X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciagle wzdęcia ale nie nastawiam się na ruchy bo to dopiero 15 tydzień a z tego co mi wiadomo z łożyskiem na przedniej ścianie czuć je później , wiecie coś o tym ?:)
    Wasi mężowie / partnerzy tez są tacy kochani i mówią tego nie powinnaś jeść / pic a później przynoszą ze sklepu czekolady i żelki ?:P to mega mnie rozczula :)

ingelita, Anuleczek lubią tę wiadomość

angelika22
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi cenami to chyba tez jest tak, ze zależy kto robi to badanie. W sensie z jakim tytułem dr. Bo moja pani dr ginka, do której chodzę na zwykle wizyty to chyba jest dr. n. med. I bierze 150 za ust nawet prenatalne 150-200 zł. Z kolei tam, gdzie idę na prenatalne na NFZ ale pryw. klinika.. będzie mnie badal jakiś profesor. I tam kosztuje to 250 i więcej.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Zozza Debiutantka

Wysłany: 11 lutego 2018, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    czy któraś z Was robiła prenatalne prywatnie ? Jaki koszt ?
    W Krakowie USG 250 zł + PAPPA z raportem 161 zł :)

• Karolciak Debiutantka

Wysłany: 11 lutego 2018, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Lublinie prywatne USG prenatalne plus badanie krwi 410zł, a sama wizyta prywatna 100zł/130zł z USG.

p19udqk3xbet2otb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2018, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, z tą oliwka z Rossmana, to może można ją odebrać dopiero jak przyślą taką wiadomość. Ja ją dostałam dłuższy czas po tym, jak dołączyłam do Rosnę.
    A skąd wiecie o tych ciuchach ciążowych z lidla? Szukałam na ich stronie, ale nie znalazłam tak odległej datowo gazetki :(

• LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOZALIA wpisz w Google gazetka lidl 19.02.2018 :)

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Dziewczyny, a jesteście pewne, że te ruchy to nie gazy? Wydaje mi się niemożliwe, żeby 13-14 tygodniowy płód miał tyle siły, żeby tak się wypiąć przez wszystkie powłoki brzuszne, żeby ktoś z zewnątrz mógł go poczuć albo zobaczyć. Takie maleństwa maja jeszcze dużo miejsca w środku. Mi tez skóra unosi się jak bąki idą ;) I na pewno nie jest to dziecko, w pierwszej ciąży tak co prawda myślałam ;) ale to przez to, że jelita pod naporem rosnącej macicy zmieniają miejsce i stad to uczucie wydaje się nowe.
    Tak jestem pewna że to dziecko. Jelita burcza A nie wypychaja lub pukaja I fakt ma dużo miejsca bo jak się ruszsc to tętna nigdy Nie mogę znaleźć.
    Mój mąż też czuje jak się rusza. To widać i czuć.
    Po drugie to możliwe nawet często o tym piszą. Ja nie mam grama tłuszczu więc może to. Albo przez to że bardzo nisko mam dziecko. Z poprzednim dzieckiem też czułam wczesnie.
    A propo gazow i wzdec. Odkąd jem codziennie płatki z kauflanda otręby plus coś tam to nie mam z tym problemow. I zapewniam jak rękę położysz na brzuchu z pewnością odróżnisz jelita od dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 07:58

d'nusia, pumka1990 lubią tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jelita nie burczą, tylko wypychają i pukają :D Dokładnie tak jak dziecko w pierwszej ciąży, a wspomnienia mam na świeżo.. I jakbym dała macać mężowi, to na pewno by poczuł, bo ja też jestem niskotłuszczowa, startowałam z wagi 48.9 kg ;) Ale to na pewno nie dziecko, ono zresztą jest dużo niżej - macica zaczyna się w okolicy połowy drogi między pępkiem a spojeniem albo nawet jeszcze niżej. No ale wszystko w medycynie jest pewnie możliwe ;)

Ania241188, nesssssa lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika199 wrote:
    Wasi mężowie / partnerzy tez są tacy kochani i mówią tego nie powinnaś jeść / pic a później przynoszą ze sklepu czekolady i żelki ?:P to mega mnie rozczula :)

U mnie podobnie z troską, tyle tylko że zamiast czekolady i żelk, maz mnie sprawdza i każe jeść mięso bo pogorszyły mi się wyniki hemoglobiny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 08:49

3i492n0agf4rykt3.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam zainstalowaną aplikacje Blix. Tam są wszystkie gazetki ze sklepów. Można wybrać ulubione i przychodzą powiadomienia o nowych gazetkach ulubionych sklepów. Można również wyszukać konkretny produkt we wszystkich dostępnych gazetkach. Tam jest taka lupka i wpisujemy np. Pampersy i wyszuka promocje dostępne w gazetkach na pampersy

gosia.kak lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu macie link http://blix.pl/wp/

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe mnie mężuś kupił sokowirówke wolnoobrotowa i codziennie robi mi sok. Ogolnie bardzo mi pomaga i wyręcza w wielu czynnościach. Jednak nie głaszcze po brzuchu, nie rozmawia o ciazy sam z siebie, nie planuje itd. Może później się to zmieni.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też mi bardzo pomaga. Brzuszka też nigdy nie głaskał- w pierwszej ciąży też nie. Taki typ. Ale zawsze się wypytuje po wizycie co tam jak tam. No i był przy porodzie. A nie wyobrażam sobie żeby teraz rodzić sama. Teraz się pyta kiedy będzie wiadomo jaka płeć :) bo chciałby synka a mamy 1.5 roczną córeczkę. Mi obojętnie bo chciałam mieć córeczkę i mam a drugie to obojętnie,byle było do mnie podobne bo córka to wykapany tata i pod względem wyglądu i charakterku:p

Leticia lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Mój mąż też mi bardzo pomaga. Brzuszka też nigdy nie głaskał- w pierwszej ciąży też nie. Taki typ. Ale zawsze się wypytuje po wizycie co tam jak tam. No i był przy porodzie. A nie wyobrażam sobie żeby teraz rodzić sama. Teraz się pyta kiedy będzie wiadomo jaka płeć :) bo chciałby synka a mamy 1.5 roczną córeczkę. Mi obojętnie bo chciałam mieć córeczkę i mam a drugie to obojętnie,byle było do mnie podobne bo córka to wykapany tata i pod względem wyglądu i charakterku:p

Ania, jakbym czytała o sobie i swojej rodzince :)
    Teraz tylko liczę, że drugie charakter będzie miało po mnie, obojętne jaka płeć ;)

Ania241188 lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też się troszczy, robi mi koktajle od czasu do czasu. Martwi go najbardziej moja waga, która się nie zmienia. A tak to kupuje mi coś słodkiego i owoce :) czasem pogłaszcze, powie że nas kocha. I zły był jak nie powiedziałam mu odrazu o plamieniach, tylko czekałam kilka godzin. Z reakcja to zależy jaki typ faceta, jeden będzie troszczyć się, głaskał, a drugi będzie się bał :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczułam dzisiaj coś delikatnie... ale nie wiem czy to ruchy...

pumka1990 lubi tę wiadomość

• Leticia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ściągnęłam ze strychu ciuchy z pierwszej ciąży i wyglada na to, że czekają mnie zakupy :/ Spodnie to tylko na brzuchu mi się trzymają, na tyłku i nogach wiszą... mówiliście, że gdzie są te spodnie dla bezłydkowców? :P w HM?

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Mi jelita nie burczą, tylko wypychają i pukają :D Dokładnie tak jak dziecko w pierwszej ciąży, a wspomnienia mam na świeżo.. I jakbym dała macać mężowi, to na pewno by poczuł, bo ja też jestem niskotłuszczowa, startowałam z wagi 48.9 kg ;) Ale to na pewno nie dziecko, ono zresztą jest dużo niżej - macica zaczyna się w okolicy połowy drogi między pępkiem a spojeniem albo nawet jeszcze niżej. No ale wszystko w medycynie jest pewnie możliwe ;)
    macica jest 8 10 cm od pępka w dół. Jelita mam wyżej A dziecko zaraz za wzgorkiem.
    Z resztą jest różnica w jelitach A ruchach przy jelicie brzuch nie podskakuje. Ja to potrafie odroznic.
    Nie możesz pisać że "TO NA PEWNO NIE Dziecko " bo ja czuje te ruchy i sa one w moim brzuchu. detektor tętna,moją ręką na brzuchu długopis w podskoku na brzuchu oraz reka meza a takze moje wczesniejsze doswiadczenie mowia ze to dziecko. Dopusc do siebie mysl ze kazdy jest inny a na internecie jest mnostwo dziewczyn ktorym tez sie nie myli. Moja córka ma ponad 11 cm

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka z pracy też bardzo wcześnie czuła ruchy. :)
    Taki chudzielec z niej.

Każda ma inaczej. :) tez bym chciała juz poczuć ruchy.

• Leticia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja napisałam, że medycyna zna różne przypadki, a nie że to na pewno nie dziecko :)
    Mam objawy, które opisujesz i u mnie na pewno są to jelita, bo w przeciwnym razie oznaczałoby to, że jestem w 17-miesięcznej ciąży :D

polkosia, edwarda20, agania lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ