X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciagle wzdęcia ale nie nastawiam się na ruchy bo to dopiero 15 tydzień a z tego co mi wiadomo z łożyskiem na przedniej ścianie czuć je później , wiecie coś o tym ?:)
    Wasi mężowie / partnerzy tez są tacy kochani i mówią tego nie powinnaś jeść / pic a później przynoszą ze sklepu czekolady i żelki ?:P to mega mnie rozczula :)

ingelita, Anuleczek lubią tę wiadomość

angelika22
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi cenami to chyba tez jest tak, ze zależy kto robi to badanie. W sensie z jakim tytułem dr. Bo moja pani dr ginka, do której chodzę na zwykle wizyty to chyba jest dr. n. med. I bierze 150 za ust nawet prenatalne 150-200 zł. Z kolei tam, gdzie idę na prenatalne na NFZ ale pryw. klinika.. będzie mnie badal jakiś profesor. I tam kosztuje to 250 i więcej.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Zozza Debiutantka

Wysłany: 11 lutego 2018, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    czy któraś z Was robiła prenatalne prywatnie ? Jaki koszt ?
    W Krakowie USG 250 zł + PAPPA z raportem 161 zł :)

• Karolciak Debiutantka

Wysłany: 11 lutego 2018, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Lublinie prywatne USG prenatalne plus badanie krwi 410zł, a sama wizyta prywatna 100zł/130zł z USG.

p19udqk3xbet2otb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2018, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, z tą oliwka z Rossmana, to może można ją odebrać dopiero jak przyślą taką wiadomość. Ja ją dostałam dłuższy czas po tym, jak dołączyłam do Rosnę.
    A skąd wiecie o tych ciuchach ciążowych z lidla? Szukałam na ich stronie, ale nie znalazłam tak odległej datowo gazetki :(

• LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOZALIA wpisz w Google gazetka lidl 19.02.2018 :)

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Dziewczyny, a jesteście pewne, że te ruchy to nie gazy? Wydaje mi się niemożliwe, żeby 13-14 tygodniowy płód miał tyle siły, żeby tak się wypiąć przez wszystkie powłoki brzuszne, żeby ktoś z zewnątrz mógł go poczuć albo zobaczyć. Takie maleństwa maja jeszcze dużo miejsca w środku. Mi tez skóra unosi się jak bąki idą ;) I na pewno nie jest to dziecko, w pierwszej ciąży tak co prawda myślałam ;) ale to przez to, że jelita pod naporem rosnącej macicy zmieniają miejsce i stad to uczucie wydaje się nowe.
    Tak jestem pewna że to dziecko. Jelita burcza A nie wypychaja lub pukaja I fakt ma dużo miejsca bo jak się ruszsc to tętna nigdy Nie mogę znaleźć.
    Mój mąż też czuje jak się rusza. To widać i czuć.
    Po drugie to możliwe nawet często o tym piszą. Ja nie mam grama tłuszczu więc może to. Albo przez to że bardzo nisko mam dziecko. Z poprzednim dzieckiem też czułam wczesnie.
    A propo gazow i wzdec. Odkąd jem codziennie płatki z kauflanda otręby plus coś tam to nie mam z tym problemow. I zapewniam jak rękę położysz na brzuchu z pewnością odróżnisz jelita od dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 07:58

nick nieaktualny, pumka1990 lubią tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jelita nie burczą, tylko wypychają i pukają :D Dokładnie tak jak dziecko w pierwszej ciąży, a wspomnienia mam na świeżo.. I jakbym dała macać mężowi, to na pewno by poczuł, bo ja też jestem niskotłuszczowa, startowałam z wagi 48.9 kg ;) Ale to na pewno nie dziecko, ono zresztą jest dużo niżej - macica zaczyna się w okolicy połowy drogi między pępkiem a spojeniem albo nawet jeszcze niżej. No ale wszystko w medycynie jest pewnie możliwe ;)

Ania241188, nesssssa lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika199 wrote:
    Wasi mężowie / partnerzy tez są tacy kochani i mówią tego nie powinnaś jeść / pic a później przynoszą ze sklepu czekolady i żelki ?:P to mega mnie rozczula :)

U mnie podobnie z troską, tyle tylko że zamiast czekolady i żelk, maz mnie sprawdza i każe jeść mięso bo pogorszyły mi się wyniki hemoglobiny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 08:49

3i492n0agf4rykt3.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam zainstalowaną aplikacje Blix. Tam są wszystkie gazetki ze sklepów. Można wybrać ulubione i przychodzą powiadomienia o nowych gazetkach ulubionych sklepów. Można również wyszukać konkretny produkt we wszystkich dostępnych gazetkach. Tam jest taka lupka i wpisujemy np. Pampersy i wyszuka promocje dostępne w gazetkach na pampersy

gosia.kak lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu macie link http://blix.pl/wp/

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe mnie mężuś kupił sokowirówke wolnoobrotowa i codziennie robi mi sok. Ogolnie bardzo mi pomaga i wyręcza w wielu czynnościach. Jednak nie głaszcze po brzuchu, nie rozmawia o ciazy sam z siebie, nie planuje itd. Może później się to zmieni.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też mi bardzo pomaga. Brzuszka też nigdy nie głaskał- w pierwszej ciąży też nie. Taki typ. Ale zawsze się wypytuje po wizycie co tam jak tam. No i był przy porodzie. A nie wyobrażam sobie żeby teraz rodzić sama. Teraz się pyta kiedy będzie wiadomo jaka płeć :) bo chciałby synka a mamy 1.5 roczną córeczkę. Mi obojętnie bo chciałam mieć córeczkę i mam a drugie to obojętnie,byle było do mnie podobne bo córka to wykapany tata i pod względem wyglądu i charakterku:p

Leticia lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Mój mąż też mi bardzo pomaga. Brzuszka też nigdy nie głaskał- w pierwszej ciąży też nie. Taki typ. Ale zawsze się wypytuje po wizycie co tam jak tam. No i był przy porodzie. A nie wyobrażam sobie żeby teraz rodzić sama. Teraz się pyta kiedy będzie wiadomo jaka płeć :) bo chciałby synka a mamy 1.5 roczną córeczkę. Mi obojętnie bo chciałam mieć córeczkę i mam a drugie to obojętnie,byle było do mnie podobne bo córka to wykapany tata i pod względem wyglądu i charakterku:p

Ania, jakbym czytała o sobie i swojej rodzince :)
    Teraz tylko liczę, że drugie charakter będzie miało po mnie, obojętne jaka płeć ;)

Ania241188 lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też się troszczy, robi mi koktajle od czasu do czasu. Martwi go najbardziej moja waga, która się nie zmienia. A tak to kupuje mi coś słodkiego i owoce :) czasem pogłaszcze, powie że nas kocha. I zły był jak nie powiedziałam mu odrazu o plamieniach, tylko czekałam kilka godzin. Z reakcja to zależy jaki typ faceta, jeden będzie troszczyć się, głaskał, a drugi będzie się bał :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczułam dzisiaj coś delikatnie... ale nie wiem czy to ruchy...

pumka1990 lubi tę wiadomość

• Leticia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ściągnęłam ze strychu ciuchy z pierwszej ciąży i wyglada na to, że czekają mnie zakupy :/ Spodnie to tylko na brzuchu mi się trzymają, na tyłku i nogach wiszą... mówiliście, że gdzie są te spodnie dla bezłydkowców? :P w HM?

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Mi jelita nie burczą, tylko wypychają i pukają :D Dokładnie tak jak dziecko w pierwszej ciąży, a wspomnienia mam na świeżo.. I jakbym dała macać mężowi, to na pewno by poczuł, bo ja też jestem niskotłuszczowa, startowałam z wagi 48.9 kg ;) Ale to na pewno nie dziecko, ono zresztą jest dużo niżej - macica zaczyna się w okolicy połowy drogi między pępkiem a spojeniem albo nawet jeszcze niżej. No ale wszystko w medycynie jest pewnie możliwe ;)
    macica jest 8 10 cm od pępka w dół. Jelita mam wyżej A dziecko zaraz za wzgorkiem.
    Z resztą jest różnica w jelitach A ruchach przy jelicie brzuch nie podskakuje. Ja to potrafie odroznic.
    Nie możesz pisać że "TO NA PEWNO NIE Dziecko " bo ja czuje te ruchy i sa one w moim brzuchu. detektor tętna,moją ręką na brzuchu długopis w podskoku na brzuchu oraz reka meza a takze moje wczesniejsze doswiadczenie mowia ze to dziecko. Dopusc do siebie mysl ze kazdy jest inny a na internecie jest mnostwo dziewczyn ktorym tez sie nie myli. Moja córka ma ponad 11 cm

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka z pracy też bardzo wcześnie czuła ruchy. :)
    Taki chudzielec z niej.

Każda ma inaczej. :) tez bym chciała juz poczuć ruchy.

• Leticia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja napisałam, że medycyna zna różne przypadki, a nie że to na pewno nie dziecko :)
    Mam objawy, które opisujesz i u mnie na pewno są to jelita, bo w przeciwnym razie oznaczałoby to, że jestem w 17-miesięcznej ciąży :D

polkosia, edwarda20, agania lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ