X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta nie pocieszasz z tą budową domu, my nie możemy podjąć decyzji. Obawiamy się braku czasu, którego i tak jest mało. Plus tak jak na początku byliśmy przekonani ze działka jest super tak teraz nabraliśmy wątpliwości.

U nas ciastolina to tez hit, naklejki nakleja ze mną w książce a z nianią wszędzie ale nie tam ;) kredki i malowanki wodne jeszcze bez szału. Puzzle uwielbia szczególnie te z dziurką.

Ale u mnie śniegu napadało a właśnie wracam z pracy ;) mam tak nieodpowiednie buty na śnieg ze idę w tempie żółwia żeby się nie przewrócić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 18:13

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas puzzle, kredki, malowanie, klocki, zjeżdżalnia z samochodzikami i zabieranie wszystkiego co akurat ma siostra 😉

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam info ze żłobka że w grupie młodego zdiagnozowano wirusa rsv, już przeczytałam że odpowiada za zapalenia oskrzelikow, oskrzeli i płuc.. no i już wiadomo czemu mojemu dziecku idzie na oskrzela.. dziad utrzymuje się nawet 4 tygodnie na zabawkach itp. Muszę pediatrze powiedzieć w piątek na kontroli.. może ja go kuruje a on tam wraca i znowu się zaraża :(

Może was pociesze jak się wprowadze i zapomnę o tym czasie budowy :D na razie to masakra. Weekendy oczywiście też mój mąż jest na budowie żeby coś zrobić samemu albo jeździ po sklepach budowlanych.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Pola odszczerbila sobie drugiego zęba. Skakała i prosto na kafelki buzia uderzyła. (Skakała na własnych nogach)
    5b71ea4c0335.jpg

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Właśnie dostałam info ze żłobka że w grupie młodego zdiagnozowano wirusa rsv, już przeczytałam że odpowiada za zapalenia oskrzelikow, oskrzeli i płuc.. no i już wiadomo czemu mojemu dziecku idzie na oskrzela.. dziad utrzymuje się nawet 4 tygodnie na zabawkach itp. Muszę pediatrze powiedzieć w piątek na kontroli.. może ja go kuruje a on tam wraca i znowu się zaraża :(

Może was pociesze jak się wprowadze i zapomnę o tym czasie budowy :D na razie to masakra. Weekendy oczywiście też mój mąż jest na budowie żeby coś zrobić samemu albo jeździ po sklepach budowlanych.
    W przedszkolu Poli nie ma połowy dzieci bo chorują na zapalenie oskrzeli. Jak i Pola dostanie... Oby nas chociaż raz ominęło

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko biedna :/ Do dentysty to jej to dokleja ladnie i nie bedzie widac, tylko czy ona pozwoli sobie zrobic? 😮

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna Pola🙁

Zważyłam małego, nie wiem na ile ta waga jest dokładna, ale wyszło 14.5kg. Boże, a ja się zastanawiam z czego mnie kręgosłup boli.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Biedna Pola🙁

Zważyłam małego, nie wiem na ile ta waga jest dokładna, ale wyszło 14.5kg. Boże, a ja się zastanawiam z czego mnie kręgosłup boli.
    Ja mam i niemowlęcą i taka elektroniczna i się zgadza waga. Niemowlęcą dokladniejsza ale pokazuje 14.2 kg a niemowlęcą wiadomo jeszcze po przecinku więcej. Moja mama Olka np nie może nosić. Przyjechał brat z Anglii i bratowa i jak go podnieśli to oczy ma wierzch im wyszły 😋

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jest jakiś dzień na wypadki chyba bo moja też dziś się wywaliła prosto na buzię i nos. Nos odarty, warga z góry napuchnięta, krew się lała, szkoda gadać.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mogę dawac za bardzo kredek bo wszystkie ogryza. Dałam ostatnio, myślałam że zainteresuje go rysowanie. Gdzie tam. Może przez minutę coś tam nabazgrolił. A tak to kredki połamał lub odgryzł końcówki.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja Hania ostatnio nie chcę na ręce. Co mnie bardzo cieszy. Bo mimo tego, że do grubych nie należy to lekko mi już nie było. 🤦🏻‍♀️
    Teraz do fotelika do auta sama tyłek pakuję. Do wanny też, ma taki podnóżek do zlewu jak myjemy rączki. ☺️☺️ Po schodach wchodzimy i schodzimy. ☺️

A dzisiaj mnie rozczuliła. Uwielbia stetoskop, więc ma swój taki zabawkowy. I przyszła i do brzuszka przytykala. 😍😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 23:01

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina to zazdroszczę, mój dalej tylko na ręce a w kuchni to już obowiązkowo, ostatnio nawet przeszła mu faza na tatusia i jak go bierze na ręce, żeby z nim stać w kuchni żeby patrzył co robię to zazwyczaj jest awantura. A nie powiem brzuch już duży, do tego Stasiek na ręce więc wieczorem padam, a teraz mąż trzy dni pracuje do 21 więc modlę się żeby jutrzejszy dzień zleciał jak najszybciej.
    Mój na lekarzy to tylko płaczem reaguje, muszę mu kupić ten zestaw do badania, może coś to pomoże. Byliśmy dzisiaj na kontroli chodu, oczywiście juz samo wejście do przychodni wystarczyło żeby zaczął się krzywić, sama wizyta w gabinecie nie wyglądała lepiej, nie chciał zejść z rąk, jak już udało się go postawić to stanął na środku gabinetu i nie chciał się ruszyć, kiwał tylko głową że nie pójdzie. Dopiero jak zabrałam mu smoczek to laskawie się ruszył do mnie, później przy badaniu histeria, balam się że jak uderzy tego lekarza to tamten nie wstanie, swoją drogą zastanawiam się czemu osoby w tym wieku jeszcze przyjmują pacjentów, serio ten lekarz wyglądał jakby ledwo funkcjonował, powtarzał po kilka razy te same rzeczy, tragedia

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to samo cyrki w kuchni i na rece. Czesto smaze z niw na rekach i duzo rzeczy robie a tez juz mam dosc tego bo trzymajac ja mloda akurat ja kopie takze ciekawie 🤣 Ogolnie to nie polecam takiej roznicy wieku gdzie dziecko strasze samo jest jeszcze takim malym bąblem mamusiowym do noszenia. Jakbym miala cofnac czas to min 3 lata albo wiecej 😀 Sama nie rozumiem swojego braku myslenia hahah

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek też dużo na rękach jest. Ale też coraz bardziej samodzielny. Na ręce chce jak coś w kuchni robię więc go zajmuje czymś. Np. daje mu jakieś drewniane łyżki itp.

Zastanawiam się czy mam takiego dzikusa czy jak bo jak czytam że te wasze dzieci a to malują, a to układają puzzle. A Olek rozsypie te drewniane co się wkłada te elementy z uchwytami. I układać niezbyt chce. Sorter bezproblemowo ogarnia, taką zabawkę że wkładasz krążki na słupek. Ogólnie to taki niszczyciel. Dużo go interesuje jak jedziemy wózkiem czy jak książki mu czytam. Zaczął kombinować z klockami konstrukcyjnymi. Próbuje je łączyć.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek na rękach mało. Nie chce być. Musi biegać i broić. Jedynie zaczyna marudzić i na ręce jak śpiący głodny albo się kogoś chwilowo boi. Ale to chwilę 😉 on nawet z księdzem na kolędzie się po chwili już wygłupiał 😂

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Olek na rękach mało. Nie chce być. Musi biegać i broić. Jedynie zaczyna marudzić i na ręce jak śpiący głodny albo się kogoś chwilowo boi. Ale to chwilę 😉 on nawet z księdzem na kolędzie się po chwili już wygłupiał 😂
    Moja też z księdzem zaraz gawędziła. W papierach grzebała.

Ale śpiewający ministranci byli i tak najważniejsi. 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2020, 11:16

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Olek też dużo na rękach jest. Ale też coraz bardziej samodzielny. Na ręce chce jak coś w kuchni robię więc go zajmuje czymś. Np. daje mu jakieś drewniane łyżki itp.

Zastanawiam się czy mam takiego dzikusa czy jak bo jak czytam że te wasze dzieci a to malują, a to układają puzzle. A Olek rozsypie te drewniane co się wkłada te elementy z uchwytami. I układać niezbyt chce. Sorter bezproblemowo ogarnia, taką zabawkę że wkładasz krążki na słupek. Ogólnie to taki niszczyciel. Dużo go interesuje jak jedziemy wózkiem czy jak książki mu czytam. Zaczął kombinować z klockami konstrukcyjnymi. Próbuje je łączyć.

nie martw się, Ula też niszczyciel...jak idziemy w dzieci to się boję bo ona straszna łobuziara.
    U nas na topie książki, resztę rozwali i tyle z tego. Najlepiej lubi ze mna "sprzątać, gotować itp".

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas szał na książki minął, teraz to lala lala lala wozek kołyska..
    ale i tak sama sie malo co pobawi, prawie nic, wszystko razem mama mama mama ;p
    My dalej chore, Ania u nas to samo odkad antybiotyk mamy dużo kup i takie jak błoto ;/ ale pokrywa sie to z rozpoczeciem antybiotyku na to ucho wiec chyba od tego i od czasu wychodzenia zębów i choroby nie je prawie nic : no tak sladowe ilosci ze masakra, mleko uda sie tylko na wieczor i w nocy w dzien nie ma opcji, rece opadają, niecale 11 kg wazy a mierzy hmm ok 82 83

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak jest u Was ze spaniem w nocy ? U nas w zasadzie od świąt jest istny dramat. Na początku zwalałam to na chorobę, ale teraz już na prawdę nie wiem co myśleć. W tygodniu może się zdarzy 1-2 noce gdzie prześpi spokojnje, a tak to budzi się ok 1 i chce spać tylko na rękach. Nie śpimy przez to często od 1 do 4 w nocy... ja jestem już powoliw wykończona. Jak nie nosimy to mała płacze tak aż się zanosi. Trudno ją potem w ogóle uspokoić. Nie wiem już co robić... w ciągu dnia jest pogodna i wesoła, ale jak przychodzi wieczór to poza tym, że cały czas mówi o kręci głową że nie będzie spać, to nawet jak uśnie ok 20-21 - po pierwszej pobudce ok 1-2 w nocy zaczyna się cyrk... rano wstajemy do pracy i jestesmy nieprzytomni a Helka śpi w najlepsze do 8-9 ale parę razy się już zdarzyło też, że mimo tej dziury w nocy i tak wstała o 7..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2020, 14:11

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kilka dni już pobudka z histeria okolo 3 i nie spimy do 5. A wstaje 7 albo przed 8. Mi się wydaje ze to od zębów bo widze kły prawie przebite. Co jakiś czas mamy taki tydzien z pobudkami nocnymi. Tylko wolę jak na zabawe a nie na histerie...

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
‹‹ 2347 2348 2349 2350 2351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ