Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
agania wrote:Dziewczyny, co mozna stosować na ból zatok w ciąży?
Ja dziś złapałam przez to gardło doła.Siedzialam i ryczalam zamartwiając się o maleństwo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 21:07
-
edit. są też te irygacje , nie robiłam osobiście, ale szwagierka tak. Poczytaj, to chyba powinno być można stosować w ciąży bo to w sumie tylko płukanka z soli. Ale dość nieprzyjemne, choć słyszałam dobre opinie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 21:14
7w3d 💔 -
Zolza_ wrote:Widzę że nie tylko mnie coś dopadło. Z tego co czytałam to chyba tylko wodę morską i inhalacje. Ale po konsultacji z lekarzem może sinupret bo też o tym czytałam że ktoś go stosował.
Ja dziś złapałam przez to gardło doła.Siedzialam i ryczalam zamartwiając się o maleństwo.
Zastosuj się do poniższego a szybko minie:
1. Nie pij nic zimnego ani gorącego.
2. odstaw witaminy wszystkie oprócz wit C i kwasu foliowego na czas choroby - bakterie żywią się słodkimi witaminami.
3. na noc koniecznie ciepłe (nie gorące) mleko z masłem i miodem
4. 3 razy dziennie po 3 uciski tantum verde.
5. Do każdej herbatki cytryna i sok malinowy lub miód.
6. Do kanapek na kolacje ząbek czosnku.
Powinno być lepiej już po 1-2 dniach takiej kuracji. Możesz do tego tą płukane z wody utlenionej stosować, choć osobiście nigdy nie próbowałam, ale dużo tu dobrych opinii na ten temat. Ważne żeby nie dopuścić do żadnej anginy, więc działaj konkretnie. Zdrówka życze :*myszeczka89, Zolza_ lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Existenz wrote:Oj ja sie naczytalam wczoraj... wszystkie fora na Google o nt , trisomiach pappach. Samo nt to nie wyrok nie musi być coś nie tak. Czytalam przypadki ze przy 6 nt amnio wychodzil zdrowy kariotyp. Przy podwyzszonym nt pappa nie wyjdzie zadowalajaco powie tylko która trisomia i trzeb dodac ze to nadal tyljo statystyka
Po złej pappie tzn. Pon 300 kierują na amniopunkcje z czego 99 przypadków Ale dodam przy poprawnym usg wychodzi ok. A po niepewnym usg doc koło 90ciu . -
syska89 wrote:A czy nifty lub harmony potwierdza badz wyklucza tak samo jak amniopunkcja ?
"Czy test NIFTY może zastąpić amniopunkcję?
Test NIFTY i amniopunkcja mają dokładność na podobnym poziomie (ok. 99%), chociaż należą do innych grup badań. Test NIFTY jest badaniem przesiewowym, czyli ocenia ryzyko wystąpienia nieprawidłowości, natomiast amniopunkcja jako badanie diagnostyczne, pozwala ją potwierdzić. Wiele kobiet w ciąży, które uzyskują zły wynik testu PAPP-A dostaje skierowanie od ginekologa na amniopunkcję i zastanawia się, czy nie można jej uniknąć. W takim przypadku najlepiej skonsultować się z lekarzem genetykiem, który jest specjalistą właśnie od nieprawidłowości genetycznych, wykrywanych przez badania o których mowa. Weźmie on pod uwagę więcej danych (m.in. przebieg ciąży, stan zdrowia pacjentki oraz jej rodziny). Dzięki temu najlepiej oceni, jakie badanie będzie odpowiednie dla danej pacjentki. Pamiętajmy, że w wielu przypadkach, gdy kobiety zostały skierowane na amnipunkcję, badanie nie potwierdza wady dziecka i dziecko rodzi się zdrowe. Warto więc porozmawiać wcześniej ze specjalistą i rozważyć wszystkie możliwe rozwiązania."7w3d 💔 -
Kup sobie irigasin i popłucz je trochę. U mnie pomogło, ale nie przesadzaj też z tym bo u mnie w końcu krew z nosa poszła.
A na gardło zwykła woda z solą (u mnie himalajska) i działa cuda. Gardło mnie przestało boleć na drugi dzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 21:36
-
niedograna wrote:Witaj
na kiedy masz termin porodu?
28.08siuLa, DobrejMysli, PLPaulina, niedograna lubią tę wiadomość
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
U mnie irigasin odpada.... nie daje rade tego zrobić, choć próbowałam. U mnie zatoki bolą od alergii, na pewno alergolog zapisze mi cos ewentualnie gdyby sie cos działo, na razie psiknelam tym, co jest dozwolone i leżę. Wzięłam witaminę C, moze nie bedzie tak zle.
-
My po prenatalnych
wszystko Ok
chociaż stres był przez całą wizytę no i obserwowanie mimiki lekarza czy aby zaraz nie powie czegoś złego.... 90% CHŁOPIEC
nie wiem dlaczego ale tak mocno nastawiłam się na dziewczynkę ze teraz nie czuje tego ze pod sercem jednak synuś hehe... trzeba się przestawić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 21:55
Leticia, justyna14, d'nusia, siuLa, Dooti, katka/85, Kasiaja, agania, justa1509, polkosia, Lavendova, chabasse, Natina19, myszeczka89, DobrejMysli, Eilleen, PLPaulina, Gypsy, Marta..a, e_mii, pumka1990, kozalia, niedograna, Existenz, Anuleczek, Patti_MG, Carolline lubią tę wiadomość
03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100 -
nick nieaktualnyDziewczyny na zapalenie zatok to ja polecam rozgrzać sól gruboziarnista na patelni i wrzucić na ściereczkę i przykładać na zatoki+ wcierać w zatoki olejek olbas(tylko uważać na oczy i nie dotykać do ust) można na to założyć czapkę żeby rozgrzać mocniej + inhalacje z majerankiem i tymiankiem na przemian z inhalacjami z kroplami olejku Olbas. Ja w pierwszej ciąży tak wyleczyłam zapalenie zatok,to było na samym początku ciąży i miałam spokoj do samego końca! mimo, że przed ciążą co rusz wracało.
justyna14, Kasiaja, agania, kozalia, Anuleczek lubią tę wiadomość
-
frezyjciada wrote:Dziewczyny na zapalenie zatok to ja polecam rozgrzać sól gruboziarnista na patelni i wrzucić na ściereczkę i przykładać na zatoki+ wcierać w zatoki olejek olbas(tylko uważać na oczy i nie dotykać do ust) można na to założyć czapkę żeby rozgrzać mocniej + inhalacje z majerankiem i tymiankiem na przemian z inhalacjami z kroplami olejku Olbas. Ja w pierwszej ciąży tak wyleczyłam zapalenie zatok,to było na samym początku ciąży i miałam spokoj do samego końca! mimo, że przed ciążą co rusz wracało.7w3d 💔
-
justyna14 wrote:LondynskieSerduszko a juz sie martwilam, cudowne wiadomosci. Chcialabym jutro uslyszec podobne informacje.
03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100 -
Tak tylko dodam w temacie miodu
że wrzucony do wrzątku traci większość swoich właściwości i staje się niewiele lepszy niż zwykły cukier. Jak chce się rozpuszczać miód, to w wodzie do 40 stopni. A najlepiej prosto do buzi zapodać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 22:09
LondyńskieSerduszko, Kasiaja, Patti_MG lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
frezyjciada wrote:Dziewczyny na zapalenie zatok to ja polecam rozgrzać sól gruboziarnista na patelni i wrzucić na ściereczkę i przykładać na zatoki+ wcierać w zatoki olejek olbas(tylko uważać na oczy i nie dotykać do ust) można na to założyć czapkę żeby rozgrzać mocniej + inhalacje z majerankiem i tymiankiem na przemian z inhalacjami z kroplami olejku Olbas. Ja w pierwszej ciąży tak wyleczyłam zapalenie zatok,to było na samym początku ciąży i miałam spokoj do samego końca! mimo, że przed ciążą co rusz wracało.
Nie wiedziałam, ze mozna olbasem smarowaćwypróbuje! Dziękuje!
-
nick nieaktualny
-
Wiecie co mnie dopadło? Wstręt do wody
normalnie pić nie mogę, bo mi od tego niedobrze... herbata tez coraz gorzej mi wchodzi. Soki lepiej, szczególnie wyciskany z pomarańczy. Jak mi nie przejdzie zaraz to kupię chyba sokowirówkę, bo zbankrutuję na tych kupnych soczkach
Btw. polecacie jakiś model sokowirówki?
A póki co wydzwoniłam babcię i poprosiłam o darowiznę...ze wszystkich kompotów, jakie jej w piwnicy zostałyWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 22:23
Patti_MG lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też wody nie przyjmuję
Rozrabiaka soki tłoczone pół na pół z wodą, żeby cokolwiek pić. A i mi pasuje czarna porzeczka też rozrabiana. Przedwczoraj skończyłam duphaston i mdłości oraz wymioty się zmniejszyly. Oby tak dalej.. Jeszcze tylko 7 zastrzyków clexane i kończę. Sterydy też już odstawiłam na to porażenie. Od razu lepiej się myśli
-
LondyńskieSerduszko wrote:My po prenatalnych
wszystko Ok
chociaż stres był przez całą wizytę no i obserwowanie mimiki lekarza czy aby zaraz nie powie czegoś złego.... 90% CHŁOPIEC
nie wiem dlaczego ale tak mocno nastawiłam się na dziewczynkę ze teraz nie czuje tego ze pod sercem jednak synuś hehe... trzeba się przestawić
też będę w 12t1d. Myślałam czy nie za wcześnie.