Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia05 wrote:U nas to samo. Takze ja juz zabawek chyba nie kupuje, moze wozeczek lale pozniej nie wiem. Pojdziemy chyba w malowanie ale boje sie tego syfu 😀
Dziewczyny wynik na ilosc chromosomow prawidlowy! Na te roszerzone musze niestety poczekac do 16 pazdziernika Jak tam cos wyjdzie i bede musiala usunac w 19 tc to sie chyba zalamie 😵
-
Natalia a nie orientujesz się co to za olejek? Ona ma właśnie takie suche te włoski, patrzyłam już na jakieś odżywki w sprayu do włosów ale nie wiem czy to nie za wcześnie. Nie orientuje się w tym temacie w ogóle.17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
edytkaa93 wrote:Natalia a nie orientujesz się co to za olejek? Ona ma właśnie takie suche te włoski, patrzyłam już na jakieś odżywki w sprayu do włosów ale nie wiem czy to nie za wcześnie. Nie orientuje się w tym temacie w ogóle.
-
nick nieaktualnyKurcze dalas mi edytka do myslenia z tymi wloskami, moze szampon zmienie? W pl uzywalam johnson&johnson rumiankowy i super woski mialy po nim a tu same hippy i nivea Jakie uzywacie? Olejek to jakis bio lekki najlepiej chyba jakosci spozywczej (bez dodatkow typu alkohol, silikony itd) bede szukac cos, moze kokosowy albo ten migdalowy? Arganowy chyba za ciezki. Mozna tez gdzies czytalam uzyc kremu troszke, rozetrzec w dloni i przeczesac wloski.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 19:48
-
My mamy szampon cetaphil, chyba w niebieskim pudełku był. Ale ja myje raz na tydzień mu włosy i trochę go biorę. Nic mu się nie elektryzuje i ma ładne włoski
Chyba z 2-3 msc mieliśmy przerwę na szampon z ziaji na ciemieniuche bo miał Armagedon prze nią na głowie. Myślałam że do drugiego roku życia będziemy się z nią bujać ale odpukac znikła na dobre
Jak się skończy to myślałam o tym z babydream.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Cccierpliwa wrote:U nas z zabawek teraz najwieksze hity to ochacz a wlasciwie ta grajaca tablica na nim, jezdzik, mis polarny vtech z projektorem gwiazd i biedrona vtech...
Czesto bawi sie tez kolorowymi kubeczkami, drewnianymi puzzlami, ktore sie w dziurke dopasowuje i uwielbia ksiazeczki dzwiekowe... kupujemy teraz takie ze zwierzetami, o kazdym zwierzaku jest opis i na zwierzaczku czesc ciala pokryta jest "futerkiem,sierscia, skora" danego zwierzatka i jak sie poglaska, to wydaje dzwieki np pies szczeka, swinka kwiczy, slon trabi itp...
To jedyne co ja chwile na pupie utrzyma, bo siedzi i glaska😂
Podasz tytuł i autora? Zaciekawiło mnie to,.że.maja futerkaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 21:13
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
My po mmr. Te krosty wczesniej co zdj Wam wysylalam nadal sa bardzo powoli sie zmniejszaja. Pediatra mowi ze niewytlumaczalne bez powodu takze moga sie zdarzyc. Za 6 tyg pneumo za 12 meningo za 18 tygodni druga dawka meninko i do zlobka na 3 h w marcu jeszcze hexa ostatnia.
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Duże przerwy macie.. My mieliśmy mmr+ospe po 2 tygodniach pneumokoki+meningokoki C, później po 2-3tygodniach meningokoki B, a póz jej myślałam żeby 6w1+ospa dac w grudniu już.. ewentualnie w styczniu
Może jakiś wirus lekki był i zostawił krostki?6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualny
-
Natalia05 wrote:To nie sa duze przerwy, my mamy przerwe pol roku juz 😀
Ale u Was nie ma co porównywać bo macie inny kalendarz szczepień
W Polsce też teraz razem powinno być mmr+pneumokoki (13-15msc), a 2-3 miesiące później 6w1 (16-18msc) i przerwa nawet na 4,5 roku jest bo następne to powtórka mmr i dtp w wieku 6 lat
6cs: 08.2018 - synek
-
Nesssa z tego co ja wiem to 3x, po 6tz pierwsza, druga 2 miesiące po pierwszej i 3 nie wcześniej niż po skończeniu 9msc najlepiej po 12.
nesssssa, Existenz lubią tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
-
Ania i inne mamy "niejadków"
Chciałam się pochwalić że u nas od ostatniej wizyty i logopedy super postępy, mała umie jeść chrupki kukurydziane, placki, pieczywo - wcześniej nie umiała. po pokazaniu ćwiczeń po 2-3 dniach załapała że pokarm trzeba jeść tylnymi dziąsłami i super sobie radzi. Póki co postępy są super i jedna butla od tygodnia mniej dzięki temuAnia241188, pumka1990, 1ania1 lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs