X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedograna wrote:
    gratulacje ;) a termin porodu na kiedy masz?

i witamy się w 15tc :)
    Według om 13.08, 15.02 mam wizytę u swojego lekarza i wtedy już zapytam jak to będzie bo Dzidzia większa :)

niedograna lubi tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna super, że wszystko ok! Ja leczę przeziębienie już drugi tydzień :( jakaś masakra, zawsze trzy dni i moje sposoby leczenia się sprawdzały, a teraz... Jeszcze młody mi ząbkuje i non stop marudzi, ani się wyspac bo przecież pierdyliard pobudek na cyca.... Dziś niby tylko 12 ale jednak weź śpij i się budź co chwilę, to żadne spanie, organizm nie zdąży się zregenerować

• justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    I co z tą szyjką wszystko dobrze?

A w ogóle to czujecie macice jak lezycie na plecach? Napiecie ucisk ze cos tam jest..?
    Dzis tylko usg, wizyte i badanie bede miala w poniedzialek. Takze sie wtedy dowiem. Lozysko na pewno bez cech odklejania. :-) i chyba ma scianie przedniej jesli dobrze uslyszlam

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Levandowa ja czuje jak leze na plecach juz gdzie jest macica :-)

7w3d 💔
  • agania Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie czuję macicy. W ogóle jakoś ostatnio dolegliwości mi ustąpiły, poza sennością wieczorną. Ale nie ma co panikować, na pewno jest wszystko dobrze. MUSI

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Gypsy Znajoma

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syska89 wrote:
    A czy wynik nifty lub harmony to tez statystyka 1:... czy konkretny wynik potwierdzający badz zaprzeczajacy ?

Pappa to statystyka taka,że na bazie wyników usg, wieku, stężeń we krwi matki białka i bhcg wylicza się prawdopodobieństwo, czyli z takimi wynikami szansa 1 na.., w tych badaniach z wolnego dna wyciąga się już dna dziecka i je konkretnie się bada - dostajesz konkretną odpowiedź wynik prawidłowy lub nieprawidłowy (i jakie nieprawidłowości znaleźli), jest tam też ocena ryzyka (czyli statystyka). One też są przesiewowe, ale zupełnie inaczej je się robi. Ale tak na 100% nikt nie napisze jest ok - zawsze jest ryzyko pomyłki, chociaż minimalne.. Nie wiem w sumie czy odpowiedziałam na Twoje pytanie :) spróbuję wrzucić jak wygląda mój wynik, może to będzie odpowiedź :)

yoK9p2.png
  • katka/85 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o kciuki.... za godz wizyta....

e_mii, PLPaulina, chabasse, niedograna, d'nusia, polkosia, pumka1990 lubią tę wiadomość

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• Gypsy Znajoma

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik NIFTY

skyel1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 09:56

nesssssa, Existenz, DobrejMysli, agania, Lavendova, PLPaulina, Dooti, chabasse, myszeczka89, niedograna, d'nusia, vanilia120, LondyńskieSerduszko, Marta..a, pumka1990, jej odbicie lubią tę wiadomość

yoK9p2.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wynik glukozy 94 to wskazanie do dalszej diagnostyki czy jeszcze się mieszczę w normie???

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Gypsy przypomnij czy robiłas pappe i dlaczego nifty . Mi dziś harmony robili. 2 tyg na wynik

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gypsy, piękny wynik! Gratuluje :)

Gypsy lubi tę wiadomość

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Dziewczyny, czy wynik glukozy 94 to wskazanie do dalszej diagnostyki czy jeszcze się mieszczę w normie???
    Wydaje mi się, że jest delikatnie za wysoko, ale to też zależy od normy laboratorium dla kobiet w ciąży. Ja bym jeszcze powtórzyła, czasami coś zje się wieczorem i rano jeszcze wyjdzie.

polkosia lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Wydaje mi się, że jest delikatnie za wysoko, ale to też zależy od normy laboratorium dla kobiet w ciąży. Ja bym jeszcze powtórzyła, czasami coś zje się wieczorem i rano jeszcze wyjdzie.

No właśnie, najgorzej że bez jedzenia wieczorem to normalnie mroczki przed oczami.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • syska89 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gypsy wrote:
    Pappa to statystyka taka,że na bazie wyników usg, wieku, stężeń we krwi matki białka i bhcg wylicza się prawdopodobieństwo, czyli z takimi wynikami szansa 1 na.., w tych badaniach z wolnego dna wyciąga się już dna dziecka i je konkretnie się bada - dostajesz konkretną odpowiedź wynik prawidłowy lub nieprawidłowy (i jakie nieprawidłowości znaleźli), jest tam też ocena ryzyka (czyli statystyka). One też są przesiewowe, ale zupełnie inaczej je się robi. Ale tak na 100% nikt nie napisze jest ok - zawsze jest ryzyko pomyłki, chociaż minimalne.. Nie wiem w sumie czy odpowiedziałam na Twoje pytanie :) spróbuję wrzucić jak wygląda mój wynik, może to będzie odpowiedź :)
    Bardzo dziękuję nie wiedzialam wlasnie jak wyglada już ostateczny wynik . Bardzo pomoglas .jestes kochana .

Gypsy lubi tę wiadomość

f2wlh3715msa0zig.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:

Norma to 90. Dalsza diagnostyka jak najbardziej. :D
    Ja musiałam przed stwierdzeniem cukrzycy mierzyć kilka tygodni w domu. + krzywą cukrowa. :)

nesssssa lubi tę wiadomość

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Norma to 90. Dalsza diagnostyka jak najbardziej. :D
    Ja musiałam przed stwierdzeniem cukrzycy mierzyć kilka tygodni w domu. + krzywą cukrowa. :)

Dzięki za odpowiedź. Trochę jestem zdziwiona, bo zawsze cukier na czczo u mnie oscylował wkoło 70.
    No ale to ciąża :D

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Gypsy Znajoma

Wysłany: 31 stycznia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Super Gypsy przypomnij czy robiłas pappe i dlaczego nifty . Mi dziś harmony robili. 2 tyg na wynik

Tak, robiłam pappe (poza ryzykiem chciałam wiedzieć czy z łożyskiem jest ok)i wyniki były dobre - niskie ryzyko statystyczne. To dla mnie mało trochę ( w dwie strony zresztą - ze złym wynikiem szansa na zdrowego dzidziusia jest bardzo duża) i wiem,że przy dobrych wynikach usg i krwi czasem może się schować zespół downa (chociaż naprawdę szansa jest maleńka) - głównie z tego powodu robiłam nifty. Potwierdzenie tym testem przy dobrych poprzednich wynikach jest dla mnie wystarczające. Ja z tych co wolą wiedzieć :)

Trzymam kciuki za super wyniki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 11:36

Existenz lubi tę wiadomość

yoK9p2.png
  • poliś Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Podzielam Twój ból. My jutro również chowamy dziadka mojego męża.. :(
    Zuuziia ja w ogóle mam mnówstwo znajomych, co jak oczekiwali na dziecko to była śmierć w rodzinie. Moje dwie siostry też, najstarsza jak była w ciąży to dziadek zmarł, póżniej druga jak była w ciąży to babcia zmarła... Tak jakby starsze pokolenie ustępowało miejsca młodemu pokoleniu...

Termin porodu 5 lipiec 2019 <3 Monisia <3
    07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
    14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
    2nn3yx8dulexgmnl.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezusie jaka jestem głodna... ciagle jem.. zaraz będę miała pusta lodówkę :(

Anuleczek lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • poliś Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LondyńskieSerduszko wrote:
    My po prenatalnych <3 wszystko Ok :) chociaż stres był przez całą wizytę no i obserwowanie mimiki lekarza czy aby zaraz nie powie czegoś złego.... 90% CHŁOPIEC <3 nie wiem dlaczego ale tak mocno nastawiłam się na dziewczynkę ze teraz nie czuje tego ze pod sercem jednak synuś hehe... trzeba się przestawić :D
    2v9973r.jpg
    oscw0i.jpg
    <3
    LondyńskieSerduszko piękne zdjęcia gratulacje!!!! podpowiedz jak dodać zdjęcia tutaj na forum?

Termin porodu 5 lipiec 2019 <3 Monisia <3
    07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
    14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
    2nn3yx8dulexgmnl.png
‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ