X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak mialabym kupic aparat za 1,5 tysiaca to tez konsultujemy ze kupuje. Ale jak kupuje sobie jakies kosmetyki, ciuchy, buty itpX to nie wyobrazam sobie bym miala o tym najpierw informowac meza 🙂

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    No jak mialabym kupic aparat za 1,5 tysiaca to tez konsultujemy ze kupuje. Ale jak kupuje sobie jakies kosmetyki, ciuchy, buty itpX to nie wyobrazam sobie bym miala o tym najpierw informowac meza 🙂
    Buty jedziemy razem kupić, ale glownie dlatego że u bas to wyprawa i ja nie umiem się zdecydować :) a tak to zazwyczaj kupuje bez "pytania", ale o większości nawet dobrych zakupach rozmawiamy

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra takie drozsze wydatki to jeszcze rozumiem, ale tez nie wiem po co rozmawiac i pytac o zwyjle zakupy buty ciuchy kosmetyki leki suple itd Mnie nie obchodzi na co wydaje swoja kase, dopoki to nie wplywa na jego udzial we wspolnych kosztach. Szczerze to jak by mnie mial pytac o wszystko albo ja jego to chyba bysmy zwariowali 😀 On juz i tak jest zbyt wylewny co stopuje zwykle tekstem "a moge l tym nie wiedziec" 😀

Marta jeju mykoplasma? 😮 To dobrze ze zrobiliscie, kciuki za wyniki zeby go wyleczyli. Moja dostala na krotko antybiotyk, no nie wiem czy znowu nie wroci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Buty jedziemy razem kupić, ale glownie dlatego że u bas to wyprawa i ja nie umiem się zdecydować :) a tak to zazwyczaj kupuje bez "pytania", ale o większości nawet dobrych zakupach rozmawiamy
    Też zawsze biorę męża na zakupy. ☺️
    On jest szczery i zawsze prawdę powie co jemu się podoba lub co nie dobrze leży. 😊

• squirrel Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczerze to nie chodzę na zakupy tylko 95% rzeczy kupuje online. Nawet buty. Z takich wydatków dla siebie nie lubię się tłumaczyć. Uważam że im mniej wie tym lepiej śpi 🙂 a reszta jak cos drozszego jakos sprzet to wiadomo że o tym rozmawiamy i razem wybieramy.

Dziewczyny chce was ostrzec jesli jeszcze nie macie czujnika czadu. U nas wlaczyl sie dzisiaj wieczorem piereszy raz od kad mamy go 3 lata. Pokazało 200. Wywietrzylismy ja z mala spakowalam sie do mamy- mielismy sie juz klasc spac.. przyjechala straz pozarna i musielismy sie ewakuowac z domu 🙁 to od pieca gazowego podejrzewaja. Dopoki nikt nie sprawdzi instalacji nie mozemy go odpalac. Nie chce nawet myslec co by Moglo sie stac w nocy gdybysmy zasneli i nie mieli tego czujnika 🙁

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2020, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże. To nieciekawa sytuacja. 😬
    Hmm. A ile nie możecie używać pieca? Przecież zimą bez ogrzewania to chyba katastrofa.

A da się ubezpieczyć mieszkanie bez czujnika?? 🤔🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 07:29

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    A jak chcecie cos sobie kupic drozszego to konsultujecie, pytacie o zgode?

Ja to mam zawsze w pamieci historie jak zona kolegi sie zerwala z cala kasa ze wspolnego konta🤣
    Zalezy co. Większy wydatek tak. Mniejszy nie.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    Ja szczerze to nie chodzę na zakupy tylko 95% rzeczy kupuje online. Nawet buty. Z takich wydatków dla siebie nie lubię się tłumaczyć. Uważam że im mniej wie tym lepiej śpi 🙂 a reszta jak cos drozszego jakos sprzet to wiadomo że o tym rozmawiamy i razem wybieramy.

Dziewczyny chce was ostrzec jesli jeszcze nie macie czujnika czadu. U nas wlaczyl sie dzisiaj wieczorem piereszy raz od kad mamy go 3 lata. Pokazało 200. Wywietrzylismy ja z mala spakowalam sie do mamy- mielismy sie juz klasc spac.. przyjechala straz pozarna i musielismy sie ewakuowac z domu 🙁 to od pieca gazowego podejrzewaja. Dopoki nikt nie sprawdzi instalacji nie mozemy go odpalac. Nie chce nawet myslec co by Moglo sie stac w nocy gdybysmy zasneli i nie mieli tego czujnika 🙁
    Kurcze, dobrze że nic się wam nie stało. Piec gazowy macie czy jaki?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałam ostatnio Wam napisać, że jak Hania była chora to poszłam do apteki i chciałam kupić plasterki aromactiv.
    I Pani w aptece mi je odradziła.
    To tylko efekt zapachowy bez składu który pomaga w walce z infekcja.

Nie rozumiałam jej wtedy. I przeszukałam Internet.

https://pantabletka.pl/aromactiv-opinia-i-analiza-serii/

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja już kiedyś czytałam właśnie o tych plasterkach i się zastanawiałam że wy je tutaj chwalicie że działają a podobno nie powinny działać:p moja katar miała tylko kilka razy więc ja w katarowych tematach nie jestem obeznana;p czasem miała tak że miała katar w dzień a w nocy normalnie mogła oddychać.

My dzisiaj idziemy na urodziny a mi się taaaak nie chce że szok. Chce iść któraś za mnie?:p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po plastrach aromactiv spodziewałam się właśnie tego, że przez swój zapach udrożnią troszkę nosek, niczego więcej. My przy Katarze stosujemy żel do nacierania Depulol. Kosztuje pare groszy i ma w składzie olejki. Ale tak jak już kiedyś pisałam, nie ważne co robie, katar zawsze utrzymuje się u nas 1,5 tygodnia.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Po plastrach aromactiv spodziewałam się właśnie tego, że przez swój zapach udrożnią troszkę nosek, niczego więcej. My przy Katarze stosujemy żel do nacierania Depulol. Kosztuje pare groszy i ma w składzie olejki. Ale tak jak już kiedyś pisałam, nie ważne co robie, katar zawsze utrzymuje się u nas 1,5 tygodnia.
    Właśnie chodzi o to, że z medycznego punktu widzenia nie mają prawa udrażniać nosa bo w składzie nie zawierają żadnych olejków. Tylko perfumy.

• e_mii Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Właśnie chodzi o to, że z medycznego punktu widzenia nie mają prawa udrażniać nosa bo w składzie nie zawierają żadnych olejków. Tylko perfumy.
    To może dlatego tak podrażniają i po 2-3 dniach mała kaszle od nich. Dobrze wiedzieć...

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kupuje wiekszosc przez neta. Nie mam cierpliwosci znosic duchoty i tlumow w sklepie, kolejek i do tego wybierac przebierac jak jeszcze by dziecko z partnerem mieli czekac pod przebieralnia 😮 Szacun dla waszych mezow! Ja nawet z corka nie chodze na zakupy potym jak sie raz wyczekalam na nia 🤣

Mi na katar i zatkany nos troche pomogly, tylko nie przykleilam na ubranie a obok lozka. Moj katar to 4 dni, mialam w ciazy juz chyba kilka razy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A są na rynku plastry z olejkami. 😊😊
    Więc teraz jak już wiem to wolę kupić coś innego niż te produkty aromactiv.

Efekt placebo jest udowodniony więc wszystko może działać jeśli się w to wierzy. 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 10:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to musze poszukac. Tu a w aptece nie ma 90 proc rzeczy co w pl 😀

Ja mysle ze to nie placebo tylko moze efekt czy naturalny olejek czy aromat podobny, podraznia jakos tam nos i te naczynia sie kurcza pewnie cos w ta strone.

O olejkach to czytalam a propos tych masci rozgrzewajcych ze niewolno ich stosowac u dzieci ponizej jqkiegos tam wieku bo moga przez to ze rozgrzewaja tylko wzmagac produkcje flegmy i zatykac oskrzela i pluca. Czasem ogolnie mozna przedobrzyc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 10:56

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pomagały spać małemu, nie mam co do tego wątpliwości, a zapach mają przyjemny :) przy lekkim Katarze już podrażnialy, ale przy zapchanym nosku dawały ulgę i raczej to nie efekt placebo bo dziecko nie jest świadome że ma mu to pomoc a nos był zatkany jak zasypial, męczył się, nakleilam i po chwili spał spokojnie :D ale co jednemu pomaga drugiemu nie pomoże.

RTG potwierdziło zapalenie płuc I ta mycoplasma Jet prawdopodobna jak napisałam do kolegi internisty. Także pewnie 14 dni antybiotyku i będzie spokój.. pewnie dlatego taki krótki efekt był pierwszego antybiotyku bo osłabiło trochę to dziadostwo a że za krótko był antybiotyk to wróciło. Ciakwe czy nam lekarz też karze brać antybiotyk bo dużo w Internecie opinie że rozłożyło cała rodzinę .

Na razie mały wydaje się zdrowy, osluchowo słychać że nie jest czysty, ale dla mnie wygląda na zdrowego bo nie ma ani kataru, ani kaszlu ani temperatury, humorem dopisuje. Z nosa mu polecialo po inhalacji sola fizjologiczna+berodual ale to wytarlam i od tego momentu znowu nic :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmiany na płucach częściowo na to wskazują, na posiew z krwi czekamy maksymalnie do środy do 5 dni. Te z grudnia raczej nie, ale to z konca drugiego tygodnia stycznia już mogło być to bo było na płucach i dostał antybiotyk który go częściowo wyleczyl ale nie doleczyl, dlatego po 4 dniach już wróciło na oskrzela, a z nich na płuca bo przy oskrzelach jeszze leczylismy się Inhalacjami tylko.

Hm.. Ja do końca nie rozumiem, czyli wyszło że ma jakąś wadę czy może mieć? Czy tylko może ja przekazać swoim corkom?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 19:26

Marta..a, PLPaulina lubią tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam wam przepis, mój młody się tym objada normalnie, tylko bez ostrej papryki:
    https://www.olgasmile.com/pieczona-ciecierzyca.html?fbclid=IwAR18grtLrFLwk94jXwFegByThh4oS3LSgt94gAg-eIoVWvEnAbfV4z8r2Lk

‹‹ 2355 2356 2357 2358 2359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ