Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Existenz wrote:Dudek nie podnosi we krwi a luteina juz takkasiulka123
-
No to ja czarna herbatę piję gdzieś od 3 dni. Do tej pory piłam mieszanki ziołowe dla ciężarnych ale muszę od nich odpocząć
Na USG idę w środę. Zobaczymy czy coś będzie tam widać już. W poprzedniej ciąży na USG w 6t0d było już serduszko. Nie napalam się za bardzo bo cykle po poronieniu mam w cały świat więc moze być że do zapłodnienia doszło dużo później niż za pierwszym razem. Po USG na pewno wstawię tu zdjęcie o ile będzie wszystko w porządku. Trochę boje się co wyjdzie, czy będzie w odpowiednim miejscu itd.
Ty kiedy masz kolejną wizytę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 10:17
21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
Ja już po wizycie, odetchnęłam z ulgą, jest piękna fasolka 6,1mm z prawidłowo bijącym serduszkiem 122/min. Taka jestem szczęśliwa, że wszystko ok, a myślałam, że zemdleje przed wizytą ze stresu.
KlaudiaSG, kasiulka123, niedograna, Carolline, Mmma, Existenz, jessi001, Karoluś81, polkosia, Lilly_Ana, dżelka, mi88, d'nusia lubią tę wiadomość
-
anyzratak wrote:PollyM ale ekstra a słyszałaś jak bije serduszko? na pewno bardzo wzruszający moment
Klaudia ja mam wizytę 12.12
Niestety nie , bo lekarz powiedział, że na słuchanie to jeszcze trochę za wcześnie. Nie naciskałam:) Wystarczy mi, że widziałam malutką pikaweczkę -
PollyM wrote:Ja już po wizycie, odetchnęłam z ulgą, jest piękna fasolka 6,1mm z prawidłowo bijącym serduszkiem 122/min. Taka jestem szczęśliwa, że wszystko ok, a myślałam, że zemdleje przed wizytą ze stresu.
PollyM lubi tę wiadomość
-
kasiulka123 wrote:Czyli jakby wyszła wyższa to byłby wynik wiarygodny i rzeczywisty czyli w jakim stanie jest mój progesteron? Sorry za głupie dopytywanie ale trochę tego nie czaję Niby oczywiste ale jak bardziej w to wnikam to mi się myli10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Anyzratak to już pewnie też zobaczysz serduszko
Sama poszlabym może też w późniejszym terminie, zeby się nie martwic, że mało widać. Ale lekarz polecił dwa tygodnie po pozytywnym teście przyjsc że względu na receptę.21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
PollyM gratuluję serduszka Też już bym chciała tak odetchnąć i wiedzieć że jest ok. Również mam dziś wizytę na 19.45. Mam ogromnego stresa! To czekanie jest najgorsze...
PollyM lubi tę wiadomość
13.07.2018 Mój Cud Wiktorek!!!
Celiakia, mutacja MTHFR
Lipiec 2015 - 6tc [*] Grudzień 2015 - 6 tc [*]
Laparotomia- CP Marzec 2016 6 tc [*]
Wrzesień 2017- invicta start - naturalny Cud!
-
Existenz wrote:Wcale nie głupie. W sumie rzeczywistego nie poznasz ogolnie po lekach. Po Luteinie w wynikach powinno być wyżej. Nie martw się. Nie ma płomień to organizm sobie radzi. Śmiać mi się chce jak czytam posty a wszystkie o progu przeczytałam ze babki mają 26ng i uważają że to niziutko. Ja mam 17 i mój gin krzyczy by w ogóle nie mierzyć przy lekach co stres. A wiemy ze stres tak jak fajki obniżają poziom. Ja dziś idę na 18.45 po dupka bo się kończy i powiedzcie mi co zobaczę na usg. W sumie 34 dc dopiero, 17 dpo bo była późno. Wg belly 4t,5d. Beta powinna być dziś ponad tysiąc. Z tego co wyczytałam to dziś sam pusty pęcherzyk zobaczę ?
Ja byłam w takim czasie jak Ty na usg i był tylko na razie pusty pęcherzych - hcg wtedy ponad 900
Mój progesteron był naprawdę niski - we wt tydzień temu 7,47 a w czwartek 5,57 więc miałam powód do zmartwienia ale mam leki mam nadzieję ze pomogą Adziś zrobiłam hcg i jest 2611,2 (we wtorek - 457,00, czwartek - 936,00) więc chyba ok bo przyrost o 68,9 %????kasiulka123 -
jessi001 wrote:PollyM gratuluję serduszka Też już bym chciała tak odetchnąć i wiedzieć że jest ok. Również mam dziś wizytę na 19.45. Mam ogromnego stresa! To czekanie jest najgorsze...
Wiem co czujesz, ale trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. -
PollyM wrote:Ja już po wizycie, odetchnęłam z ulgą, jest piękna fasolka 6,1mm z prawidłowo bijącym serduszkiem 122/min. Taka jestem szczęśliwa, że wszystko ok, a myślałam, że zemdleje przed wizytą ze stresu.
Polly, to obstawiam chłopaka Moje dziewczyny miały po 160 A tak serio, najważniejsze, że wszystko OK! Ja jestem teraz na fazie płci, bo już dwie dziewczyny mamKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Hej przy panikowałam - znacie kalkulator ze strony niepłodni razem? on pokazuje że mam wyniki hcg poniżej normy zaś kalkulator z belly że w normie a cyclometr mówi że jestem w 6 tyg. Któremu wierzyć a może wy jakieś maci? dodam że nie wiem kiedy miałam ovu a ostatni okres 25.10kasiulka123
-
Dziewczyny zawał mam!
byłam w łazience i zobaczyłam na bieliźnie taką małą kropkę delikatnie brązową i żółty zaschnięty śluz jak zawsze, taki jak to opisują krochmal, przy podcieraniu widziałam że w śluzie jest coś delikatnie brązowego w normalnym przeźroczystym śluzie taka kapeczka, no na pewno to było jak włożyłam palec do środka to wygrzebałam troszkę takiego żółtego śluzu z nitką brązową, czarne myśli, zawał, latam do łazienki co chwilę ale już na szczęście nic nie ma jest przeźroczysty jak płodny śluz, tak się boję, czy iść wcześniej do lekarza czy panikuję ? nawet ciężko to nazwać plamieniem.. trzęsłam się już z nerwów ale nie widzę tego więcej nie ma, oby było wszystko dobrze.
01.01.2021 nasz aniołek 8tc -
nick nieaktualny
-
KlaudiaSG wrote:Dziewczyny, a macie jakieś zachcianki? Nie mam apetytu za wielkiego, ale słodycze ciągle za mną chodzą. Do tego stopnia że mój mi wszystko spakował do wora i wyniósł na strych
Julka92 wrote:Myślicie, że w takim razie powinnam zbadać progesteron mimo że biorę Duphaston? Wizytę u mojej lekarki mam dopiero za tydzień.Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Polly gratuluję fasolki i serduszka! Mały wielki człowiek
Paulina super wynik
Ja dziś powtórzyłam betę i o dziwo wynik będzie już jutro nie muszę czekać do środyPollyM lubi tę wiadomość
Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017