Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa mam 4 dziewczyny i napewno wiecej nie bede probowac 🤣 Zwlaszcza ze mialam koszmarna ciaze a dzis poszlam spac o 5 nad ranem bo moje dziecko budzilo sie co 10 minut i wolalo lezec w lezaczku w salonie i sobie gadac do lampy anizeli spac 🤦♀️ Juz mialam zalamanie nerwowe w nocy i szukalam rodzicow adopcyjnych 😀 Dzis z odsiecza przyjechal moj brat i wyzabawial dziewczynki tak ze emilka wlasnie pada s mala marudzi jak zwykle. Chyba ma refluks, to sie jakos leczy?
-
natalia, takie wymagające dzięci często mają obniżone, albo podwyższone napięcie mieśniowe, nie kojarze teraz w którą stronę właśnie.. tak mi kolezanka coś mowila, moze warto udać się prywatnie do jakiegoś neurologa? fizjo ?
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Natalia wiem że mojej kuzynki dziecko musiało przejść na jakieś mleko inne to ha albo coś takiego.. Ale nie wiem czy miał refluks czy coś innego. Ale z tym napięciem może faktycznie coś jest na rzeczy że ona tak nie śpi prawie?
Nessssa nic mi o budowie nie mów. Mąż ma nakaz do grudnia się wyrobić żebyśmy mogli się przeprowadzić przed porodem i trochę się zestresowal że nie zdążymy. Ale mu powiedziałam że ma być po prostu łazienka, kuchnia, podlogi i ściany chociażby białe wszystko byleby było ;p teraz nam robią ocieplenie dachu i piętro ściany z karton gipsu. Jal to zrobia to bedziemy mie stan ala deweloperski tak zwany. Potem mam nadzieję już plytkarz wskoczy z płytkami w łazienkach, kotłowni i kuchni na podłodze, chociaż z kuchni nic nie mamy wybrane oprócz rozmieszczenia gniazdek ja nie wiem jak ja będę po sklepach jeździć wybierać farby i plytki w maseczce jeszcze6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyNo moja nie spała i miała wzmożone napięcie.
Ale czy to jest jakaś zależność ? Nigdy nie usłyszałam od nikogo takiej opinii..
Jedynie wiem o chustowaniu że przez to napięcie nie chciała.
Ale też bym nie popadała w paranoję i nie diagnozowała każdego dziecka jako chore bo
Nie śpi po 20h na dobę czy nie je całego opakowania parówek na raz. 😅
Warto obserwować, wiadomo. Ale już jakieś diagnozy z napięciem to po 3msc życia.
Natalia spróbuj może pomocy w zasypianiu dzięki terapii sensorycznej. 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2020, 14:39
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Ja ten czas od stanu deweloperskiego do wykonczenia wspominam najgorzej. Najdłuższy okres w moim życiu. 😓
Ja po mieszkaniu najlepiej, bo dostaliśmy klucz w połowie lipca, a na koniec września już się wprowadziliśmy i mieliśmy własnie kuchnię, łazienkę, w sypialni łóżko i szafę i telewizor na ścianie w salonie na sofkę już zabrakło, więc leżeliśmy na kocach i pościeli dodatkowej6cs: 08.2018 - synek
-
nie mówie o samym niespaniu,ale o tym że dziecko ryczy, jest nerwowe, nie spi- to to jest ponoć przy tych problemach z napięciem, ale nie wypowiadam się więcej i dokładniej bo nie wczytywałam się w temat, tak tylko rzucilam
mi sie marzy drugie dziecko wlasnie na nowym mieszkaniu gdzie bedzie ogrodek,i ten luksus ze dziecko zasnie na dworze i moge je wystawic na dwor my wprowadzamy sie do nowego z początkiem roku , wiec mamy nadzieje ze bede wtedy w ciazy
nick nieaktualnyPaulinaaa wrote:mi sie marzy drugie dziecko wlasnie na nowym mieszkaniu gdzie bedzie ogrodek,i ten luksus ze dziecko zasnie na dworze i moge je wystawic na dwor my wprowadzamy sie do nowego z początkiem roku , wiec mamy nadzieje ze bede wtedy w ciazy
-
PLPaulina wrote:Też tak marzyłam. 🤣🤣🤣 A córka to diabeł i spała tylko w ruszającym się wózku. 🤣🤣🤣🤣
Mój nie dość że wózek musiał się ruszać to jeszcze jak nie było drzew ani nic do oglądania to odrazu załączal syrene6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualnyTak tak ma niestety to wzmozone napiecie. Czesto tez wlasnie to siw laczy z budzeniem i niespaniem W piatek mamy pediatre to zobaczymy co powie na to. Mam nadzieje ze da jakies leczenie/ terapie. Gorzej ze zauwazylam ze ma jakies drgawki nog zwlaszcza prawej. I sinieje na czole przy lekkim wysilku, to nie wiem czy to takie przebarwienie czy cos z sercem jednak? Eh kilka problemow wyszlo 😢
Paulina a jak z ta terapia sensoryczna? Masz jakis link? Czy to masz na mysli ze fizjo taka metoda robi? -
nick nieaktualnyMarta..a wrote:Mój nie dość że wózek musiał się ruszać to jeszcze jak nie było drzew ani nic do oglądania to odrazu załączal syrene
Wypisz wymaluj moja mala😀 Tylko odkryla ze na rekach wiecej widac wiec w wozku nie chce lezec bo nudno 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2020, 20:31
-
Natalia oby sytuacja się u Was poprawiła 🙂
My dzisiak mieliśmy pierwszą wycieczkę rowerową i bardzo się cieszę, bo Filip zaakceptował fotelik i widać, że bardzo mu się podoba. Teraz stopniowo bedziemu robić coraz dłuższe trasy. Zdecydowaliśmy się na fotelik hamax smiley, na nasze potrzeby w zupełności wystarczy. Początkowo średnio małemu podobał się kask, ale później było już ok. -
A może jakieś masaże czy coś na wyciszenie? Mój odpływal na noc przy cycku na szczęście i nie potrzebował dużo noszenia którego przez ulewanie i jego wagę unikalam jak się dało, do teraz nie jest raczkowy, woli sam.
1ania1 taki? https://www.rowertour.com/p/18234/hamax-smiley-fotelik-dzieciecy-szaro-czarny?gclid=EAIaIQobChMIx-Tosbun6QIVlMqyCh0nJwB-EAQYASABEgJR-_D_BwE
Ja chciałam wozić dziecko do żłobka rowerem ale teraz rower odpada. Zaczęłam czuć cycki, może nie będą takie flaczki teraz oprócz tego mdłości na szczęście ustapily więc nie mam objawów. Może to znak że będzie dziewczynka tym razem ^^6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualny1ania1 wrote:Natalia oby sytuacja się u Was poprawiła 🙂
My dzisiak mieliśmy pierwszą wycieczkę rowerową i bardzo się cieszę, bo Filip zaakceptował fotelik i widać, że bardzo mu się podoba. Teraz stopniowo bedziemu robić coraz dłuższe trasy. Zdecydowaliśmy się na fotelik hamax smiley, na nasze potrzeby w zupełności wystarczy. Początkowo średnio małemu podobał się kask, ale później było już ok.
Parę razy byłam z nimi. Ale potem już niestety 😭
-
nick nieaktualnyNatallia05 wrote:Tak tak ma niestety to wzmozone napiecie. Czesto tez wlasnie to siw laczy z budzeniem i niespaniem W piatek mamy pediatre to zobaczymy co powie na to. Mam nadzieje ze da jakies leczenie/ terapie. Gorzej ze zauwazylam ze ma jakies drgawki nog zwlaszcza prawej. I sinieje na czole przy lekkim wysilku, to nie wiem czy to takie przebarwienie czy cos z sercem jednak? Eh kilka problemow wyszlo 😢
Paulina a jak z ta terapia sensoryczna? Masz jakis link? Czy to masz na mysli ze fizjo taka metoda robi?
Bo z medycznego punktu widzenia Hania problemów z jedzeniem nie miała.
A jednak większość pokarmów była bleee.
I ogólnie z wywiadu tak nam polecono.
Jeszcze na jakąś tam diagnozę była za mała. Ale byliśmy na zajęciach. Tam różne rzeczy pod okiem psychologa robiła. Takie zabawy jakby. Bujania w hamaku. Oswajanie z bodźcami.
Potem przestaliśmy chodzić bo Hania miała taki okres w życiu, że i spała, i była mniej nerwowa. Ogólnie było dobrze. -
PLPaulina wrote:No moja nie spała i miała wzmożone napięcie.
Ale czy to jest jakaś zależność ? Nigdy nie usłyszałam od nikogo takiej opinii..
Jedynie wiem o chustowaniu że przez to napięcie nie chciała.
Ale też bym nie popadała w paranoję i nie diagnozowała każdego dziecka jako chore bo
Nie śpi po 20h na dobę czy nie je całego opakowania parówek na raz. 😅
Warto obserwować, wiadomo. Ale już jakieś diagnozy z napięciem to po 3msc życia.
Natalia spróbuj może pomocy w zasypianiu dzięki terapii sensorycznej. 😊
-
Marta..a wrote:A może jakieś masaże czy coś na wyciszenie? Mój odpływal na noc przy cycku na szczęście i nie potrzebował dużo noszenia którego przez ulewanie i jego wagę unikalam jak się dało, do teraz nie jest raczkowy, woli sam.
1ania1 taki? https://www.rowertour.com/p/18234/hamax-smiley-fotelik-dzieciecy-szaro-czarny?gclid=EAIaIQobChMIx-Tosbun6QIVlMqyCh0nJwB-EAQYASABEgJR-_D_BwE
Ja chciałam wozić dziecko do żłobka rowerem ale teraz rower odpada. Zaczęłam czuć cycki, może nie będą takie flaczki teraz oprócz tego mdłości na szczęście ustapily więc nie mam objawów. Może to znak że będzie dziewczynka tym razem ^^
Tak ten model.Marta..a lubi tę wiadomość