Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam ciagle wzdęcia ale nie nastawiam się na ruchy bo to dopiero 15 tydzień a z tego co mi wiadomo z łożyskiem na przedniej ścianie czuć je później , wiecie coś o tym ?
Wasi mężowie / partnerzy tez są tacy kochani i mówią tego nie powinnaś jeść / pic a później przynoszą ze sklepu czekolady i żelki ?to mega mnie rozczula
ingelita, Anuleczek lubią tę wiadomość
angelika22 -
Z tymi cenami to chyba tez jest tak, ze zależy kto robi to badanie. W sensie z jakim tytułem dr. Bo moja pani dr ginka, do której chodzę na zwykle wizyty to chyba jest dr. n. med. I bierze 150 za ust nawet prenatalne 150-200 zł. Z kolei tam, gdzie idę na prenatalne na NFZ ale pryw. klinika.. będzie mnie badal jakiś profesor. I tam kosztuje to 250 i więcej.
-
nick nieaktualnyHmm, z tą oliwka z Rossmana, to może można ją odebrać dopiero jak przyślą taką wiadomość. Ja ją dostałam dłuższy czas po tym, jak dołączyłam do Rosnę.
A skąd wiecie o tych ciuchach ciążowych z lidla? Szukałam na ich stronie, ale nie znalazłam tak odległej datowo gazetki -
Leticia wrote:Dziewczyny, a jesteście pewne, że te ruchy to nie gazy? Wydaje mi się niemożliwe, żeby 13-14 tygodniowy płód miał tyle siły, żeby tak się wypiąć przez wszystkie powłoki brzuszne, żeby ktoś z zewnątrz mógł go poczuć albo zobaczyć. Takie maleństwa maja jeszcze dużo miejsca w środku. Mi tez skóra unosi się jak bąki idą
I na pewno nie jest to dziecko, w pierwszej ciąży tak co prawda myślałam
ale to przez to, że jelita pod naporem rosnącej macicy zmieniają miejsce i stad to uczucie wydaje się nowe.
Mój mąż też czuje jak się rusza. To widać i czuć.
Po drugie to możliwe nawet często o tym piszą. Ja nie mam grama tłuszczu więc może to. Albo przez to że bardzo nisko mam dziecko. Z poprzednim dzieckiem też czułam wczesnie.
A propo gazow i wzdec. Odkąd jem codziennie płatki z kauflanda otręby plus coś tam to nie mam z tym problemow. I zapewniam jak rękę położysz na brzuchu z pewnością odróżnisz jelita od dzieckaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 07:58
d'nusia, pumka1990 lubią tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Mi jelita nie burczą, tylko wypychają i pukają
Dokładnie tak jak dziecko w pierwszej ciąży, a wspomnienia mam na świeżo.. I jakbym dała macać mężowi, to na pewno by poczuł, bo ja też jestem niskotłuszczowa, startowałam z wagi 48.9 kg
Ale to na pewno nie dziecko, ono zresztą jest dużo niżej - macica zaczyna się w okolicy połowy drogi między pępkiem a spojeniem albo nawet jeszcze niżej. No ale wszystko w medycynie jest pewnie możliwe
Ania241188, nesssssa lubią tę wiadomość
-
angelika199 wrote:Wasi mężowie / partnerzy tez są tacy kochani i mówią tego nie powinnaś jeść / pic a później przynoszą ze sklepu czekolady i żelki ?
to mega mnie rozczula
U mnie podobnie z troską, tyle tylko że zamiast czekolady i żelk, maz mnie sprawdza i każe jeść mięso bo pogorszyły mi się wyniki hemoglobiny...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 08:49
-
Dziewczyny ja mam zainstalowaną aplikacje Blix. Tam są wszystkie gazetki ze sklepów. Można wybrać ulubione i przychodzą powiadomienia o nowych gazetkach ulubionych sklepów. Można również wyszukać konkretny produkt we wszystkich dostępnych gazetkach. Tam jest taka lupka i wpisujemy np. Pampersy i wyszuka promocje dostępne w gazetkach na pampersy
gosia.kak lubi tę wiadomość
-
Mój mąż też mi bardzo pomaga. Brzuszka też nigdy nie głaskał- w pierwszej ciąży też nie. Taki typ. Ale zawsze się wypytuje po wizycie co tam jak tam. No i był przy porodzie. A nie wyobrażam sobie żeby teraz rodzić sama. Teraz się pyta kiedy będzie wiadomo jaka płeć
bo chciałby synka a mamy 1.5 roczną córeczkę. Mi obojętnie bo chciałam mieć córeczkę i mam a drugie to obojętnie,byle było do mnie podobne bo córka to wykapany tata i pod względem wyglądu i charakterku:p
Leticia lubi tę wiadomość
-
Ania241188 wrote:Mój mąż też mi bardzo pomaga. Brzuszka też nigdy nie głaskał- w pierwszej ciąży też nie. Taki typ. Ale zawsze się wypytuje po wizycie co tam jak tam. No i był przy porodzie. A nie wyobrażam sobie żeby teraz rodzić sama. Teraz się pyta kiedy będzie wiadomo jaka płeć
bo chciałby synka a mamy 1.5 roczną córeczkę. Mi obojętnie bo chciałam mieć córeczkę i mam a drugie to obojętnie,byle było do mnie podobne bo córka to wykapany tata i pod względem wyglądu i charakterku:p
Ania, jakbym czytała o sobie i swojej rodzince
Teraz tylko liczę, że drugie charakter będzie miało po mnie, obojętne jaka płećAnia241188 lubi tę wiadomość
-
U mnie też się troszczy, robi mi koktajle od czasu do czasu. Martwi go najbardziej moja waga, która się nie zmienia. A tak to kupuje mi coś słodkiego i owoce
czasem pogłaszcze, powie że nas kocha. I zły był jak nie powiedziałam mu odrazu o plamieniach, tylko czekałam kilka godzin. Z reakcja to zależy jaki typ faceta, jeden będzie troszczyć się, głaskał, a drugi będzie się bał
-
Leticia wrote:Mi jelita nie burczą, tylko wypychają i pukają
Dokładnie tak jak dziecko w pierwszej ciąży, a wspomnienia mam na świeżo.. I jakbym dała macać mężowi, to na pewno by poczuł, bo ja też jestem niskotłuszczowa, startowałam z wagi 48.9 kg
Ale to na pewno nie dziecko, ono zresztą jest dużo niżej - macica zaczyna się w okolicy połowy drogi między pępkiem a spojeniem albo nawet jeszcze niżej. No ale wszystko w medycynie jest pewnie możliwe
Z resztą jest różnica w jelitach A ruchach przy jelicie brzuch nie podskakuje. Ja to potrafie odroznic.
Nie możesz pisać że "TO NA PEWNO NIE Dziecko " bo ja czuje te ruchy i sa one w moim brzuchu. detektor tętna,moją ręką na brzuchu długopis w podskoku na brzuchu oraz reka meza a takze moje wczesniejsze doswiadczenie mowia ze to dziecko. Dopusc do siebie mysl ze kazdy jest inny a na internecie jest mnostwo dziewczyn ktorym tez sie nie myli. Moja córka ma ponad 11 cm
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
nick nieaktualny
-
Ja napisałam, że medycyna zna różne przypadki, a nie że to na pewno nie dziecko
Mam objawy, które opisujesz i u mnie na pewno są to jelita, bo w przeciwnym razie oznaczałoby to, że jestem w 17-miesięcznej ciążypolkosia, edwarda20, agania lubią tę wiadomość