Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
dusia89 wrote:dżelka
W pierwszej ciąży się nie przejmowałam... poprostu czułam, że jest wszystko w porządku a teraz gdy mam porównanie już do pierwszej ciązy to martwi mnie każdy inny objaw lub jego brak.
Mam jeszcze pytanie do Wszystkich przyszłych mam.
Jak u was z pracą?? Pracujecie, bedziecie szły na l4, czy może jesteście w domu z pierwszym dzieckiem??
Ja najchętniej poszłabym na L4 już dziś, bo mam pracę meeega stresującą, jestem kierownikiem sklepu i ciągłe ciśnienie na wyniki, targety, tempo pracy ipt... tymbardziej że za chwię, zaczynają się zimowe wyprzedaże i to będzie jakiś hardcore.. a pracę mam stojącą zazwychaj 13-21 i powiem szczerze, ze w godzinach 17-20 mam taką potrzebę snu, że chyba sie tam wykończę...
więc myślę, ze od początku stycznia idę na L4..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 08:08
Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
Ja też się stresuję troszkę pracą. Gdy odchodziłam na l4 to rozstawałam się z pracodawcą w bardzo dobrych stosunkach a nawet poprawili mi umowę na taką bym jak najdłużej mogła na wychowawczym z córką zostać i nawet zaznaczyli, że w chwili obecnej zrobili wszystko co mogli ale jak umowa mi się skończy to moze jeszcze mi przedłużą umowę, ja wrócę do pracy na tydzień ( fikcyjnie) a potem znów na wychowawcze.... ale taka rozmowa była ponad rok temu a z tego co wiem to przez ten rok się zmienili ....
Umowę mam do 31.12.2017 i gdybym w czasie zakończenia umowy miała skończony 3 miesiąc to musieliby mi przedłużyć umowę a tak to nie mają takiego obowiązku... Oczywiście mogę iść na l4 ale po porodzie nie będzie mi się należał macierzyński.
Po wizycie gdzie zobaczę serduszko mam iść do szefowej na rozmowę)
26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia -
jessi001 wrote:Hej dziewczyny! Mam nareszcie wynik bety z wczoraj- 4197,50. Ostatnio badałam 24 i było 304,51. Martwię się że trochę mało przyrosła
jessi001, polkosia lubią tę wiadomość
-
Ja pracuję w sklepie z dekoracjami muszę sporo dzwigac, no i też często zostawać sama. Umowę mam do 31.01 wiec będę musiała porozmawiać z głównym szefem (kierowniczka sama jest w ciąży i leży w szpitalu). Wytłumaczę mu co i jak i zobaczymy czy będą chcieli mi ją przedłożyć.21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
kasiulka123 wrote:Dziękuję za podpowiedź Dostałam dziś 2x1 dupek, 2x1 luteinę 100 dopochwowo, oprócz tego więcej wit.b6 3x1, b12 2x1, aspiryn cardio 2x1, clexane 1x a i folik 5 mg 2x1 Dużo tego ale wzięłabym i więcej byle pomogło Na usg pęcherzyk w odpowiedniej wielkości, grube endomedium Wizyta na 14 grudnia
Więc nieśmiało proszę o dopisanie do listy wg belly mam termin na 01.08 Miło mi być w tak zaszczytnym gronie wspaniałych i dzielnych Mam! -
KlaudiaSG wrote:Ja pracuję w sklepie z dekoracjami muszę sporo dzwigac, no i też często zostawać sama. Umowę mam do 31.01 wiec będę musiała porozmawiać z głównym szefem (kierowniczka sama jest w ciąży i leży w szpitalu). Wytłumaczę mu co i jak i zobaczymy czy będą chcieli mi ją przedłożyć.
a nie wolisz przeczekać, aż przedłużą i wtedy iść na L4? wiem, że to nie do końca fair, ale wiem jak jest w dzisijszych firmach, mało kto pójdzie pracownikowi na ręke żeby przedłużać umowę w ciąży... Ja na Twoim miejscu bym przeczekałaTermin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
poliś wrote:a nie wolisz przeczekać, aż przedłużą i wtedy iść na L4? wiem, że to nie do końca fair, ale wiem jak jest w dzisijszych firmach, mało kto pójdzie pracownikowi na ręke żeby przedłużać umowę w ciąży... Ja na Twoim miejscu bym przeczekała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 08:48
21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydżelka wrote:Ania a te zastrzyki są bolesne? Ja chyba tez bd je miec przez podwyzszony antykoagulant toczniowy ktory w tamtym tyg robilam. Powiem szczerze ze boje sie, ale dla malenstwa musze dac rade. Ile placisz?
Zastrzyki są w brzuch. Część strzela sobie w udo jak już jest duży brzuch. Zaczęłam 3 tydzień codziennych zastrzyków. Bolało cholernie na początku. Robi mi mój M. Potem przez chwilę robiła mi mama i nie bolało. Teraz znowu M i boli... zależy to też już chyba od skłócia obszaru gdzie się kłójesz.
Sama jakoś nie jestem w stanie tego przejść. Wolę jak robi mi zastrzyk ktoś.
A zastrzyki mam na refundację. Mam papier od genetyka do mutacji.
Płacę coś 35zł za opakowanie. Zwykła cena to jakoś 130-150zł. Wystarcza na 10 dni o ile każą robić 1x dziennie. -
poliś wrote:dusia89 a w którym jesteś tygodniu? Ja też nie mam objawów, tzn piersi mam wielkie i twarde, ale przestały boleć póki co... wczoraj miałam termin @ ale nie przyszła i plamnień tez nie mam.. mam jednak pobolewania u dołu brzucha, ale rzadkie 2/ dzień...
Dziewczyny macie może biegunki? ja już 2 razy miałam dość mocne. Też mam saharę w pochwie, ale wiem, ze niektóre dziewczyny mają duże ilości białego, gęstego śluzu... nie wiem z czego to wynika..
powiedzcie mi jeszcze czy do wizyty u gina bedziecie robić co 48 h bete? ja powtarzałam przedwczoraj i był wzrost o 258% po 36h i teraz sie stresuje, ze znów powinnam zrobić, a nie mam już kiedy do wizyty u gina 6 grudnia...ehhh tyle stresów teraz jest...
Ja też mam wielkie piersi, które trochę bolą, jestem wczesnym wieczorem już bardzo senna i często chodzę siku a poza tym czuję się świetnie Nie każda z nas musi mieć mdłości i czuć się strasznie.
Betę robiłam tylko dwa razy i więcej nie mam zamiaru bo po co się stresować czekając na wynik? Moja lekarka mi nawet odradzała robienie jej drugi raz ale musiałam wiedzieć czy jest jakiś przyrost.
-
Ja pracuje w biurze, stresu troche jest, ale wiem ze od siedzenia w domu bym hopla dostala. Na razie sie tylko migam od jezdzenia do sadu, bo sie boje ze mnie mdlosci na rozprawie zlapia, na razie nikt sie nie skapnal, a o ciazy mam zamiar powiedziec tak w styczniu. Na zwolnienie sie nie wybieram, chyba ze bede musiala i normalnie do 19.07 mam zamiar pracowac, czyli do 3 tyg przed terminem, no moze ze 2-3 tyg urlopu wczesniej wezme :p w poprzedniej ciazy tez tak pracowalam i dla zdrowia psychicznego tylko z korzyscia to bylo.
Moze nie pracuje na 100%, ale to juz cos za cos. -
anyzratak wrote:Ja pracuje, praca biurowa więc nic nie dźwigam, tylko trochę stresująca, bo z klientem..
Ja podobnie - pracuję za biurkiem w urzędzie Jeśli będzie potrzeba wezmę L4 W domu mam jeszcze dwóch chłopców (6 i 9 lat) więc pobyłabym więcej z nimi. Byle było wszystko ok
kasiulka123 -
nick nieaktualnyJa pracuję w dziale reklamacji w firmie produkcyjnej..
Więc często są wizyty po paczki na magazyn: zimno, trzeba czasami dzwignąć paczki i mega stresująca praca.
U mnie ogólnie nie zbyt długo kobiety w ciąży siedzą. Więc nie było by zdziwienia gdybym ruszyła zaraz na L4.. -
Mnie lekarz na pierwszym usg spytał gdzie pracuje czy chce L4, aż mnie to zdziwiło bo przecież jeszcze nic zbytnio nie było widać, wiec powiedziałam że w biurze, zaznaczył że jakbym chciała L4 to nie będzie problemu.
Ja planuje pracować do końca kwietnia, od maja L4, mam 2 powody żeby pracować :
1) lepsza kasa , jakieś 850zł więcej na msc,
2) chyba poważniejszy, mieszkam z teściami i nie wyobrażam sobie na chwilę obecną cały dzień siedzieć z teściową, ogólnie nie lubię z nią przebywać dłuzej niż 1h, później się robi nie do zniesienia, a jakbym była w domu to juz wogóle nie dałaby mi żyć, jest bardzo absorbująca uwagi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 10:10
01.01.2021 nasz aniołek 8tc -
Ja pracuje jako przedstawiciel handlowy i dziennie pokonuje ok 200 - 300 km autem,do tego ciągły stres i ciśnienie na wyniki. jakoś u mnie w firmie się utarło, że jak któraś z dziewczyn jest w ciąży to od razu idzie na L4, żeby się nie narażać jeżdżąc całymi dniami autem. We wtorek idę do lekarza i zobaczę co mi powie, jeśli wszystko będzie ok to będę jeszcze pracować, powiem tylko szefowi, że jestem w ciąży.TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
-
Ja mam fajną pracę, więc jeśli wszystko będzie dobrze, to nie planuję L4.
A wiecie dziewczyny, kiedy trzeba powiedzieć pracodawcy o ciąży? Jest jakiś ostateczny termin? Nie chcę nikomu mówić przed prenatalnymi.
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo