Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDwa razy dziennie dupek to nie tak źle, ja biorę 4 plus 2tab luteiny pod język na noc.zaneta28 wrote:Witam wszystkich na forum.Mam termin na 27 sierpnia mam córeczke 7 letnią wiec róznica bedzie duża.Ciąze od początku mam na podtrzymaniu biore 2 razy dziennie duphaston i teraz jeszcze złapało mnie zapalenie oskrzeli i biore antybiotyki.Dziewczyny jak tam macie jakieś zachcianki bo ja nie mam nic a nic nawet nie mecza mnie wymioty a pierwszą ciąze strasznie przesłam.
Witamy w naszym babińcu
-
Kasiaja, pozostałe parametry masz ok? Bo badanie ogólne mam idealne, a osad do dupy... A nie mam zaufania do tego laboratorium i myślę czy czegoś nie pochrzanili... W czwartek się dowiem coś może od rodzinnego. Do ginekologa idę dopiero po 13 lutego...Kasiaja wrote:Justa ja mam tak samo plus jeszcze krew w polu widzenia. Zrobiłam sobie dzisiaj jeszcze CRP, Tobie bym też radziła zrobić przed wizytą u lekarza wtedy będzie mógł coś więcej stwierdzić

-
Jestem i ja, już po usg. CRL 74mm- 13t3d!, dzidzia nam wystrzeliła. NT 1,3, kość nosowa jest, wszystko ok. I raczej dziewczynka

d'nusia, Kasiaja, PLPaulina, DobrejMysli, Dooti, Existenz, Zuuziia, katka/85, justyna14, polkosia, pumka1990, siuLa, chabasse, jej odbicie, Gypsy, Eilleen, Marta..a, niedograna, Carolline lubią tę wiadomość
-
justa1509 wrote:Kasiaja, pozostałe parametry masz ok? Bo badanie ogólne mam idealne, a osad do dupy... A nie mam zaufania do tego laboratorium i myślę czy czegoś nie pochrzanili... W czwartek się dowiem coś może od rodzinnego. Do ginekologa idę dopiero po 13 lutego...
W ogólnym mam właśnie krew w polu widzenia oraz leukocyty. W osadzie też liczne bakterie (1759) do tego erytrocyty i leukocyty. Ja robiłam badania w szpitalu więc zakładam że raczej są wiarygodne. Masz też racje, że to zależy od laboratorium bo kilka dni wcześniej robiłam w przychodni i tam było wszystko OK, ale przeczucie mi podpowiadało, żeby zrobić gdzie indziej
w tej ciąży mam jakiś dodatkowy zmysł 
Teraz mnie olśniło skąd zachcianka na arbuzy
żeby oczyścić układ moczowy muszę dużo siusiac, a arbuzy są mega moczopędne
[/url]

-
nick nieaktualnyJak ja Wam zazdroszczę, że jesteście już po prenatalnych... A ja jeszcze tyyyyyyyyle muszę czekać
dobrze, że w czwartek zobacze Bąbelka, bo przy moim samopoczuciu, rozbieganym i ząbkujacym roczniakiem to będzie miła odskocznia. Zresztą trochę się uspokoję, bo jednak dupek i luteina jakoś nie mam do tego zaufania, ale liczę, że wszystko jest ok i szybko to odstawie ze względu na dobro mojej wątroby
-
nick nieaktualny
-
Oj ja sie naczytalam wczoraj... wszystkie fora na Google o nt , trisomiach pappach. Samo nt to nie wyrok nie musi być coś nie tak. Czytalam przypadki ze przy 6 nt amnio wychodzil zdrowy kariotyp. Przy podwyzszonym nt pappa nie wyjdzie zadowalajaco powie tylko która trisomia i trzeb dodac ze to nadal tyljo statystykasyska89 wrote:Dziewczyny NT 3,5 ...jestem zalamana.mam zrobic pappa
Po złej pappie tzn. Pon 300 kierują na amniopunkcje z czego 99 przypadków Ale dodam przy poprawnym usg wychodzi ok. A po niepewnym usg doc koło 90ciu .
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Tez czytalam ze jak usg ok nt wysoko to aminopunkcja i zazwyczaj jest ok. Choc osobiscie nie wiem czy podjelabym to ryzyko poronienia.Existenz wrote:Oj ja sie naczytalam wczoraj... wszystkie fora na Google o nt , trisomiach pappach. Samo nt to nie wyrok nie musi być coś nie tak. Czytalam przypadki ze przy 6 nt amnio wychodzil zdrowy kariotyp. Przy podwyzszonym nt pappa nie wyjdzie zadowalajaco powie tylko która trisomia i trzeb dodac ze to nadal tyljo statystyka
Po złej pappie tzn. Pon 300 kierują na amniopunkcje z czego 99 przypadków Ale dodam przy poprawnym usg wychodzi ok. A po niepewnym usg doc koło 90ciu .Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 20:35
7w3d 💔

to chyba przychodzi później 

trzymajcie kciuki :*