X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania piękne zdjęcie :)

21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe 2.5mm Kropka <3

dżelka, squirrel lubią tę wiadomość

• myszeczka89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania gratuluję :) niedługo każda z nas będzie się cieszyła z takiego zdjęcia :-)

hchy3e3kyk7nftnx.png
  • syska89 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łał super , a wlasnie sie zastanawialam co widac na usg w takim czasie. ja bede miec usg w 6 tyg dokladnie, dopiero 13 grudnia . juz nie moge sie doczekac . to bedzie wazna chwila

f2wlh3715msa0zig.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My idziemy jeszcze jednak 9.12 na kolejną wizytę.
    Usiadłam właśnie do recept i się okazało, że mam przepisane za mało Clexane i zamiast Letroxu Eutyrox...
    Do tego czasu jeszcze mam co brać, a wizyta i tak umówiona. Miałam odmawiać i czekać do 21.12 ale jednak los chce inaczej :D
    Zajrzymy na pewno znowu za <3

• mi88 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, jak po wizycie?

poliś, ładny progesteron, wcale nie za duży. Ja to w ogóle szaleję z progesteronem, bo 7dpo był 37, a po pozytywnym teście 44. Ale lubię go :)

Też się boję, tak, jak Wy. Nawet się jeszcze nie cieszę ciążą, tylko czekam na pierwsze USG - za dwa tygodnie :) Jeszcze nawet nie odważyłam się suwaczka wstawić :)
    Mam nadzieję, żę wszystkie będziemy mieć wspaniałe święta! :)

Aradia*** lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • kasiulka123 Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    dobrze zrobiłaś, powienien przy tam niskim prog dodać jeszcze luteine i zalecić za pare dnia kontrole

Dziękuję za podpowiedź Dostałam dziś 2x1 dupek, 2x1 luteinę 100 dopochwowo, oprócz tego więcej wit.b6 3x1, b12 2x1, aspiryn cardio 2x1, clexane 1x a i folik 5 mg 2x1 Dużo tego ale wzięłabym i więcej byle pomogło Na usg pęcherzyk w odpowiedniej wielkości, grube endomedium Wizyta na 14 grudnia

Więc nieśmiało proszę o dopisanie do listy wg belly mam termin na 01.08 Miło mi być w tak zaszczytnym gronie wspaniałych i dzielnych Mam!

Existenz, mi88, justyna14, polkosia lubią tę wiadomość

kasiulka123
  • misskity Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zwykle witam Was z rana :)
    Gratuluję mamusiom pięknych zdjęć.
    OM miałam 10.10, cykle mam krótkie od 24 do 27 dni. Przez ponad ostatnie 8 lat (od ostatniej ciąży)okres pojawiał się jak w zegarku. W październiku spłatał mi figla bo nie przyszedł w pierwszy weekend, tak jak się tego spodziewałam. Po terminie miesiączki robiłam testy 6, 8 i 10 października wszystkie były negatywne. Co mnie nie zdziwiło bo w tych "gorących" dniach zabezpieczaliśmy się. Byłam pewna, że okres zatrzymał mi się w wyniku stresu, bo przez ostatnie 2 miesiące miałam go w nadmiarze (zdarzało mi się wymiotować ze strachu przed wyjściem do pracy). W końcu zaczął mnie boleć brzuch jak na okres, ale po dwóch dniach mi przeszło. Kolejne testy zrobiłam więc 18 i 19 listopada, oba były pozytywne :) Wprawdzie myśleliśmy z mężem, że zaczniemy się starać o dzidziusia za dwa, albo trzy lata, ale teraz bardzo się cieszę i mam nadzieję, że na wtorkowym USG w końcu zobaczę kropeczkę. I w końcu pani doktor ustali mi dokładny termin. Na razie tak orientacyjnie ustawiłam sobie suwaczek mniej więcej podejrzewając, kiedy mogło dojść do zapłodnienia + dwa tygodnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 05:52

Existenz lubi tę wiadomość

3i49e6ydsc3mf9zm.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka123 wrote:
    Dziękuję za podpowiedź Dostałam dziś 2x1 dupek, 2x1 luteinę 100 dopochwowo, oprócz tego więcej wit.b6 3x1, b12 2x1, aspiryn cardio 2x1, clexane 1x a i folik 5 mg 2x1 Dużo tego ale wzięłabym i więcej byle pomogło Na usg pęcherzyk w odpowiedniej wielkości, grube endomedium Wizyta na 14 grudnia

Więc nieśmiało proszę o dopisanie do listy wg belly mam termin na 01.08 Miło mi być w tak zaszczytnym gronie wspaniałych i dzielnych Mam!

Noo

kasiulka123 lubi tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    A my już po wizycie. Kropek przyczepiony od spodu kuleczki. Mam nadzieję że widać :D
    Beta z dzisiaj 25088.

Kolejna wizyta 21.12 ale będę chyba szukać gina na nfz ze względu na badania. Trochę za dużo nas to wyniesie prywatnie a mamy całą listę...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a52e0a712fe.jpg
    super ;) gratulacje

• dusia89 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z samego rana:) Ja jak zwykle już od jakiegoś czasu spać nie mogę.. Na początku chciałam pogratulować ślicznych zdjęć z USG . Ja chciałabym takie dostać we wtorek ale powiem szczerze, że cięzko mi będzie wytrzymać. Martwię się brakiem objawów:(( ech... Kobieta zawsze znajdzie powód do zmartwień:(

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    My idziemy jeszcze jednak 9.12 na kolejną wizytę.
    Usiadłam właśnie do recept i się okazało, że mam przepisane za mało Clexane i zamiast Letroxu Eutyrox...
    Do tego czasu jeszcze mam co brać, a wizyta i tak umówiona. Miałam odmawiać i czekać do 21.12 ale jednak los chce inaczej :D
    Zajrzymy na pewno znowu za <3
    Ania a te zastrzyki są bolesne? Ja chyba tez bd je miec przez podwyzszony antykoagulant toczniowy ktory w tamtym tyg robilam. Powiem szczerze ze boje sie, ale dla malenstwa musze dac rade. Ile placisz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 07:24

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dusia89 wrote:
    Witajcie z samego rana:) Ja jak zwykle już od jakiegoś czasu spać nie mogę.. Na początku chciałam pogratulować ślicznych zdjęć z USG . Ja chciałabym takie dostać we wtorek ale powiem szczerze, że cięzko mi będzie wytrzymać. Martwię się brakiem objawów:(( ech... Kobieta zawsze znajdzie powód do zmartwień:(
    Nie martw sie, ja tez panikowałam ze coś jest nie tak. Pierwszy ciążowy przytulas z muszlą miałam dopiero wczoraj. Pomału zaczyna mnie mulić rano, i jak za dużo zjem. A tak od testu do teraz latałam tylko częściej do kibelka i byłam senna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 07:30

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • dusia89 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka
    W pierwszej ciąży się nie przejmowałam... poprostu czułam, że jest wszystko w porządku a teraz gdy mam porównanie już do pierwszej ciązy to martwi mnie każdy inny objaw lub jego brak.

Mam jeszcze pytanie do Wszystkich przyszłych mam.
    Jak u was z pracą?? Pracujecie, bedziecie szły na l4, czy może jesteście w domu z pierwszym dzieckiem??

Ja w 2015 r urodziłam córkę i od połowy ciąży byłam na zwolnieniu, potem macierzyńskie i teraz jestem na wychowawczym które wraz z umową o pracę kończy mi się teraz w grudniu.

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
  • alenka89 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dusia89 wrote:

Ja kilka dni źle się czułam, mdłości, osłabienie a teraz spokój. Nie ma się chyba co martwić na zapas. Każda z nas jest inna i inaczej reaguje na zmiany, które się teraz dzieją.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dusia89 wrote:

Mam to samo .. Nie czuję objawów.. I przez to się martwię. I nawet boję się cieszyć. :(

• alenka89 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dusia89 wrote:
    dżelka

Jak u was z pracą?? Pracujecie, bedziecie szły na l4, czy może jesteście w domu z pierwszym dzieckiem??

Ja w 2015 r urodziłam córkę i od połowy ciąży byłam na zwolnieniu, potem macierzyńskie i teraz jestem na wychowawczym które wraz z umową o pracę kończy mi się teraz w grudniu.

W poniedziałek idę się zgłosić do szpitala, w którym mam zacząć szkolenie po stażu. Jestem w tej chwili na bezrobociu i nie może tak zostać. Planuję popracować 2-3 miesiące i wtedy powiedzieć,że jestem w ciąży. Przeniosą mnie wtedy na dzienny oddział gdzie jest spokojnie. Obym tylko wytrzymała do tego czasu, bardzo się stresuję.

• poliś Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dusia89 wrote:

dusia89 a w którym jesteś tygodniu? Ja też nie mam objawów, tzn piersi mam wielkie i twarde, ale przestały boleć póki co... wczoraj miałam termin @ ale nie przyszła i plamnień tez nie mam.. mam jednak pobolewania u dołu brzucha, ale rzadkie 2/ dzień...

Dziewczyny macie może biegunki? ja już 2 razy miałam dość mocne. Też mam saharę w pochwie, ale wiem, ze niektóre dziewczyny mają duże ilości białego, gęstego śluzu... nie wiem z czego to wynika..

powiedzcie mi jeszcze czy do wizyty u gina bedziecie robić co 48 h bete? ja powtarzałam przedwczoraj i był wzrost o 258% po 36h i teraz sie stresuje, ze znów powinnam zrobić, a nie mam już kiedy do wizyty u gina 6 grudnia...ehhh tyle stresów teraz jest...

Termin porodu 5 lipiec 2019 <3 Monisia <3
    07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
    14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
    2nn3yx8dulexgmnl.png
  • jessi001 Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Mam nareszcie wynik bety z wczoraj- 4197,50. Ostatnio badałam 24 i było 304,51. Martwię się że trochę mało przyrosła :-\

justyna14, dżelka, PLPaulina lubią tę wiadomość

13.07.2018 Mój Cud Wiktorek!!!
    Celiakia, mutacja MTHFR
    Lipiec 2015 - 6tc [*] Grudzień 2015 - 6 tc [*]
    Laparotomia- CP Marzec 2016 6 tc [*]
    Wrzesień 2017- invicta start - naturalny Cud!
    f2wli09kqjvqi12a.png
    zrp0xzdv7lsza82k.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dusia89 wrote:
    dżelka
    W pierwszej ciąży się nie przejmowałam... poprostu czułam, że jest wszystko w porządku a teraz gdy mam porównanie już do pierwszej ciązy to martwi mnie każdy inny objaw lub jego brak.

Czytając o objawach ciąży zauważyłam że dziewczyny pisały że każda ciąża przebiegała u nich inaczej.. ja niestety tego nie wiem bo to moja 1 ciąża ale trzeba być dobrych myśli :-)

Umowę mam do końca grudnia a następna wypada mi już na czas nieokreślony więc muszę jakoś wytrzymać do stycznia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 08:04

Mmma lubi tę wiadomość

f2wli09kb0h7bhmj.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ