Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
To dobrze, że zniknęły, ja wczoraj z bólu nie mogłam chodzić... dzisiaj nie boli, ale nie wiem co przyniesie koniec dnia. Jeszcze mam spory problem z szefem i jedyne co mam chęć zrobić to pójść złośliwie na zwolnienie... A chciałam w tym tygodniu zakończyć kilka spraw
-
Wydaje mi się, że ja smarowałam te żylaki jakąś maścią, ale nazwy nie pamiętam.
Justa oswoiliście się już z myślą, że będą bliźniaki?😉 Myślisz już nad wyprawką? Niedawno pisałaś, że zobaczyłaś dwie kreski, a tu już 16 tydzień. Strasznie szybko ten czas mija.
Filip non stop chce jeździć do mojej siostry, bo ma tam kuzynkę i cały dzień się potrafią bawić. Siostra już po terminie więc pewnie na dniach urodzi to też nie będziemy tam tak często jeździć już i nie wiem co to będzie.
Pochwalę się też, że wczoraj pierwszy raz siku poszło do noncika, niestety dzisiaj już kiepsko. -
Już się oswoiliśmy z myślą, że będą bliźniaki mąż woła na mnie babiniec 🤣 Filip mówi że będą braciszki 😁 kupiliśmy ostatnio 2 foteliki, ale musimy Filipowi zmienić żeby wszyscy zmieścili się z tyłu, dzisiaj udało nam się znaleźć wózek, teraz musimy pojechać gdzieś i go obejrzeć, ale kupujemy używany.
Tak na prawdę to jakoś 17 tydzień, bo dziewczyny troszkę starsze1ania1, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
justa1509 wrote:Już się oswoiliśmy z myślą, że będą bliźniaki mąż woła na mnie babiniec 🤣 Filip mówi że będą braciszki 😁 kupiliśmy ostatnio 2 foteliki, ale musimy Filipowi zmienić żeby wszyscy zmieścili się z tyłu, dzisiaj udało nam się znaleźć wózek, teraz musimy pojechać gdzieś i go obejrzeć, ale kupujemy używany.
Tak na prawdę to jakoś 17 tydzień, bo dziewczyny troszkę starsze
Jaki wózek kupujecie? Oj zmieszczenie trzech fotelików w samochodzie to pewnie nie lada wyzwanie 😁
-
1ania1 wrote:Jaki wózek kupujecie? Oj zmieszczenie trzech fotelików w samochodzie to pewnie nie lada wyzwanie 😁
Mamy duży samochód, ale foteliki swoje zajmują
Edytka, jasne że nie ma co ryzykować, zdrowie najważniejsze. U mnie też bedzie cc, bo przy tej ciazy 90% przypadków to cc, bo dzieci mają wspólne łożysko i to powoduje mnóstwo komplikacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2020, 21:55
-
Jakoś dawno tu nic nie pisałam, ale czasu mało. Laura robi się coraz bardziej ruchliwa, jak leży na podłodze to chwila i pod szafka lub kanapa ja znajduje, bardzo się cieszy na widok Małego i to teraz jej główna zabawa, obserwuję go cały czas. Chyba wreszcie udało nam się odstawić smoczek u Stasia, zasnął już na 3 drzemke bez i wczoraj pierwsza noc i spał dużo spokojnej niż ze smoczkiem. U Laury za chwilę zaczynamy przygodę z rozszerzaniem diety, ale tym razem chciałabym spróbować blw tylko narazie nie wiem jak się za to zabrać.
Justa jakieś typy imion macie? Nie wiem czy coś pisałaś na ten temat czy przeoczyłam. Ale będziecie mieli fajna rodzinkę 😍 A nie oglądałaś wózków bliznaczych w tej konfiguracji góra dół gondola? My mamy tak ten rok po roku i dla mnie to super opcja bo wszędzie się zmieszczę a jednak te obok siebie to trochę dużo miejsca zajmuja
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Marcela, bedzie Bogusia i Marysia a wozki wlasnie góra doł nam nie pasują, bo chcemy widzieć dwójkę w gondolach, no i jednak te dluższe wózki ciężko podbić na krawężnikach. Inaczej jak wlasnie jest gondola i spacerówka, bo w spacerówce już nie musisz mieć dziecka ciagle na oku.
-
Justa ładne imiona . My jeszcze nie mamy jeszcze wybranego. W 15 tc lekarz zasugerował ze to najprawdopodobniej dziewczynka ale nie mam tego potwierdzone go. Narobił mi trochę nadziei ale staram się jeszcze nie nastawiać zabardzo. A 12.10 mam dopiero połówkowe usg wiec dopiero wtedy może się dowiem kto tam jest.
-
Justa to u mnie 18 tc a 1kg na plusie. Także szału nie ma. Brzuch tez mało widoczny dopiero po obiedzie widać ze w ciazy jestem dziecko jest odpowiednich rozmiarów wiec się nie martwię, ale przy chlopakach juz o tym czasie było widać brzuch wyraźnie. Chyba taka moja uroda. Jestem drobna niska osoba nawet 45kg obecnie nie ważę. Przy chlopakach nie mislam dużego brzucha a nie tacy mali się urodzili. Także nie wiem gdzie te dzieci się mieszczą
-
Justa, super imiona!
Waga sie nie ma co przejmowac, poki dzieci dobrze rosna ja do porodu szlam pol kilo lzejza niz waga sprzed ciazyMarta..a lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Justyna, to moze teraz pojdziesz z dwiema jak ja z Mia
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Wczoraj zostałam ciocią, malutka jest śliczna, zakochałam się❤️ i też chce takiego bobasa.
Niestety siostra była mocno po terminie i urodziła dopiero po oksy, ale strasznie się wymęczyła. Pierwszy poród miała dużo mniej bolesny i szybszy.
U nas kolejny miesiąc prób bezowocny. -
Ania, gratulacje!
Ja od wtorku mam malego kurczaczka na pokladzie... teraz tylko dlugie dni oczekiwania, czy zostanie, czy jednak nie...Marta..a lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700