X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrop z cebuli zawsze robiła mi babcia jak byłam mała. Źle to wspominam. :(

• Meneksze Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na przeziębienie imbir kandyzowany. :)
    Działa przeciwzapalnie i przeciwbólowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 14:23

7v8rs65g42xgdjhc.png
  • Aradia*** Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam uwielbiam syrop cebulowy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 15:10

KlaudiaSG lubi tę wiadomość

qdkk4z17vp90lfbe.png
    m3sxgov390omtlvc.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meneksze wrote:
    Na przeziębienie imbir kandyzowany. :)
    Działa przeciwzapalnie i przeciwbólowo.
    Mozna w ciazy? Gdzie to dostac?

Coraz wiekszy sttes przed usg mam.

7w3d 💔
  • KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze :)

A na przeziębienie też polecam syrop z cebuli :D ostatnio robiłam też herbatę z imbirem, goździkami i cynamonem :)

justyna14 lubi tę wiadomość

21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzielam wlasnie apap bo mnie trzesie, tempwratura rosnie.

Ale zdazylam zrobic dzia zakupy na niedziele na urodziny corki :-) choc tyle dobrego. Teraz oby do 20.45 :-) zawsze na poczatku ciazy choruje wiec uznaje to zandobry znak.

7w3d 💔
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syrop z cebuli fuj... ja tego nie mogłam przełknąć

• Meneksze Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbir kandyzowany mozna kupic w sklepie spożywczym, oczywiście tym lepiej wyposazonym. Znajdziesz go na dziale z kandyzowanymi owocam. Mnie przez ostatni weekend coś nabierało i mi moja ginekolog w poniedzialek poleciła. Na gardło jeszcze płukanki z naparu z szałwii i rumianku.

KlaudiaSG lubi tę wiadomość

7v8rs65g42xgdjhc.png
  • Meneksze Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie syrop z cebuli jest niezastąpiony. Ja robie z cebuli, czosnku i miodu. Uwielbiam. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 16:54

7v8rs65g42xgdjhc.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie byłam na wizycie i nie wiem czy nie iść od razu do innego lekarza. Jedyne co dostałam to skierowanie na usg po nowym roku. Nawet mnie nie zbadał. A na pytanie o witaminy, odpowiedział, że dopiero jak stwierdzi ciążę- czyli po usg:(

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Dziewczyny, właśnie byłam na wizycie i nie wiem czy nie iść od razu do innego lekarza. Jedyne co dostałam to skierowanie na usg po nowym roku. Nawet mnie nie zbadał. A na pytanie o witaminy, odpowiedział, że dopiero jak stwierdzi ciążę- czyli po usg:(
    Masakra. Zero zrozumienia. A na kiedy usg? Ja ide dzia prywatnie na usg bo panstwowo wiem ze.wlasnie bede miala dopiero po siwtqach :-)

7w3d 💔
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Chyba bym poszła do innego lekarza

• alenka89 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Mozna w ciazy? Gdzie to dostac?

Coraz wiekszy sttes przed usg mam.

Imbir jest polecany w ciąży. I na przeziębienia i na łagodzenie mdłości.
    Moja ciocia robi fajny przetwór do herbaty. Kroi korzeń imbiru i gotuje go w syropie cukrowym, dodaje soku z cytryny i przekłada do słoiczków.

A ja sobie kupiłam spory kawał imbiru, promo była :D i go dodaję razem z plasterkiem cytryny do herbaty albo robię sobie miksturę imbir, miód ,cytryna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 19:49

mi88 lubi tę wiadomość

• e_mii Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na usg mam iść w styczniu nie z powodu braku terminów, a dlatego że wcześniej może nie być jeszcze serduszka więc i tak nie stwierdzi ciąży. Chciałam skorzystać z ubezpieczenia w medicoverze, żeby sobie zaoszczędzić na pierwszych badaniach... Zapiszę się na przyszły tydzień na normalną wizytę z usg.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Iva79 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie pije wode z cytryna i miodem, bo tez czuje lekkie drapanie w gardle, wczesniej zjadlam zabek czosnku malo sie nie schawtowalam. Lubie czosnek , ale zjadlam za duzo naraz ;)

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja juz po usg jest pecherzyk ciazowy i w nim zoltkowy, zarodka jeszcze nie bylo widac. Ciaza juz wyglada na dzien lub dwa starasza nkz wychodzi z om. Troche jestem spokojniejsza choc liczylam na zarodek.

polkosia, Flowwer, d'nusia, niedograna, kasiulka123, Dooti, Existenz, myszeczka89 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, dobrze wiesz, że to za wcześnie na zarodek ;) Nie ma co się nakręcać. Kiedy następne USG?

E_mii, prawdę mówiąc nie wiem czego się spodziewałaś na tak wczesnym etapie. Większość lekarzy nie robi USG tak szybko. Mogłoby nawet pęcherzyka nie być widać i byłabyś tylko zmartwiona. Moim zdaniem normalny lekarz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 22:44

Carolline lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Justyna, dobrze wiesz, że to za wcześnie na zarodek ;) Nie ma co się nakręcać. Kiedy następne USG?

E_mii, prawdę mówiąc nie wiem czego się spodziewałaś na tak wczesnym etapie. Większość lekarzy nie robi USG tak szybko. Mogłoby nawet pęcherzyka nie być widać i byłabyś tylko zmartwiona. Moim zdaniem normalny lekarz ;)
    14.12 wizyta i wyznaczy termin usg. Oby przed swietami, chce wiedziec ze jest tam dzidzius :-)

polkosia, Marta..a, PLPaulina lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    14.12 wizyta i wyznaczy termin usg. Oby przed swietami, chce wiedziec ze jest tam dzidzius :-)

Super! Ja mam 15.12. Mam nadzieję, że już będzie serduszko :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam 14.12, też chcę serduszko!:D
    W 4tXd naprawdę nie ma sensu robić usg, nawet pęcherzyka wtedy raczej nie widać :) Szczególnie jeśli aparat do usg kiepski.
    A po co niepotrzebnie grzebać przy szyjce :)

polkosia lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ