Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
polkosia wrote:U nas tak co ciążę było. Dziadek i prababcia zmarli, każde pod koniec mojej ciąży. Podobno starsi ustępują miejsca młodym. Takie pierdzielenie, ale coś w tym jest jak dla mnie. A teraz 2 tygodnie przed zajściem w ciążę zmarła babcia. Życie...
Też myślę, że coś w tym jest... -
Dziewczyny jak wyglada sprawa skracającej sie szyjki ? Można pierwsze objawy wyczuć jakoś fizycznie ?
Troszkę mnie martwi ta kwestia bo praktycznie pół dnia mam synka na rękach a i czasu na wypoczynek znacznie mniej niż w pierwszej ciazy .
Poprzednio lekarz sprawdził mi szyjkę aż jeden raz przez cała ciąże dlatego chciałabym wiedzieć czy jestem w stanie coś sama wyczuć .Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 15:31
-
Aradia, prawdopobnie nie. W obu ciążach miałam skracającą się i ledwo zdążyli mi założyć pessar. W pierwszej dopiero w 34 tc, a w drugiej już w 18 tc. Najlepiej poproś przy okazji USG o zbadanie. U nas na przykład na połówkowym USG z Matyldą mogło być za późno, ale sama poszłam na USG właśnie w 18 tc i poprosiłam o zbadanie (przez pochwę). Mój ginekolog na przykład mówił po badaniu na fotelu, że krótsza i nie jest najlepiej, ale dopiero po USG okazało się, że pessar potrzebny na już.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Lavendova, nie wiem
Ogólnie uwielbiam duże rodziny, ale problemy to się dopiero zaczną
Trójka nastolatków to już będzie wyzwanie. Także teraz może i super, jak maluchy, ale trzeba myśleć też o przyszłości
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 15:48
DobrejMysli lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
POLIŚ
ja dodaje fotki przez stronkę tynypic. wgrywam foto i kopiuje i wklejam tu link przy którym pisze ze nadaje się do użycia na forach
03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100 -
PLPaulina wrote:A drugi trymestr to już? Nie skończone 14?
Na belly już, w aplikacji babyapp też, w aplikacji preglife dopiero za tydzień. Miałam okres ostatni 1.11, więc nawet tak patrząc to jutro zaczyna się 4 miesiąc kalendarzowyjustyna14, PLPaulina lubią tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
LondyńskieSerduszko wrote:POLIŚ
ja dodaje fotki przez stronkę tynypic. wgrywam foto i kopiuje i wklejam tu link przy którym pisze ze nadaje się do użycia na forachTermin porodu 5 lipiec 2019Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
Existenz wrote:Ja przy szynce mam co badanie napisane 2/0/0 przez usg mierzy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 17:31
d'nusia, polkosia, LondyńskieSerduszko, Anuleczek lubią tę wiadomość
-
Ech, a ja właśnie dowiedziałam się, że mojej ciężarnej przyjaciółce zmarł teść.. A tydzień po tym jak dowiedziałam się o mojej ciąży, umarła moja babcia. Chyba coś w tym jest, że starsi robią miejsce kolejnym pokoleniom...
polkosia lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizytach, przeziębienie dostałam leki, ktore mogę brać. Do tego na wizycie u gina widziałam moje maleństwo które wywija w brzuszku. I jestem szczesliwa. Ale chyba muszę więcej jeść bo od ostatniej wizyty termin się wydłużył o 2 dni.
d'nusia, Existenz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja dzisiaj byłam na nifty. Mialam tez usg. I wg usg dzieciątko starsze jest o tydzien. Czyli zamiast 11+2 to wyszło 12+1. Tez nieźle wywijął i płci pan doktor się n ie podjął sprawdzac. Mowi, że równie dobrze mógłby rzucać moneta na tym etapie. Ale dla mnie najwazniejsze! Ze dzieciątko żyje i ma się chyba niezle. Bo ja wspominałam ostatnio miałam jakieś strszne złe przeczucia. A z ta starsza ciaza o tydzien to mam teraz spory problem, bo prenatalne usg i papa mam wyznaczone 13 lutego a to u mnie będzie 13+2. I nie wiem czy dzidzia nie będzie za duża na badania. Dzwonilam, żeby może wczesniej, ale gdzie tam.. na nfz nie ma terminów a prywatnie 600 zł omg. Jutro będę dzwoniła po innych miejscach ale też czuje ze na nfz będzie ciezko. Dzisiaj tak na szybko doktorem spróbował zmierzyć NT i ponoć jest ok, kość nosowa wg nie także jest, więc raczej powinno być ok. Ale teraz będę miała 2 tyg czekania na wyniki nifty. Nie powiem trochę się niecierpliwie.
DobrejMysli, Carolline, Gypsy lubią tę wiadomość
-
Chabasse, a po cholerę Ci Pappa, skoro Nifty zrobiłaś?
Daj spokój. Samo USG kosztuje 200 zł w Legionowie (świetna, nowa klinika z rewelacyjnym sprzętem) - jakby co
Ale raczej bym nie panikowała. Moja dziś miała 7 cm, a 13i1 wyszło. Dziecko powinno mieć chyba do 84 mm, także na pewno się zmieścisz
Carolline lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn