Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU nas jest taki problem ze ona nie chce jesc ani chlebka ani niczego bo potrafic to juz dawno potrafila bo jadla. A teraz nie i juz. Dostaje buleczki chrupki ogorka papryke duzo roznych rzeczy ale to dziala tylko jak sobie chodzi i podgryza, wsadzona w krzeselko drze sie i wysiada.
-
justa1509 wrote:Filip dzisiaj drzemał w żłobku! I nabił sobie guza... I w końcu coś tam zjadł.
U nas w piątek był regres, nic nie zjadł, nawet mleka nie chciał od pań, spał 15 min. Mimo wszystko w poniedziałek ma zostać do 15 aż.. oby było lepiej. Daje mu czas do końca października I jak tak będzie że nie przekona się do jedzenia to Chyba czeka mnie wychowawczy.. I kolejna próba od września za rok.
W domu bez problemu je.. bardzo mało co mu nie smakuje6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
Cccierpliwa wrote:U nas z zabawek teraz najwieksze hity to ochacz a wlasciwie ta grajaca tablica na nim, jezdzik, mis polarny vtech z projektorem gwiazd i biedrona vtech...
Czesto bawi sie tez kolorowymi kubeczkami, drewnianymi puzzlami, ktore sie w dziurke dopasowuje i uwielbia ksiazeczki dzwiekowe... kupujemy teraz takie ze zwierzetami, o kazdym zwierzaku jest opis i na zwierzaczku czesc ciala pokryta jest "futerkiem,sierscia, skora" danego zwierzatka i jak sie poglaska, to wydaje dzwieki np pies szczeka, swinka kwiczy, slon trabi itp...
To jedyne co ja chwile na pupie utrzyma, bo siedzi i glaska😂
-
Marta..a wrote:U nas w piątek był regres, nic nie zjadł, nawet mleka nie chciał od pań, spał 15 min. Mimo wszystko w poniedziałek ma zostać do 15 aż.. oby było lepiej. Daje mu czas do końca października I jak tak będzie że nie przekona się do jedzenia to Chyba czeka mnie wychowawczy.. I kolejna próba od września za rok.
W domu bez problemu je.. bardzo mało co mu nie smakuje
-
https://www.amazon.de/rein-kann-sein-Lieblingstiere-Foto-Streichel-Soundbuch/dp/3845811889/ref=mp_s_a_1_1?keywords=hoer+mal+rein+wer+kann+das+sein+buch&qid=1569052072&sprefix=h%C3%B6r+mal+&sr=8-1
Ja je kupuje tu w de, musialybyscie popatrzec, czy w pl tez je maja...
Naprawde polecam, bo Mia bardzo lubi...
U nas przerwa miedzy szczepieniami musi byc min.4tygpumka1990 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Natalia05 wrote:Marta a moze nie dobre to jedzenie tam? A inne dzieci jedza czy tez nie? W domu je w krzeselku do karmienia a tam przy stolikach moze taki stolik mu do domu kup?
W krzesłkach jedzą, w domu też tak je.. bardziej się skłaniam do tego że on sam w domu je, wszystko brudne itp a tam pewnie go pilnują i karmią. Inne dzieci jedzą on nawet spróbować nie chcę od nich. Huba brak mnie nie jest problemem bo babcie widzi raz na miesiąc, a jak wyszłam na zebranie to zjadł z nią jogurt bez problemu. Nawet pokazał jej że chce w krzesełku. Musi się z nimi oswoić po prostu6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualny
-
kozalia wrote:Dziewczyny, Olę dopadł katar, chciałam wypróbować te plasterki aromactiv, nie ma ryzyka ze dziecko to zje? Bo moja wszystko pakuje do buzi 😩
Kozalia wypróbuj gałganek aliny. U pana tabletki jest artykuł o tym. U nas noce przy katarze przespane dzięki temu i mniej się zaczęło lać z nochala odkąd śpimy z gałganem
Zrobiłam też syrop z cebuli wg jego przepisu i Ula pije. Radzimy sobie naturalnie.kozalia lubi tę wiadomość
-
Cccierpliwa wrote:https://www.amazon.de/rein-kann-sein-Lieblingstiere-Foto-Streichel-Soundbuch/dp/3845811889/ref=mp_s_a_1_1?keywords=hoer+mal+rein+wer+kann+das+sein+buch&qid=1569052072&sprefix=h%C3%B6r+mal+&sr=8-1
Ja je kupuje tu w de, musialybyscie popatrzec, czy w pl tez je maja...
Naprawde polecam, bo Mia bardzo lubi...
U nas przerwa miedzy szczepieniami musi byc min.4tyg
Dziękuję, poszukamEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
nick nieaktualny
-
Zdrówka dla wszystkich chorowitków.
U nas dwie noce z rzędu masakra, mały ma przerwy w spaniu ok 2.5h, czuję się jak zombie, jestem wykończona tymi nocami. Filip ma rok skończony, a jeszcze mi całej nocy w spokoju nie przespał, kiedy to się skończy? Nie dość, że w nocy nie śpi to wstaje o 6 rano i oczywiście do 12 taki marudny, że mam ochotę go w kosmos wystrzelić. Przez to zmęczenie jestem non stop wkurzona, co odbija się na Filipie.
-
kozalia wrote:Dziewczyny, Olę dopadł katar, chciałam wypróbować te plasterki aromactiv, nie ma ryzyka ze dziecko to zje? Bo moja wszystko pakuje do buzi 😩
Ja się mecze żeby je odkleic od koszulki rano więc raczej jest male prawdopodobieństwo
Ania współczuję6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualnySprobuje i to i to.
Tak poza tym, to zaliczyliśmy pierwszy tydzień w żłobku. Jest płacz rano, jak ją zostawiam, ale podobno coraz lepiej sobie radzi. Niestety też prawie nic nie je. Chodzi narazie na 4h, ale nie wiem czy do pon jej przejdzie ten katar i czy nie będę musiała z nią zostać w domu... cieknie jak z kranu 😪 -
nick nieaktualnyAnia a moze sprobuj mu melisy dac do picia? Albo jakies homeopatyczne na wieczor? Ja sie za czyms rozgladam bo emilia spi ale poplakuje czesto i mnie to budzi i tez juz sie wkurzam bo ja niewyspana nie funkcjonuje. W tyg tez maruda do pierwszej drzemki, dzisiaj wszyscy w domu inne dziecko. Czyli moja wina 🤣
-
Natalia05 wrote:Ania a moze sprobuj mu melisy dac do picia? Albo jakies homeopatyczne na wieczor? Ja sie za czyms rozgladam bo emilia spi ale poplakuje czesto i mnie to budzi i tez juz sie wkurzam bo ja niewyspana nie funkcjonuje. W tyg tez maruda do pierwszej drzemki, dzisiaj wszyscy w domu inne dziecko. Czyli moja wina 🤣
W sumie może spróbuję z tą melisą. Ja tylko się zastanawiam skąd te problemy ze snem. Na pewno nie ma za dużo bodźców, nie oglądamy przez dzień tv w ogóle, czasami puszczę małemu radio, bo lubi sobie dupką poruszać, wieczorem cisza i spokój. Martwią mnie te problemy ze snem, bo oboje jesteśmy zmęczeni.
Mnie to najbardziej wkurza jak inni mi mówią: czego Ty chcesz przecież to takie grzeczne dziecko. Popalić daje tylko mi, a jak jesteśmy w gościach to anioł 😁
-
A my zaraz s8e zbieramy i jedziemy na urodziny mojego chrzesniaka...
A wam zostawiam tort jaki dla niego wyczarowalam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2019, 23:56
Natalia05, 1ania1, pumka1990, Marta..a, marcela123, Ania241188, Eilleen, misia-kasia lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700