X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam co napisałyście :-) uśmiałam się że jeszcze macie tyle do porodu a już są plany antykoncepcji lub plany na kolejne dzieci ;-) ja na spokojnie, najpierw muszę dotrwac do końca tej ciąży a później się zobaczy. Pewnie ze chce kolejne ale przy tak długich staraniach o pierwsze to nie wiem ile nam zajmie o kolejne.

Carolline, Meneksze lubią tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogłam się podnieść z łóżka. Spałabym non stop.
    W pracy okazało się że będą prawdopodobnie dofinansowania na kurs więc jeśli wyjdzie temat bardziej konkretnie to będę musiała powiedzieć wcześniej żeby być uczciwa bo kurs trwa tyle że nie będzie mnie już wtedy w pracy a wręcz będę po porodzie.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Nadrobiłam co napisałyście :-) uśmiałam się że jeszcze macie tyle do porodu a już są plany antykoncepcji lub plany na kolejne dzieci ;-) ja na spokojnie, najpierw muszę dotrwac do końca tej ciąży a później się zobaczy. Pewnie ze chce kolejne ale przy tak długich staraniach o pierwsze to nie wiem ile nam zajmie o kolejne.
    U nas o pierwsze staralismy sie dwa lata i drugie udalo sie w 1cs , z trzecim zeszli sie pol roku :-) plany planami a zycie zweryfikuje, jak zawsze :-) takie powoedzenie jest : chcesz rozsmieszyc Boga, to powiedz mu o swoich planach.

Carolline lubi tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezbadane są wyroki Boskie. Ja w tym cykli miałam szansę zajść w ciążę takie same jak trafić szóstkę w lotka w czasie największej kumulacji. Jakiez było moje zdziwienie jak zobaczyłam dwie kreski,a jakie było zdziwienie mojej gin! Także plany planami a życie i tak zrobi swoje

justyna14, Carolline lubią tę wiadomość

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba 10 tydzień przyniósł mi więcej energii :D Udało mi się po pracy poszyć firanki! No dobra, jedną firankę, ale to i tak sukces :) Mdli mnie delikatnie rano. Ale nie wymiotuję, jakoś lekko ciążę znoszę, większość ma ciężki ten początek, ale widocznie tak ma być :)
    Chciałam wziąć urlop, ale teraz nie wiem sama.... trochę szkoda mi wolnego...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Niezbadane są wyroki Boskie. Ja w tym cykli miałam szansę zajść w ciążę takie same jak trafić szóstkę w lotka w czasie największej kumulacji. Jakiez było moje zdziwienie jak zobaczyłam dwie kreski,a jakie było zdziwienie mojej gin! Także plany planami a życie i tak zrobi swoje

Hehe no tak jest, zachodzisz wtedy gdy się nie spodziewasz. W moim przypadku 5-6 lat starań 2 inseminację, tony leków i nic. Od września odpuściłam totalnie pogodziłam się z myślą że może nie jest mi to pisane.Nawet nie poszłam do apteki po kwas foliowy i co? Mąż mnie musiał zmusić do zrobienia testu bo nie chciałam i powiedziałam że będę czekać aż okres przyjdzie bo nawet jeśli to pewnie kolejna biochemiczna lub coś... A tu proszę jestem w 13 tyg.

justyna14, kozalia, PLPaulina, Carolline, Paulinaaa, Leticia, Gypsy, myszeczka89, Anuleczek, siuLa lubią tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Kawka i zapiekani na sniadanie :-) a wczoraj siostra mi apetytu na mizerie zrobila :-) zamknijcie mi lodowke na klodke :-)

Ja mizerię robiłam właśnie wczoraj, polecam :) pyyyycha :)

justyna14 lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kiedy zaczyna się 4 miesiąc i drugi trymestr na belly? Mam wrażenie ze ten 3 miesiąc trwa bez końca

Carolline, justyna14, polkosia lubią tę wiadomość

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od końca 13 tygodnia.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pytanie o usg prenatalne. Bo trochę się obawiam, że będzie za późno.któraś z Was mi podpowie jak to jest? Skoro zupełnie nie pamiętam dnia ostatniej miesiączki to patrząc na wiek dziecka z usg, prenatalne też się robi według tego czasu? No np w pierwszej ciąży będąc w 9tyg z om usg pokazywało, że to 6tc. A robiąc usg I trymestru pod uwagę brany był tydzień z om.... Teraz nie bardzo wiem jak to ogarnąć.

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenatalne robi się gdy dziecko ma 45-85 mm. Wymiary odpowiadają 11-13 i 6 tyg. Więc nie ma znaczenia czy pamiętasz kiedy miałaś okres.wazne jakie dziecko ma wymiary a te kreska również tydzień ciąży.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby usg prenatalne miało sens, musi być zrobione wtedy, gdy dziecko ma odpowiednie rozmiary. To jest jakoś ok 5-7 cm, ale o dokładne widełki dopytaj gina. Bedzie się raczej sugerował wiekiem ciąży wynikającym z crl zarodka, a nie z om.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszeczka89 wrote:
    To była nasza metoda "antykoncepcji" przed ślubem, ale wiadomo- nie u każdego się sprawdzi
    ja też zawsze tylko tak... i się udawało. Ale nie chciałabym od razu 3 dziecka.

Witaj justa8902 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 10:44

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się umawiałam na prenatalne kazali dać ostatnie usg i z niego wyznaczyli termin wizyty. Ma to sens bo ja cykle miałam 33-34 dniowe i ciąże mam młodszą, @ 11.11, a owulacja 29.11

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 10:35

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś wyjadam powidła śliwkowe łyżką ze słoika...
    odkryłam również pistacje :D

justyna14 lubi tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa8902 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesssaa zazdrosze, ja mam odruch wymiotny jak tylko wchodze do kuchni :| apetyt mam ale gorzej ze zrobieniem jedzenia, mam nadzieje ze niedlugo juz zaczna mijac te nudnosci

Leticia lubi tę wiadomość

qdkkzbmh2w8fg125.png
    f2wl3e5eun35he4m.png

Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
    Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
    38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
    08.2016 cp <3 [*] 03.2017 <3 [*]
  • myszeczka89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj na obiad jadłam pierogi z truskawkami, śmietaną i cukrem razem z warzywami gotowanymi :P Chyba średnio pasuje:P Ale zachcianka to zachcianka :P
    A w ogóle to chodzą za mną gołąbki i jutro chyba zrobię :)
    U nas też udało się w cyklu, w którym się nie spodziewałam (byłam na USG i nie dość, że pozna owulacja to jeszcze endo 6,8cm przy pęcherzyku 24 mm. Ale gdybym nie poszła wtedy na wizytę, to pewnie ciąży by nie było :P Czekałam więc na @, tylko dziwiło mnie to, że brzuch mnie nie bolał :P

d'nusia, PLPaulina, Leticia lubią tę wiadomość

hchy3e3kyk7nftnx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszeczka89 ja właśnie wczoraj cały dzień myślałam o gołąbkach i o fasolce po bretońsku. :d

myszeczka89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na kontroli u laryngologa i będę miała w listopadzie rezonans głowy na wszelki wypadek. Jeszcze muszę się u nich pokazać w lutym, ale idzie ku dobremu. Jutro mam wizytę w klinice i siedzę jak na tykającej bombie. Oby szybciej do jutra.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszeczka89 wrote:
    A ja wczoraj na obiad jadłam pierogi z truskawkami, śmietaną i cukrem razem z warzywami gotowanymi :P Chyba średnio pasuje:P Ale zachcianka to zachcianka :P
    A w ogóle to chodzą za mną gołąbki i jutro chyba zrobię :)
    U nas też udało się w cyklu, w którym się nie spodziewałam (byłam na USG i nie dość, że pozna owulacja to jeszcze endo 6,8cm przy pęcherzyku 24 mm. Ale gdybym nie poszła wtedy na wizytę, to pewnie ciąży by nie było :P Czekałam więc na @, tylko dziwiło mnie to, że brzuch mnie nie bolał :P
    Niezle połączenie :-)

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ