Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyzaneta28 wrote:Witam wszystkich na forum.Mam termin na 27 sierpnia mam córeczke 7 letnią wiec róznica bedzie duża.Ciąze od początku mam na podtrzymaniu biore 2 razy dziennie duphaston i teraz jeszcze złapało mnie zapalenie oskrzeli i biore antybiotyki.Dziewczyny jak tam macie jakieś zachcianki bo ja nie mam nic a nic nawet nie mecza mnie wymioty a pierwszą ciąze strasznie przesłam.
Witamy w naszym babińcu -
Kasiaja wrote:Justa ja mam tak samo plus jeszcze krew w polu widzenia. Zrobiłam sobie dzisiaj jeszcze CRP, Tobie bym też radziła zrobić przed wizytą u lekarza wtedy będzie mógł coś więcej stwierdzić
-
Jestem i ja, już po usg. CRL 74mm- 13t3d!, dzidzia nam wystrzeliła. NT 1,3, kość nosowa jest, wszystko ok. I raczej dziewczynka
d'nusia, Kasiaja, PLPaulina, DobrejMysli, Dooti, Existenz, Zuuziia, katka/85, justyna14, polkosia, pumka1990, siuLa, chabasse, jej odbicie, Gypsy, Eilleen, Marta..a, niedograna, Carolline lubią tę wiadomość
-
justa1509 wrote:Kasiaja, pozostałe parametry masz ok? Bo badanie ogólne mam idealne, a osad do dupy... A nie mam zaufania do tego laboratorium i myślę czy czegoś nie pochrzanili... W czwartek się dowiem coś może od rodzinnego. Do ginekologa idę dopiero po 13 lutego...
W ogólnym mam właśnie krew w polu widzenia oraz leukocyty. W osadzie też liczne bakterie (1759) do tego erytrocyty i leukocyty. Ja robiłam badania w szpitalu więc zakładam że raczej są wiarygodne. Masz też racje, że to zależy od laboratorium bo kilka dni wcześniej robiłam w przychodni i tam było wszystko OK, ale przeczucie mi podpowiadało, żeby zrobić gdzie indziejw tej ciąży mam jakiś dodatkowy zmysł
Teraz mnie olśniło skąd zachcianka na arbuzyżeby oczyścić układ moczowy muszę dużo siusiac, a arbuzy są mega moczopędne
[/url]
-
nick nieaktualnyJak ja Wam zazdroszczę, że jesteście już po prenatalnych... A ja jeszcze tyyyyyyyyle muszę czekać
dobrze, że w czwartek zobacze Bąbelka, bo przy moim samopoczuciu, rozbieganym i ząbkujacym roczniakiem to będzie miła odskocznia. Zresztą trochę się uspokoję, bo jednak dupek i luteina jakoś nie mam do tego zaufania, ale liczę, że wszystko jest ok i szybko to odstawie ze względu na dobro mojej wątroby
-
nick nieaktualny
-
syska89 wrote:Dziewczyny NT 3,5 ...jestem zalamana.mam zrobic pappa
Po złej pappie tzn. Pon 300 kierują na amniopunkcje z czego 99 przypadków Ale dodam przy poprawnym usg wychodzi ok. A po niepewnym usg doc koło 90ciu .
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Existenz wrote:Oj ja sie naczytalam wczoraj... wszystkie fora na Google o nt , trisomiach pappach. Samo nt to nie wyrok nie musi być coś nie tak. Czytalam przypadki ze przy 6 nt amnio wychodzil zdrowy kariotyp. Przy podwyzszonym nt pappa nie wyjdzie zadowalajaco powie tylko która trisomia i trzeb dodac ze to nadal tyljo statystyka
Po złej pappie tzn. Pon 300 kierują na amniopunkcje z czego 99 przypadków Ale dodam przy poprawnym usg wychodzi ok. A po niepewnym usg doc koło 90ciu .Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 20:35
7w3d 💔