Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Imbir kandyzowany mozna kupic w sklepie spożywczym, oczywiście tym lepiej wyposazonym. Znajdziesz go na dziale z kandyzowanymi owocam. Mnie przez ostatni weekend coś nabierało i mi moja ginekolog w poniedzialek poleciła. Na gardło jeszcze płukanki z naparu z szałwii i rumianku.
KlaudiaSG lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, właśnie byłam na wizycie i nie wiem czy nie iść od razu do innego lekarza. Jedyne co dostałam to skierowanie na usg po nowym roku. Nawet mnie nie zbadał. A na pytanie o witaminy, odpowiedział, że dopiero jak stwierdzi ciążę- czyli po usg:(
-
e_mii wrote:Dziewczyny, właśnie byłam na wizycie i nie wiem czy nie iść od razu do innego lekarza. Jedyne co dostałam to skierowanie na usg po nowym roku. Nawet mnie nie zbadał. A na pytanie o witaminy, odpowiedział, że dopiero jak stwierdzi ciążę- czyli po usg:(
-
e_mii wrote:Dziewczyny, właśnie byłam na wizycie i nie wiem czy nie iść od razu do innego lekarza. Jedyne co dostałam to skierowanie na usg po nowym roku. Nawet mnie nie zbadał. A na pytanie o witaminy, odpowiedział, że dopiero jak stwierdzi ciążę- czyli po usg:(
-
justyna14 wrote:Mozna w ciazy? Gdzie to dostac?
Coraz wiekszy sttes przed usg mam.
Imbir jest polecany w ciąży. I na przeziębienia i na łagodzenie mdłości.
Moja ciocia robi fajny przetwór do herbaty. Kroi korzeń imbiru i gotuje go w syropie cukrowym, dodaje soku z cytryny i przekłada do słoiczków.
A ja sobie kupiłam spory kawał imbiru, promo była i go dodaję razem z plasterkiem cytryny do herbaty albo robię sobie miksturę imbir, miód ,cytrynaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 19:49
mi88 lubi tę wiadomość
-
Na usg mam iść w styczniu nie z powodu braku terminów, a dlatego że wcześniej może nie być jeszcze serduszka więc i tak nie stwierdzi ciąży. Chciałam skorzystać z ubezpieczenia w medicoverze, żeby sobie zaoszczędzić na pierwszych badaniach... Zapiszę się na przyszły tydzień na normalną wizytę z usg.
-
Hej ja juz po usg jest pecherzyk ciazowy i w nim zoltkowy, zarodka jeszcze nie bylo widac. Ciaza juz wyglada na dzien lub dwa starasza nkz wychodzi z om. Troche jestem spokojniejsza choc liczylam na zarodek.
polkosia, Flowwer, d'nusia, niedograna, kasiulka123, Dooti, Existenz, myszeczka89 lubią tę wiadomość
-
Justyna, dobrze wiesz, że to za wcześnie na zarodek Nie ma co się nakręcać. Kiedy następne USG?
E_mii, prawdę mówiąc nie wiem czego się spodziewałaś na tak wczesnym etapie. Większość lekarzy nie robi USG tak szybko. Mogłoby nawet pęcherzyka nie być widać i byłabyś tylko zmartwiona. Moim zdaniem normalny lekarzWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 22:44
Carolline lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia wrote:Justyna, dobrze wiesz, że to za wcześnie na zarodek Nie ma co się nakręcać. Kiedy następne USG?
E_mii, prawdę mówiąc nie wiem czego się spodziewałaś na tak wczesnym etapie. Większość lekarzy nie robi USG tak szybko. Mogłoby nawet pęcherzyka nie być widać i byłabyś tylko zmartwiona. Moim zdaniem normalny lekarzpolkosia, Marta..a, PLPaulina lubią tę wiadomość
-
A ja mam 14.12, też chcę serduszko!
W 4tXd naprawdę nie ma sensu robić usg, nawet pęcherzyka wtedy raczej nie widać Szczególnie jeśli aparat do usg kiepski.
A po co niepotrzebnie grzebać przy szyjcepolkosia lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo