Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania1003 wrote:A my już po wizycie. Kropek przyczepiony od spodu kuleczki. Mam nadzieję że widać
Beta z dzisiaj 25088.
Kolejna wizyta 21.12 ale będę chyba szukać gina na nfz ze względu na badania. Trochę za dużo nas to wyniesie prywatnie a mamy całą listę...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a52e0a712fe.jpg
01.01.2021 nasz aniołek 8tc -
nick nieaktualny
-
hej Dziewczyny! i ja nieśmiało do Was dolączam termin wg bf 8 sierpień. wczoraj w dniu spodziewanej miesiączki beta 160, progesteron 29, estradiol 225. Myślicie, że wszystko ok czy zgłosić się pilnie do gina? to moja 3 ciąża (1-poronienie zatrzymane, 2- syn 3letni), ale zgłupiałam bo jest zupełnie inaczej niż w poprzednich. praktycznie zero objawów, jedynie sporadyczny ból głowy, uczucie gorąca w piersiach i chyba w sumie tyle. brzuch dopiero wczoraj delikatnie zaćmił i to tylko przez chwilkę
alenka89, niedograna lubią tę wiadomość
-
Aradia*** wrote:Ja mam obecnie ostatni miesiąc macierzyńskiego z pierwszej ciazy wiec w obecnej sytuacji nie będę wracać do pracy
Też mam taki plan Zastnawiam się tylko czy dostanę zwolnienie tak w 9 tc już.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnypolkosia wrote:Czy przy tej becie widziałaś chociaż pęcherzyk?
Nie. Oprócz zasinionej szyjki macicy i spuchniętego endo, nic więcej nie było widać.
Dopiero przy becie 1000-2000 jest realna szansa na zobaczenie pęcherzyka.polkosia, mi88 lubią tę wiadomość
-
Hej chciałam się przywitać jeszcze raz bo jednak ta beta się mylila i beta ilościowa pokazała wynik 61,5
alenka89, d'nusia, niedograna, kasiulka123, mi88 lubią tę wiadomość
Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
alenka89 wrote:Chwalę się moją dzisiejszą betą: 3170 aż się zdziwiłam, że już tyle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 12:35
Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Lilly_Ana wrote:Piękna beta. Może blizniaki?
Teściowa jest z bliźniaków, ale słyszałam, że te tendencje po linii żeńskiej się przekazują
Chociaż swego czasu w takim serwisie genealogicznym zeszłam do 6 pokoleń w dół i co tam się działo po 15 dzieci w tym np 2 razy bliźniaki. Każdej z Was polecam takie genealogiczne zabawy Szczególnie już na L4
AsiaCh wrote:Gratulacje! a jaka była pierwsza beta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 12:51
-
Mój mąż bardzo chce bliźniaki po ostatnim usg pytał czy jedno jest czy dwójka kto wie , może jego marzenia się spełnią, jakoś dałabym radę i za jednym zamachem dwójeczka i spokój jeden poród ale z drugiej strony myślę że później te dzieciaki byłyby takie niedopieszczone , a ja chce dać tyle miłości swojemu dziecku i uwagi ile tylko mogę żeby czuło się kochane najbardziej na świecie a dwójce naraz byłoby ciężko
PLPaulina lubi tę wiadomość
01.01.2021 nasz aniołek 8tc -
anyzratak wrote:Mój mąż bardzo chce bliźniaki po ostatnim usg pytał czy jedno jest czy dwójka kto wie , może jego marzenia się spełnią, jakoś dałabym radę i za jednym zamachem dwójeczka i spokój jeden poród ale z drugiej strony myślę że później te dzieciaki byłyby takie niedopieszczone , a ja chce dać tyle miłości swojemu dziecku i uwagi ile tylko mogę żeby czuło się kochane najbardziej na świecie a dwójce naraz byłoby ciężko
Najlepiej tak parkę od razu mieć chłopca i dziewczynkę. Pełnia szczęścia A tak poza tym to skok na głęboką wodę . Przy kolejnym dziecku już ma się jakiś bagaż doświadczeń
a tu zero i 2 na raz:) -
nick nieaktualnyAsiaCh wrote:hej Dziewczyny! i ja nieśmiało do Was dolączam termin wg bf 8 sierpień. wczoraj w dniu spodziewanej miesiączki beta 160, progesteron 29, estradiol 225. Myślicie, że wszystko ok czy zgłosić się pilnie do gina? to moja 3 ciąża (1-poronienie zatrzymane, 2- syn 3letni), ale zgłupiałam bo jest zupełnie inaczej niż w poprzednich. praktycznie zero objawów, jedynie sporadyczny ból głowy, uczucie gorąca w piersiach i chyba w sumie tyle. brzuch dopiero wczoraj delikatnie zaćmił i to tylko przez chwilkę
Mi też wyliczyło termin na 8 sierpnia.
Pojedyncza beta o niczym nie mówi.. Trzeba mieć przyrost po 48h.
Każdy przypadek jest indywidualny. Ja wcześniej rozmawiałam z gin i kazała mi przyjść 2 tyg po terminie @ ..
A teraz życie (raczej urlop pani doktor) zweryfikował ten termin. Ze wizytę mam 07.12.
Jak pójdziesz za wcześnie nic nie będzie widać. I się będziesz stresować czy na pewno coś tam jest? czy wszystko ok ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 12:59
niedograna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyanyzratak wrote:Mój mąż bardzo chce bliźniaki po ostatnim usg pytał czy jedno jest czy dwójka kto wie , może jego marzenia się spełnią, jakoś dałabym radę i za jednym zamachem dwójeczka i spokój jeden poród ale z drugiej strony myślę że później te dzieciaki byłyby takie niedopieszczone , a ja chce dać tyle miłości swojemu dziecku i uwagi ile tylko mogę żeby czuło się kochane najbardziej na świecie a dwójce naraz byłoby ciężko
Mój mąż też chcę bliźniaki.. Ale zawsze jemu mówie, że niech lepiej tak nie mówi.. Bo ja się boję.
Mam predyspozycję genetyczne..Mmma lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny gratulacje maluszków:) w grudniu zeszłego roku tak jak Wy przeżywałam tu na forum SIERPNIOWYCH MAMUSIEK 2017 rozterki ciążowe a teraz mój skarb jest już ze mną. Sierpień to piękny miesiąc na urodziny maluszka:) choć końcówka ciąży w najgorszy upał dała mi w kość. Dacie radę dziewczyny, życzę Wam słodkich maluszków i przede wszystkim spokoju w ciąży:). Ja na l4 poszłam od lutego czyli od 3 miesiąca.
Mmma, alenka89, Existenz, kasiulka123, Lilly_Ana, polkosia lubią tę wiadomość
-
Aradia*** wrote:Ja mam obecnie ostatni miesiąc macierzyńskiego z pierwszej ciazy wiec w obecnej sytuacji nie będę wracać do pracy
O a powiedz jak to jest, może się orientujesz, jeśli mam teraz umowę na czas nieokreślony i idę od razu na L4, to L4 jest 100% płatne, a później macierzyńskie przez rok 80%, i jeśli znów w tym czasie zajdę w ciążę, kolejne L4 i macieżyńskie będzie dalej płatne, płatne ? nie znam się totalnie...Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu