Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
My tez na Hipp Combiotik 1+ jakos od wrzesnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 11:38
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
u nas od tygodnia istny armagedonnnnnnnn ja nie wiem jak sie nazywam gile do pasa, kaszel, zapalenie ucha, zapalenie spojowek, lekarz twierdzi ze wychodzą cztery zęby...od czwartku non toper gorączka, nie spimy od 7 nocy, ja juz nie wiem co sie dzieje ;/ ja chora tez i nie mam sil na to wszystko
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
agata juz naprawde ladnie jadła, nie pila mleka w dzien , pila tylko na rano i na noc, juz bylam zadowolona, od tego tygodnia nie je prawie nic, ani mleka!!!, ani stałych!! jak slysze ze niektorym wychodza zeby miesiac, to bez jaj moje dziecko ma miesiac nic nie jesc????????? jak to jest ;////////////////
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Paulina, wspolczuje
Fakt, u nas zeby np dolne jedynki bylo widac biale kreski koncem kwietnia, a koncem czerwca wyszly...
Gorne jedynki juz miala dziasla opuchniete na obie 2 dni przed urodzinami na bilansie roczniaka, a pierwsza wyszla na 14,5 miesiaca, druga nadal sie jeszcze nie przebila... wiec czasem naprawde dlugo ida zeby
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
u nas te trójki, katar dwa tygodnie...dziś juz pokasłuje. Mamoza. Ani wyjść gdzieś, w domu marudzi...
Ta pogoda też mnie dobija. Zeby nie zmarzła, żeby nie przegrzać...
Auto u mechanika..😭
Rzucajcie pomysłami na zabawy w domu. Rysowanie 5 minut. Magnesy do lodówki w porywach 10 minut. Co z resztą doby😂
Oklejałam taśmą krzesełko i przyklejałam zabawki no to też chwila. Rowerek super ale kuźwa jak mama popycha...
w domu syf bo ledwo sprzątnę to kolejny posiłek już wywalony...odkurzam z nią na rękach bo się boi nowego odkurzacza...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 12:37
-
nick nieaktualnyMoja uwielbia sprzątać. Potrafi z godzinę latać ze swoim odkurzaczem po domu.
Ma taki wozeczek - tam jest kilka akcesoriów do sprzątania. 😊
A tak z innych rzeczy :
- play doh
- rowerek
- Skoczek gumowy
- czesanie lalki
To sa takie rzeczy ze potrafi jej sie mamoza wyłączyć.nesssssa lubi tę wiadomość
-
Paulinaaa wrote:hejo laski
Ania widze ze olej z niejadla zrobil się głodomorem, i co obyło sie bez logopedy u was?
Najlepiej lubi awokado, zje pół i więcej naraz, pomidory, rosół, jogurty, naleśniki, placuszki, jajko. Itd
No i mleko zawsze i wszędzie 🙂
Paulina ale ze tak nic? Chyba wtedy bym powiedziała że to nie tylko zęby...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 16:19
-
Oki nessssssa jeszcze mi się przypomniało, malowanki wodne! To też jest hit:p a najlepsze jest maczanie pędzelka w wodzie:p tylko mamy taki szeroki pędzel, i dużo lepiej jej to idzie niż takim zwykłym:p
nesssssa lubi tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualnyTo u Nas dawno wyrosła z pakowania rzeczy do buzi. 😊 😊
Dzisiaj przez 30 min ubierala/próbowała ubrać mnie w swoją bluzkę.
Była mega skupiona. Na głowę mi nakładała i ściągała. A ja sobie odpoczywałam.nesssssa, pumka1990, kozalia lubią tę wiadomość
-
Natalia05 wrote:Droga droga u nas tez. Tak mysle dla najmlodszej czy avent czy moze taki wynalazek bo ja jednak bardziej bym chciala swoim mlekiem ale z butli...
A sa tez fajne butelki twistshake tez macie? 😀 A moze ze szklanki ze slomka by wypila..? Tak po prawdzie to nie musi mleka jesli ma inne nabialowe rzeczy jogurt ser zolty czy cus.
-
nick nieaktualnyEilleen wrote:Żeby utrzymać laktacje przy ściąganiu to też tak łatwo nie jest. Są oczywiste przypadki mlecznych mam gdzie nie muszą się za bardzo starać ale większość niestety muszą się napracować. W dzień sesje co 2 godziny, w nocy co 3. Wyparzanie, mycie laktatora i butelek. Szczególnie na początku życie pod laktator. Kolorowo nie było. Ale to uzależnia bo kończę już kpi i mam do siebie żal.
Tak tak wiem ze wyłączne kpi to jest rygor dlatego ja mysle ze bardziej w mieszane pojde. Mm napewno dostanie bo mi nie zalezy na wylacznym karmieniu moim mlekiem. Zrobie podobnie jak z Emilia tylko zamiast naciskac na kp i wylaczne kp zostane na mieszanym, mn jako dodatkowo, w nocy cycek bo jedtem leniwa a w dzien raczej bede odciagac swoje na zmiane z mm wlasnie. A jak wyjdzie to sie okaze 😀 Ja tu sobie moge planowac ale tu jest nadal wielka niewiadoma z tym ukl trawienia 😞
-
nick nieaktualny
-
Paulinaaa wrote:u nas od tygodnia istny armagedonnnnnnnn ja nie wiem jak sie nazywam gile do pasa, kaszel, zapalenie ucha, zapalenie spojowek, lekarz twierdzi ze wychodzą cztery zęby...od czwartku non toper gorączka, nie spimy od 7 nocy, ja juz nie wiem co sie dzieje ;/ ja chora tez i nie mam sil na to wszystko
-
Natalia05 wrote:Tak tak wiem ze wyłączne kpi to jest rygor dlatego ja mysle ze bardziej w mieszane pojde. Mm napewno dostanie bo mi nie zalezy na wylacznym karmieniu moim mlekiem. Zrobie podobnie jak z Emilia tylko zamiast naciskac na kp i wylaczne kp zostane na mieszanym, mn jako dodatkowo, w nocy cycek bo jedtem leniwa a w dzien raczej bede odciagac swoje na zmiane z mm wlasnie. A jak wyjdzie to sie okaze 😀 Ja tu sobie moge planowac ale tu jest nadal wielka niewiadoma z tym ukl trawienia 😞
Pisałaś że w badaniach wszystko wyszło dobrze. I tego trzeba się trzymać.