X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu miałam problem z logowaniem. Marta robiłam tą ciecierzycę i jest pyszna. 🙂

Jedziemy dzisiaj z mężem na narty na 3 godzinki, mały zostanie z babcią. Mam nadzieję, że go nie będzie faszerować słodyczami.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Znowu miałam problem z logowaniem. Marta robiłam tą ciecierzycę i jest pyszna. 🙂

Jedziemy dzisiaj z mężem na narty na 3 godzinki, mały zostanie z babcią. Mam nadzieję, że go nie będzie faszerować słodyczami.
    Serio takimi rzeczami ci babcia dziecko faszeruje ? 👍👍

Zazdroszczę nart. Ale gdzie tu Nawet sztuczny śnieg jak +10 stopni.

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    375964c6be74.jpg

27e3a78d1ff7.jpg

Pospamuje Wam trochę 😁

Niestety z mamą mamy trochę inne poglądy na pewne sprawy, ale już nie narzekam, bo dzięki niej możemy się z domu ruszyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2020, 16:01

Marta..a, Natalia05, e_mii, edytkaa93, marcela123, PLPaulina, pumka1990 lubią tę wiadomość

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania super, że mogliście we dwójkę wyskoczyć na narty, zawsze jakaś odskocznia 🙂 ja z logowaniem też często mam problem i muszę ustawiać hasło od nowa chociaż nie zawsze to pomaga.
    My wczoraj wróciliśmy z gór,pogoda była super, śniegu dużo i na noc ponad 10 stopni na minusie było. Moj sobie pojeździł ale ja z brzuchem to większość czasu z hotelu, jedynie rano wychodzilismy na jakieś spacery czy sanki ale Stasiek był tak marudny, że nie dało się nigdzie wyjść, większość czasu płakał albo na rękach był i widać, że fanem zimna i śniegu nie jest tak jak ja 🙂

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow jaki śnieg 😍😍

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak lekarz pozwoli to też mnie czekają takie widoki w weekend :D

pumka1990 lubi tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2020, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Jak lekarz pozwoli to też mnie czekają takie widoki w weekend :D
    To już wychodzicie z tego zapalenia płuc ?

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się okaże jutro u lekarza czy jest poprawa, mały tak zareagował na antybiotyk i inhalacje że jak dla mnie nie ma żadnych objawów choroby ale co tam w środku lekarz wysłucha to nie wiem. Zero kataru, kaszlu, temperatury czy złego samopoczucia. Dzisiaj 7 dzień antybiotyku, podejrzewam że przedłuży go na 14dni więc do przyszłego poniedziałku rana.. dlatego nie wiem czy uzna że może pojechać 3h autem i posiedzieć z dziadkami w hotelu dwa dni + krótki spacer czy nie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki ma antybiotyk?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U dzieci często choroba nie objawia się przelewaniem przez ręce i bardzo złym samopoczuciem. ☺️ Potrafią biegać, skakać podczas choroby. ☺️☺️

Fajnie by było mieć góry tak blisko..
    Dla mnie to już duży wyjazd. A i tak nie pokorzystsm ze stoku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 09:10

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi się taka choroba bezobjawow nie zdarzyła, jak miał te kilka razy temperaturę to przychodził się przytulac jak nie on. A jak miał katar/kaszel to nie mógł spać. Albo gory albo morze, nie można mieć wszystkiego ;) ja Szczecin zwiedzialam w ciąży a raczej toczylam się przez miasto w maju, pdzy okazji odpoczynku w miedzyzdrojach ale żeby dojechać potrzebowałam dwóch przystanków żeby się rozprostowac :)

Kacid ma teraz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy klabax, to ta sama substancja czynna.

A weekend nam się katar znowu przybłąkał. Leczymy się naturalnie. Inhalacje. Gałganek Aliny.
    I nie ma takiej temperatury jak wtedy. Waha się 38 a 38.6. 😕

Jak my kiedyś ogarniemy te adaptacje w żłobku to będzie cud.

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, jak dla mnie temperatura 38,6 to dużo, na 39 to bym chyba zawału dostawała.
    Nieźle Ci Hania zaczęła żłobek, ale jak widać w domu czy w żłobku dzieci chorują wiec nie ma co go pod tym względem deminizowac. Jesteś w domu więc dłuższa adaptacja Ci nie pasuje planów, ja musiałam w 3 tygodnie ja ogarnąć żeby do pracy wrócić :D

Przed nartami w czwartek robię test, znowu wraca ten czas końcówki cyklu i dziś lub jutro powinnam dostać okres. A że pisanie o tym ja wywołuje to może przyjdzie przed czwartkiem i nie zmarnuje testu. W tym miesiącu <3 Jak na lekarstwo do tego nerwy związane z chorobą młodego więc na cud nie liczę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak w zlobku dzieci raczej choruja wiecej niz te w domu. Tak to juz jest.

Narty 😍 Ojej ale tesknie zeby sobie pojezdzic, juz z kilka lat nie bylam. Za rok koniecznie. Kciuki za testa Marta ☺️

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też są choroby ale do pracy muszę chodzić więc nie zrezygnuje ze żłobka. W pracy też odpoczywam psychicznie bo Olek to taki wariat i dzikus ;-) że biega non stop i piszczy, krzyczy. Ogólnie jest wszędzie. Nie zatrzymuje się. Żłobek bardzo lubi. Jak tylko wstanie to przynosi mi buty i kurtke żeby go ubrać. :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2020, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja bym miała wrócić do pracy przy takiej częstotliwości chorób to szybko bym zrezygnowała z powrotu.

Bo to by było całkowicie bez sensu.

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plpaulina dlaczego bez sensu? Ja liczę że choroby to okres jesien-zima więc tak listopad-marzec jest nasilenie i miną.. po to jest możliwość zabrania zwolnienia na dziecko żeby z nim posiedzieć w domu. Kasę się dostaje, mniejsza bo mniejsza no ale jest.
    Wiadomo że pracodawca może krzywo patrzeć.. ale kurde co zrobić. Dziecko nie będzie do 18stki chorować tyle zima więc to Jet okres przejściowy.. jak się potrafi zmobilizować w pracy i ogarnąć swoje obowiązki w pozostałe dni to powinien to zrozumieć. Zwolnić za zwolnienia na dziecko też nie może. Nie jest to dla niego koszt tylko zusu. Dla niego może to być problem z jakimś zastepstwem.. ale jak ma się fajna pracę i wyrozumialych pracowników to nie widzę w tym problemu. :)
    Za żłobek trzeba zapłacić ale na wychowawczym wogole się nie dostaje pieniędzy i tak jest się do przodu trochę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 07:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas tez to jest bez sensu. U nas pracodawaca placi normalna pensje w czasie kiedy pracownik jest na zwolnieniu, 6-8 pelnych tygodni placi firma, dopiero pozniej placi ubezpieczenie. I jak najbardziej moze zwolnic z powodu ciaglych nieobecnosci, zwolnienia na dziecko jest cale 5 dni na dziecko w roku. Reszte trzeba isc samemu na chorobowe. Raczej krzywo patrza i nie jest slodko ze kogos ciagle nie ma i jest super. Takze w pl widze ze jakos lepiej chyba. No tylko z ta roznica ze tu jest macierzynski nawet do 3 lat.

I te choroby zlobkowo przedszkolne dzieciece to nie tylko zima. Wiosna latem tez sa przeciez wirusowki jelitowki wszystkie zakazne inne itp

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Polsce na dziecko jest 60dbi z których 14 można zabrać na członka rodziny i to odrazu jest zasiłek. Do tego 2 dni opieki nad dzieckiem z Art. 188 płatne już jakby się było w pracy i to koszt pracodawcy. Na siebie chorobowe 33 dni to wynagrodzenie chorobowe płatne przez pracodawcę, a potem zasiłek w sumie jeden okres zasiłkowy to 182dni (270 W ciąży lub przy gruzlicy) po tym czasie można dostać świadczenie rehabilitacyjne i dopiero po 3 miesiącach świadczenia rehabilitacyjnego pracodawca może zwolnić pracownika legalnie z powodu długiej choroby.

Też napisałam nasilenie chorób, wiem ,e coś się przytrafić w pozostałej części roku ale nie będzie tego aż tyle :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zdecydowanie inaczej, chyba lepiej dla tych ktorzy rzeczywiscie chca wrocic do pracy. Jasne ze byc w domu bez zadnego dochodu to nic fajnego i tez byc wrocila w takim wypadku.

I jak okres sie zjawil? Kiedy test? 😀

‹‹ 2356 2357 2358 2359 2360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ