X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Dziewczyny, co mozna stosować na ból zatok w ciąży?
    Widzę że nie tylko mnie coś dopadło. Z tego co czytałam to chyba tylko wodę morską i inhalacje. Ale po konsultacji z lekarzem może sinupret bo też o tym czytałam że ktoś go stosował.
    Ja dziś złapałam przez to gardło doła.Siedzialam i ryczalam zamartwiając się o maleństwo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 21:07

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    przeciwbólowo cośna bazie paracetamolu, a tak to woda morska, inhalacje. Jeśli silne zapalenie zatok to konieczna wizyta lekarska i wtedy pewnie leki konkretne przepisze juz. Nie sądzę, żeby można było stosować sinupret extrakt na zatoki w ciązy bez konsultacji z lekarzem, to dość silny lek, sama kilka razy stosowałam.

edit. są też te irygacje , nie robiłam osobiście, ale szwagierka tak. Poczytaj, to chyba powinno być można stosować w ciąży bo to w sumie tylko płukanka z soli. Ale dość nieprzyjemne, choć słyszałam dobre opinie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 21:14

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Widzę że nie tylko mnie coś dopadło. Z tego co czytałam to chyba tylko wodę morską i inhalacje. Ale po konsultacji z lekarzem może sinupret bo też o tym czytałam że ktoś go stosował.
    Ja dziś złapałam przez to gardło doła.Siedzialam i ryczalam zamartwiając się o maleństwo.
    spokojnie, od bólu gardła nic maluszkowi nie będzie. Musisz to szybko zaleczyć.
    Zastosuj się do poniższego a szybko minie:
    1. Nie pij nic zimnego ani gorącego.
    2. odstaw witaminy wszystkie oprócz wit C i kwasu foliowego na czas choroby - bakterie żywią się słodkimi witaminami.
    3. na noc koniecznie ciepłe (nie gorące) mleko z masłem i miodem
    4. 3 razy dziennie po 3 uciski tantum verde.
    5. Do każdej herbatki cytryna i sok malinowy lub miód.
    6. Do kanapek na kolacje ząbek czosnku.

Powinno być lepiej już po 1-2 dniach takiej kuracji. Możesz do tego tą płukane z wody utlenionej stosować, choć osobiście nigdy nie próbowałam, ale dużo tu dobrych opinii na ten temat. Ważne żeby nie dopuścić do żadnej anginy, więc działaj konkretnie. Zdrówka życze :*

myszeczka89, Zolza_ lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • syska89 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Oj ja sie naczytalam wczoraj... wszystkie fora na Google o nt , trisomiach pappach. Samo nt to nie wyrok nie musi być coś nie tak. Czytalam przypadki ze przy 6 nt amnio wychodzil zdrowy kariotyp. Przy podwyzszonym nt pappa nie wyjdzie zadowalajaco powie tylko która trisomia i trzeb dodac ze to nadal tyljo statystyka
    Po złej pappie tzn. Pon 300 kierują na amniopunkcje z czego 99 przypadków Ale dodam przy poprawnym usg wychodzi ok. A po niepewnym usg doc koło 90ciu .
    A czy nifty lub harmony potwierdza badz wyklucza tak samo jak amniopunkcja ?

f2wlh3715msa0zig.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syska89 wrote:
    A czy nifty lub harmony potwierdza badz wyklucza tak samo jak amniopunkcja ?
    znalezione w necie
    "Czy test NIFTY może zastąpić amniopunkcję?

Test NIFTY i amniopunkcja mają dokładność na podobnym poziomie (ok. 99%), chociaż należą do innych grup badań. Test NIFTY jest badaniem przesiewowym, czyli ocenia ryzyko wystąpienia nieprawidłowości, natomiast amniopunkcja jako badanie diagnostyczne, pozwala ją potwierdzić. Wiele kobiet w ciąży, które uzyskują zły wynik testu PAPP-A dostaje skierowanie od ginekologa na amniopunkcję i zastanawia się, czy nie można jej uniknąć. W takim przypadku najlepiej skonsultować się z lekarzem genetykiem, który jest specjalistą właśnie od nieprawidłowości genetycznych, wykrywanych przez badania o których mowa. Weźmie on pod uwagę więcej danych (m.in. przebieg ciąży, stan zdrowia pacjentki oraz jej rodziny). Dzięki temu najlepiej oceni, jakie badanie będzie odpowiednie dla danej pacjentki. Pamiętajmy, że w wielu przypadkach, gdy kobiety zostały skierowane na amnipunkcję, badanie nie potwierdza wady dziecka i dziecko rodzi się zdrowe. Warto więc porozmawiać wcześniej ze specjalistą i rozważyć wszystkie możliwe rozwiązania."

7w3d 💔
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:

Kup sobie irigasin i popłucz je trochę. U mnie pomogło, ale nie przesadzaj też z tym bo u mnie w końcu krew z nosa poszła.

A na gardło zwykła woda z solą (u mnie himalajska) i działa cuda. Gardło mnie przestało boleć na drugi dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 21:36

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedograna wrote:
    Witaj ;) na kiedy masz termin porodu?

28.08 :)

siuLa, DobrejMysli, PLPaulina, niedograna lubią tę wiadomość

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• agania Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie irigasin odpada.... nie daje rade tego zrobić, choć próbowałam. U mnie zatoki bolą od alergii, na pewno alergolog zapisze mi cos ewentualnie gdyby sie cos działo, na razie psiknelam tym, co jest dozwolone i leżę. Wzięłam witaminę C, moze nie bedzie tak zle.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po prenatalnych <3 wszystko Ok :) chociaż stres był przez całą wizytę no i obserwowanie mimiki lekarza czy aby zaraz nie powie czegoś złego.... 90% CHŁOPIEC <3 nie wiem dlaczego ale tak mocno nastawiłam się na dziewczynkę ze teraz nie czuje tego ze pod sercem jednak synuś hehe... trzeba się przestawić :D
    2v9973r.jpg
    oscw0i.jpg
    <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 21:55

Leticia, justyna14, d'nusia, siuLa, Dooti, katka/85, Kasiaja, agania, justa1509, polkosia, Lavendova, chabasse, Natina19, myszeczka89, DobrejMysli, Eilleen, PLPaulina, Gypsy, Marta..a, e_mii, pumka1990, kozalia, niedograna, Existenz, Anuleczek, Patti_MG, Carolline lubią tę wiadomość

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na zapalenie zatok to ja polecam rozgrzać sól gruboziarnista na patelni i wrzucić na ściereczkę i przykładać na zatoki+ wcierać w zatoki olejek olbas(tylko uważać na oczy i nie dotykać do ust) można na to założyć czapkę żeby rozgrzać mocniej + inhalacje z majerankiem i tymiankiem na przemian z inhalacjami z kroplami olejku Olbas. Ja w pierwszej ciąży tak wyleczyłam zapalenie zatok,to było na samym początku ciąży i miałam spokoj do samego końca! mimo, że przed ciążą co rusz wracało.

justyna14, Kasiaja, agania, kozalia, Anuleczek lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LondynskieSerduszko a juz sie martwilam, cudowne wiadomosci. Chcialabym jutro uslyszec podobne informacje.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Dziewczyny na zapalenie zatok to ja polecam rozgrzać sól gruboziarnista na patelni i wrzucić na ściereczkę i przykładać na zatoki+ wcierać w zatoki olejek olbas(tylko uważać na oczy i nie dotykać do ust) można na to założyć czapkę żeby rozgrzać mocniej + inhalacje z majerankiem i tymiankiem na przemian z inhalacjami z kroplami olejku Olbas. Ja w pierwszej ciąży tak wyleczyłam zapalenie zatok,to było na samym początku ciąży i miałam spokoj do samego końca! mimo, że przed ciążą co rusz wracało.
    Majeranek i tymianek sa w kroplach dostepne w aptece? Olejek olbas tez w aptece dostane? Na pewno sprobuje nastepnym razem

7w3d 💔
  • LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    LondynskieSerduszko a juz sie martwilam, cudowne wiadomosci. Chcialabym jutro uslyszec podobne informacje.
    Trzymam w takim razie kciuki i tez czekam na relacje :*

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tylko dodam w temacie miodu :) że wrzucony do wrzątku traci większość swoich właściwości i staje się niewiele lepszy niż zwykły cukier. Jak chce się rozpuszczać miód, to w wodzie do 40 stopni. A najlepiej prosto do buzi zapodać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 22:09

LondyńskieSerduszko, Kasiaja, Patti_MG lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kolejny chłopczyk. Gratuluję synusia :)

• agania Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:

Nie wiedziałam, ze mozna olbasem smarować :) wypróbuje! Dziękuje!

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja majeranek i tymianek wrzucałam na wrzątek w formie ziół zwykłych jak do zupy. Miód tak jak Leticia pisze musi być rozpuszczany w temp poniżej 40°. Najlepiej jest go ssać ;)

• Leticia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mnie dopadło? Wstręt do wody :/ normalnie pić nie mogę, bo mi od tego niedobrze... herbata tez coraz gorzej mi wchodzi. Soki lepiej, szczególnie wyciskany z pomarańczy. Jak mi nie przejdzie zaraz to kupię chyba sokowirówkę, bo zbankrutuję na tych kupnych soczkach ;) Btw. polecacie jakiś model sokowirówki? ;)
    A póki co wydzwoniłam babcię i poprosiłam o darowiznę...ze wszystkich kompotów, jakie jej w piwnicy zostały :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 22:23

Patti_MG lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wody nie przyjmuję :( Rozrabiaka soki tłoczone pół na pół z wodą, żeby cokolwiek pić. A i mi pasuje czarna porzeczka też rozrabiana. Przedwczoraj skończyłam duphaston i mdłości oraz wymioty się zmniejszyly. Oby tak dalej.. Jeszcze tylko 7 zastrzyków clexane i kończę. Sterydy też już odstawiłam na to porażenie. Od razu lepiej się myśli :/

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LondyńskieSerduszko wrote:
    My po prenatalnych <3 wszystko Ok :) chociaż stres był przez całą wizytę no i obserwowanie mimiki lekarza czy aby zaraz nie powie czegoś złego.... 90% CHŁOPIEC <3 nie wiem dlaczego ale tak mocno nastawiłam się na dziewczynkę ze teraz nie czuje tego ze pod sercem jednak synuś hehe... trzeba się przestawić :D
    2v9973r.jpg
    oscw0i.jpg
    <3
    Mnie to czeka 15 lutego :-) też będę w 12t1d. Myślałam czy nie za wcześnie.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ