Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Paulina, tak, dosuwamy bez problemu dzieki temu, ze nie ma nog szeroko rozstawionych, tylko cala konstrukcja jest na szerokosc siedziska, wszystko sie bez problemu miesci i to prY bocznym miejscu stolu
Mi sie tez ZOO w Ostravie podobalo... szkoda, ze przez nieodpowiedzialnych ludzi zabierajacych psy, a ich nie pilnujacych, jest teraz zakaz odwiedzi z psami
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
edytkaa93 wrote:Ania a jak Ostrava, fajnie? Cały czas planuje się wybrać bo mam blisko s jeszcze nie dotarliśmy;p
Nam się podobało, mnóstwo przeróżnych zwierząt. Filipowi najbardziej podobał się wybieg dla kóz, bo można było do nich wejść i pogłaskać i szympanse przy których tak głośno się śmiał,ze chyba w całym pawilonie było go słychać.
Nie zobaczyliśmy tylko z bliska żyraf, ze względu na adaptację nowej żyrafy ich pawilon był niedostępny dla ludzi, widzieliśmy je z daleka tylko
Trafiliśmy też na kąpiel słoni😉
Tyle lat nie byłam w zoo, że aż wstyd się przyznać. Jak masz blisko to polecam.
Jedyne co mi się tam nie podobało to za duża ilość placów zabaw, przypuszczam, że ze starszymi dziećmi byłoby tam ciężko. -
Hejka u nas noc u babci poszla super, spala od 21 do 7 czad, poszlam po nią po 10 rano bedziemy chcieli raz na miesiac ją dawać na 1 dzień
za 2 tyg mamy urodzinki chyba robie na dzialce wspolnie dla rodziny i znajomych wiec bedzie ponad 20 osob
nessa gratuluję !! i zazdroszcze ;p my teraz sie staramy o II, natomiast jesli dzis dostane odp z pracy ze dostalam nowa prace to ... wstrzymujemy starania na jakies 1,5 roku ((((( strasznie sie nakrecilam na dzidzie, bardzo chce, ale mam teraz dzialalnosc, a dostalam nagle propozycje umowy o prace na super warunkach, taka okazja sie w moim zawodzie rzadko zdarza, dzis bede miala wyniki 2 etapu rekrutacji i jak sie dostane to koniec ze staraniami (( ale teraz mam dzialalnosc, pracuje popoludniami ,a to praca 7-14.30 wiec dla rodziny lepiej ...
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
u nas bez zmian chodzimy spac ok 19 30-20.15 i wstajemy 6-7 , spi juz cale noce
ale jak bylismy na wakacjach to szla spac 21-23 , wstawala ok 7-8 i tez super, ale wracajac do domu na szczescie wrocila do swojego rytmu i jest super - my tak wolimy a na wakacjach to wiadomo siedziala z nami bo byly dzieci imprezki itp i pozniej ją usypialam po prostu ok 21, raz o 23 bo byla 60tka ciotki i byly naprawde grube balety i agata w 7niebie do 22 tanczyla na parkiecie ;p
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Dzięki za gratulacje, mam nadzieję że ciąża się utrzyma. Póki co wcześnie mnie złapała straszna senność. Zasypiam czytając bajki małej. Kawę mogę dopiero poźniej wypić bo o poranku zero apetytu.
Najśmieszniejsze, że właśnie sobie kupiłam kubeczek menstruacyjny żeby wypróbować😆
Dzień przed testowaniem na dach naszego bloku przyleciały dwa bociany. Moja matka stwierdziła, że może dzieciątko zwiastują hahaha.
Wizytę mam dopiero 16 września. Myślicie że to będzie ok, to będzie jakieś 8+0? Teraz zupełnie inaczej jestem nastawiona, nie chce mi się latać i kontrolować. Będzie co ma być. Mam tu malucha, który póki co jest najważniejszy dla mnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 10:53
-
W 8 tygodniu już będzie serduszko na pewno i wszystko będzie widać. Wcześniej mogłoby się okazać że jest za wcześnie. Ale możesz już zgłosić się po skierowania na badania krwi żeby mieć na wizytę
nesssssa lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Nessa gratulacje, trzymam kciuki ✊
My po chrzcinach Laury, Mała była tak grzeczna, albo się śmiała albo spala, ale niestety wszyscy chorzy łącznie z Malutka, załatwiła nas klimatyzacja. Szukałam dzisiaj na szybko pediatry, żeby ktoś ich obejrzał, głowie chodzi mi o Laure bo zaczyna kaslac a jesteśmy cały tydzień u rodziców. A weekend znowu imprezy bo sobota wesele a niedzielę kolejny chrzest. My urodziny Stasia planujemy zrobić w pierwszy weekend września bo wypadają w tą niedzielę no ale te chrzciny mamy. Zamówiłam mu od nas tory drewniane z pociągiem, miał plan mu to dać w niedzielę i zrobić jakiś tort żeby zdmuchnął świeczki no ale tatuś popsuł wszystko i odrazu mu to rozpakował 😩 ale prezent to strzał w 10, tak się cieszy, właśnie śpi z pociągiem 🙂pumka1990 lubi tę wiadomość
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Poszłam z małym na szczepienie na ospe ostatnie... Teraz zastanawiam się nad szczepieniem na grypę.
Lekarka beznadziejna.. Ale posłuchała go trochę, obejrzała.. 14,6kg i 91cm ma6cs: 08.2018 - synek
-
Marta, u naszych dzieci można już szczepionkę donosową zawsze to bez igły, tylko przy pierwszym szczepieniu na grypę trzeba 2 dawki.
Ja zapisałam Filipa do lekarza, na następny wtorek. Cały czas ma katar, od początku lipca... dostaje teraz syrop na alergię, ale to tak w ciemno przez teleporadę.
Odpieluchowanie odpuszczamy, Filip w ogóle nie daje znać że coś chce robić, ze 2 razy powiedział siku, czasami zaczyna się rozbierać, jak chodzi na golasa to siada na nocnik, robi swoje i idzie spuścić, jak ma coś na tyłku to robi tam gdzie siedzi. -
Chyba łatwiej mi go utrzymać do kłócia niż do dotykania nosa czy buzi ;p
Wczoraj i dzisiaj zero objawów.. zobaczymy za +/- 14 dni czy coś mu wyjdzie.
A ta grypa tak chodzi za mną.. czy przy koronawirusie może warto się dodatkowo zabezpieczyć ten jeden rok.. Nie wiem. Ja nigdy się nie szczepilam na grype. Mąż też nie.. opinie różne.
A ten syrop na alergie coś wam pomaga?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2020, 16:30
6cs: 08.2018 - synek
-
Nessa gratulacje, trzymam mocno kciuki ❤️
U nas chyba wznowimy starania, tomografia pokazała, że ma na wątrobie tylko naczyniaki, a nie jakiś poważny nowotwór.
Kamień spadł mi z serca, bo strasznie to wszystko przeżywałam... Mam nadzieję, że zobaczę dwie kreski na teście jeszcze w tym roku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 14:03
Marta..a, nesssssa, PLPaulina, pumka1990 lubią tę wiadomość