Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje dwie ciąże były okropne pod względem mdłości. Do 12 tygodnia w pierwszej i drugiej wymiotowałam. Jeśli z chłopcem miałoby być jeszcze gorzej, to Bogu dziękuje za córki
My zaliczyliśmy weekend nad morzem. Musieliśmy odpocząć przed kolejnym cudownym tygodniem z pracą z dziećmi 🤣 -
nick nieaktualny
-
U nas drzemki ostatnio są o 15... i to takiena sile - wózek albo auto. Wieczorem nie chce iść spac, non stop gada, przypomina sobie ze tata TYDZIEŃ temu kosił trawę, a kosiarka ma kółka i robi bwuuuuuu i że tata ma grabie i trawę grabił... i tak cały wieczór.
Właśnie zaczynamy pierwszy cykl starań o rodzeństwoMarta..a, Paulinaaa, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
justa1509 wrote:U nas drzemki ostatnio są o 15... i to takiena sile - wózek albo auto. Wieczorem nie chce iść spac, non stop gada, przypomina sobie ze tata TYDZIEŃ temu kosił trawę, a kosiarka ma kółka i robi bwuuuuuu i że tata ma grabie i trawę grabił... i tak cały wieczór.
Właśnie zaczynamy pierwszy cykl starań o rodzeństwo
Powodzenia 🙂
-
Justa powodzenia🙂
Dziewczyny jakich pampersów teraz używacie? Kurcze zakładam na noc Dady 6 Filipowi, a on prawie co noc jest przesikany, cała piżama mokra plus moje łóżko. Staram się dobrze zapiąć przy zakładaniu, wywijam te falbanki. Nie wiem czy te większe Dady są gorsze od tych mniejszych rozmiarów? Może mu pantsy zakładać na noc? Jak Filipa uda się odpieluchować to będziemy musieli nowy materac do łóżka kupić 😁 -
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:Natalia boże jakie to słodkie. 😍
Która pierwsza zasnęła ?
Emilka pierwsza. Zasnela na takiej hustawce kupilismy malutkiej, przejela ja siada tam i sie buja i zasnela juz kilka razy 😂 Przenioslam do lozka a mala tak karmilam i zasnela wiec juz nie ruszalam bo jej sen to na wage zlota.
Dobrze ze Hania opiekuncza to jest szansa ze bedzie pomagac przy siostrzyczce. Sa starszaki ktore dobrze przyjmuja rodzenstwo, nie wiem co ta moja taka mamoza egoistka.
Wczoraj to juz mi nerwy puscily na noc i nakrzyczalam na emilie, pierwszy raz chyba. Zle zrobilam ale juz nie wytrzymalam. Wykompalam mala, nakarmilam, uspilam. Siedze w sypialni czekam jeszcze zeby glebiej zasnela zeby odlozyc a tu madry ojciec emilke wpuszcza bo ona tez chce spac. Super. A ta sie rzucila z fochem na mnie i w poduchy obudzila mala ta sie zaczela drzec, ja sie wydarlam to emilia tez zaczela plakac, wszedl ojciec to dostal zjebe i tak to wyglalo 🤦♀️ Masakra . Serio nie wiem juz jak ja mam usypiac w tym samym momencie dwoje dzieci?! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny1ania1 wrote:Justa powodzenia🙂
Dziewczyny jakich pampersów teraz używacie? Kurcze zakładam na noc Dady 6 Filipowi, a on prawie co noc jest przesikany, cała piżama mokra plus moje łóżko. Staram się dobrze zapiąć przy zakładaniu, wywijam te falbanki. Nie wiem czy te większe Dady są gorsze od tych mniejszych rozmiarów? Może mu pantsy zakładać na noc? Jak Filipa uda się odpieluchować to będziemy musieli nowy materac do łóżka kupić 😁
Na zmianę uzywam tych z Lidla 5. I wielo bambino mio.Marta..a lubi tę wiadomość
-
Ja lecę na wielorazowych, w dzień ma wklad+otulacze wełniane a na noc ma tzw formowanke z gatkami pul, dzisiaj jakoś mu się podwinelo przy nogawce i miał lekko wilgna piżamke. Z bamboo naturę mam zwykle rozm 5 na kryzysy i do żłobka. Są spoko ale nie wiem czy nie uczulaja bo mojego nic nie uczula A ma rzadko kiedy je też ubrane.
Paulina a z bambino mio jakie masz?
1ania1 my na materacu mamy tako podkład z Ikea który nie przepuszcza wilgoci, a młodego materac i tak już idzie na straty. Chce podkład wełniany kupić pod prześcieradło dla niego bo wełna zalanoliniwana łapie i nie przepuszcza wilgoci, wtedy wystarczy przepłukać i wysuszyć tylko po takiej wpadce na razdwatrzy pieluszki są cienkie z merino6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyLubię te aio - chociaż drogie. 😊 + W razie co booster. I one są super ale już zdecydowanie dla takich dużych maluchów. Bo 4 starczą na cały dzień.
Mam też 2 otulacze 9kg+ i wkłady. Ale na takie rzepy i trochę mnie to wkurza. Napy lepsze.
Kupiłam przed epidemią. By wypróbować teraz gdy mam dużo czasu. A nie rzucać się na głęboką wodę jak mała się urodzi.Marta..a lubi tę wiadomość
-
Marta, gratulacje!!!
Nudnej i spokojnej ciazy!
Natalia, az sie wierzyc nie chce, ze to juz 2 miesiace
Piekne te nasze dzieci forumowe!!!
U nas wczoraj dzien matki byl i jak bylam w pracy maz mi wyslal wiadomosc od corki
U nas ostatnio tez sa zapedy na lalke, wiec chyba na dzien dziecka lub urodziny kupie jej lale reborn
Nie cytujcie, to pozniej usune fotki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 19:53
Marta..a, Natallia05, e_mii, PLPaulina, pumka1990, Ania241188 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
U nas pamperki na noc sa premium protection 5 i starczaja, a w dzien mamy tez 5 albo pamperka baby dry albo hipp, na zmoane z wielo aio bo tych jeszcze za duzo nie mamy i tez juz teraz jak Mia duza, zaraz pojdzie i tak do przedszkola, to nie chce sie zatowarowywac w wielo, wiec jak goraco u nas to zakladam wielo na ike mi ich starczy, a tak to jednorazowe...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700