X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj byla histeria o 4 rano, ja jej smoka a ta wywala turla sie po lozku wrzeszczy i tez tylko na rekach😮 Juz drugi raz sie to zdarzylo, moze jakies zle sny maja? Wstalam wsciekla wzielam poszlam z nia do kuchni zrobilysmy mleczko dalam nurofen i jak wypila mleko to tak gdzies po 5 zasnela... Takze no nie wiem czemu, stawiam na jakis zly sen ew moze zęby. I dzisiaj wstala o 10.30

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2020, 16:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas masakra z nocnymi pobudkami była w listopadzie.. przerwy 2-3h..
    I u Nas to nie zęby. Hania miała ich już wtedy 16. To komplet na razie. ☺️

Ani nie była chętna do spania ani do zabawy. Taka bez humoru. ☹️ I tylko mamusia jej wtedy potrzebna była. I na rączki tylko !

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od kiedy nie je w nocy to zdążają się noce bez pobudek. Teraz trochę słabiej przez ten kaszel i katar. Ogólnie to okazało się ze jej 4 na dole wyszła ;) może stad ten katar skoro osłuchowo było czysto. Zatem jej uzębienie wyglada tak: wszystkie 1 i 2 a teraz ta 4.

Moja to jak tylko widzi klocki to mówi bam bo tylko je rozwala ;) wiec nie tylko Olek taki jest.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w zasadzie noce bez zmian od roku czasu. Pobudki są 3 sztuki. Na szczęście jedynie nie ma przerw w spaniu, ale obydwoje wstają już o 6 rano. Mąż jak wstaje do pracy to ich budzi😔

Olek też psuje wszystko, ale małe dzieci tak mają. Frajdę mają z tego.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś spała do 4 ciągiem. Co za piękny dzień 😁

Marta..a, pumka1990 lubią tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój śpi od końca sierpnia cale noce jak przestał w nocy pić mleko. W tym tygodniu aż 3 noce przespal cale u siebie w łóżeczku.. Tak to koło 3-4 siada, rzuca we mnie swoją poduszką i każe się przełożyć do nas i śpi z nami do rana.. czyli do 6-7.
    Nadal ma katar i kaszel.. nawet żadnej poprawy nie widzę a już tydzień siedzi w domu. Dzisiaj jadę z nim na kontrolę. Nie wiem czy w przyszłym tygodniu pójdzie do żłobka. Zostały mu dwie dawki broncho vaxom. I liczę że kataru w poniedziałek nie będzie jak już rano go nie dostanie.

Współczuję wam tyg nocnych pobudek. Chyba bym padła jakby w nocy jeszcze szalał a ja miałabym iść do pracy coś ogarniać.. W tym tygodniu byłam 1x na 8h a u tak wróciłam wykończona :D ale tak jest jak się nadrabia tydzień w jeden dzień i z motorkiem w tyłku wszystko robi :D

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta zdrówka dla Małego !!

U nas już pełne zdrowie. Obydwie czujemy się dobrze.
    U Hani 2 dawki zyrtec i po katarze ani śladu. 👍

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mały ma cały czas takie krostki na buzi. Od momentu gdy przeszliśmy na sztuczne mocniej ma. Nawet takie rumienie czerwone mu się robią.
    Co to od mleka? Alergia ?
    Iść najpierw do alergologa czy dermatologa?
    9b9ffc98a9fd.jpg

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania wg mnie lekka alergia na bmk. A moze sproboj takie hipoalergiczne albo kozie?

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a nie jest to też od czasu antybiotyku? Osłabiona flora bakteryjna jelit i stąd takie krostki? Może probiotyk inny? Bo pewnie podajesz cały czas? Dobrze kojarzę że mały ma już drugi w krótkim odstępie czasu?
    Ja bym pewnie podeszła do pediatry i w zależności co by posiedzi to dermatolog/alergolog bo do nich i tak pewnie prywatnie byvtrze było

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak już to prywatnie. Miał te krostki już przed antybiotykami. Teraz ma mocniej bo głównie mleko pije. Ma też na ramionach.
    Mam namiary na prywatną pediatrę/alergolog. Będzie trzeba umówić...

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak probiotyk cały czas podaję.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, ja bym poszła z małym do dermatologa. Ze starszą rok się bujaliśmy od pediatry do alergologa, była na diecie eliminacyjnej, a się okazało że to AZS. Alergolog powie to samo co pediatra, czyli żeby obserwować.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, wizyta 300 zł. A alergolog ci powie, że proszę obserwować. Bo w tym wieku testy wychodzą przekłamane. 😆😆

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Ania, ja bym poszła z małym do dermatologa. Ze starszą rok się bujaliśmy od pediatry do alergologa, była na diecie eliminacyjnej, a się okazało że to AZS. Alergolog powie to samo co pediatra, czyli żeby obserwować.
    A dermatolog dziecięcy czy zwykły może być?

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    A dermatolog dziecięcy czy zwykły może być?
    My do dziecięcego chodziliśmy, najwyżej zadzwoń i zapytaj czy zwykły przyjmuje takie małe dzieci.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    My do dziecięcego chodziliśmy, najwyżej zadzwoń i zapytaj czy zwykły przyjmuje takie małe dzieci.
    A tak czytam, że skóra niby swędzi. Twoja córkę swedziała?

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    A tak czytam, że skóra niby swędzi. Twoja córkę swedziała?
    Przy AZS tak, swędzi, dziecko drapie i stan zapalny się zaostrza. Ale ja nie mówię, że to u Olka to właśnie AZS, po prostu nas lekarz uczulił, że ze zmianami skórnymi lepiej zacząć właśnie od dermatologa.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzicie co się dzieje z tym wirusem?
    Ponad 500 osób kontrolowanych w Polsce przez sanepid, ponad 20 próbek wysłanych na potwierdzenie czy to ten wirus.. ponad 100 jest pod obserwacją. Masakra.. W skali świata to mało ale mnie to przeraża. Nie wiem czy nie zabrać małego że żłobka aż się sytuacja nie uspokoi.. na razie z mężem czekamy na jakiś potwierdzony przypadek. Dzisiaj lot zawiesił loty do Chin wreszcie. :(
    Na Facebooku polecam wam Kataklizmy w Polsce i na świecie, chłopak wyszukuje potwierdzonych informacji.. A nie pisze o każdym newsie medialnym.
    W Niemczech macie już 6 chorych potwierdzonych.

A poza tym to mały nadal ma coś na oskrzelach, więc ma kaszlec, biegać i szaleć w domu. Sami mamy uznać w poniedziałek czy ma iść do żłobka czy chcemy pojechać go osluchac, bo możliwe że te dwa dni jeszcze mu wystarcza. Jeszze do niedzieli mamy nebbud i inhalacje z nebu dose bo one prowokują kaszel . A w żłobku info ze jeszcze jest szkarlatyna.. to już 3 info w styczniu, najpierw jelitowka, potem ten rsv, a teraz szkarlatyna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 15:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2020, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystkie przypadki podejrzane negatywne. Nie ma co histeryzowac ani panikowac od razu. Ludzie sie zglaszaja z bolem gardla i goraczka, jakies lekkie grypy i od razu panika ze wszyscy umrzemy 🤦‍♀️

‹‹ 2348 2349 2350 2351 2352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ