Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja za wizytę z usg prenatalnym 200 plus 157 test podwójńy pappa.Zastanawiam się skąd u Was takie ceny pappy?Ja robiłam bruss ale w diagńostyce kosztowało raptem 3 zł więcej...a te labolatoria są w całej Polsce...
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
nick nieaktualny
-
lu.iza wrote:Ja usg prenatalne miałam w damach standardowej wizyty u swojego ginekologa prowadzącego, w Poznaniu
nic nie musiałam dopłacać a chodzę prywatnie
W poprzedniej ciazy takze robilam u lekarza prowadzacego prenatalne, tym razem zmienilam lekarza to odeslal mnie do MWU DOBREUSG CENTRUM DIAGNOSTYKI ULTRASONOGRAFICZNEJ bo stwierdzil ze sa tam osoby bardziej kompetentne niz on sam, a jest naprawde dobrym lekarzem. Zobaczymy czy faktycznie bedzie duza roznica w badaniukoszt pierwszego badania 250-300zl, pozostale 2: 200-250zl.
Takze chodze prywatnie.
p.s. mimo prywatnych wizyt z pierwszym dzieckiem, doplacalam za prenatalne. Standardowa wizyta kosztowala 70zl a z prenatalnymi 150zl -
Dziewczyny, a jesteście pewne, że te ruchy to nie gazy? Wydaje mi się niemożliwe, żeby 13-14 tygodniowy płód miał tyle siły, żeby tak się wypiąć przez wszystkie powłoki brzuszne, żeby ktoś z zewnątrz mógł go poczuć albo zobaczyć. Takie maleństwa maja jeszcze dużo miejsca w środku. Mi tez skóra unosi się jak bąki idą
I na pewno nie jest to dziecko, w pierwszej ciąży tak co prawda myślałam
ale to przez to, że jelita pod naporem rosnącej macicy zmieniają miejsce i stad to uczucie wydaje się nowe.
Ania241188, Anuleczek, Iva79, nesssssa, DobrejMysli, justyna14, edwarda20, PLPaulina, ingelita, edytkaa93, agania, polkosia, vanilia120 lubią tę wiadomość
-
Ja w pierwszej ciąży ruchy czułam jako takie delikatne głaskanie w brzuchu,jakby motyl w brzuchu był. Nie pamiętam w którym tygodniu były widoczne ruchy na brzuszku jak leżałam ale było to zdecydowanie później. Jeszcze ruchów żadnych nie czuje. Myślę,że będzie to najprędzej tak za 3-4 tygodnie
Leticia, polkosia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hehe, to mi po pierwszej ciąży tak się na stałe przesunęły jelita, że jestem jakby w permanentnej ciąży. Jak idą gazy, to mogę je ręką chwycić albo zablokować i cofnąć
Uczucie jest jak w 25-30 tygodniowej ciąży, serio! Miałam nawet w pewnym momencie rozkminkę czy czasem nie zaszłam w kolejną ciążę, bo uczucie łudząco podobne
polkosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny