Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJustyna super, że wszystko ok! Ja leczę przeziębienie już drugi tydzień
jakaś masakra, zawsze trzy dni i moje sposoby leczenia się sprawdzały, a teraz... Jeszcze młody mi ząbkuje i non stop marudzi, ani się wyspac bo przecież pierdyliard pobudek na cyca.... Dziś niby tylko 12 ale jednak weź śpij i się budź co chwilę, to żadne spanie, organizm nie zdąży się zregenerować
-
Lavendova wrote:I co z tą szyjką wszystko dobrze?
A w ogóle to czujecie macice jak lezycie na plecach? Napiecie ucisk ze cos tam jest..?i chyba ma scianie przedniej jesli dobrze uslyszlam
7w3d 💔 -
syska89 wrote:A czy wynik nifty lub harmony to tez statystyka 1:... czy konkretny wynik potwierdzający badz zaprzeczajacy ?
Pappa to statystyka taka,że na bazie wyników usg, wieku, stężeń we krwi matki białka i bhcg wylicza się prawdopodobieństwo, czyli z takimi wynikami szansa 1 na.., w tych badaniach z wolnego dna wyciąga się już dna dziecka i je konkretnie się bada - dostajesz konkretną odpowiedź wynik prawidłowy lub nieprawidłowy (i jakie nieprawidłowości znaleźli), jest tam też ocena ryzyka (czyli statystyka). One też są przesiewowe, ale zupełnie inaczej je się robi. Ale tak na 100% nikt nie napisze jest ok - zawsze jest ryzyko pomyłki, chociaż minimalne.. Nie wiem w sumie czy odpowiedziałam na Twoje pytaniespróbuję wrzucić jak wygląda mój wynik, może to będzie odpowiedź
-
Wynik NIFTY
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 09:56
nesssssa, Existenz, DobrejMysli, agania, Lavendova, PLPaulina, Dooti, chabasse, myszeczka89, niedograna, d'nusia, vanilia120, LondyńskieSerduszko, Marta..a, pumka1990, jej odbicie lubią tę wiadomość
-
nesssssa wrote:Dziewczyny, czy wynik glukozy 94 to wskazanie do dalszej diagnostyki czy jeszcze się mieszczę w normie???
polkosia lubi tę wiadomość
-
justa1509 wrote:Wydaje mi się, że jest delikatnie za wysoko, ale to też zależy od normy laboratorium dla kobiet w ciąży. Ja bym jeszcze powtórzyła, czasami coś zje się wieczorem i rano jeszcze wyjdzie.
No właśnie, najgorzej że bez jedzenia wieczorem to normalnie mroczki przed oczami.
-
Gypsy wrote:Pappa to statystyka taka,że na bazie wyników usg, wieku, stężeń we krwi matki białka i bhcg wylicza się prawdopodobieństwo, czyli z takimi wynikami szansa 1 na.., w tych badaniach z wolnego dna wyciąga się już dna dziecka i je konkretnie się bada - dostajesz konkretną odpowiedź wynik prawidłowy lub nieprawidłowy (i jakie nieprawidłowości znaleźli), jest tam też ocena ryzyka (czyli statystyka). One też są przesiewowe, ale zupełnie inaczej je się robi. Ale tak na 100% nikt nie napisze jest ok - zawsze jest ryzyko pomyłki, chociaż minimalne.. Nie wiem w sumie czy odpowiedziałam na Twoje pytanie
spróbuję wrzucić jak wygląda mój wynik, może to będzie odpowiedź
Gypsy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynesssssa wrote:Dziewczyny, czy wynik glukozy 94 to wskazanie do dalszej diagnostyki czy jeszcze się mieszczę w normie???
Norma to 90. Dalsza diagnostyka jak najbardziej.
Ja musiałam przed stwierdzeniem cukrzycy mierzyć kilka tygodni w domu. + krzywą cukrowa.nesssssa lubi tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:Norma to 90. Dalsza diagnostyka jak najbardziej.
Ja musiałam przed stwierdzeniem cukrzycy mierzyć kilka tygodni w domu. + krzywą cukrowa.
Dzięki za odpowiedź. Trochę jestem zdziwiona, bo zawsze cukier na czczo u mnie oscylował wkoło 70.
No ale to ciąża
-
Existenz wrote:Super Gypsy przypomnij czy robiłas pappe i dlaczego nifty . Mi dziś harmony robili. 2 tyg na wynik
Tak, robiłam pappe (poza ryzykiem chciałam wiedzieć czy z łożyskiem jest ok)i wyniki były dobre - niskie ryzyko statystyczne. To dla mnie mało trochę ( w dwie strony zresztą - ze złym wynikiem szansa na zdrowego dzidziusia jest bardzo duża) i wiem,że przy dobrych wynikach usg i krwi czasem może się schować zespół downa (chociaż naprawdę szansa jest maleńka) - głównie z tego powodu robiłam nifty. Potwierdzenie tym testem przy dobrych poprzednich wynikach jest dla mnie wystarczające. Ja z tych co wolą wiedzieć
Trzymam kciuki za super wyniki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 11:36
Existenz lubi tę wiadomość
-
Zuuziia wrote:Podzielam Twój ból. My jutro również chowamy dziadka mojego męża..Termin porodu 5 lipiec 2019
Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
LondyńskieSerduszko wrote:My po prenatalnych
wszystko Ok
chociaż stres był przez całą wizytę no i obserwowanie mimiki lekarza czy aby zaraz nie powie czegoś złego.... 90% CHŁOPIEC
nie wiem dlaczego ale tak mocno nastawiłam się na dziewczynkę ze teraz nie czuje tego ze pod sercem jednak synuś hehe... trzeba się przestawić
Termin porodu 5 lipiec 2019Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu