X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania piękne zdjęcie :)

21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe 2.5mm Kropka <3

dżelka, squirrel lubią tę wiadomość

• myszeczka89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania gratuluję :) niedługo każda z nas będzie się cieszyła z takiego zdjęcia :-)

hchy3e3kyk7nftnx.png
  • syska89 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łał super , a wlasnie sie zastanawialam co widac na usg w takim czasie. ja bede miec usg w 6 tyg dokladnie, dopiero 13 grudnia . juz nie moge sie doczekac . to bedzie wazna chwila

f2wlh3715msa0zig.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My idziemy jeszcze jednak 9.12 na kolejną wizytę.
    Usiadłam właśnie do recept i się okazało, że mam przepisane za mało Clexane i zamiast Letroxu Eutyrox...
    Do tego czasu jeszcze mam co brać, a wizyta i tak umówiona. Miałam odmawiać i czekać do 21.12 ale jednak los chce inaczej :D
    Zajrzymy na pewno znowu za <3

• mi88 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, jak po wizycie?

poliś, ładny progesteron, wcale nie za duży. Ja to w ogóle szaleję z progesteronem, bo 7dpo był 37, a po pozytywnym teście 44. Ale lubię go :)

Też się boję, tak, jak Wy. Nawet się jeszcze nie cieszę ciążą, tylko czekam na pierwsze USG - za dwa tygodnie :) Jeszcze nawet nie odważyłam się suwaczka wstawić :)
    Mam nadzieję, żę wszystkie będziemy mieć wspaniałe święta! :)

Aradia*** lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • kasiulka123 Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    dobrze zrobiłaś, powienien przy tam niskim prog dodać jeszcze luteine i zalecić za pare dnia kontrole

Dziękuję za podpowiedź Dostałam dziś 2x1 dupek, 2x1 luteinę 100 dopochwowo, oprócz tego więcej wit.b6 3x1, b12 2x1, aspiryn cardio 2x1, clexane 1x a i folik 5 mg 2x1 Dużo tego ale wzięłabym i więcej byle pomogło Na usg pęcherzyk w odpowiedniej wielkości, grube endomedium Wizyta na 14 grudnia

Więc nieśmiało proszę o dopisanie do listy wg belly mam termin na 01.08 Miło mi być w tak zaszczytnym gronie wspaniałych i dzielnych Mam!

Existenz, mi88, justyna14, polkosia lubią tę wiadomość

kasiulka123
  • misskity Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zwykle witam Was z rana :)
    Gratuluję mamusiom pięknych zdjęć.
    OM miałam 10.10, cykle mam krótkie od 24 do 27 dni. Przez ponad ostatnie 8 lat (od ostatniej ciąży)okres pojawiał się jak w zegarku. W październiku spłatał mi figla bo nie przyszedł w pierwszy weekend, tak jak się tego spodziewałam. Po terminie miesiączki robiłam testy 6, 8 i 10 października wszystkie były negatywne. Co mnie nie zdziwiło bo w tych "gorących" dniach zabezpieczaliśmy się. Byłam pewna, że okres zatrzymał mi się w wyniku stresu, bo przez ostatnie 2 miesiące miałam go w nadmiarze (zdarzało mi się wymiotować ze strachu przed wyjściem do pracy). W końcu zaczął mnie boleć brzuch jak na okres, ale po dwóch dniach mi przeszło. Kolejne testy zrobiłam więc 18 i 19 listopada, oba były pozytywne :) Wprawdzie myśleliśmy z mężem, że zaczniemy się starać o dzidziusia za dwa, albo trzy lata, ale teraz bardzo się cieszę i mam nadzieję, że na wtorkowym USG w końcu zobaczę kropeczkę. I w końcu pani doktor ustali mi dokładny termin. Na razie tak orientacyjnie ustawiłam sobie suwaczek mniej więcej podejrzewając, kiedy mogło dojść do zapłodnienia + dwa tygodnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 05:52

Existenz lubi tę wiadomość

3i49e6ydsc3mf9zm.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka123 wrote:
    Dziękuję za podpowiedź Dostałam dziś 2x1 dupek, 2x1 luteinę 100 dopochwowo, oprócz tego więcej wit.b6 3x1, b12 2x1, aspiryn cardio 2x1, clexane 1x a i folik 5 mg 2x1 Dużo tego ale wzięłabym i więcej byle pomogło Na usg pęcherzyk w odpowiedniej wielkości, grube endomedium Wizyta na 14 grudnia

Więc nieśmiało proszę o dopisanie do listy wg belly mam termin na 01.08 Miło mi być w tak zaszczytnym gronie wspaniałych i dzielnych Mam!

Noo

kasiulka123 lubi tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    A my już po wizycie. Kropek przyczepiony od spodu kuleczki. Mam nadzieję że widać :D
    Beta z dzisiaj 25088.

Kolejna wizyta 21.12 ale będę chyba szukać gina na nfz ze względu na badania. Trochę za dużo nas to wyniesie prywatnie a mamy całą listę...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a52e0a712fe.jpg
    super ;) gratulacje

• dusia89 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z samego rana:) Ja jak zwykle już od jakiegoś czasu spać nie mogę.. Na początku chciałam pogratulować ślicznych zdjęć z USG . Ja chciałabym takie dostać we wtorek ale powiem szczerze, że cięzko mi będzie wytrzymać. Martwię się brakiem objawów:(( ech... Kobieta zawsze znajdzie powód do zmartwień:(

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    My idziemy jeszcze jednak 9.12 na kolejną wizytę.
    Usiadłam właśnie do recept i się okazało, że mam przepisane za mało Clexane i zamiast Letroxu Eutyrox...
    Do tego czasu jeszcze mam co brać, a wizyta i tak umówiona. Miałam odmawiać i czekać do 21.12 ale jednak los chce inaczej :D
    Zajrzymy na pewno znowu za <3
    Ania a te zastrzyki są bolesne? Ja chyba tez bd je miec przez podwyzszony antykoagulant toczniowy ktory w tamtym tyg robilam. Powiem szczerze ze boje sie, ale dla malenstwa musze dac rade. Ile placisz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 07:24

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dusia89 wrote:
    Witajcie z samego rana:) Ja jak zwykle już od jakiegoś czasu spać nie mogę.. Na początku chciałam pogratulować ślicznych zdjęć z USG . Ja chciałabym takie dostać we wtorek ale powiem szczerze, że cięzko mi będzie wytrzymać. Martwię się brakiem objawów:(( ech... Kobieta zawsze znajdzie powód do zmartwień:(
    Nie martw sie, ja tez panikowałam ze coś jest nie tak. Pierwszy ciążowy przytulas z muszlą miałam dopiero wczoraj. Pomału zaczyna mnie mulić rano, i jak za dużo zjem. A tak od testu do teraz latałam tylko częściej do kibelka i byłam senna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 07:30

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • dusia89 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka
    W pierwszej ciąży się nie przejmowałam... poprostu czułam, że jest wszystko w porządku a teraz gdy mam porównanie już do pierwszej ciązy to martwi mnie każdy inny objaw lub jego brak.

Mam jeszcze pytanie do Wszystkich przyszłych mam.
    Jak u was z pracą?? Pracujecie, bedziecie szły na l4, czy może jesteście w domu z pierwszym dzieckiem??

Ja w 2015 r urodziłam córkę i od połowy ciąży byłam na zwolnieniu, potem macierzyńskie i teraz jestem na wychowawczym które wraz z umową o pracę kończy mi się teraz w grudniu.

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
  • alenka89 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dusia89 wrote:

Ja kilka dni źle się czułam, mdłości, osłabienie a teraz spokój. Nie ma się chyba co martwić na zapas. Każda z nas jest inna i inaczej reaguje na zmiany, które się teraz dzieją.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dusia89 wrote:

Mam to samo .. Nie czuję objawów.. I przez to się martwię. I nawet boję się cieszyć. :(

• alenka89 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dusia89 wrote:
    dżelka

Jak u was z pracą?? Pracujecie, bedziecie szły na l4, czy może jesteście w domu z pierwszym dzieckiem??

Ja w 2015 r urodziłam córkę i od połowy ciąży byłam na zwolnieniu, potem macierzyńskie i teraz jestem na wychowawczym które wraz z umową o pracę kończy mi się teraz w grudniu.

W poniedziałek idę się zgłosić do szpitala, w którym mam zacząć szkolenie po stażu. Jestem w tej chwili na bezrobociu i nie może tak zostać. Planuję popracować 2-3 miesiące i wtedy powiedzieć,że jestem w ciąży. Przeniosą mnie wtedy na dzienny oddział gdzie jest spokojnie. Obym tylko wytrzymała do tego czasu, bardzo się stresuję.

• poliś Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dusia89 wrote:

dusia89 a w którym jesteś tygodniu? Ja też nie mam objawów, tzn piersi mam wielkie i twarde, ale przestały boleć póki co... wczoraj miałam termin @ ale nie przyszła i plamnień tez nie mam.. mam jednak pobolewania u dołu brzucha, ale rzadkie 2/ dzień...

Dziewczyny macie może biegunki? ja już 2 razy miałam dość mocne. Też mam saharę w pochwie, ale wiem, ze niektóre dziewczyny mają duże ilości białego, gęstego śluzu... nie wiem z czego to wynika..

powiedzcie mi jeszcze czy do wizyty u gina bedziecie robić co 48 h bete? ja powtarzałam przedwczoraj i był wzrost o 258% po 36h i teraz sie stresuje, ze znów powinnam zrobić, a nie mam już kiedy do wizyty u gina 6 grudnia...ehhh tyle stresów teraz jest...

Termin porodu 5 lipiec 2019 <3 Monisia <3
    07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
    14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
    2nn3yx8dulexgmnl.png
  • jessi001 Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Mam nareszcie wynik bety z wczoraj- 4197,50. Ostatnio badałam 24 i było 304,51. Martwię się że trochę mało przyrosła :-\

justyna14, dżelka, PLPaulina lubią tę wiadomość

13.07.2018 Mój Cud Wiktorek!!!
    Celiakia, mutacja MTHFR
    Lipiec 2015 - 6tc [*] Grudzień 2015 - 6 tc [*]
    Laparotomia- CP Marzec 2016 6 tc [*]
    Wrzesień 2017- invicta start - naturalny Cud!
    f2wli09kqjvqi12a.png
    zrp0xzdv7lsza82k.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dusia89 wrote:
    dżelka
    W pierwszej ciąży się nie przejmowałam... poprostu czułam, że jest wszystko w porządku a teraz gdy mam porównanie już do pierwszej ciązy to martwi mnie każdy inny objaw lub jego brak.

Czytając o objawach ciąży zauważyłam że dziewczyny pisały że każda ciąża przebiegała u nich inaczej.. ja niestety tego nie wiem bo to moja 1 ciąża ale trzeba być dobrych myśli :-)

Umowę mam do końca grudnia a następna wypada mi już na czas nieokreślony więc muszę jakoś wytrzymać do stycznia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 08:04

Mmma lubi tę wiadomość

f2wli09kb0h7bhmj.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ