WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Dziewczyny, co mozna stosować na ból zatok w ciąży?
    Widzę że nie tylko mnie coś dopadło. Z tego co czytałam to chyba tylko wodę morską i inhalacje. Ale po konsultacji z lekarzem może sinupret bo też o tym czytałam że ktoś go stosował.
    Ja dziś złapałam przez to gardło doła.Siedzialam i ryczalam zamartwiając się o maleństwo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 21:07

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    przeciwbólowo cośna bazie paracetamolu, a tak to woda morska, inhalacje. Jeśli silne zapalenie zatok to konieczna wizyta lekarska i wtedy pewnie leki konkretne przepisze juz. Nie sądzę, żeby można było stosować sinupret extrakt na zatoki w ciązy bez konsultacji z lekarzem, to dość silny lek, sama kilka razy stosowałam.

edit. są też te irygacje , nie robiłam osobiście, ale szwagierka tak. Poczytaj, to chyba powinno być można stosować w ciąży bo to w sumie tylko płukanka z soli. Ale dość nieprzyjemne, choć słyszałam dobre opinie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 21:14

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Widzę że nie tylko mnie coś dopadło. Z tego co czytałam to chyba tylko wodę morską i inhalacje. Ale po konsultacji z lekarzem może sinupret bo też o tym czytałam że ktoś go stosował.
    Ja dziś złapałam przez to gardło doła.Siedzialam i ryczalam zamartwiając się o maleństwo.
    spokojnie, od bólu gardła nic maluszkowi nie będzie. Musisz to szybko zaleczyć.
    Zastosuj się do poniższego a szybko minie:
    1. Nie pij nic zimnego ani gorącego.
    2. odstaw witaminy wszystkie oprócz wit C i kwasu foliowego na czas choroby - bakterie żywią się słodkimi witaminami.
    3. na noc koniecznie ciepłe (nie gorące) mleko z masłem i miodem
    4. 3 razy dziennie po 3 uciski tantum verde.
    5. Do każdej herbatki cytryna i sok malinowy lub miód.
    6. Do kanapek na kolacje ząbek czosnku.

Powinno być lepiej już po 1-2 dniach takiej kuracji. Możesz do tego tą płukane z wody utlenionej stosować, choć osobiście nigdy nie próbowałam, ale dużo tu dobrych opinii na ten temat. Ważne żeby nie dopuścić do żadnej anginy, więc działaj konkretnie. Zdrówka życze :*

myszeczka89, Zolza_ lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • syska89 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Oj ja sie naczytalam wczoraj... wszystkie fora na Google o nt , trisomiach pappach. Samo nt to nie wyrok nie musi być coś nie tak. Czytalam przypadki ze przy 6 nt amnio wychodzil zdrowy kariotyp. Przy podwyzszonym nt pappa nie wyjdzie zadowalajaco powie tylko która trisomia i trzeb dodac ze to nadal tyljo statystyka
    Po złej pappie tzn. Pon 300 kierują na amniopunkcje z czego 99 przypadków Ale dodam przy poprawnym usg wychodzi ok. A po niepewnym usg doc koło 90ciu .
    A czy nifty lub harmony potwierdza badz wyklucza tak samo jak amniopunkcja ?

f2wlh3715msa0zig.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syska89 wrote:
    A czy nifty lub harmony potwierdza badz wyklucza tak samo jak amniopunkcja ?
    znalezione w necie
    "Czy test NIFTY może zastąpić amniopunkcję?

Test NIFTY i amniopunkcja mają dokładność na podobnym poziomie (ok. 99%), chociaż należą do innych grup badań. Test NIFTY jest badaniem przesiewowym, czyli ocenia ryzyko wystąpienia nieprawidłowości, natomiast amniopunkcja jako badanie diagnostyczne, pozwala ją potwierdzić. Wiele kobiet w ciąży, które uzyskują zły wynik testu PAPP-A dostaje skierowanie od ginekologa na amniopunkcję i zastanawia się, czy nie można jej uniknąć. W takim przypadku najlepiej skonsultować się z lekarzem genetykiem, który jest specjalistą właśnie od nieprawidłowości genetycznych, wykrywanych przez badania o których mowa. Weźmie on pod uwagę więcej danych (m.in. przebieg ciąży, stan zdrowia pacjentki oraz jej rodziny). Dzięki temu najlepiej oceni, jakie badanie będzie odpowiednie dla danej pacjentki. Pamiętajmy, że w wielu przypadkach, gdy kobiety zostały skierowane na amnipunkcję, badanie nie potwierdza wady dziecka i dziecko rodzi się zdrowe. Warto więc porozmawiać wcześniej ze specjalistą i rozważyć wszystkie możliwe rozwiązania."

7w3d 💔
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:

Kup sobie irigasin i popłucz je trochę. U mnie pomogło, ale nie przesadzaj też z tym bo u mnie w końcu krew z nosa poszła.

A na gardło zwykła woda z solą (u mnie himalajska) i działa cuda. Gardło mnie przestało boleć na drugi dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 21:36

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedograna wrote:
    Witaj ;) na kiedy masz termin porodu?

28.08 :)

siuLa, DobrejMysli, PLPaulina, niedograna lubią tę wiadomość

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• agania Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie irigasin odpada.... nie daje rade tego zrobić, choć próbowałam. U mnie zatoki bolą od alergii, na pewno alergolog zapisze mi cos ewentualnie gdyby sie cos działo, na razie psiknelam tym, co jest dozwolone i leżę. Wzięłam witaminę C, moze nie bedzie tak zle.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po prenatalnych <3 wszystko Ok :) chociaż stres był przez całą wizytę no i obserwowanie mimiki lekarza czy aby zaraz nie powie czegoś złego.... 90% CHŁOPIEC <3 nie wiem dlaczego ale tak mocno nastawiłam się na dziewczynkę ze teraz nie czuje tego ze pod sercem jednak synuś hehe... trzeba się przestawić :D
    2v9973r.jpg
    oscw0i.jpg
    <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 21:55

Leticia, justyna14, d'nusia, siuLa, Dooti, katka/85, Kasiaja, agania, justa1509, polkosia, Lavendova, chabasse, Natina19, myszeczka89, DobrejMysli, Eilleen, PLPaulina, Gypsy, Marta..a, e_mii, pumka1990, kozalia, niedograna, Existenz, Anuleczek, Patti_MG, Carolline lubią tę wiadomość

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na zapalenie zatok to ja polecam rozgrzać sól gruboziarnista na patelni i wrzucić na ściereczkę i przykładać na zatoki+ wcierać w zatoki olejek olbas(tylko uważać na oczy i nie dotykać do ust) można na to założyć czapkę żeby rozgrzać mocniej + inhalacje z majerankiem i tymiankiem na przemian z inhalacjami z kroplami olejku Olbas. Ja w pierwszej ciąży tak wyleczyłam zapalenie zatok,to było na samym początku ciąży i miałam spokoj do samego końca! mimo, że przed ciążą co rusz wracało.

justyna14, Kasiaja, agania, kozalia, Anuleczek lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LondynskieSerduszko a juz sie martwilam, cudowne wiadomosci. Chcialabym jutro uslyszec podobne informacje.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Dziewczyny na zapalenie zatok to ja polecam rozgrzać sól gruboziarnista na patelni i wrzucić na ściereczkę i przykładać na zatoki+ wcierać w zatoki olejek olbas(tylko uważać na oczy i nie dotykać do ust) można na to założyć czapkę żeby rozgrzać mocniej + inhalacje z majerankiem i tymiankiem na przemian z inhalacjami z kroplami olejku Olbas. Ja w pierwszej ciąży tak wyleczyłam zapalenie zatok,to było na samym początku ciąży i miałam spokoj do samego końca! mimo, że przed ciążą co rusz wracało.
    Majeranek i tymianek sa w kroplach dostepne w aptece? Olejek olbas tez w aptece dostane? Na pewno sprobuje nastepnym razem

7w3d 💔
  • LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    LondynskieSerduszko a juz sie martwilam, cudowne wiadomosci. Chcialabym jutro uslyszec podobne informacje.
    Trzymam w takim razie kciuki i tez czekam na relacje :*

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tylko dodam w temacie miodu :) że wrzucony do wrzątku traci większość swoich właściwości i staje się niewiele lepszy niż zwykły cukier. Jak chce się rozpuszczać miód, to w wodzie do 40 stopni. A najlepiej prosto do buzi zapodać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 22:09

LondyńskieSerduszko, Kasiaja, Patti_MG lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kolejny chłopczyk. Gratuluję synusia :)

• agania Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:

Nie wiedziałam, ze mozna olbasem smarować :) wypróbuje! Dziękuje!

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja majeranek i tymianek wrzucałam na wrzątek w formie ziół zwykłych jak do zupy. Miód tak jak Leticia pisze musi być rozpuszczany w temp poniżej 40°. Najlepiej jest go ssać ;)

• Leticia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mnie dopadło? Wstręt do wody :/ normalnie pić nie mogę, bo mi od tego niedobrze... herbata tez coraz gorzej mi wchodzi. Soki lepiej, szczególnie wyciskany z pomarańczy. Jak mi nie przejdzie zaraz to kupię chyba sokowirówkę, bo zbankrutuję na tych kupnych soczkach ;) Btw. polecacie jakiś model sokowirówki? ;)
    A póki co wydzwoniłam babcię i poprosiłam o darowiznę...ze wszystkich kompotów, jakie jej w piwnicy zostały :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 22:23

Patti_MG lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wody nie przyjmuję :( Rozrabiaka soki tłoczone pół na pół z wodą, żeby cokolwiek pić. A i mi pasuje czarna porzeczka też rozrabiana. Przedwczoraj skończyłam duphaston i mdłości oraz wymioty się zmniejszyly. Oby tak dalej.. Jeszcze tylko 7 zastrzyków clexane i kończę. Sterydy też już odstawiłam na to porażenie. Od razu lepiej się myśli :/

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LondyńskieSerduszko wrote:
    My po prenatalnych <3 wszystko Ok :) chociaż stres był przez całą wizytę no i obserwowanie mimiki lekarza czy aby zaraz nie powie czegoś złego.... 90% CHŁOPIEC <3 nie wiem dlaczego ale tak mocno nastawiłam się na dziewczynkę ze teraz nie czuje tego ze pod sercem jednak synuś hehe... trzeba się przestawić :D
    2v9973r.jpg
    oscw0i.jpg
    <3
    Mnie to czeka 15 lutego :-) też będę w 12t1d. Myślałam czy nie za wcześnie.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ