X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też lubi auta, daje zdjęcie naszej rodziny na auto i tak nas wozi po domu;)

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna powodzena ! My też 1 cykl starań :) podjarana jestem :D

my tez wczoraj nad morzem, tak swietnie bylo, odpoczelismy nacieszylismy sie soba, agata w 10 nie 7 niebie hahaa chciala przeplynac baltyk wzdłuż haha, nie no bosko bylo, drzemka na dworze to w tym czasie obiad zjedlismy na spokojnie, pierwszy dzien caly poza domem i zjadla super, wzielam nalesnika to zjadla go przed drzemka, owoce jadla loda, nie no naprawde zero problemow :) trasa powrota 2,5 h ... ale zero jęczenia, bawila sie caly czas

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia bambino mio a duże, sprawdź Little Birds diaper one są wysyłane za granicę! Tak dziewczyny polecam aio kokosi, te lbd co Natalii i magabi to takie 3 najpopularniejsze firmy w Polsce chyba. Ja mam aio kokosi i uwielbiam. Chociaż mój tak sika że z drzemka ma już problem ta pieluszka czasami :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, u nas byla faza na autka, dopiero jakos w czasie tej izolacji sie ta lala zainteresowala... dostala tez na zajaczka wozek dla lalek, ale woli lale przykrywac, karmic itp...
    Nawet czasem ja za raczki lapie i tanczy z nia w koleczku, wiec stwierdzilam jakis czas temu, ze chyba jej dzieci brak w tej izolacji🙈

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Natalia bambino mio a duże, sprawdź Little Birds diaper one są wysyłane za granicę! Tak dziewczyny polecam aio kokosi, te lbd co Natalii i magabi to takie 3 najpopularniejsze firmy w Polsce chyba. Ja mam aio kokosi i uwielbiam. Chociaż mój tak sika że z drzemka ma już problem ta pieluszka czasami :)
    Mówisz, że aio kokosi są "zgrabniejsze" ??

Bo faktycznie mi ta grubość trochę przeszkadza.

A z otulaczy to jakieś polecasz konkretnie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2020, 14:20

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Mówisz, że aio kokosi są "zgrabniejsze" ??

Bo faktycznie mi ta grubość trochę przeszkadza.

Są tylko potrz3buje 6-8pran do nagrania chłonności i na początku są bardzo puchate

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Są tylko potrz3buje 6-8pran do nagrania chłonności i na początku są bardzo puchate
    To robiąc zakupy dla drugiej dokupie. 👍

Ja nie zaczynam od wielo. Tych Nb nie kupuję. Chcę później. 😊 I jakie firmy otulaczy Ci się najbardziej podobają w użytkowaniu ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja mialam taki zamysl zeby wlasnie na upaly ubierac i tak troche juz pod nauke nocnika. Chcialabym jakas cienka pieluszke, moge nawet zmieniac co kazde siki ale wlasnie zeby nie bylo goraco. Jest takie cos czy poplynelam w fantazjach? 🤣 Myslalam majtki jej zakladac ale to wszystko mokre bedzie i spodnie i otoczenie, to tak srednio.

Jak ja wam tego morza zazdroszcze 😩 Nadal nie wiemy co z wakacjami, czy otworza granice i czy sens w ogole jechac.

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    To robiąc zakupy dla drugiej dokupie. 👍

Ja nie zaczynam od wielo. Tych Nb nie kupuję. Chcę później. 😊 I jakie firmy otulaczy Ci się najbardziej podobają w użytkowaniu ?

Ja z drugim ruszam od powrotu ze szpitala taka mam nadzieję, tego zaczęłam jak miał 4-5msc.
    Ja mam głównie wkłady kokosi z zielonym obszyciem 12,5cm, z 4-5innych na próbę ale jednak kokosi są najlepsze dla nas :)
    Do tego mam kieszonki na rzep magabi i pupus do żłobka,
    Aio kokosi,
    Otulaczy pul nie lubię, mam 1 magabi na rzep stara wersję.
    Otulacze wełniane mam jeden razdwatrzy, jeden kokosi os to moja ulubiona i ukochaną pieluszka :D
    Teraz zamówiłam ba lato zufizo optimum 2 sztuki.
    Na noce mam aktualnie fornowanki kokosi os w kroju aio, ta lbd, ale też od razdwatrzy ale jest już trochę za słaba dla nas. Na nie zakładam gatki pul kokosi xl, wcześniej spał q welnianych ale jakoś zaczęły przeczekać nagminnie.

Sproboj otulacz wełniany np ten zufizo, pupa ie nie grzeje, lanolinuje się 1x na 2-3msc. Tak wierzy ni chyba że dwójka to trzeba przebrać al3 na prawdę są super :)

PLPaulina lubi tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natallia05 wrote:
    Marta ja mialam taki zamysl zeby wlasnie na upaly ubierac i tak troche juz pod nauke nocnika. Chcialabym jakas cienka pieluszke, moge nawet zmieniac co kazde siki ale wlasnie zeby nie bylo goraco. Jest takie cos czy poplynelam w fantazjach? 🤣 Myslalam majtki jej zakladac ale to wszystko mokre bedzie i spodnie i otoczenie, to tak srednio.

Jak ja wam tego morza zazdroszcze 😩 Nadal nie wiemy co z wakacjami, czy otworza granice i czy sens w ogole jechac.

To wełniany tkaninowy+tetra nawet złożona w prostokąt jak wkład :D będzie jak majteczki a wełna chłodzi latem i wietrzy pupę ;)

Poszukajcie sobie na Facebooku puppi wełniane pieluszki tam jest piękny filmik jak to leży <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2020, 15:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta wolisz kieszonki niż otulacze ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    To wełniany tkaninowy+tetra nawet złożona w prostokąt jak wkład :D będzie jak majteczki a wełna chłodzi latem i wietrzy pupę ;)

Poszukajcie sobie na Facebooku puppi wełniane pieluszki tam jest piękny filmik jak to leży <3

Świetna ta reklama juz ją widzialam ☺️ No te to zupelnie inne wrazenie. A te welniane tez maja taka kieszonke na wklad czy to tak po prostu do srodka sie wklada? Jeszcze tez widzialam z tej marki puppi formowanki? Ja to nie czaje tych nazw 🤣 Ale te tez fajne, bambusowy welurek jakis tak wygladaja na wygodne.

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina z pulu wolę kieszonki bo dla mnie otulacze zawsze ma jakaś styczność z moczem i jest do prania, chyba że tyle się napakuje że wkład zostaje suchy, a z drugiej strony mam wrażenie że pul z wkładem to ten pul ma kontakt że skóra, a kieszonki sobie wcześniej szykuje i jak pampka zakładam, a z pupa ma kontakt welur albo bambus:)

Natalia w welnie nie masz kieszonki ani zakładki, wkład w welnie się nie przesuwa bo wełna nie jest śliska.
    Otulacze to sama warstwa zewnętrzna, nie chłonie tylko zapobiega przecieka.
    Kieszonka to otulacz z taka jakby kieszeń na do której wkłada się wkład albo tetre,
    Aio to pielucha sama w sobie ma zeszyty otulacz z wkładem. Długo schnie.
    Formowabka to wkład uformowany w kształt pieluchy więc musi być na nim coś co nie będzie przeciekac :)

PLPaulina lubi tę wiadomość

• pumka1990 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Koleżanka wymiotowała non stop, a ma dziewczynkę, przy drugiej wymiotowała też, ale mniej. Mdłości zależą od orhanizmu a nie od płcidziecka

Ja też tak uważam. Mam chłopca , a wymiotowałam.raz :)

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta czyli na lato taka pieluszka wełniana i do tego tetra? Zainteresowało mnie to właśnie w kwestii próby odpieluchowania latem.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy na odpieluchowanie ale na lato żeby nie grzać pupy w upalach tak :)

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natallia05 wrote:
    Śliczna Mia 😍 Widze ze tylko moja tu sie nie bawi lalkami a woli auta ☺️
    Olek dla odmiany lubi jeździć wózkiem z lalką 🤪

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 3 szt aio z kokosi i są bardzo zgrabne. Do żłobka dawałam kieszonki ale chińskie. Wolę zdecydowanie polskie pieluchy. Gumki miękkie (nie robią aż takich czerwonych śladów) i mniejsze. Kieszonki polskie mam od Anny Luna (są fajne ale niby OS a są mała a szkoda bo powoli się robią za małe). Ostatnio kupiłam 1 szt kieszonki od Wielusia i jest naprawdę super. Polecam. Piękny wzór w borówki :-) z takich polecanych firm jeśli chodzi o pul to jeszcze własnie kokosi, Wielusia, Lulli. Nie wiem jeszcze jakie bo jest tego dużo. Wełniane puppi (ale niestety są to pieluchy delikatne i łatwo je sfilcowac a szkoda), wooliuli (te są super, naprawdę zgrabne), Ekopi ma fajne (mam jedną i też jest zgrabna. W planie mam zamiar kupić od niej otulacz wełniany jak pants). Mam też dwa otulacze od mam które szyją w domu na sprzedaż. Też jestem zadowolona. Jedne otulacze kupiłam od jakiejś to sprzedałam bo dziwny kształt miały i nijak tego nie mogłam sensownie założyć. Na noc używam formowanek i na to gacie wełniane. Kupiłam 2 szt formowanek kiedyś tam od Lali szycie z miłością. Są super. Mialam też od Anny Luna ale nie dawały rady a jak dokładałam wkład to ledwo się ruszał i mi to nie pasowało. Wielki tyłek miał i z przodu też bułę ;-) od Lali są super. Nie wiem ile mają warstw ale mają też z przodu panel pul i wtedy mocz rozchodzi się po całej formowance szczególnie ważne dla nas bo Olek głównie śpi na brzuchu. Zamówiłam kolejne 3 szt. Czekam też na kolejny otulacz właśnie od lalli. Kupiłam też bo tak mi się podobały otulacz od Careaware czy jako tak. Na zamówienie mam uszyte longi czy spodnie wełniane. Jednorazówek też czasem używamy. Niestety mama nie chce się bawić w wielo więc jak jest u niej to ubiera w jednorazówki. I w nocy też bo czekam na te formowanki. Idzie się wkręcić bo miałam już nie kupować a tu ciągle coś fajnego się pojawia. Niestety jeden otulacz zniszczyłam a nie zdążyłam mu nawet założyć. :-( nie myślałam że puści cały kolor. Tego się nie spodziewałam. Więc z pięknego rudego Lisa bo taki był wzór i kolor mamy szarego lisa z plamami.

Marta..a lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na odpieluchowanie można kupić trenerki. Na ogół wyglądają jak majtki a mają wklad.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam jeszcze że jedną szt. Otulacza wełnianego mam od razdwatrzy.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
‹‹ 2426 2427 2428 2429 2430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ