X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • kasiulka123 Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuje dól pleców Sporo poprasowalam czy moglam sobie zaszkodzić?

kasiulka123
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka123 wrote:
    A ja czuje dól pleców Sporo poprasowalam czy moglam sobie zaszkodzić?

Bez przesady. :) nic złego raczej się nie zdarzy po prasowaniu. :(

• kasiulka123 Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ze to nie prasowanie winne Tylko dlugie stanie Kuedys mialam taki bol teraz to nawet taki parzacy i zle sie skonczylo

kasiulka123
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robię bety bo się później stresuję...
    Jak byłam z Kubą w ciąży to robiłam i miałam sytuacje, że za którymś razem wyszło brak ciąży... stresu się tyle najadłam, że masakra... do dzisiaj się zastanawiam czy w lab się nie pomylili...

• kasiulka123 Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobię w poniedziałek muszę mieć rozeznanie czy idzie do przodu no i czy branie progesteronu działa Wtedy myślę ze juz będę spokojniejsza I moze na Mikolaja powiem mężowi i w domu (mieszkam z tesciami) Bo ciezko tak wymigiwac się od roznych czynności bez powodu a ja mieszkam na wsi ale pracuje w mieście Oczywiście nie chodzi mi o jakąś rolniczą pracę tylko ogólnie cos dzwignac itp. Czy nawet podniesc dziecko na ręce jak do tej piry Ale zamieszalam ale myślę ze wiecie o co chodzi

kasiulka123
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodzinie i w pracy powiem około 10-12 tyg. Wcześniej to nie chce. :)

• pola123 Znajoma

Wysłany: 2 grudnia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bierzecie nospę jak was zaczyna boleć podbrzusze?

• Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola123 wrote:
    Dziewczyny bierzecie nospę jak was zaczyna boleć podbrzusze?
    Ja nie. Aż tak nie boli żeby leki jeść :)

A co do mówienia najbliższej rodzinie - pewnie po usg. Chyba ze coś wcześniej zauważa bo my mieszkamy z tesciami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2017, 23:12

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • dusia89 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę nospę 2 x dziennie... W pierwszej ciąży miałam bóle brzucha i brałam całą ciąże i teraz też biorę zapobiegawczo.

Moje drogie u mnie się chyba objawy rozkręcają:))) Czasem zakłuje mnie w pachwinach (identycznie jak w pierwszej ciązy) , Wczoraj nie drzemęłam się w dzień i padałam już wieczorem (21-22) a zwykle chodzę spać ok 1 w nocy i to nie dlatego, że spac mi się chce tylko dlatego że późno.. Muliło mnie cały dzień wczoraj... nie jakoś bardzo ale głodna byłam i nie miałam co zjeść bo nic nie smakowało mi ale za to od paru dni mam nieodpartą ochotę na śledzie... takie płaty z octu lub rolmopsy ... mniam... mąż wczoraj biegał po sklepach... przy pierwszej ciąży tak nie miałam... nie miałam zachcianek... tylko mnie odrzuciło od paru rzeczy... a teraz nie ciągnie mnie do słodkiego a jeszcze tydzień temu byłam słodyczoholiczką::)

Mój mąż wie o ciąży od razu jak tylko zrobiłam test... Siostrze powiedziałam tydzień temu ale ma zastrzeżenie by zachować to dla siebie. Powiedziałam jej tylko z tego względu, że ma za sabą 4 ciąże i pytałam czy w którejś plamiła tak jak ja na początku. A rodzicom chcemy powiedzieć w święta... już po usg na którym zobaczymy serduszko:)

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cofam brak objawow. Od wczoraj popoludnia mam nudnosci a dzis rano zaslablam i zwymiotowalam.

event.png
    eve
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też wie od momentu zrobienia testu ;)

polkosia lubi tę wiadomość

• Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mąż też, nie wyobrażam sobie nie powiedzieć mu :) Przecież razem się staraliśmy :)

Mmma współczuje mdłości :*

Wczoraj przyszli znajomi do nas, bo byliśmy umówieni na ostatki. No i się krzywo patrzyli że nie pije więc w końcu Tż dał mi puszkę po piwie w której był sok :D :D

Mmma, polkosia, Carolline, mi88 lubią tę wiadomość

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od maja 2014.
  • Aradia*** Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wytrzymałabym i zatrzymaniem takiej informacji tylko dla siebie . Pomimo wcześniejszych niepowodzeń i tak poinformowaliśmy juz cała rodzine. Moze powinnam poczekać chociażby do wizyty u lekarza ale to przecież dzielenie sie radością

qdkk4z17vp90lfbe.png
    m3sxgov390omtlvc.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży powiedzieliśmy rodzicom po pierwszym usg, gdzieś w 6tyg. Rodzeństwu jakoś tydzień później.

Teraz na razie nie chcę mówić bo ja muszę mieć potwierdzenie na usg ;)

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od maja 2014.
  • kasiulka123 Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dusia89 wrote:
    Ja biorę nospę 2 x dziennie... W pierwszej ciąży miałam bóle brzucha i brałam całą ciąże i teraz też biorę zapobiegawczo.

Moje drogie u mnie się chyba objawy rozkręcają:))) Czasem zakłuje mnie w pachwinach (identycznie jak w pierwszej ciązy) , Wczoraj nie drzemęłam się w dzień i padałam już wieczorem (21-22) a zwykle chodzę spać ok 1 w nocy i to nie dlatego, że spac mi się chce tylko dlatego że późno.. Muliło mnie cały dzień wczoraj... nie jakoś bardzo ale głodna byłam i nie miałam co zjeść bo nic nie smakowało mi ale za to od paru dni mam nieodpartą ochotę na śledzie... takie płaty z octu lub rolmopsy ... mniam... mąż wczoraj biegał po sklepach... przy pierwszej ciąży tak nie miałam... nie miałam zachcianek... tylko mnie odrzuciło od paru rzeczy... a teraz nie ciągnie mnie do słodkiego a jeszcze tydzień temu byłam słodyczoholiczką::)

Mój mąż wie o ciąży od razu jak tylko zrobiłam test... Siostrze powiedziałam tydzień temu ale ma zastrzeżenie by zachować to dla siebie. Powiedziałam jej tylko z tego względu, że ma za sabą 4 ciąże i pytałam czy w którejś plamiła tak jak ja na początku. A rodzicom chcemy powiedzieć w święta... już po usg na którym zobaczymy serduszko:)
    Co do nospy to slyszalam zeby uważać Znajoma w 1 ciazy na kazdy ból brzucha brala nospe i dziecko urodzilo sie ze slabym napieciem miesniowym Jak sie dowiedziala to nospa mogla byc jedna z przyczyn Dlatego w razie mocnej koniecznosci a tak jak sie da to lepiej wytrzymac Ja tez kiedys bralam ale batdziej pid koniec Teraz bym uwazala podobnie z paracetamolem niby nie szkodzi ale za dobry tez nie jest Lepiej oba uzywac ostroznie i razie duzej potrzeby Oczywiście ja nukogo nie pouczam

kasiulka123
  • kasiulka123 Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    W poprzedniej ciąży powiedzieliśmy rodzicom po pierwszym usg, gdzieś w 6tyg. Rodzeństwu jakoś tydzień później.

Teraz na razie nie chcę mówić bo ja muszę mieć potwierdzenie na usg ;)
    Ja chociaz chce potwierzxic ta trzecia beta bo do 14 grudnia gdy mam usg bym nie wytrzymala Zobacze jaki wynik to wtedy pewnie powiem Mam nadzieje ze będzie dobra

kasiulka123
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż wie od samego początku i moja przyjaciółka. Zaraz po tym powiedzialam tez siostrze bo jest pielegniarka. Mamie jakis czas temu zasugerowalam ze spodnie mnie uciskaja pol zartem pol serio i na razie nikt wiecej nie wie. Mama tez miala nie mowic nikomu ale nie wiem czy tata juz wie czy nie. Oficjalnie powiemy rodzinie i rodzenstwo w swieta po usg. Mam prywatna wizyte na 20 grudnia. A w pracy blizej lutego planuje powiedziec. :)

Ja zadnych lekow nie biore. Tylko femibion. A na zaparcia dzis wzielam 10ml tego syropu i po tym zwymiotowalam dlatego syropu stosowac nie bede na zaparcia. Trzymam sie samych naturalnych i domowych sposobow. :)

Powodzenia dziewczyny. Bedzie dobrze byleby juz ten 1 trymestr minal... mam nadzieje ze jutro w pracy nie bede miala takich nudnosci ;(
    Bety na razie nie powtarzam. Ide w srode do gina na nfz z wynikiem i zobacze co mi powie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2017, 13:19

event.png
    eve
  • Karokao Nowa

Wysłany: 3 grudnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Dołączam do Waszego szerokiego sierpniowego grona :)

30go listopada, dzien po okresie który nie przyszedł zobaczyłam 2 upragnione kreski.
    Jest to moja 2 ciąża, pierwsza w maju - puste jajeczko. Przewrażliwiona poleciałam do lekarza od razu - oczywiście jeszcze nic nie zobaczyłam, ale jestem spokojniejsza niż w poprzedniej ciąży, kolejna wizyta 19 grudnia. Mam nadzieje że na święta będę miała najpiękniejszy prezent.

Jak na razie czuje się dobrze, bóle w granicach normy,piersi też, ale jem.. ciągle jem.. Masakra! :D

uwo93e3kipotvvhu.png

Mmma, Existenz, polkosia, Carolline, niedograna lubią tę wiadomość

uwo9yx8drhoakq0x.png

26.05.2017r - samoistne poronienie - puste jajeczko
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej nie przesadzać z lekami i brać tylko gdy są konieczne.
    Mojej koleżance ginekolozka kazała brać nospę 2x dziennie nawet jeśli brzuch nie boli. Ja pytam się po co? To są jednak leki. Ja nic nie biorę póki nie jest to konieczne. Tj biorę euthyrox i kwas foliowy. No i musze zamówić LadeeVit dla ciężarnych. Brałam je w poprzedniej ciąży :)

Z powiedzeniem w pracy muszę czekać do początku lutego aż mi umowę przedłuża.

Karokao witaj i gratuluję :)

Ja na usg chciałam iść jak najszybciej ale stwierdziłam ze bez sensu i pójdę jakoś 14.12 :)

Mmma, Carolline lubią tę wiadomość

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od maja 2014.
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka123 wrote:
    Ja zrobię w poniedziałek muszę mieć rozeznanie czy idzie do przodu no i czy branie progesteronu działa Wtedy myślę ze juz będę spokojniejsza I moze na Mikolaja powiem mężowi i w domu (mieszkam z tesciami) Bo ciezko tak wymigiwac się od roznych czynności bez powodu a ja mieszkam na wsi ale pracuje w mieście Oczywiście nie chodzi mi o jakąś rolniczą pracę tylko ogólnie cos dzwignac itp. Czy nawet podniesc dziecko na ręce jak do tej piry Ale zamieszalam ale myślę ze wiecie o co chodzi

To mąż jeszcze nie wie? Szacun! Ja nie mogłabym godzinę wytrzymać ;D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ