dobry kulturysta, to co miesiąc robi pełną morfologię, badania hormonów i serio lekarz na niego dmucha i chucha. I co jakiś czas robi tzw. odblok, czyli przestaje brak sterydy, żeby organizm sobie popracował.
Niestety wielu lekarzy przepisuje tabletki, nawet nie robiąc badań....
Przez 4 lata z mężem nie zaliczyliśmy wpadki, pierwsze nasze starania i "zaskoczyło", niestety biochemiczna, drugie starania nie wyszło, ale po biochemicznej liczyłam się z tym, za trzecim razem się udało -
nick nieaktualny
-
Ja trochę podobnie do Pauliny mam męża, który 2-3 dni w tygodniu jest w delegacji. Wiadomo zdarza się, że przez miesiąc pracuje na miejscu no ale jednak liczę się z tym, że ja będę odpowiadać za wożenie i odbieranie dziecka. Nie mam też żadnej rodziny blisko żeby wykorzystać do pomocy. Myślałam, żeby po macierzyńskim i rodzicielskim zmniejszyć sobie etat do 3/4, finansowo nie będzie to dla mnie problem a jednak te 2 godziny dziennie dużo mi dadzą. A mamy takie w Polsce prawo do tego na maksymalnie 12 miesięcy, na nie mniej niż 1/2 etatu. Jesteśmy wtedy chronione przed zwolnieniem, a pracodawca nie może się nie zgodzić
No i wtedy do 2 lat przerwy między dziećmi, trochę podciągniętej zwolnieniem albo tymi paroma miesiącami pracy na pełen etat.O ile się uda6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Kurcze Dziewczyny, mój mąż też chce od razu drugie a ja niekoniecznie:P
Powiedzcie mi jak to jest, bo może wyjdę na kretynkę, ale naprawdę nie wiem, czy w czasie karmienia piersią można zajść w ciążę? Czy dopiero jak @ wróci? Czy @ wraca jak się skończy karmić? Też myślałam o tabletkach tak na rok-półtorej.
Gratuluję udanych wizyt
-
nick nieaktualnyNo niestety bo porodzie pierwsza owulacja wyprzedza miesiączkę także można wpaść. Ja napewno będę musiała jakoś sie zabezpieczyć bo po 3 cesarce nie wiem w jakim stanie bedzie moja macica a tak czy siak zalecają co najmniej 2 lata między ciąża a cc. Chociaż 4 ciąża po 3 cc może niebezpieczna juz abstrahujac że z 3 dzieci to dp 4 tęskno mi raczej nie będzie:P
Jest jakaś minipigulka podobno można brać karmiąc nawet. -
nick nieaktualny