X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta wydaje mi sie, że to wyjdzie dopiero z badań krwi

21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak są plamienia to można podejrzewac ze progesteron za niski. Mi spada ale jakoś się tym nie przejmuje bo biorę dupka. We wtorek ostatni 4 raz zrobię betę i proga

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Boże co za głupoty niektórzy lekarze gadają..
    To że kobieta przez niski progrsteron ciąży nie może utrzymać nie ma nic wspólnego z uszkodzonym zarodkiem.
    Gdyby nie luteina to bym teraz w ciąży nawet nie była...
    Bo tacy są lekarze. Ja podczas tych 3,5 roku starań trafiłam na jednego tak naprawdę dobrego lekarza ale do niej dostać się idzie naprawdę mega mega trudno. W klinice niepłodności.
    A ten który mi powiedział to co wyżej pisałam to tez pracuje w klinice. Jest ordynatorem, Poszłam do niego w zastępstwie bo do mojej ciężko się dostać.
    Podczas tych kilku lat bylam chyba u 8 czy 9 różnych ginekologow.

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wiadomosc. Zrobię jutro betę i progesteron i w razie czego idę do ginki u której będę prowadzić ciążę niech mi przepisuje :)

KlaudiaSG lubi tę wiadomość

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od maja 2014.
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka plamienia właśnie mogą być związane z progesteronem.

Marta jedynie z krwi to wyjdzie :)

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od maja 2014.
  • Julka92 Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że w takim razie powinnam zbadać progesteron mimo że biorę Duphaston? Wizytę u mojej lekarki mam dopiero za tydzień.

w57v9jcglxej5w9j.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupek nie wychodzi w wynikach dlatego możemy się prxerazic niskim a tak naprawdę jest ok . Ja robię dla samej siebie bo gin jest przeciwny. Jak spadnie jeszcze niżej to chce jeszcze luteine bo uspokoi mnie tylko wzrost na papierze;)

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
  • KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okropnie to przykre, że ginekolodzy, którzy prowadzą ciążę czyli dbają o zdrowie matki i dziecka, aż ono nie przyjdzie na świat są czasami tacy bezduszni :/ jak się już znajdzie jakiegoś któremu można zaufać trzeba się już go trzac.
    W ciągu ostatniego pół roku miałam czasami uczucie że jestem traktowana gorzej niż zwierzę. Jeden lekarz tak źle mnie potraktował ze wyszlam z gabinetu z płaczem a mąż myślał że mu da w zeby :/ a lekarka do której poszłam na dodatkową konsultacje (pierwsza nie była pewna odnośnie poronienia) zachowywała się jakbym miała mieć skrobankę na zyczenie.

Jeśli macie taką możliwość zbadajcie progesteron. Nie zaszkodzi a może pomóc :)

eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka92 uważaj na siebie! Ale jak burza hormonów to chyba dobry znak :)

eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • kasiulka123 Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Dupek nie wychodzi w wynikach dlatego możemy się prxerazic niskim a tak naprawdę jest ok . Ja robię dla samej siebie bo gin jest przeciwny. Jak spadnie jeszcze niżej to chce jeszcze luteine bo uspokoi mnie tylko wzrost na papierze;)
    Czyli jesli mialam bardzo niski progesteron w czwartek 5.57 i od wtorku wieczór biorę dupka a dodatkowo od czwartku wieczór dolozylam luteine 100 to wynik progesteronu bylby wiarygodny i rzeczywisty jaki mam? Planowalam hcg jutro rano to moze i dorzucic zniw prog? Czy bedzie to miarodajny wynik czy moze znowu byc niziutki a tak naprawde leki działają? Dodam ze nie mam plamien mimo niskiego proga Juz sama nie wiem Nie znam tak naprawde mechanizmu dzialania progesteronu leku gdy swoj jest maly A i jeszvze kolezanka mowila mi ze jak beta rosnie a prog niski lub spafa to wtedy jest ciaza biochemiczna Yak slyszala w szpitalu jak pare razu byla Tak sie tego boje A i jeszcze nie myslicie ze 2×1 dupek to trochę malo Ja sobie troche dodaje Mam jeszcze 2×1 luteine dopochwowo

kasiulka123
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron waha się w ciągu doby. Jeśli nie ma plamień, nie trzeba panikować. Poza tym, jak raz wyszedł 5, to wcale nie oznacza, że ciągle jest taki niski.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • kasiulka123 Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź Zrobię tylko to hcg

kasiulka123
  • PollyM Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dzisiaj o 9:45 mam pierwsze USG. Strasznie się boję, że będzie coś nie tak, wręcz mdli mnie ze stresu. Mam nadzieję, że zobaczę serduszko. Dobrze, że mój mąż idzie ze mną, bo chyba bym tam nie dotarła.

anyzratak, kasiulka123, Existenz, niedograna, polkosia lubią tę wiadomość

• anyzratak Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami po weekendzie :) troszkę Was czytałam ale nie miałam kiedy cos napisać.. trzymam kciuki za wszystkie które maja w tym tygodniu usg, wiem jakie nerwy macie, ja sama boje sie strasznie kolejnego usg.. Pisałyście ze nie macie objawów i się martwicie, ja dzisiaj pierwszy raz rano przekonałam się co oznaczają poranne mdłości.. nie mogłam nic zjeść, żołądek ściśnięty, bolący, myślałam ze zaraz puszczę pawia.. po herbacie trochę przeszło, a teraz w pracy już ok.. więc przyjdzie na każdą pora, ja do dzisiaj też nie czułam ciążowych dolegliwości oprócz senności, zmęczenia i wzdęć.. Po dzisiejszym poranku myślę że lekko nie będzie zwłaszcza jak trzeba się rano zebrać do pracy .. ale wszystko przeżyje byleby było wszystko dobrze :)

Mąż jak mu powiedziałam rano że mi niedobrze i zwymiotuję zapytał co jadłam wieczorem, mówię ze budyń, a on na to.. to raczej ci nic nie zaszkodziło, hehe:)

Już zaczynam się zastanawiać jak to będzie z dzidziusiem, chciałabym już bawić to maleństwo.. a tu szmat czasu jeszcze przed nami:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 07:28

Carolline lubi tę wiadomość

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • anyzratak Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PollyM wrote:
    Cześć dziewczyny, dzisiaj o 9:45 mam pierwsze USG. Strasznie się boję, że będzie coś nie tak, wręcz mdli mnie ze stresu. Mam nadzieję, że zobaczę serduszko. Dobrze, że mój mąż idzie ze mną, bo chyba bym tam nie dotarła.
    Będzie dobrze, trzymam kciuki za piękną fasolkę:) dawaj znać co i jak :)

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

• KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anyzratak, aż zazdroszczę ci tych mdłości :D ja dalej na nie czekam. Do tej pory jedynie zmęczenie, obolałe piersi i wzdecia. Zobaczymy jak będzie dalej.

PollyM trzymam kciuki że będzie dobrze. nawet jak nie będzie jeszcze za wiele widać pamietaj, że to wcześnie. Czekamy niecierpliwie na zdjęcie :)

Dziewczyny, a macie jakieś zachcianki? Nie mam apetytu za wielkiego, ale słodycze ciągle za mną chodzą. Do tego stopnia że mój mi wszystko spakował do wora i wyniósł na strych :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 08:57

eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • anyzratak Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wrecz przeciwnie nie mogę patrzeć na słodycze, czekoladę, jak zawsze lubiłam teraz nie tkne.. zachcianek nie mam dzisiaj mnie każdy zapach drazni koleżanka w pracy ma jakies perfumy ze nie mogę ich wachac jak przychodzi to mi sie rzygac chce..

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

• Existenz Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka123 wrote:
    Czyli jesli mialam bardzo niski progesteron w czwartek 5.57 i od wtorku wieczór biorę dupka a dodatkowo od czwartku wieczór dolozylam luteine 100 to wynik progesteronu bylby wiarygodny i rzeczywisty jaki mam? Planowalam hcg jutro rano to moze i dorzucic zniw prog? Czy bedzie to miarodajny wynik czy moze znowu byc niziutki a tak naprawde leki działają? Dodam ze nie mam plamien mimo niskiego proga Juz sama nie wiem Nie znam tak naprawde mechanizmu dzialania progesteronu leku gdy swoj jest maly A i jeszvze kolezanka mowila mi ze jak beta rosnie a prog niski lub spafa to wtedy jest ciaza biochemiczna Yak slyszala w szpitalu jak pare razu byla Tak sie tego boje A i jeszcze nie myslicie ze 2×1 dupek to trochę malo Ja sobie troche dodaje Mam jeszcze 2×1 luteine dopochwowo
    Dudek nie podnosi we krwi a luteina juz tak ;)

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
  • KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak się martwilas, że nie masz objawów a tu proszę :D

Ja jeść w sumie mogę wszystko, ale zauważyłam, że większość rzeczy wydaje mi się kwaśna, a wtedy już mi nie dobrze. Wszystko zaczęło mi też po prostu śmierdzieć, no oprócz czekolady :P ale nie mdli mnie.
    Przed ciążą piłam ok 3 kubki kawy dziennie, tak teraz nie mam najmniejszej ochoty.

eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • anyzratak Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawy zwykłej nie pije tylko inkę, ale nieraz mam ochotę na kawkę.. ja juz nie mogę pić tych herbat owocowych zawsze piłam czarną a teraz pije owocowe bo nie mają kofeiny ale nie bardzo je lubię i mi bokiem już wychodzą :) No na objawy typowe musiałam trochę poczekać :)

Klaudia my jesteśmy na tym samym etapie, a kiedy masz usg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 09:46

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ