Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadrobiłam co napisałyście uśmiałam się że jeszcze macie tyle do porodu a już są plany antykoncepcji lub plany na kolejne dzieci ja na spokojnie, najpierw muszę dotrwac do końca tej ciąży a później się zobaczy. Pewnie ze chce kolejne ale przy tak długich staraniach o pierwsze to nie wiem ile nam zajmie o kolejne.
Carolline, Meneksze lubią tę wiadomość
-
Nie mogłam się podnieść z łóżka. Spałabym non stop.
W pracy okazało się że będą prawdopodobnie dofinansowania na kurs więc jeśli wyjdzie temat bardziej konkretnie to będę musiała powiedzieć wcześniej żeby być uczciwa bo kurs trwa tyle że nie będzie mnie już wtedy w pracy a wręcz będę po porodzie.
-
Eilleen wrote:Nadrobiłam co napisałyście uśmiałam się że jeszcze macie tyle do porodu a już są plany antykoncepcji lub plany na kolejne dzieci ja na spokojnie, najpierw muszę dotrwac do końca tej ciąży a później się zobaczy. Pewnie ze chce kolejne ale przy tak długich staraniach o pierwsze to nie wiem ile nam zajmie o kolejne.
Carolline lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiezbadane są wyroki Boskie. Ja w tym cykli miałam szansę zajść w ciążę takie same jak trafić szóstkę w lotka w czasie największej kumulacji. Jakiez było moje zdziwienie jak zobaczyłam dwie kreski,a jakie było zdziwienie mojej gin! Także plany planami a życie i tak zrobi swoje
justyna14, Carolline lubią tę wiadomość
-
Chyba 10 tydzień przyniósł mi więcej energii Udało mi się po pracy poszyć firanki! No dobra, jedną firankę, ale to i tak sukces Mdli mnie delikatnie rano. Ale nie wymiotuję, jakoś lekko ciążę znoszę, większość ma ciężki ten początek, ale widocznie tak ma być
Chciałam wziąć urlop, ale teraz nie wiem sama.... trochę szkoda mi wolnego... -
frezyjciada wrote:Niezbadane są wyroki Boskie. Ja w tym cykli miałam szansę zajść w ciążę takie same jak trafić szóstkę w lotka w czasie największej kumulacji. Jakiez było moje zdziwienie jak zobaczyłam dwie kreski,a jakie było zdziwienie mojej gin! Także plany planami a życie i tak zrobi swoje
Hehe no tak jest, zachodzisz wtedy gdy się nie spodziewasz. W moim przypadku 5-6 lat starań 2 inseminację, tony leków i nic. Od września odpuściłam totalnie pogodziłam się z myślą że może nie jest mi to pisane.Nawet nie poszłam do apteki po kwas foliowy i co? Mąż mnie musiał zmusić do zrobienia testu bo nie chciałam i powiedziałam że będę czekać aż okres przyjdzie bo nawet jeśli to pewnie kolejna biochemiczna lub coś... A tu proszę jestem w 13 tyg.justyna14, kozalia, PLPaulina, Carolline, Paulinaaa, Leticia, Gypsy, myszeczka89, Anuleczek, siuLa lubią tę wiadomość
-
Od kiedy zaczyna się 4 miesiąc i drugi trymestr na belly? Mam wrażenie ze ten 3 miesiąc trwa bez końca
Carolline, justyna14, polkosia lubią tę wiadomość
03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100 -
nick nieaktualnyPonawiam pytanie o usg prenatalne. Bo trochę się obawiam, że będzie za późno.któraś z Was mi podpowie jak to jest? Skoro zupełnie nie pamiętam dnia ostatniej miesiączki to patrząc na wiek dziecka z usg, prenatalne też się robi według tego czasu? No np w pierwszej ciąży będąc w 9tyg z om usg pokazywało, że to 6tc. A robiąc usg I trymestru pod uwagę brany był tydzień z om.... Teraz nie bardzo wiem jak to ogarnąć.
-
myszeczka89 wrote:To była nasza metoda "antykoncepcji" przed ślubem, ale wiadomo- nie u każdego się sprawdzi
Witaj justa8902Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 10:44
-
Jak się umawiałam na prenatalne kazali dać ostatnie usg i z niego wyznaczyli termin wizyty. Ma to sens bo ja cykle miałam 33-34 dniowe i ciąże mam młodszą, @ 11.11, a owulacja 29.11
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 10:35
[/url]
-
Nesssaa zazdrosze, ja mam odruch wymiotny jak tylko wchodze do kuchni apetyt mam ale gorzej ze zrobieniem jedzenia, mam nadzieje ze niedlugo juz zaczna mijac te nudnosci
Leticia lubi tę wiadomość
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp [*] 03.2017 [*] -
A ja wczoraj na obiad jadłam pierogi z truskawkami, śmietaną i cukrem razem z warzywami gotowanymi Chyba średnio pasuje:P Ale zachcianka to zachcianka
A w ogóle to chodzą za mną gołąbki i jutro chyba zrobię
U nas też udało się w cyklu, w którym się nie spodziewałam (byłam na USG i nie dość, że pozna owulacja to jeszcze endo 6,8cm przy pęcherzyku 24 mm. Ale gdybym nie poszła wtedy na wizytę, to pewnie ciąży by nie było Czekałam więc na @, tylko dziwiło mnie to, że brzuch mnie nie bolałd'nusia, PLPaulina, Leticia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyByłam dziś na kontroli u laryngologa i będę miała w listopadzie rezonans głowy na wszelki wypadek. Jeszcze muszę się u nich pokazać w lutym, ale idzie ku dobremu. Jutro mam wizytę w klinice i siedzę jak na tykającej bombie. Oby szybciej do jutra.
-
myszeczka89 wrote:A ja wczoraj na obiad jadłam pierogi z truskawkami, śmietaną i cukrem razem z warzywami gotowanymi Chyba średnio pasuje:P Ale zachcianka to zachcianka
A w ogóle to chodzą za mną gołąbki i jutro chyba zrobię
U nas też udało się w cyklu, w którym się nie spodziewałam (byłam na USG i nie dość, że pozna owulacja to jeszcze endo 6,8cm przy pęcherzyku 24 mm. Ale gdybym nie poszła wtedy na wizytę, to pewnie ciąży by nie było Czekałam więc na @, tylko dziwiło mnie to, że brzuch mnie nie bolał