Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Akurat w tej okolicy przechodzi jakas spora zyla/tetnica. Jak wstrzymacie na chwile powietrze to widac jak soe brzuch lekko unosi zgodnie z rytmem serca. Szczegolnie te szczuplejsze dziewczyny moga to zobserwowac.
Wiem, ze kazda z nas juz sie nie moze doczekac pierwszych ruchow, ale jeszcze ciut cierpliwosci potrzebaLeticia, polkosia, jej odbicie, edwarda20, pumka1990, misia-kasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak jak piszecie, każdy organizm jest inny, więc wierzę, ze możecie czuć ruchy. Też bym chciała już to poczuć
mój mąż już od 8 tyg ucho przykłada do brzucha, w nadziei że coś usłyszy
śmieje się z niego, ale to takie słodkie, że mu nie będę odbierać tej radochy;)
Czasem też coś zagada do brzucha.
Nastawiał się bardzo na chłopca, ale jak na ostatniej wizycie ginka stwierdziła, ze ona by obstawiała dziewczynkę, to tez mnie miło zaskoczył. Stwierdził, ze może faktycznie dziewczynka byłaby „lepsza”- pod kątem wychowania i jego urojonej teorii, ze kobiety mają łatwiej w życiu;) imion dla dziewczynek tez już zaczął szukać
A gazetkę znalazłam, dzięki! Wczesniej szukam od 22.02 w Google. Jest tam poduszka do spania i karmienia, z tego co widzę chyba można ją dowolnie kształtować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 11:26
-
czy któraś z Was robiła prenatalne prywatnie ? Jaki koszt ?[/QUOTE]
Umawiajac się na wizytę pytałam gin jaki to koszt, u niej 250 zł usg gdybym chciała robić Pappa to 550 zł. Z tymi kosztami to jest różnie, moja koleżanka w innej przychodni płaciła jak za normalna wizytę 130 zł, także to zależy od lekarza.Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Leticia wrote:Dziewczyny, a jesteście pewne, że te ruchy to nie gazy? Wydaje mi się niemożliwe, żeby 13-14 tygodniowy płód miał tyle siły, żeby tak się wypiąć przez wszystkie powłoki brzuszne, żeby ktoś z zewnątrz mógł go poczuć albo zobaczyć. Takie maleństwa maja jeszcze dużo miejsca w środku. Mi tez skóra unosi się jak bąki idą
I na pewno nie jest to dziecko, w pierwszej ciąży tak co prawda myślałam
ale to przez to, że jelita pod naporem rosnącej macicy zmieniają miejsce i stad to uczucie wydaje się nowe.
Zgadzam sięJa w drugiej ciąży takie pękanie bańki mydlanej poczułam dopiero w 17 tc. I też nie byłam przekonana. Teraz często czuję ruchy jelit, bo są w innym miejscu przez powiększoną macicę
Może teraz przez to je bardziej czuć.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Existenz wrote:macica jest 8 10 cm od pępka w dół. Jelita mam wyżej A dziecko zaraz za wzgorkiem.
Z resztą jest różnica w jelitach A ruchach przy jelicie brzuch nie podskakuje. Ja to potrafie odroznic.
Nie możesz pisać że "TO NA PEWNO NIE Dziecko " bo ja czuje te ruchy i sa one w moim brzuchu. detektor tętna,moją ręką na brzuchu długopis w podskoku na brzuchu oraz reka meza a takze moje wczesniejsze doswiadczenie mowia ze to dziecko. Dopusc do siebie mysl ze kazdy jest inny a na internecie jest mnostwo dziewczyn ktorym tez sie nie myli. Moja córka ma ponad 11 cm
To Twoja pierwsza ciąża?Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnyOczywiście ze można czuć ruchy wcześnie, to jest indywidualna sprawa. To ze ktoś nie potrafi odroznic jelit od dziecka to już jego sprawa. Mnie tam się brzuch nie rusza "jak baki idą" bo nigdy przed ciąża mi sie nic takiego noe dzialo i teraz rowniez nie, więc jak zacznę czuć ruchy i zacznie mi sie widocznie ruszac i uwypuklac brzuch to bedzie to ewidentnie dziecko a nie jelita
Tętnice to juz w ogóle trzeba przyłożyć palec żeby poczuć, wiecie ile mamy tetnic zeby nam wszystko od nich skakalo hahah ale pomysly macie
-
Ja po wizycie, dzidzia machała do nas raczka, jest przeslodka. Ma 8,64 cm. Trochę się uspokoiłam.
Ania241188, Leticia, Marta..a, PLPaulina, Dooti, d'nusia, polkosia, chabasse, Kasiaja, DobrejMysli, pumka1990, Anuleczek, agania, niedograna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa poprzednio poczułam ruchy w 16t1d i też mi ginka nie wierzyła, bo za wcześnie. Ale to uczucie takiego lekkiego muśnięcia (pukania) od środka i jakoś nie umiałabym tego pomylić z czymś innym. Każda z nas jest inna i może je inaczej odczuwać. W kolejnych ciążach niby szybciej, ale o ile... ja czekam z niecierpliwością, ale teraz mam łożysko z przodu i to chyba gorzej...
-
Przy pierwszej ciąży to pewnie nie za szybko poczuje ruchy, ale pulsowanie tętnic czuje zawsze
Paskudny dzień mam dzisiaj... Dopiero się ubrałam, rano zdenerwowałam się że nam mięso w szynkowarze nie wyszło, później naszło mnie na słodkie. Są jeszcze paczki, to wrzuciłam do piekarnika żeby je odświeżyć i do tego polewa z czekolady, ale mi takie ogrzewane nie smakują... Mieliśmy jechać do rodziców ale nie mam najmniejszej ochoty -
Ja w pierwszej ciąży też poczułam w 16 tyg. a miałam łożysko z przodu. Teraz z resztą też mam. Ale wtedy poczułam po tym jak znalazłam bicie serca detektorem i myślę że to dzidzie pobudziło i nie koniecznie się jej to podobało. Więc narazie się nie bawie detektorem.
justyna14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nie ma co rozpetywac g..burzy o cudze odczucia. Znam przypadki, ze kobiety wczesniej czuly ruchy a znam ze dopiero po 25 tyg i nie ma co tu negowac. Kazda jest inna. Sama siw czasem zastanawiam co tam czuje, czy to juz dzidzia czy jelita.
Ja znow jakies mdlosci, jak nie zjem co 2-3 godziny czegos to mdlosci takie mam ze do wymiotow az. Blee. Ah i oprocz ogorka, wczoraj rozsmakowalam sie w śledzikach mniamWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 12:18
7w3d 💔 -
Ania241188 wrote:Ja w pierwszej ciąży też poczułam w 16 tyg. a miałam łożysko z przodu. Teraz z resztą też mam. Ale wtedy poczułam po tym jak znalazłam bicie serca detektorem i myślę że to dzidzie pobudziło i nie koniecznie się jej to podobało. Więc narazie się nie bawie detektorem.7w3d 💔
-
Lavendova wrote:Oczywiście ze można czuć ruchy wcześnie, to jest indywidualna sprawa. To ze ktoś nie potrafi odroznic jelit od dziecka to już jego sprawa. Mnie tam się brzuch nie rusza "jak baki idą" bo nigdy przed ciąża mi sie nic takiego noe dzialo i teraz rowniez nie, więc jak zacznę czuć ruchy i zacznie mi sie widocznie ruszac i uwypuklac brzuch to bedzie to ewidentnie dziecko a nie jelita
Tętnice to juz w ogóle trzeba przyłożyć palec żeby poczuć, wiecie ile mamy tetnic zeby nam wszystko od nich skakalo hahah ale pomysly macie
Lavendova, no właśnie, niektóre dziewczyny w 12-13 tc nie umieją odróżnić, bo to na przykład pierwsza ciąża i nie wiedzą jakim uczuciem są ruchy. Generalnie na naszym etapie to jest bardzo mało prawdopodobne, bo dziecko ma dużo miejsca i pływa swobodnie. Ale jeśli ktoś chce wierzyć, że ruchy jelit to ruchy maleństwa, to spokoJego sprawa. Trzeba też trochę poczytać na ten temat, bo to nie wynika z braku wiary (na przykład) mojej, że w I trymestrze można poczuć ruchy, tylko ze zwykłej fizjologi - to po prostu fizyzycznie niemożliwe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 16:06
agania lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn