Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
witam wszystkie dziewczyny z kalkulatorów internetowych termin wypada mi na 12.08.2018. Jestem przeszczęśliwa bo z mężem staraliśmy się około roku. Ostatnia miesiączka 05.11, test pozytywny wyszedł 24dc, 25dc HCG 535, 27dc HCG 1375. Wizyta u lekarza i usg 21.12. Jest to moja 4 ciąża. Mam w domu już dwóch chłopaków, rok temu poroniłam w 6tc. Bardzo się boję i żyję nadzieją, że teraz wszystko będzie dobrze. Póki co odpoczywam i pozwalam się rozpieszczać mężowi
Mmma, kasiulka123, d'nusia, niedograna lubią tę wiadomość
-
poliś wrote:O a powiedz jak to jest, może się orientujesz, jeśli mam teraz umowę na czas nieokreślony i idę od razu na L4, to L4 jest 100% płatne, a później macierzyńskie przez rok 80%, i jeśli znów w tym czasie zajdę w ciążę, kolejne L4 i macieżyńskie będzie dalej płatne, płatne ? nie znam się totalnie...
Normalnie płatne L4 - 100% i ciąża 80%Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
PLPaulina wrote:Też jestem ciekawa jak to jest jak podczas macierzyńskiego zajdzie się w ciążę.. Jak to widzą przepisy.
Podstawa jest wyliczana z pełnych, ostatnich 12 miesięcy. Ja akurat jestem ciągiem na L4 na zmianę z macierzyńskim od 2015 roku Także podstawa wyliczana jest na zasadach i kwotach z 2015 rokuKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
justyna14 wrote:Jesli zajdziesz w czasie macierzynskiego to macierzynski wykorzystujesz i zamiast wracac do pracy to na l4 idziesz znowu. Potem macierzynski i zalegly urlop
Jak się zajdzie szybko w ciążę to można nawet zrezygnować z macierzyńskiego i od razu iść na L4, bo wtedy jest więcej kasy Ja akurat po pierwszym porodzie zaszłam po 5 miesiącach w kolejną ciążę i to by się naprawdę opłacało, ale nie chciało mi się już komplikowaćKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
mi88 wrote:Lilly, o co chodziło z tą betą wczoraj?
My też chcemy bliźniaki, ale jednocześnie boję się komplikacji - taka ciąża jest zawsze ciążą wysokiego ryzyka, więc lepiej nie Ale gdyby była pewność, że wszystko będzie dobrze, brałabym w ciemno nawet trojaczki
Trojaczki to już duże ryzyko i zapewne wcześniaki, cięcie, kpi i same komplikacje. Ja wolę jedno, a zdrowe i donoszoneKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Idę jutro na betę drugi raz Trzymajcie kciuki!
A słyszałyście o zależności, że jak beta bardzo szybko przyrasta, to będzie dziewczynka, a jak wolno, to chłopak? U mnie z dziewczynami rosła jak szalona Ciekawe jak będzie teraz... Czy to przypadek czy coś w tym jest. Mataja chyba o tym pisała.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia wrote:Trojaczki to już duże ryzyko i zapewne wcześniaki, cięcie, kpi i same komplikacje. Ja wolę jedno, a zdrowe i donoszone
polkosia lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Witajcie dziewczyny w ten mroźny poranek
U mnie objawów brak. Póki co
Mam do was pytanie, uzupełniacie u siebie wykres wagi? Chciałam zacząć ale nie mam pojęcia jak to się robi. Klikam w ta szara przerywana linie, ale za nic nie chce nic tam działać. Powiedzcie mi co robię źle21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
misskity wrote:Witam w ten mroźny poranek. Strasznie mnie muli w nocy budzę się i nie mogę spać. Wy też macie? Zrobiłam się strasznie wrażliwa na zapachy, od razu mnie zbiera na wymioty gdy coś mi brzydko pachnie.
misskity mnie też strasznie muliło ale od wczoraj nic, dosłownie nic, brzuch dalej pobolewa jak na okres, ale najgorsze jest to, że jakoś tak wewnątrz czuję, ze nie jestem już w ciąży nie wiem dlaczego, może przez totalny brak objawów, piersi już mnie w ogóle nie bolą i są już miękkie, jakieś takie normalne... Boję się, gina mam 6 grudnia dopiero, poszław wczoraj powtórzyć bete i progesteron bo teraz wyjeżdżam i za bardzo bym się schozowała tyle dni nie wiedząc jak sprawy stoją... A więc czekam na wyniki... stres jest..
Dziewczyny a mierzycie jeszcze może temperatury? ja mierzę, w sumie nie wiem, czy powinnam, bo codziennie rano miałam 37 , dziś 36,9 i już meeega stres, ze spadłoTermin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
KlaudiaSG wchodzisz na swój wykres wagi i klikasz na taki niebieski kwadrat jest przy nim napisane chyba moja waga i wtedy otwiera Ci się nowe okno, w którym możesz wpisać swoją wagę.
Poliś nie martw się na zapas. Poczekaj spokojnie na wyniki. Ja też miałam kilka dni gdzie nic mi nie dolegalo. Trzymam kciuki żeby wszystko było OK. A biust mam miękki jak tralala.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2017, 09:26
-
misskity wrote:Witam w ten mroźny poranek. Strasznie mnie muli w nocy budzę się i nie mogę spać. Wy też macie? Zrobiłam się strasznie wrażliwa na zapachy, od razu mnie zbiera na wymioty gdy coś mi brzydko pachnie.
Hej Mnie mdliło przez kilka dni, teraz znowu spokój. Jak zdejmuję stanik wieczorem to czuję się jakbym miała 2 cegły, i piersi bolą bardziej niż zwykle przed okresem. Poza tym burczy mi w brzuchu ciągle. To tyle z objawów na tą chwilęWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2017, 10:23
-
alenka89 wrote:Hej Mnie mdliło przez kilka dni, teraz znowu spokój. Jak zdejmuję stanik wieczorem to czuję się jakbym miała 2 cegły, i piersi bolą bardziej niż zwykle przed okresem. Poza tym burczy mi w brzuchu ciągle. To tyle z objawów na tą chwilę
U mnie też nic poza ceglami.10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r