Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
poliś wrote:O a powiedz jak to jest, może się orientujesz, jeśli mam teraz umowę na czas nieokreślony i idę od razu na L4, to L4 jest 100% płatne, a później macierzyńskie przez rok 80%, i jeśli znów w tym czasie zajdę w ciążę, kolejne L4 i macieżyńskie będzie dalej płatne, płatne ? nie znam się totalnie...
Oj niestety nie jestem w stanie pomoc. Mieszkam na stałe w Niemczech a tutejsze prawo pracy jest całkowicie inne od naszego.
Polkosia może Ty będziesz w stanie doradzić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 13:34
-
nick nieaktualnypoliś wrote:O a powiedz jak to jest, może się orientujesz, jeśli mam teraz umowę na czas nieokreślony i idę od razu na L4, to L4 jest 100% płatne, a później macierzyńskie przez rok 80%, i jeśli znów w tym czasie zajdę w ciążę, kolejne L4 i macieżyńskie będzie dalej płatne, płatne ? nie znam się totalnie...
Też jestem ciekawa jak to jest jak podczas macierzyńskiego zajdzie się w ciążę.. Jak to widzą przepisy. -
Hej. Moja 3 beta przyrost 135 % prog spadał ale się zatrzymał. We wtorek przed wizytą zrobię ostatnia. Z objawów tylko piersi raz mniej raz więcej i w ogóle mnie to nie martwi10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
poliś wrote:O a powiedz jak to jest, może się orientujesz, jeśli mam teraz umowę na czas nieokreślony i idę od razu na L4, to L4 jest 100% płatne, a później macierzyńskie przez rok 80%, i jeśli znów w tym czasie zajdę w ciążę, kolejne L4 i macieżyńskie będzie dalej płatne, płatne ? nie znam się totalnie...
d'nusia lubi tę wiadomość
-
My niby szanse na bliźniaki mamy bo była podwójna owulacja
Co do pracy to tez mam zagwozdke bo pracuje w markecie i teraz otwieramy nowy co łączy się z wystawieniem całego towaru na półki i dzwiganiem. Gdybym miała normalna umowe to bym od razu szła na L4 szczególnie ze jedno dziecko już stracilismy. Ale mam umowę do końca stycznia i tRoche nie wiem co robić. ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 15:00
Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
NIEDOGRANA mi wypada termin wg owulacji na ok 11.08 więc tak możesz mnie wpisać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 15:17
niedograna lubi tę wiadomość
Córeczka 16.12.2018
Starania od maja 2014.
Lilly, o co chodziło z tą betą wczoraj?
My też chcemy bliźniaki, ale jednocześnie boję się komplikacji - taka ciąża jest zawsze ciążą wysokiego ryzyka, więc lepiej nie Ale gdyby była pewność, że wszystko będzie dobrze, brałabym w ciemno nawet trojaczki
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
To pokręcone
Robiłam wczoraj TSH, betę ilościową i taką zwykłą betę która wychodzi tylko dodatnia lub ujemna. I ten zwykły wynik bety był wczoraj - ujemny. Ale dziś dostałam resztę wyników i beta ilościowa wynosiła wczoraj 61,5. Dzwoniłam do laboratorium bo nie wiedziałam co o tym myśleć. A tam mi Pan powiedział że ten zwykły test nie jest tak dokładny jak beta ilościowa i czasem nie "widzi" niższych wartości bety ilościowej i że ta ilościowa jest w 100proc wiarygodna.
Szkoda że mi wczoraj tego nie powiedzieli bo bym nie robiła wcale tej zwykłej betyCóreczka 16.12.2018
Starania od maja 2014.
Lilly_Ana wrote:My niby szanse na bliźniaki mamy bo była podwójna owulacja
Co do pracy to tez mam zagwozdke bo pracuje w markecie i teraz otwieramy nowy co łączy się z wystawieniem całego towaru na półki i dzwiganiem. Gdybym miała normalna umowe to bym od razu szła na L4 szczególnie ze jedno dziecko już stracilismy. Ale mam umowę do końca stycznia i tRoche nie wiem co robić. ..
Lilly_Ana wiem, że w związku z otwarciem nowego miejsca jest mnóstwo pracy, dźwigaia i stresu, ale chyba nie masz wyjścia jak poczekać do stycznia... Styczeń tuż tuż, dasz radęTermin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
Lilly_Ana wrote:To pokręcone
Robiłam wczoraj TSH, betę ilościową i taką zwykłą betę która wychodzi tylko dodatnia lub ujemna. I ten zwykły wynik bety był wczoraj - ujemny. Ale dziś dostałam resztę wyników i beta ilościowa wynosiła wczoraj 61,5. Dzwoniłam do laboratorium bo nie wiedziałam co o tym myśleć. A tam mi Pan powiedział że ten zwykły test nie jest tak dokładny jak beta ilościowa i czasem nie "widzi" niższych wartości bety ilościowej i że ta ilościowa jest w 100proc wiarygodna.
Szkoda że mi wczoraj tego nie powiedzieli bo bym nie robiła wcale tej zwykłej bety -
Poliś - Muszę dać radę
Justyna - robiłam w 11dpo. No i to nie była beta hcg bo beta hcg ilościowa wykryła ciąże (wynik 61,5). A ta zwykła beta - tak ją nazywają w laboratorium to podobno zwykły test ciążowy z krwi który podobno nie zawsze widzi te niższe wartości. Ja nie za bardzo ogarniam to i żałuję że go w ogóle zrobiłam bo tylko się nadenerwowałam bez sensu.
Niedograna dziękujęCóreczka 16.12.2018
Starania od maja 2014.
Lilly_Ana wrote:Poliś - Muszę dać radę
Justyna - robiłam w 11dpo. No i to nie była beta hcg bo beta hcg ilościowa wykryła ciąże (wynik 61,5). A ta zwykła beta - tak ją nazywają w laboratorium to podobno zwykły test ciążowy z krwi który podobno nie zawsze widzi te niższe wartości. Ja nie za bardzo ogarniam to i żałuję że go w ogóle zrobiłam bo tylko się nadenerwowałam bez sensu.
Niedograna dziękuję -
justyna14 wrote:To teraz my wszystkie robimy zwykla czy jaka? Jakies dziwne to lab. Powtarzasz bete?
Jeśli wychodzi wartość liczbowa to jest beta hcg, a jeśli wychodzi wynik + lub - to jest ta zwykła beta - coś w stylu testu sikanego tylko z krwi
Nie ogarniamCóreczka 16.12.2018
Starania od maja 2014.
A betę będę robić w przyszłym tygodniu raz jeszcze. Chciałam w poniedziałek i powtórzyć w środę ale w poniedziałek mam na 7 do pracy a labo otwarte od 7.30 więc muszę wybrać inny dzień.
Bo z chęcią powtórzyłabym jutro, akurat byłoby 48h ale jestem na uczelniCóreczka 16.12.2018
Starania od maja 2014.
beta z poniedziałku 157, beta z dziś 916 według kalkulatora bbf " HCG podwaja się co 1 dni 13 godzin (38 godzin).
Średni dwudniowy przyrost to 379 mlU/ml (141.4%) (w normie)"
ufffLilly_Ana, jessi001, polkosia, kasiulka123, dżelka, d'nusia lubią tę wiadomość