Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU nas dzisiaj byla histeria o 4 rano, ja jej smoka a ta wywala turla sie po lozku wrzeszczy i tez tylko na rekach😮 Juz drugi raz sie to zdarzylo, moze jakies zle sny maja? Wstalam wsciekla wzielam poszlam z nia do kuchni zrobilysmy mleczko dalam nurofen i jak wypila mleko to tak gdzies po 5 zasnela... Takze no nie wiem czemu, stawiam na jakis zly sen ew moze zęby. I dzisiaj wstala o 10.30
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2020, 16:09
-
nick nieaktualnyU nas masakra z nocnymi pobudkami była w listopadzie.. przerwy 2-3h..
I u Nas to nie zęby. Hania miała ich już wtedy 16. To komplet na razie. ☺️
Ani nie była chętna do spania ani do zabawy. Taka bez humoru. ☹️ I tylko mamusia jej wtedy potrzebna była. I na rączki tylko !
-
U nas od kiedy nie je w nocy to zdążają się noce bez pobudek. Teraz trochę słabiej przez ten kaszel i katar. Ogólnie to okazało się ze jej 4 na dole wyszła może stad ten katar skoro osłuchowo było czysto. Zatem jej uzębienie wyglada tak: wszystkie 1 i 2 a teraz ta 4.
Moja to jak tylko widzi klocki to mówi bam bo tylko je rozwala wiec nie tylko Olek taki jest.
-
U nas w zasadzie noce bez zmian od roku czasu. Pobudki są 3 sztuki. Na szczęście jedynie nie ma przerw w spaniu, ale obydwoje wstają już o 6 rano. Mąż jak wstaje do pracy to ich budzi😔
Olek też psuje wszystko, ale małe dzieci tak mają. Frajdę mają z tego.
-
Mój śpi od końca sierpnia cale noce jak przestał w nocy pić mleko. W tym tygodniu aż 3 noce przespal cale u siebie w łóżeczku.. Tak to koło 3-4 siada, rzuca we mnie swoją poduszką i każe się przełożyć do nas i śpi z nami do rana.. czyli do 6-7.
Nadal ma katar i kaszel.. nawet żadnej poprawy nie widzę a już tydzień siedzi w domu. Dzisiaj jadę z nim na kontrolę. Nie wiem czy w przyszłym tygodniu pójdzie do żłobka. Zostały mu dwie dawki broncho vaxom. I liczę że kataru w poniedziałek nie będzie jak już rano go nie dostanie.
Współczuję wam tyg nocnych pobudek. Chyba bym padła jakby w nocy jeszcze szalał a ja miałabym iść do pracy coś ogarniać.. W tym tygodniu byłam 1x na 8h a u tak wróciłam wykończona ale tak jest jak się nadrabia tydzień w jeden dzień i z motorkiem w tyłku wszystko robi6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ania a nie jest to też od czasu antybiotyku? Osłabiona flora bakteryjna jelit i stąd takie krostki? Może probiotyk inny? Bo pewnie podajesz cały czas? Dobrze kojarzę że mały ma już drugi w krótkim odstępie czasu?
Ja bym pewnie podeszła do pediatry i w zależności co by posiedzi to dermatolog/alergolog bo do nich i tak pewnie prywatnie byvtrze było6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualny
-
e_mii wrote:Ania, ja bym poszła z małym do dermatologa. Ze starszą rok się bujaliśmy od pediatry do alergologa, była na diecie eliminacyjnej, a się okazało że to AZS. Alergolog powie to samo co pediatra, czyli żeby obserwować.
-
Ania241188 wrote:A tak czytam, że skóra niby swędzi. Twoja córkę swedziała?
-
Dziewczyny widzicie co się dzieje z tym wirusem?
Ponad 500 osób kontrolowanych w Polsce przez sanepid, ponad 20 próbek wysłanych na potwierdzenie czy to ten wirus.. ponad 100 jest pod obserwacją. Masakra.. W skali świata to mało ale mnie to przeraża. Nie wiem czy nie zabrać małego że żłobka aż się sytuacja nie uspokoi.. na razie z mężem czekamy na jakiś potwierdzony przypadek. Dzisiaj lot zawiesił loty do Chin wreszcie.
Na Facebooku polecam wam Kataklizmy w Polsce i na świecie, chłopak wyszukuje potwierdzonych informacji.. A nie pisze o każdym newsie medialnym.
W Niemczech macie już 6 chorych potwierdzonych.
A poza tym to mały nadal ma coś na oskrzelach, więc ma kaszlec, biegać i szaleć w domu. Sami mamy uznać w poniedziałek czy ma iść do żłobka czy chcemy pojechać go osluchac, bo możliwe że te dwa dni jeszcze mu wystarcza. Jeszze do niedzieli mamy nebbud i inhalacje z nebu dose bo one prowokują kaszel . A w żłobku info ze jeszcze jest szkarlatyna.. to już 3 info w styczniu, najpierw jelitowka, potem ten rsv, a teraz szkarlatyna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 15:33
6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualny