Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
justa1509 wrote:nesssssa super! A byłaś wcześniej potwierdzić ciążę u lekarza, czy to była pierwsza nieplanowana wizyta? Ja też miałam plamienia na początku ciąży... co prawda to było na wczesnym bardzo etapie, no ale strasznie się bałam. Najważniejszy spokój i dużo odpoczywania
Pierwsza wizyta byla jak był tylko pęcherzyk bez zarodka. No a dzisiaj już to mini serduszko zobaczyłampumka1990 lubi tę wiadomość
-
ja w ciazy krwawilam do 14 tygodnia bez przyczyny zadnej ... i to czasem byly naprawde spore krwawienia ;/
teraz staramy sie juz 6 m i UJ ;/ takze powoli zaczyna mnie to stesowac i wkurzac
Moja NIunia gada baaardzo duzo, normalnie juz opowiada ;p zmysla ;p
nocnik natomiast jest co 2-3 tyg regres, teraz znowu bylo super a od 5 dni ze 2 wpadki dziennie i nie chce siadac, musze ją namawiac, dziwne te regresy, odpieluchwanie to serio najgorsza misja, zabrania smoczka butelki to pikuś przy tym ;/ u nas juz 2 mieesiace a caly czas musze przypominac i zdarzaja sie mega slabe dni a potem dobre i na zmiane
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Odpieluchowanie to chyba tak naprawdę wyzwanie i test dla cierpliwości rodziców starszego syna udało się odpieluchowac w ciągu gdzieś 2 mcy najgorzej było z robieniem kupy do nocnika. Młodszy natomiast ze 2-3 dni sucho. Czasami powie.czasami przypominam. Innym razem posikane spodnie jedne za drugimi. Co do kupy to robił na nocnik ale teraz jak chce kupę to krzyczy ze idzie spać i żeby pampersa mu założyć. Także jeszcze długa droga przed nami.
-
Z tym odpieluchowaniem to tak naprawdę zależy od dziecka. Moja szybko załapała, z kupą żadnych wpadek nie mamy, sama się rozbiera, siada i robi a potem się ubiera a ja znajduje w nocniku kupę i niewytarty tyłek. Z sikami też nie ma problemu, czasem jedynie się zapomni jak się zabawi. Ale to tak z dwie trzy wpadki na tydzień albo i mniej. W nocy dalej mamy pampersa bo nie mam zamiaru jej wysadzać a sika bardzo dużo w nocy.17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualnyHmm 8 tc to juz calkiem spory zarodek chyba ze 2 cm?
Ja odpuszczam narazie odpieluchowanie, u nas tez regres. Teraz ma adaptacje w przedszkolu wiec nie bede jej dorzucac kolejnego tematu. Narazie idzie super, chociaz dzisiaj juz pierwszy incydent byl. Nie chciala skonczyc zabawy i usiasc w kole i sie rozdarla😂 Ale pani mowi ze dala sie szybko uspokoic takze spoko, za to jak mnie zobaczyla to sie rozplakala. Musiala sie pozalic 😀 -
Trochę mnie nie było.. ale nadrobiłam
Ja mam 3 okres po stracie i jak go dostałam to poczułam ulgę. Więc chyba nie tak łatwo będzie z następną ciążą...
Mój synek powtarza pojedyncze słowa po swojemu, oko to koko, ogon to gogon, auto to nadaj ijo ijo, a dzie dzie to jeszcze rozumie łajza wszystko, a mówi w swoim języku. W żłobku mają logopedę i fizjo i obserwują dzieci jakieś badania przesiewowe robią więc pewnie zgłoszą mi jakby coś szło nie tak np. szpotawe kolanka mi zgłosili zimą i dawałam mu więcej wit D, a teraz już koślawi do środka czyli idzie fizjologicznie tak jak to u dzieci
Nocnika nie używa, pieluchy rulez nawet jak ma kupę to kłamie, że nie ma ja nie naciskam bo on już nie raz mnie zaskakiwał, że jak nadchodził jego czas to zaczynał coś robić, więc sam poczuje potrzebę i pójdzie gładko. Smoczek jest dla mnie nadal największym szokiem, jak go sam oddał tak nie wziął ponownie
Za to był 4 noce u babci bez nas i teraz ma mamozę do potęgi jakby odbijał sobie ten czas jak jechałam bez niego do domu to czułam jakbym zostawiała kawałek siebie normalnie.. ale świetnie sobie radzili, tylko ponoć są rzeczy które można robić tylko z mamą i tak np. nie chciał się babaci kąpać w wannie bo to tylko z mamą i nie chciał iść się z nią położyć do sypialni więc padał ze zmęczenia na łóżku w salonie im na szczęście mają duży narożnik i babcia tam z nim spała
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyMarta a co wyjazd służbowy mieliście z mężem ze synek musiał z babcią zostać?
U nas też określone czynności wykonuję mama i tata. I za nic w świecie nie chce Hania tego zmieniać. Bywa to kłopotliwe gdy któregoś z Nas nie ma. ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 08:46
-
Właśnie kąpie go tata zazwyczaj a nie ja
Nie mieliśmy wyjazdu, lepiej bo my mamy urlop obecnie i 4 dni byliśmy całą rodzinką w górach, potem mały miał wakacje u babci a ten tydzień latamy i załatwiamy ile się da a on jest w żłobku. A że biegamy po urzędach, sklepach budowlanych, zaliczamy dentystów, ogarniamy budowę itp. to lepiej że jest w żłobku niż jakbyśmy go mieli ciągnąć ze sobą wszędzie bo tylko by się męczył. Mamy maleńki plan w styczniu się wreszcie wprowadzić do domu
Także z tego wszystkiego udało nam się raz wyjść tylko do knajpy wieczorem i zrobić sobie taką mini randkę po prawie roku, a też chcę go nauczyć że życie istnieje też bez mamy bo w listopadzie będzie miał powtórkę.. żłobek mam zamknięty 12-13.11, a ani ja ani mąż nie dostaniemy wtedy urlopu więc musi pojechać do babci. A babcia jest świetna on tam ma lepiej niż w domu w ciągu 4 dni zabrała go codziennie na inny plac zabaw, na salę zabaw, pojechali nad jezioro i odwiedzili skansen ze zwierzątkami. Także żyć nie umierać
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyFaktycznie taka babcia to skarb.❤️
Mnie już czasami brakuję tego wyjścia z domu bez dzieci.😒
Ale ostatnio zostawiłam męża z dziewczynami i... Poszłam do fryzjera. 😍 Było boskooo,chociaż to tylko 1.5h. 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 11:24
Marta..a, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Moja ma ze trzy bobasy ale jakieś zwykłe, jedną ma co dostała po jakimś innym dziecku i wychodzą tej lali zęby;p raz jej palca ugryzła i był ryk:p mi się wydaje że zwykły bobas wystarczy dla takich dwulatek. Narazie wozi te dzidzię w wózku, jedzą z nami obiad, jedną ma cała plastikową to ta się z nią kąpie, no i do spania też musi być dzidzi. Raz w nocy się zerwała z łóżka i leciała po lalę bo jej się przypomniało że chce dzidzi:p
Natallia05, pumka1990 lubią tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualnyMy wlasnie tez jakiegos zwyklego dzidziusia z miekkim brzuszkiem mamy. Tak patrzylam na necie az mnie wcielo wczoraj, jakoe piekne te lale teraz robia i tak realnie wygladaja np takie firmy Llorens kojarzycie? Jeju sama bym sobie kupila😂
Emi narazie tylko z nia jezdzi po domu. Wczoraj mi mloda obudzila, poszlam do lazienki a ta do niej odkryla ja i zabrala jej smoczka i dala innego, wracam a ta siedzi nad nia i gada😂 o 21.30 😂 to sie poopiekowala hahah -
Edytka, a jaki jest powód CC?
Ja to nie wiem jak przetrwam do końca ciąży... W piątek złapało mnie zapalenie pęcherza, takie, że wyłam z bólu, jakoś przeszło, a prawdopodobnie zrobiły mi się żylaki na wargach sromowych... Jeśli się pojawiają to w 3 trymestrze, a tu początek drugiego i ciągle nie podobają mi się moje nogi, strasznie mocno żyły mi widać, więc obawiam się, że i tu pojawią się żylaki. -
Justa mi też pojawiły się w drugim trymestrze ciąży i wyglądało to po prostu źle, na szczęście po porodzie szybko zniknęły. 🙂
Ja mam znowu problem z piersiami, po prostu tak mnie bolą, że spać nie mogę na brzuchu, a jak mnie Filip przypadkowo gdzieś szturchnie to widzę gwiazdy. Byłam na usg, w miejscu gdzie był ropień mam malutkie torbiele, a reszta ok, przypuszczam, że to problemy hormonalne i muszę się wybrać do lekarza, bo nie jestem w stanie funkcjonować.