Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
justyna14 wrote:Kiedys gdzies napisalam ze moje dzieci nie lubily ucisku usg , to zostalam wysmiana, ale widze ze nie tylko ja mam takie doswiadczenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 13:02
-
nick nieaktualnypolkosia wrote:Lavendova, no właśnie, niektóre dziewczyny w 13-14 tc nie umieją odróżnić, bo to na przykład pierwsza ciąża i nie wiedzą jakim uczuciem są ruchy. Generalnie na naszym etapie to jest bardzo mało prawdopodobne, bo dziecko ma dużo miejsca i pływa swobodnie. Ale jeśli ktoś chce wierzyć, że ruchy jelit to ruchy maleństwa, to spoko
Jego sprawa. Trzeba też trochę poczytać na ten temat, bo to nie wynika z braku wiary (na przykład) mojej, że w I trymestrze można poczuć ruchy, tylko ze zwykłej fizjologi - to po prostu fizyzycznie niemożliwe.
Ja na tym etapie jeszcze nie czuję ale mialam kilka razy takie WRAŻENIE ze przy zmianie mojej pozycji jakby dziecko tez sobie przepłynelo. Ale to tylko wrazenie. Moje mialo 6,66 cm wiec malutko, ale w 15 tygodniu jak ma ponad 10 cm to mysle ze jest to możliwe. Nie wiem jak wy ale ja wiem gdzie mam jelita i sa za macica a nie zaraz pod pekiem pod skórą. Tez pewnie zalezy od tego gdzie jest łożysko i jak ruchliwe jest dziecko bo to tez jest indywidualne.Azzurra lubi tę wiadomość
-
Ja w pierwszej ciąży ruchy czułam około 20 tygodnia .Ciekawe jak bedzie w tej ciąży bo mam łożysko na tylniej ścianie .Ale odczuwanie ruchów dziecka to sprawa bardzo indywidualna .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 13:16
-
polkosia wrote:To Twoja pierwsza ciąża?
Jest duża różnica między jednym A drugim. Bo niemożliwym jest np. że 2 plus dwa to 6 a wierzyc moge lub nie po tych tekstach ze rzadzisz w domuWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 13:49
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Ja kilka pamiętników czytuję, ale w większości starających się dziewczyn. Częściej są wpisy, bo wiadomo jak w ciąży bywa z chęciami i siłami
A pamiętniki dziewczyn, które już urodziły, to przenieśli chyba z automatu na kidzfriend, ale tam już nie czytam.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja nie czuję ruchów, za to dwa dni temu nagle poczułam mega parcie na pęcherz w jednej minucie musiałam polecieć siku, a tam ze 3 kropelki.. zapalenie pęcherza to nie było bo nic nie bolało i później już było ok i uważam, że ten robak w środku musiał mnie przycisnąć. Nie wiem czy to możliwe ale to chyba jedyne wytłumaczenie
edit.
I w ogóle zazdroszczę wszystkim, które coś czująja tam wierzę, że czujecie, a jak to nawet są czasami jelita to i tak wolałabym myśleć że dzidzia
u mnie na pewno jedyne co daje znak to jelita niestety
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 16:02
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:i znów będzie o nas głośno
Eee tam. Ja lubię naszą grupę. Jest wesoło. Kto chce niech czyta... Może czasem za bardzo ktoś komuś nawtyka, ale nie ma się co obrażać. I tak na codzień się nie znamy. Każda jest inna, ma inne wykształcenie, doswiadczenie. Przecież dużo bardziej liczymy się że zdaniem męża, przyjaciółki niż kimś anonimowym. A przynajmniej jest z kim powymieniac się spostrzeżeniami z tej samej perspektywy.DobrejMysli, PLPaulina lubią tę wiadomość
-
Existenz wrote:Druga i nie myślę ruchów z jelitem . Detektor tętna nie lapie burczenia w brzuchu i przelewania A ruchy dziecka tak bo to stukanie. Mi się pokrywają ob4az i dźwięk z tym co czuje więc Polkosia nie pisz że to niemożliwe tylko że np. Ty nie wierzysz .
Jest duża różnica między jednym A drugim. Bo niemożliwym jest np. że 2 plus dwa to 6 a wierzyc moge lub nie po tych tekstach ze rzadzisz w domu
Ja tylko zadałam pytanie, a Ty się bulwersujesz. Po pierwsze, napisałam, że to niemożliwe w pierwszym trymestrze. A po drugie, z drugim dzieckiem zazwyczaj jest szybciej, to wszystko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 16:09
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Jakie przepychanki? Każdy ma prawdo do własnego zdania. Jednak nikt mi nie wmówi, że w 12 tc można czuć ruchy. Wg mnie to są brednie.
juwelka, edwarda20, Ada2405 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja tym razem poczułam ruchy w 15 tygodniu (nie,to napewno nie były jelita ) a mam spora nadwagę wiec być moze w kolejnych ciążach u szczupłych dziewczyn jest to delikatnie wyczuwalne .
Żadna z nas nie chodzi w butach innej wiec chyba każda zna najlepiej swoje ciało . Nawet jeśli miałybyśmy sobie te ruchy wmawiaćLavendova, vanilia120 lubią tę wiadomość