X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • dusia89 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88
    chyba nie ma terminu kiedy trzeba powiedzieć aczkolwiek kiedy już powiesz to pracodawca ma obowiązek dostosować Twoją pracę do ciąży czyli zapewnić bardziej komfortowe warunki:)

mi88 lubi tę wiadomość

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
  • anyzratak Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    A my już po wizycie. Kropek przyczepiony od spodu kuleczki. Mam nadzieję że widać :D
    Beta z dzisiaj 25088.

Kolejna wizyta 21.12 ale będę chyba szukać gina na nfz ze względu na badania. Trochę za dużo nas to wyniesie prywatnie a mamy całą listę...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a52e0a712fe.jpg
    Piękny ten kropek i jaki postęp bylas na wizycie 2tygodnie temu i jeszcze nic nie było a teraz proszę jaki duzy fasol.. :)

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    Piękny ten kropek i jaki postęp bylas na wizycie 2tygodnie temu i jeszcze nic nie było a teraz proszę jaki duzy fasol.. :)

Tak. Nic nie było. Ale beta 60,40. A wczoraj 25088 więc nie było szans żeby dalej było pusto :D

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny! i ja nieśmiało do Was dolączam :) termin wg bf 8 sierpień. wczoraj w dniu spodziewanej miesiączki beta 160, progesteron 29, estradiol 225. Myślicie, że wszystko ok czy zgłosić się pilnie do gina? to moja 3 ciąża (1-poronienie zatrzymane, 2- syn 3letni), ale zgłupiałam bo jest zupełnie inaczej niż w poprzednich. praktycznie zero objawów, jedynie sporadyczny ból głowy, uczucie gorąca w piersiach i chyba w sumie tyle. brzuch dopiero wczoraj delikatnie zaćmił i to tylko przez chwilkę

alenka89, niedograna lubią tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuje przy komputerze 8h. Czasem musze cos podniesc a zdarza sie i wdychac :( najchetniej chcialabym pracowac do lipca ale wszystko zalezy od sytuacji w pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 13:13

event.png
    eve
  • Aradia*** Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam obecnie ostatni miesiąc macierzyńskiego z pierwszej ciazy wiec w obecnej sytuacji nie będę wracać do pracy :-)

polkosia lubi tę wiadomość

qdkk4z17vp90lfbe.png
    m3sxgov390omtlvc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Tak. Nic nie było. Ale beta 60,40. A wczoraj 25088 więc nie było szans żeby dalej było pusto :D

Czy przy tej becie widziałaś chociaż pęcherzyk?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aradia*** wrote:
    Ja mam obecnie ostatni miesiąc macierzyńskiego z pierwszej ciazy wiec w obecnej sytuacji nie będę wracać do pracy :-)

Też mam taki plan ;) Zastnawiam się tylko czy dostanę zwolnienie tak w 9 tc już.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Czy przy tej becie widziałaś chociaż pęcherzyk?

Nie. Oprócz zasinionej szyjki macicy i spuchniętego endo, nic więcej nie było widać.
    Dopiero przy becie 1000-2000 jest realna szansa na zobaczenie pęcherzyka.

polkosia, mi88 lubią tę wiadomość

• Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej chciałam się przywitać jeszcze raz :) bo jednak ta beta się mylila i beta ilościowa pokazała wynik 61,5 <3 <3

alenka89, d'nusia, niedograna, kasiulka123, mi88 lubią tę wiadomość

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • alenka89 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwalę się moją dzisiejszą betą: 3170 :) aż się zdziwiłam, że już tyle :)

Lilly_Ana, justyna14 lubią tę wiadomość

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! :) a jaka była pierwsza beta?

860ianliz3s2rxlo.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alenka89 wrote:
    Chwalę się moją dzisiejszą betą: 3170 :) aż się zdziwiłam, że już tyle :)
    Piękna beta. Może blizniaki? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 12:35

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • alenka89 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    Piękna beta. Może blizniaki? :)

:D

Teściowa jest z bliźniaków, ale słyszałam, że te tendencje po linii żeńskiej się przekazują :)

Chociaż swego czasu w takim serwisie genealogicznym zeszłam do 6 pokoleń w dół i co tam się działo :P po 15 dzieci w tym np 2 razy bliźniaki. Każdej z Was polecam takie genealogiczne zabawy :) Szczególnie już na L4 :)
    AsiaCh wrote:
    Gratulacje! :) a jaka była pierwsza beta?
    To moja pierwsza beta w życiu, następna w poniedziałek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 12:51

• anyzratak Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż bardzo chce bliźniaki :) po ostatnim usg pytał czy jedno jest czy dwójka :P kto wie , może jego marzenia się spełnią, jakoś dałabym radę :) i za jednym zamachem dwójeczka i spokój :) jeden poród :) ale z drugiej strony myślę że później te dzieciaki byłyby takie niedopieszczone , a ja chce dać tyle miłości swojemu dziecku i uwagi ile tylko mogę :) żeby czuło się kochane najbardziej na świecie a dwójce naraz byłoby ciężko

PLPaulina lubi tę wiadomość

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • alenka89 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    Mój mąż bardzo chce bliźniaki :) po ostatnim usg pytał czy jedno jest czy dwójka :P kto wie , może jego marzenia się spełnią, jakoś dałabym radę :) i za jednym zamachem dwójeczka i spokój :) jeden poród :) ale z drugiej strony myślę że później te dzieciaki byłyby takie niedopieszczone , a ja chce dać tyle miłości swojemu dziecku i uwagi ile tylko mogę :) żeby czuło się kochane najbardziej na świecie a dwójce naraz byłoby ciężko

Najlepiej tak parkę od razu mieć chłopca i dziewczynkę. Pełnia szczęścia :) A tak poza tym to skok na głęboką wodę . Przy kolejnym dziecku już ma się jakiś bagaż doświadczeń
    a tu zero i 2 na raz:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh wrote:
    hej Dziewczyny! i ja nieśmiało do Was dolączam :) termin wg bf 8 sierpień. wczoraj w dniu spodziewanej miesiączki beta 160, progesteron 29, estradiol 225. Myślicie, że wszystko ok czy zgłosić się pilnie do gina? to moja 3 ciąża (1-poronienie zatrzymane, 2- syn 3letni), ale zgłupiałam bo jest zupełnie inaczej niż w poprzednich. praktycznie zero objawów, jedynie sporadyczny ból głowy, uczucie gorąca w piersiach i chyba w sumie tyle. brzuch dopiero wczoraj delikatnie zaćmił i to tylko przez chwilkę

Mi też wyliczyło termin na 8 sierpnia. :)

Pojedyncza beta o niczym nie mówi.. Trzeba mieć przyrost po 48h. :D :D

Każdy przypadek jest indywidualny. Ja wcześniej rozmawiałam z gin i kazała mi przyjść 2 tyg po terminie @ ..
    A teraz życie (raczej urlop pani doktor) zweryfikował ten termin. Ze wizytę mam 07.12.

Jak pójdziesz za wcześnie nic nie będzie widać. I się będziesz stresować czy na pewno coś tam jest? czy wszystko ok ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 12:59

niedograna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:

Mój mąż też chcę bliźniaki.. Ale zawsze jemu mówie, że niech lepiej tak nie mówi.. Bo ja się boję. :D
    Mam predyspozycję genetyczne.. :D

Mmma lubi tę wiadomość

• Larysa Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje maluszków:) w grudniu zeszłego roku tak jak Wy przeżywałam tu na forum SIERPNIOWYCH MAMUSIEK 2017 rozterki ciążowe a teraz mój skarb jest już ze mną:). Sierpień to piękny miesiąc na urodziny maluszka:) choć końcówka ciąży w najgorszy upał dała mi w kość. Dacie radę dziewczyny, życzę Wam słodkich maluszków i przede wszystkim spokoju w ciąży:). Ja na l4 poszłam od lutego czyli od 3 miesiąca.

Mmma, alenka89, Existenz, kasiulka123, Lilly_Ana, polkosia lubią tę wiadomość

zrz6i09kmg998aky.png
  • poliś Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aradia*** wrote:

O a powiedz jak to jest, może się orientujesz, jeśli mam teraz umowę na czas nieokreślony i idę od razu na L4, to L4 jest 100% płatne, a później macierzyńskie przez rok 80%, i jeśli znów w tym czasie zajdę w ciążę, kolejne L4 i macieżyńskie będzie dalej płatne, płatne ? nie znam się totalnie...

Termin porodu 5 lipiec 2019 <3 Monisia <3
    07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
    14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
    2nn3yx8dulexgmnl.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ